Στον εντοπισμό και στη σύλληψη τριών ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε δύο περιστατικά μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, προέβη η αστυνομία το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες από τα τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας αντίστοιχα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, εγκληματικής οργάνωσης , πλαστογραφίας, αντίστασης και απείθειας.

Στο πρώτο περιστατικό αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες, Παρασκευή, να κινείται στην Εγνατία Οδό (σ.σ. ύψος Ασπροβάλτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος, στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε αριθμός ατόμων.

Μπροστά από το εν λόγω όχημα προπορευόταν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 33χρονο, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού έτσι ώστε να ελέγχει αν στη διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του έτερου οχήματος.

Εν συνεχεία και τα δύο αυτοκίνητα μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Λαγκαδά, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα του 27χρονου συνολικά 11 άνθρωποι οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Έπειτα, ο 27χρονος αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του με τον 33χρονο να εποπτεύει την περιοχή, αποχώρησαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες στην Π.Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης, 45χρονο ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε αποβιβάσει από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή της Επαρχιακής Οδού Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείο, 14 ανθρώπους οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη Χώρα.

    Σημειώνεται ότι ο 45χρονος κατά την ακινητοποίησή του, προέβαλε αντίσταση προκειμένου να εμποδίσει τη σύλληψή του.

    Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.