Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και των επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας Μιχάλη Μπεκίρη και Γιάννη Παπαγεωργίου

Τον Δήμο Βόλβης επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Γραφείου Γιάννη Παπαγεωργίου.
Ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο στον Σταυρό και στη συνάντηση που ακολούθησε, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βόλβης Νίκου Νικολόπουλου, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στον Δήμο Βόλβης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, που αποτελεί συνέχεια των συχνών επαφών τις οποίες έχει ο δήμαρχος Βόλβης με το Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, τέθηκαν τα επόμενα βήματα για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου Βόλβης. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το επόμενο «στοίχημα» για τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή θα είναι η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης, με τον κ. Λιάμα να αναφέρεται στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός master plan οικοτουριστικής ανάπτυξης.
Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και το άνοιγμα στο κοινό ενός σημαντικού ιστορικού τοπόσημου όπως είναι το Κάστρο της Ρεντίνας, αποτελούν δυο ακόμα σημαντικά στάδια στην προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Η ενίσχυση του τουρισμού, πρόκειται να επιτευχθεί και με την αύξηση των δρομολογίων συγκοινωνίας από και προς τον Δήμο Βόλβης, ζήτημα το οποίο έχει τεθεί προς εξέταση από τον ΟΣΕΘ
Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της προσθήκης δυο ασθενοφόρων ΕΚΑΒ που θα εδρεύουν σε Σταυρό και Ασπροβάλτα ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα τυχόν περιστατικά στα πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού. 
Ο Διευθυντής και ο Συντονιστής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, ξεναγήθηκαν από τον κ. Λιάμα στο παραλιακό μέτωπο και τη λίμνη Βόλβη.

LIAMAS MPEKIARIS 1

Με αφορμή όσα δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ώρες στον ηλεκτρονικό τύπο για δήθεν πρακτικές του Δήμου Βόλβης που προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε τα εξής:

Οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης, φροντίζουν για την συλλογή των ογκωδών αντικειμένων αλλά και των προϊόντων κλάδευσης, από τους δρόμους και τα ελεύθερα οικόπεδα, ώστε να απελευθερωθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους του Δήμου μας ο δημόσιος χώρος, αναπληρώνοντας, σε πολλές περιπτώσεις, την ανευθυνότητα ορισμένων που έχουν υποχρέωση να εξασφαλίζουν οι ίδιοι, την αποδοτική διαχείριση τόσο των προϊόντων της κλάδευσης και του καθαρισμού των οικοπέδων τους, όσο και των προϊόντων ανακαινίσεων αλλά και τα ογκώδη αντικείμενα.
Τα αντικείμενα αυτά όπως και τα προϊόντα κλάδευσης συγκεντρώνονται προσωρινά σε οριοθετημένο χώρο, ώστε, εν συνεχεία, να απομακρυνθούν οριστικά, κατά τον πλέον πρόσφορο τρόπο, ανάλογα με το είδος τους.
Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται οργανωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία παράνομου ΧΥΤΑ, ή διατήρησης του σε βάθος χρόνου, αντιθέτως, γίνεται προσπάθεια για την σύντομη αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και των προϊόντων κλάδευσης κατά τον πλέον αποδοτικό και ασφαλή για το περιβάλλον τρόπο.
Άλλωστε, ο Δήμος Βόλβης έχει αποδείξει διαχρονικά την ευαισθησία του για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι εντός των ορίων του Δήμου Βόλβης περιλαμβάνονται οκτώ (8) ακτές, που έχουν τιμηθεί με «γαλάζια σημαία», συνθήκη που αποτελεί απόδειξη της καθαρότητας και της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφαρμόζει το σύστημα της ανακύκλωσης απορριμμάτων ανάλογα με το είδος τους, επιτυγχάνοντας έτσι την αποδοτικότερη διαχείρισή τους.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλβης προσπάθησε να αναδείξει την ανάγκη προστασίας τόσο της Λίμνης Βόλβης όσο και των περιοχών που είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura και ζητήσαμε από την κεντρική διοίκηση, ακόμα και με την οργάνωση συγκεντρώσεων, να απαγορεύσει την διέλευση φορτηγών με επικίνδυνο για το περιβάλλον φορτίο από τις προστατευόμενες περιοχές.
Εκτός αυτών ο Δήμος μας προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να συμβάλει  στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας κάθε χρόνο, οργανώνει την εκστρατεία καθαρισμού δημόσιων χώρων «Let’ s do it», καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά συμμετοχές φορέων και πολιτών, και συμμετέχει ενεργά, ετησίως, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
Προφανώς, υπάρχουν και προβλήματα, τα οποία επιτείνονται από τη μεγάλη έκταση του Δήμου μας, τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουμε, αλλά κυρίως από την ύπαρξη χιλιάδων παραθεριστικών κατοικιών και την άφιξη, κάθε χρόνο, χιλιάδων επισκεπτών. Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης στην οποία επιδιδόμαστε, δεν λείπουν οι ανεύθυνοι που προβαίνουν ανεξέλεγκτα, στην εναπόθεση σε δημόσιους χώρους άχρηστων ογκωδών αντικειμένων, προϊόντων κλάδευσης αλλά και προϊόντων ανακαίνισης, τα οποία αναγκάζεται να διαχειριστεί ο Δήμος μας.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για να κρατήσουμε καθαρούς και ελεύθερους τους δημόσιους χώρους, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Μάλιστα έχουμε τη στέρεη πεποίθηση ότι κατά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ο Δήμος Βόλβης σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Το Κέντρο Κοινότητας δήμου Βόλβης και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα κάνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων για τους ευπαθείς συνδημότες μας, η συλλογή αφορά :

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μέλι, ζάχαρη, αλεύρι)

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 - 13.00 το μεσημέρι από 26/3/2024, στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα του δήμου μας

Ο Διαγωνισμός “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024” είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού, με θέμα “Η δύναμη της φιλίας”

Απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες διεθνώς και η υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν το μήνυμα της φιλίας μέσω ραδιοφωνικών και μουσικών δημιουργιών.

Η ψηφοφορία των ακροατών έχει ξεκινήσει και λήγει στις 19 Απριλίου 2024. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες! 🎶📻🌟

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό και ψηφίστε το τραγούδι των μαθητών του Γυμνασίου Ρεντίνας.

Σημείωση: Χρειάζεται να κάνετε login μέσω λογαριασμού google ή μέσω λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να μπορέσετε να ψηφίσετε.

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε και στο youtube: 

  

Καρναβάλι Άνω Σταυρού 2024! 🎉
Το Καρναβάλι Άνω Σταυρού 2024 φαίνεται να είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να γιορτάσετε, να διασκεδάσετε να περάσετε υπέροχα και να απολαύσετε τις φετινές εορταστικές στιγμές! 🎭🥳
Ετοιμαστείτε για ένα ξεφάντωμα γεμάτο χρώμα, μουσική και χορό!
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Κεντρική Πλατεία Άνω Σταυρού
Ώρα έναρξης: 15:00
Υπό την αιγίδα Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Βόλβης
Μην το χάσετε!


Ο τουρισμός Pesca, γνωστός και ως αλιευτικός τουρισμός, αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία για όσους αγαπούν τη θάλασσα και την αλιεία.

Είναι ένας αναδυόμενος τομέας της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα που συνδυάζει τις αλιευτικές εμπειρίες με τις παραδοσιακές τουριστικές δραστηριότητες.
Προσφέρει στους τουρίστες μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν για την τοπική αλιευτική κουλτούρα, να συμμετάσχουν σε αλιευτικές δραστηριότητες και να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά.

Ο Σταυρός, τα Βρασνά και η Ασπροβάλτα προσφέρουν υπέροχες ακτές για χαλάρωση και αλιεία σε ένα τουριστικό περιβάλλον.Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου 2024 διενεργεί την Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, έτους 2023.
Σκοπός της Έρευνας είναι η συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές.

Η Έρευνα διενεργείται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας (Κανονισμός 2018/1091), με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία η παροχή στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ είναι υποχρεωτική και οι πληροφορίες που δίνονται είναι εμπιστευτικές (Ν.3832/2010).

Η συλλογή των δεδομένων θα γίνει με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής,
είτε με αυτό- συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τον κάτοχο της εκμετάλλευσης, μέσω ιστοσελίδας, (για όσους λάβουν μήνυμα)
είτε με συνέντευξη που θα γίνει από ερευνητή της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν ραντεβού.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για τη χάραξη της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τον καθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.
Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, www.statistics.gr.

FYLLADIO_GEORGIAS_2023

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΡΘΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

Στα πλαίσια του σχολικού - επαγγελματικού προσανατολισμού ο Δήμος Βόλβης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο " Ένα βήμα μπροστά".
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ασπροβάλτας,το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:00 και θα έχει διάρκεια από 60'-90'.
Αφορά μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αλλά και γονείς.
Εισηγήτρια η μαθήτρια Βασιλική Αυγέρη.
Μια ευκαιρία που θα δώσει ευκαιρίες.

ENA BHMA MPROSTA

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ασπροβαλτας.
Το Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια με την Marianne Libis Wandersleben και τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους μας ταξίδεψε στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Επιτρόπου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κα. Κυριακή Τσουραλάκη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Πατρώνης Ελευθέριος, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Βάσω Πολυζωίδου , η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Σουλτάνα Παντσάκη ο Πρόεδρος τοπικού Ασπροβαλτας κ Ρόκκας Σταύρος καθώς και ο σύμβουλος τοπικού Ασπροβαλτας κ. Γαβριήλ Δημήτρης, ο σύμβουλος τοπικού Σταυρού κ. Καρακεχαγιάς Θεοχάρης,καθώς και οι συνεργάτες της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βόλβης. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κυριαζίδη Κυριαζή για την προσφορά των φυτών για την διακόσμηση του χώρου.

resital pianou 1

resital pianou 2

resital pianou 3


Το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλβης

οργανώνει ομιλία με θέμα:
«Η κομβική ηλικία των 40+ στην γυναίκα».

Τετάρτη 6/3/2024 και ώρα 17:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Η ομιλία θα διεξαχθεί από τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Ν.Μαδύτου
Παπαθανασίου Σ. - Χασιώτη Β.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
23973 30300 Τηλεφωνικό Κέντρο
23973 30328 Γυναικολογικό


Afisa

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τελικού αντλιοστασίου και του υποθαλάσσιου αγωγού – Ενημέρωση των εκλεγμένων αιρετών για την πορεία του έργου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η πορεία των έργων κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βρασνών – Σταυρού, καθώς πρόσφατα στην περιοχή των Νέων Βρασνών αποπερατώθηκε το τελικό αντλιοστάσιο και ο υποθαλάσσιος αγωγός.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, αρχίζει το τελευταίο στάδιο του μεγάλου έργου που έχει ήδη δημοπρατηθεί: η κατασκευή των φρεατίων ατομικών συνδέσεων, τα οποία θα βρίσκονται μπροστά από τις οικίες των κατοίκων κάθε περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Βόλβης πέτυχε την χρηματοδότηση – επιχορήγηση της δημιουργίας των φρεατίων συνδέσεων αφαιρώντας το οικονομικό βάρος από τους κατοίκους, οι οποίοι θα επιβαρύνονταν με το κατασκευαστικό κόστος στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι με σχέδιο και πρόγραμμα συνεχίζεται η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς μετά την πρόσφατη υλοποίηση του στόχου της παροχής ποιοτικού και άφθονου πόσιμου νερού σε κάθε γωνιά του δήμου Βόλβης, σειρά έχουν τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί σταθμοί, με κορυφαίο το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς Άνω Σταυρού, Βρασνών και Σταυρού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22.000.000 ευρώ, που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά εντός του 2024.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης, εκπρόσωποι των δυο ανάδοχων εταιρειών του έργου, ενημέρωσαν τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους των κοινοτήτων Άνω Σταυρού, Βρασνών και Σταυρού, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο εργοτάξιο του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στα Νέα Βρασνά.

viologikos2

viologikos4

viologikos3

Αντίγραφα της δικογραφίας των 17 συλληφθέντων διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Ξάνθης -
Σε ποιες περίεργες συνδέσεις βρέθηκαν οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ και γιατί ερευνάται το λαθρεμπόριο διαλυτών

Όταν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας παρακολουθούσαν τις κινήσεις των εμπλεκομένων στο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλιευτικών καυσίμων στον Σταυρό και στην Ασπροβάλτα, στη Θεσσαλονίκη, έπεσαν πάνω σε δύο πρόσωπα τα οποία δεν είχαν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι επαφές τους όμως με πρατηριούχους υγρών καυσίμων, κατηγορούμενους για λαθρεμπορία των αλιευτικών καυσίμων, οδήγησε τους αδιάφθορους σε περαιτέρω έρευνα. Και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, που είχαν μπλοκαριστεί με τον κοριό της αστυνομίας, αποκάλυψαν λαθρεμπόριο χημικών διαλυτών.

Τα κυκλώματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος λαθρεμπορίου συνδέονται άμεσα με ομάδες της αποκαλούμενης Greek mafia.

Η Voria.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως τα στοιχεία της δικογραφίας για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που ήταν μεταξύ των 17 συλληφθέντων του περασμένου Νοεμβρίου, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Ξάνθης. Και αυτό που εξετάζεται είναι η εμπλοκή τους σε λαθρεμπόριο διαλυτών και η οποιαδήποτε σχέση τους, εάν υπάρχει, με τη διακίνηση φορτίου με 22.000 λίτρα διαλύτες που κατασχέθηκε από τους τελωνειακούς της Ξάνθης. Το φορτίο προερχόταν από τη Βουλγαρία, όμως το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών κορυφώθηκε όταν οι κατασχεμένοι διαλύτες έκαναν φτερά τον Απρίλιο του 2022 από τις εγκαταστάσεις του θρακιώτικου τελωνείου. Οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, παρ’ ότι με τις συλλήψεις του περασμένου Νοεμβρίου είχαν μπροστά τους τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, φαίνεται ότι δεν υπεισήλθαν στην αναζήτηση λεπτομερειών. Άλλωστε μία άλλη δικογραφία είναι ανοιχτή στη Θράκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση και φαίνεται πως τα στοιχεία των εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας μπορούν να οδηγήσουν σε νέα έρευνα με ικανοποιητικά αποτελέσματα, για να λυθεί το μυστήριο εκείνης της κλοπής, όπως και της υπόθεσης μεταφοράς των διαλυτών.

Αγγίζουν τα κυκλώματα της Αθήνας

Έγκυρες πηγές της Voria.gr ανέφεραν πως οι αστυνομικοί στην έρευνά τους για την απάτη με τα αλιευτικά καύσιμα έφτασαν σε πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με τα κυκλώματα της Greek mafia στην Αθήνα, που πρωταγωνιστούν στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι έχουν σταχυολογηθεί συγκεκριμένα στοιχεία για πρόσωπο που έχει άμεση σχέση με κορυφαία μέλη της και έχει ιδρύσει παραρτήματα με συνεργάτες σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ελέγχοντας έτσι τη διακίνηση χημικών διαλυτών. Το πρόσωπο αυτό έχει συλληφθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο. Στο στόχαστρο της συγκεκριμένης έρευνας βρέθηκαν πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, απ’ όπου τα φορτία προωθούνταν στην Αττική.

Το λαθρεμπόριο χημικών διαλυτών που αναπτύσσεται έντονα τα τελευταία χρόνια από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα φαίνεται να ελέγχεται πλήρως από ομάδες λαθρεμπόρων που συνδέθηκαν με τη Greek mafia. Οι υποθέσεις που εξετάζονται έντονα ως τέτοιες είναι η δέσμευση φορτίου με 24.366 λίτρα διαλυτών που δηλώθηκε ως abdlue και είναι πρόσθετο υγρό για ενίσχυση των κινητήρων τον περασμένο Νοέμβριο στα διόδια Ιάσμου Ροδόπης.

Το φορτίο είχε εισέλθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, μέσω του περάσματος του Ορμενίου και κίνησε υποψίες καθώς η παραλήπτρια εταιρεία που είχε δηλωθεί την Αττική ήταν φάντασμα. Από τη χημική επεξεργασία διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο ήταν διαλύτες για νόθευση καυσίμων. Μάλιστα μετά τη δέσμευση του φορτίου άμεσα ειδοποιήθηκαν οι βουλγαρικές αρχές και μπλόκαραν και δεύτερο βυτιοφόρο με διαλύτες που είχε κατεύθυνση τη χώρα μας. Την ίδια περίοδο είχε κατασχεθεί μία δεξαμενή στον Πειραιά με 18.540 λίτρα χημικούς διαλύτες. Η οικονομική αστυνομία, έναν μήνα νωρίτερα από το εύρημα του Ιάσμου, δηλαδή τον περσινό Οκτώβριο, συνέλαβε τρία άτομα για εισαγωγή διαλυτών από τη Βουλγαρία και τη διοχέτευσή τους σε συγκεκριμένα πρατήρια της Αττικής. Κατασχέθηκαν 29.602 λίτρα. Τον Φεβρουάριο του 2022 είχε βρεθεί φορτίο με 29.300 λίτρα μείγματος διαλυτών που εισήχθη από τη Βουλγαρία και είχε προορισμό εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Και αυτή ήταν φάντασμα.

Οι διαλύτες μπορούν να αντικαταστήσουν σε μεγάλο ποσοστό τα καύσιμα και το κόστος τους είναι μόνον 10 λεπτά το λίτρο όταν η βενζίνη ξεπερνάει τα 1,7 ευρώ. Προκαλούν όμως μεγάλα προβλήματα στους κινητήρες και στο περιβάλλον.

Πηγή: voria.gr

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλβης πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες με την εκλογή του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής - Ανακοινώθηκε το σχήμα της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Βόλβης

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλβης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον Σταυρό, ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με τις νέες διατάξεις αντικαθιστά τις επιτροπές: Οικονομική, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης επανεξελέγη ο Νικόλαος Θωμάς από τη διοικούσα παράταξη «Βόλβη Μπροστά», με αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μουρατίδη από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης» και γραμματέα τον Ιωάννη Βαλερή από την παράταξη «Τα πάντα για τη Βόλβη».

Η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή που εκλέχθηκε έπειτα από ψηφοφορία, έχει πρόεδρο τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και απαρτίζουν ως τακτικά μέλη οι: Παναγιώτης Επιτρόπου, Θεόδωρος Ιορδανίδης, Νικόλαος Πανταζίδης, Χρήστος Σαββόπουλος («Βόλβη Μπροστά»), Βασιλική Πολυζωίδου και Ιωακείμ Χαρισόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης), με αναπληρωματικά μέλη: Γεώργιος Παναγιωτίδης, Κυριακή Τσουραλάκη, Ιωάννης Κοροσίδης, Ραφαήλ Αμανετίδης, από τη διοικούσα παράταξη και Κωνσταντίνος Μουρατίδης, Ιωάννης Βαλερής, Επαμεινώντας Όχουνος από την αντιπολίτευση.

Αντιδήμαρχοι – Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Ανακοινώθηκε και η σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Βόλβης, η οποία περιλαμβάνει 8 αντιδημάρχους, 11 εντεταλμένους συμβούλους και τους προτεινόμενους προέδρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης, της Επενδυτικής ΑΕ και της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα,  πρόκειται για τους:

Θεόδωρο Ιορδανίδη, Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας και Ηλεκτροφωτισμού και αναπληρωτή δημάρχου,

Αστέριο Ουτσικούνη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας,

Μαρία Δαγκλή, Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης,

Ιωάννη Κοροσίδη, Αντιδήμαρχο Συντηρήσεων Υποδομών και Εγκαταστάσεων,

Νικόλαο Πανταζίδη, Αντιδήμαρχο Διοικητικής και Οικονομικής Διαχείρισης (χωρίς αντιμισθία),

Κυριακή Τσουραλάκη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (χωρίς αντιμισθία),

Ελευθέριο Πατρώνη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας,

Παναγιώτη Επιτρόπου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Χρήστο Γκολιδάκη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υποδομών και Ενεργειακής Εξοικονόμησης,

Χρήστο Σαββόπουλο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας,

Ραφαήλ Αμανετίδη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης,

Απόστολο Καρακίτσο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ποιότητας ζωής και Τεχνικών Θεμάτων,

Δήμητρα Ιωσηφίδου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ισότητας των Φύλων και Ισότιμης Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία,  

Άννα Βασιλειάδου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικής Πρόνοιας,

Ευστράτιο Καλούδη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Λαϊκών Αγορών και Διαχείρισης Καθημερινότητας  ΔΕ Απολλωνίας,

Στέλλα Σαλέπη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Νεολαίας,  Εθελοντισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Αθανάσιο Μόσχου, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης  Καθημερινότητας ΔΕ Εγνατίας,

Πασχάλη Δεληβασίλη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας,

Γεώργιο Παναγιωτίδη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αθλητισμού και Διαχείρισης Καθημερινότητας ΔΕ Μαδύτου,

Προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ) Χρήστος Γκολιδάκης και αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΒ Ραφαήλ Αμανετίδης,

Προτεινόμενος Πρόεδρος Επενδυτικής ΑΕ, Χρήστος Σαββόπουλος,

Προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Απόστολος Καρακίτσος.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόνισε: «Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή, με το ίδια αποφασιστικότητα ώστε να προσφέρουμε ακόμα πιο καλύτερη ζωή στους συνδημότες μας, σε όλες τις γωνιές του δήμιου μας. Παλαιότεροι και νεότεροι στα κοινά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, υπηρετώντας τους κατοίκους του δήμου Βόλβης. Με ενότητα, ομοψυχία, εργατικότητα, συνέπεια, αντικειμενικότητα και αλληλεγγύη. Η νέα δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει ψηλότερα τον πήχη για την πρόοδο του τόπου μας και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας βάσει σχεδίου και οργάνωσης. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της τεράστιας αποδοχής των συμπολιτών μας και της δημόσιας εντολής που παραλάβαμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στην προσπάθεια να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά τον δήμο Βόλβης και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Με την ολοκλήρωση των έργων υδροδότησης του Νικομηδινού, πλέον όλοι οι οικισμοί του δήμου Βόλβης έχουν πρόσβαση σε άφθονο και πόσιμο νερό.
 
Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2023, ο δήμος Βόλβης ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, επιτυγχάνοντας να παρέχει πόσιμο νερό σε επαρκείς ποσότητες, για κάθε δημότη του, όπου κι αν διαμένει.

Σήμερα 29 Δεκεμβρίουοι κάτοικοι του Νικομηδινού, είδαν να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών τους, νερό κατάλληλο προς πόση, σηματοδοτώντας την οριστική επίλυση της υδροδότησης όλου του δήμου Βόλβης.
Η ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης του Νικομηδινού, προϋπολογισμού 715.000 ευρώ, αντιμετώπισε την χρόνια ακαταλληλότητα του νερού στην περιοχή του Νικομηδινού, μέσω της κατασκευής εξωτερικών αγωγών ύδρευσης που φέρνουν νερό από γεώτρηση κοντά στο Σχολάρι στη δεξαμενή του Νικομηδινού. Και σε αυτή την περίπτωση έχει εγκατασταθεί σύστημα τηλεμετρίας για απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος.
Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ), κατόρθωσε την τελευταία διετία να φέρει τάχιστα σε πέρας τα τρία τελευταία μεγάλα έργα ύδρευσης στον δήμο Βόλβης (επάρκειας νερού σε Απολλωνία, Κοκκαλού και Μόδι, παροχής πόσιμου νερού σε Στίβο και Νικομηδινό), με τα οποία πλέον κάθε σπίτι στον δήμο Βόλβης υδροδοτείται με επάρκεια και ασφάλεια για τη δημόσια υγεία.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόνισε: «Είναι από τις στιγμές που νιώθεις συγκίνηση ως δήμαρχος, όταν ολοκληρώνεται μια προσδοκία ετών, εκπληρώνοντας μια ζωτική ανάγκη για όλους τους πολίτες. Βάλαμε στόχο, να μπορεί κάθε κάτοικος του δήμου Βόλβης να πίνει καθαρό νερό από τη βρύση του σπιτιού του. Με επιμονή και υπομονή, στρατηγικό σχεδιασμό και προσήλωση, υποσκελίζοντας γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα, πετύχαμε τον στόχο πριν φύγει το 2023. Αυτό το πρωτοχρονιάτικο πολύτιμο δώρο ζωής, οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ, αλλά και σε όλα τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, που εργάστηκαν συστηματικά ώστε να επιλύσουν προβλήματα χρόνων. Με τη νέα θητεία που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2024, θέλω να διαβεβαιώσω κάθε δημότη, πως συνεχίζεται αταλάντευτα η προσπάθεια μας να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλες τις γωνιές του δήμου μας. Καλή χρονιά με υγεία σε όλες και σε όλους».

Στον Σταυρό τελέστηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα και των 97 δημοτικών και τοπικών συμβούλων που εκλέχθηκαν στον δήμο Βόλβης

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο Σταυρού την Κυριακή το απόγευμα, για την ορκωμοσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, των 25 μελών του δημοτικού συμβουλίου και των 72 προέδρων και μελών των 22 τοπικών κοινοτήτων του δήμου Βόλβης.
Μέσα σε συγκινητικό κλίμα, τη θρησκευτική ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος - παρουσία εκπροσώπων των Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής Ρεντίνης, και Σερρών και Νιγρίτης-  καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να εργαστεί με ενότητα για το κοινό καλό.
Στην ομιλία του ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόνισε πως με τον προκαθορισμένο όρκο: «δεσμευόμαστε να διεκπεραιώνουμε με ευσυνειδησία το καθήκον μας έναντι των συνδημοτών μας, και να αντιμετωπίζουμε κάθε πολίτη με ειλικρίνεια και εντιμότητα, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από τις πολιτικές και προσωπικές του προτιμήσεις».
Με αναφορές στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Αριστοτέλη ο κ. Λιάμας στον λόγο του υπογράμμισε ότι το κοινό καλό θα επιτευχθεί με εργατικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Και συνέχισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ασκούμε διοίκηση μόνοι μας, αλλά συμμετέχουν καθημερινά μαζί μας και οι χιλιάδες συμπολίτες μας».
Μίλησε ακόμα για μια πενταετία προκλήσεων για όλο τον δήμο, με την ολοκλήρωση βασικών υποδομών και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης, το άνοιγμα νέων προοπτικών για τον τουρισμό, την βελτίωση των κοινωνικών παροχών, τη στήριξη του πολιτισμού και της παιδείας, κλείνοντας με την ευχή: «να έχουμε μια αποτελεσματική και δημιουργική θητεία και ο Θεός να μας δίνει υγεία, φώτιση και αντοχή».
Ευχές για καλή επιτυχία απηύθυνε και η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, με τον κ. Ιωακείμ Χαρισόπουλο (εκπροσωπώντας την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βάσω Πολυζωίδου) και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ιωάννη Βαλερή.
Μετά τον καθιερωμένο θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 25μελές δημοτικό συμβούλιο των 6 γυναικών και 19 ανδρών, οι νεοεισερχόμενοι είναι έντεκα. Στις 22 κοινότητες του δήμου Βόλβης όπου οι 17 απέκτησαν νέο πρόεδρο, η ανανέωση έφτασε το 50% (36 επανεκλεγέντες και 36 νεοεισερχόμενοι) με δυναμική την παρουσία των 26 γυναικών συμβούλων επί συνόλου 72 εκλεγμένων.

orkwmosia 1

orkwmosia 2

orkwmosia 3

orkwmosia 4

orkwmosia 5

orkwmosia 6

orkwmosia 7

orkwmosia 8

orkwmosia 9

orkwmosia 10

orkwmosia 11

orkwmosia 12

orkwmosia 13
Δράσεις για την αειφορία και την επαναχρησιμοποίηση οργανώνει ο δήμος Βόλβης από 18 έως 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων

Η  ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην επαναχρησιμοποίηση υλικών είναι ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2023, στην οποία συμμετέχει και φέτος ο δήμος Βόλβης.

Με σύνθημα: «Οι μαθητές επαναχρησιμοποιούν δεν σπαταλούν!», η διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και το Δίκτυο με Παιδική Ματιά, με την συμμετοχή των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και του ΕΠΑΛ, συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων το διάστημα από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023.

Η θεματική ενότητα είναι η «Σκέψου Αειφορία Μείωσε Συσκευασία!» και περιέχονται οι ακόλουθες δράσεις:

1) Δημιουργία Γλυπτού trash art

2) Συμμετοχή γονέων για την ανακύκλωση τηγανέλαιου, γυαλιού, πλαστικού, χαρτιού

3) Επαναχρησιμοποίηση σκευών

4) Μαγειρική με στόχο την ελάχιστη χρήση συσκευασιών

5) Μαγειρική με στόχο τα μηδενικά απορρίμματα zero waste και προώθηση νέας ζωής σε προϊόντα

6) Διανομή ημερολογίου συσκευασιών σε όλα τα σχολεία για την καταγραφή ανακύκλωσης

7) Τσάντες πολλαπλών χρήσεων κατά τη διάρκεια των δράσεων

8) Βίντεο ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Βόλβης

Οι εκδηλώσεις συγκαταλέγονται στις δράσεις Ελλάδας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας: https://ewwr.eu/country_and_regions/greece/

Η δράση που έχει εγκριθεί εδώ:

https://ewwr.eu/actions/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF%80/

Η σελίδα στο Facebook:

https://www.facebook.com/europeanweekforwastereductionvolvi


unnamed

Επιλύθηκε οριστικά μετά από προσπάθεια ετών, η υδροδότηση του οικισμού Στίβος του
δήμου Βόλβης με το νέο υδρευτικό δίκτυο που ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΒ

Άφθονο πόσιμο νερό τρέχει από τις βρύσες του οικισμού Στίβος έπειτα από την
ολοκλήρωση των έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης
Βόλβης (ΔΕΥΑΒ).

Οι κάτοικοι εδώ και χρόνια έπιναν εμφιαλωμένα, καθώς το νερό της υδροδότησης ήταν

ακατάλληλο προς πόση λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων νιτρικών.
Η αρχή έγινε της επίλυσης του έως τότε… άλυτου προβλήματος, έγινε το 2017 όταν
εντοπίστηκε γεώτρηση με πόσιμο νερό και άρχισαν οι διαδικασίες ώστε να γίνει η
υδροδότηση του οικισμού από το νέο αντλιοστάσιο.

Το έργο της υδροδότησης, περιελάμβανε την αντικατάσταση όλου του παλιού

ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με νέο σύγχρονο, στο μοναδικό
αντλιοστάσιο του οικισμού που διαθέτει ποιοτικά κατάλληλο νερό, την
κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου με αγωγό πολυαιθυλενίου 3 ης γενιάς από το
αντλιοστάσιο έως τη δεξαμενή, καθώς και την κατασκευή φρεατίων εκτόνωσης
κατά μήκος του νέου δικτύου.

Ο προϋπολογισμός του έφτασε τα 390.000 ευρώ και η

χρηματοδότηση έγινε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2».

Η ΔΕΥΑΒ με αγώνα δρόμου από τον περασμένο Οκτώβριο όταν υπογράφηκε η

σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο, κατάφερε να το ολοκληρώσει σε
σύντομο χρόνο, με τα αποτελέσματα των αναλύσεων από διαπιστευμένο
εργαστήριο να πιστοποιούν ότι το νερό του Στίβου είναι κατάλληλο για
κατανάλωση, άρα αίρεται η απαγόρευση πόσης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, «μετά από τον Στίβο και σε

λίγες μέρες με την ολοκλήρωση των έργων της αντίστοιχης υδροδότησης με πόσιμο
νερό του Νικομηδινού, φέρνουμε σε πέρας έναν μεγάλο στόχο: την επίλυση όλων των
προβλημάτων ύδρευσης.
Το άφθονο και πόσιμο νερό παντού σε όλο τον δήμο Βόλβης

δεν ήταν δεδομένο.
Ωστόσο αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

και με τάχιστες διαδικασίες, η ΔΕΥΑΒ κατόρθωσε να παραδώσει ένα ασφαλές και
αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας».

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επικεφαλής του «Βόλβη Μπροστά» παρουσίασε τους 248 υποψήφιους συμβούλους που συγκροτούν τον συνδυασμό του.

Οι 101 γυναίκες και 147 άνδρες του συνδυασμού, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του δήμου Βόλβης, με τον μικρότερο σε ηλικία υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο να είναι μόλις 18 ετών.

Ο κ. Λιάμας τόνισε στην ομιλία του: «Εκείνο που μας συνδέει, είναι η διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας. Η λαχτάρα να προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνδημότες μας. Και ξέρουμε όλοι βαθιά μέσα μας, ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Έχουμε τη γνώση και τον στόχο, να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε τη Βόλβη Μπροστά».

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψηφοδέλτια σε πανελλαδικό επίπεδο, με 162 νέες υποψηφιότητες σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2019 και 86 άτομα να είναι και πάλι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά».

«Βλέπω δίπλα στους έμπειρους», επισήμανε ο Διαμαντής Λιάμας, «και πολλά νέα πρόσωπα, που έχουν πάθος, και ορμή να προσφέρουν κι αυτοί στον δήμο τους, στην κοινότητα τους, στο χωριό τους. Κρατήστε ψηλά αυτή τη φλόγα της προσφοράς, γιατί είναι το δικό μας κίνητρο, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από πολλές προκλήσεις και κρίσεις».

Ο δήμαρχος Βόλβης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της θητείας που πέρασε και ανέπτυξε συνοπτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού του, με έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη του μεγάλου τουριστικού ρεύματος, με επίκεντρο την ανάδειξη δυο σημαντικών τοπόσημων του δήμου Βόλβης: τη λίμνη Βόλβη και το Κάστρο της Ρεντίνας, «δυο κληρονομιές, της φύσης και της ιστορίας, που πλέον οφείλουμε να αξιοποιήσουμε», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο που παρακολουθούσε την εκδήλωση, του μετέφερε δημόσια την πρόταση να δημιουργηθεί κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στον δήμο Βόλβης, που γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης περιοχής, η οποία καλύπτει την Καβάλα, την βόρεια Χαλκιδική, τις Σέρρες και την επαρχία Λαγκαδά, με άμεση πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία της.

 Κλείνοντας ο Διαμαντής Λιάμας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες του δήμου Βόλβης θα επιλέξουν να προχωρήσουν μπροστά με πρόγραμμα και θέσεις και όχι να μείνουν πίσω με ευχολόγια και άρνηση. Προέτρεψε μάλιστα τους υποψηφίους να μιλήσουν στους δημότες «για τις καθαρές, και έντιμες προθέσεις μας, για την αποφασιστικότητά μας να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε, για το ότι πορευόμαστε χωρίς κομματικά χρίσματα ή άλλες εξαρτήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, μόνο για το δικό τους συμφέρον, για το συμφέρον του τόπου μας».

1

2

3

4

5

6

Panorama 1 ΟΜΙΛΙΑ

Πρόγραμμα Αγιασμού Σχολείων του Δήμου την 11η Σεπτεμβρίου 2023

Δ.Ε ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

09:30 ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ 

09:00 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ 

09:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ 

09:30 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ 

09:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ

09:30  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΡΑΣΝΩΝ 

Δ.Ε ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

09:00 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΙΒΟΥΣ

09:30 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

10:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 

 10:30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 

Δ.Ε ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

09:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

09:00 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

09:30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ 

 

Δ.Ε ΕΓΝΑΤΙΑΣ

09:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ 

09:30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ 

10:00 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ 

Δ.Ε ΜΑΔΥΤΟΥ

09:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ

10:00 ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ

10:00 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ

Δ.Ε ΡΕΝΤΙΝΑΣ

08:00 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 

08:00 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ   

08:30 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ  

09:00 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 

09:30 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ 

10:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΒΟΛΒΗΣ 

09:30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ 

10:00 ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

10:30  1ο Ε.Π.Α.Λ ΣΤΑΥΡΟΥ

Συνδυάζοντας εμπειρία και νιάτα με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά» συγκρότησε  πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο νίκης με 249 υποψηφίους.

Αντιπροσωπεύοντας όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, οι 101 γυναίκες και 148 άνδρες, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του δήμου Βόλβης, με τον μικρότερο σε ηλικία υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο να είναι μόλις 18 ετών.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ψηφοδέλτια σε πανελλαδικό επίπεδο, από τους 249 υποψηφίους οι 162 είναι νέες υποψηφιότητες σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2019, ενώ 87 άτομα είναι και πάλι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά».

Οι 64 υποψήφιοι διεκδικούν τη θέση του δημοτικού συμβούλου στις 6 εκλογικές περιφέρειες (Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Εγνατίας, Μαδύτου και Ρεντίνας) και οι υπόλοιποι 184 είναι υποψήφιοι για εκλογή στις 22 δημοτικές κοινότητες του δήμου Βόλβης (Άνω Σταυρού, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Ασπροβάλτας, Βόλβης, Βρασνών, Ευαγγελισμού, Μαυρούδας, Μελισσουργού, Μοδίου, Νέας Απολλωνίας, Νέας Μαδύτου, Νικομηδινού, Νυμφόπετρας, Περιστερώνα, Προφήτου, Σκεπαστού, Σταυρού, Στεφανινών, Στίβου, Σχολαρίου και Φιλαδελφίου).

Ο δήμαρχος Βόλβης κι εκ νέου υποψήφιος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε:

«Σχηματίζουμε μια δυναμική ομάδα, έτοιμη να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης του δήμου μας. Συγκροτήσαμε μια ανεξάρτητη παράταξη που εκπροσωπεί όλη την κοινωνία, όλες τις γωνιές του δήμου Βόλβης, συνδυάζοντας εμπειρία και νιάτα, με κοινό στόχο: Μια ακόμα καλύτερη ζωή για κάθε συμπολίτη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υποψηφίους, που δέχθηκαν να γίνουν συμμέτοχοι στο όραμα μου να συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά τον τόπο μας. Δεσμεύομαι απέναντι σε κάθε δημότη, πως διατηρώ την ίδια θέληση, την ίδια προσήλωση για το κοινό καλό, μαζί με όλο τον συνδυασμό μας, υπηρετώντας καθεμία και καθένα από εσάς».

Ψηφοδέλτιο συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Διαμαντή Λιάμα.


Δ.Ε.  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Αμανετίδης

Ραφαήλ

Επιτρόπου

Παναγιώτης

Κελεκίδου Τσουλφίδου

Άννα

Κυπαρίσσης

Ζαχαρίας

Λαφαζάνης

Αστέριος  (Στέλιος)

Μπουρλής

Χρήστος

Πανταζής

Νικόλαος

Παπαγεράς

Παναγιώτης

Παπαδοπούλου

Πολυτίμη

Πατρώνης

Ελευθέριος

Σαλέπη

Στέλλα

Σιάγκος

Απόστολος

Σιμιτσής

Δημήτριος

Τσουραλάκη Κυπαρίσση

Κυριακή (Κική)

Χατζηγιάννη

Σεβαστή
Δ.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Ζάχος

Ανδρέας

Ιορδανίδης

Θεόδωρος (Λάκης)

Καλούδης (Κούρτης)

Ευστράτιος

Καραθανάση

Άννα

Κοντοπούλου Τσιναρίδη

Στυλιανή

Κυριάκου

Αθανάσιος (Νάσος)

Μαλέτσα

Ευθυμία

Μπαλατσός

Κωνσταντίνος

Παναγιωτίδου

Όλγα

Τεντόγλου

Ταμενη (Τάνια)Δ.Ε. ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

Αντωνιάδης

Γεώργιος

Βασιλειάδου

Άννα

Ιατρού

Αντώνιος

Ιωσηφίδου

Δήμητρα

Κοροσίδης

Ιωάννης

Κοτζαγερίδης

Ιωάννης

Τσαουσίδης

Γρηγόριος

Χρυσάφη

Τριανταφυλλιά (Λίτσα)
Δ.Ε. ΕΓΝΑΤΙΑΣ

 

Δαγκλή Πράπα

Μαρία

Δεληβασίλης

Πασχάλης

Κυρίτσης

Δημήτριος

Μεταξά Μυλωνίδου

Χρυσάνθη (Χριστίνα)

Μητσόγλου Λοϊζάκη

Αικατερίνη

Μόσχου

Αθανάσιος

Ρετζέπης

Άγγελος

Σιάγκας

Βασίλειος
Δ.Ε. ΜΑΔΥΤΟΥ

 

Αυλωνίτη Τσιγγερλιώτη

Παρασκευή

Γκατζής

Άγγελος

Δεληγιάννη Σλάβη

Λυσιμάχη

Ιωαννίδου

Μαρίνα

Καμηλάρης

Νικόλαος

Παναγιωτίδης

Γεώργιος

Πανταζίδης

Νικόλαος

Σουραβλάς

Σπυρίδων

Δ.Ε. ΡΕΝΤΙΝΑΣ

 

Γκαϊδατζή Παρδάλη

Γεωργία

Γκολιδάκης

Χρήστος

Θωμά

Νικόλαος

Καρακίτσος

Απόστολος

Μαρόκου

Μαρία

Ματζούνη Πέγου

Θεολογία (Λία)

Ουτσικούνης (Κουτσικούνης)

Αστέριος

Παπαζώης

Κωνσταντίνος

Πασσιάς

Δημήτριος

Σαββόπουλος

Χρήστος

Σαλέπας

Παναγιώτης

Σίμογλου Παπαδοπούλου

Θεοδοσία

Τσουραλάκης

Αντώνιος

Τσουράλη

Δόμνα

Χαϊδευτός

Άγγελος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αντωνιάδης

Αντώνιος

Γιαννάκου

Μαρία

Δημούδης

Δήμος

Καραμάνης

Σταύρος

Λάμπρου

Στέργιος

Μαργαρίτου

Θεοφανώ (Φανή)

Παρασκευούδης

Ιωάννης

Σαλέπη Ναούμ

Στυλιανή
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Αυλωνίτης

Περικλής

Γουρτζιλίδης

Δημήτριος

Δανιηλίδου Συμεωνίδου

Σουμέλα (Μελίνα)

Έξαρχος

Σωτήριος

Φλώρος

Αθανάσιος

Χαρπουσάνης

Δημήτριος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

Βογιατζόγλου

Χαρούλα

Λουκά

Μαρία Άννα

Μαλάκη

Βιργινία

Μπερμπερίδης

Κυριάκος

Σαραβά

Χρυσάνθη

Σεργίνης

Κωνσταντίνος

Σκαθαρούδης

Θεόδωρος

Τσιγγελίδου

Ειρήνη
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Αργυράκη

Τριανταφυλλιά

Γαβριήλ

Δημήτριος

Γιουρούκης

Ιωάννης

Δινάκης

Τηλέμαχος (Τίμος)

Ζυγούρη

Βασιλική

Κοσμάς

Φώτιος

Λιτσάκη

Γεωργία

Μουρατίδου

Ερμιόνη

Μπιρόκα

Όλγα

Πράπας

Χρήστος

Ρόκκας

Σταύρος

Φωτιάδης

Φώτιος

Χειρίδης

Δημήτριος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΒΗΣ

Αγγελή

Μαρία

Κασεντζής

Δημήτριος

Κοτζαμανίδης

Λάζαρος

Κυρατζάκος

Γεώργιος

Λαφαζάνη Ασημώνη

Βενετία

Λότσιος

Απόστολος

Μάρκος

Πέτρος

Μπόλη Γουμαντάρη

Αικατερίνη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΑΣΝΩΝ

Βαλαβάνης

Παύλος

Θεοδωρούδης

Αθανάσιος

Κατσαντούρα

Καλλιόπη (Πόπη)

Κοκορέντζας

Γεώργιος

Κυπαρίσση

Αθηνά

Λαζαρούδης

Χαράλαμπος

Μέγας

Πολυμένης

Μπάρτζα

Αθανασία

Μπόσκος

Κωνσταντίνος

Παπαδοπούλου

Ζαχαρένια (Ζαχαρούλα)

Πεσκέλογλου Λαζαρούδη

Κυριακή

Πλουμούδης

Σοφοκλής

Φυλακτού

Ελένη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 

Δημοπούλου

Βικτώρια

Δημοπούλου

Λαμπρινή

Καραγιαννίδης

Χρήστος

Παπαδοπούλου

Αντωνία

Παπαργυρίου

Γεώργιος

Πράπας

Κωνσταντίνος

Σπανδώνης

Κωνσταντίνος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΥΔΑΣ

Καραχατζής

Κωνσταντίνος

Νικολαϊδου

Ανατολή

Παπαδόπουλος

Στυλιανός

Σαββίδης

Γεώργιος

Σιδηροπούλου

Βασιλική

Σταματόπουλος

Σωτήριος

Χαριτωνίδης

Κωνσταντίνος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ

Γιαννακούδη

Στεργιανή

Γιαννακούδης

Χρήστος

Γκατζής

Φίλιππος

Καραβάς

Κωνσταντίνος

Καραδήμος

Ιωάννης

Κατσιαπάνη

Στυλιανή

Κουτζιαμπεούκ

Δημοσθένης

Πεκιαράκη

Αναστασία
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΔΙΟΥ

Βούλγαρης

Άγγελος

Ζαφειρίου

Γαρυφαλιά

Κόνιαρης

Αλέξανδρος

Κρυστάλλη

Αλεξάνδρα

Παζαρλή

Βασιλεία

Στουγιάννης

Άγγελος

Ταβαντζόπουλος

Γεώργιος

Τασούδης

Ιωάννης
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Ασίμη

Μαρία

Καζτερίδου

Σοφία

Καλιαρίνης

Αθανάσιος

Κιουρτσή

Μαρία

Μπιμπλή

Μαρία

Ορφανίδου (Καραμαλού)

Κωνσταντινιά (Ντίνα)

Παπαδάκης

Αθανάσιος

Παπαδόπουλος

Χρήστος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ

Αποστολοπούλου

Ειρήνη

Ευσταθίου

Ιωάννης

Μπαλάσης

Ανέστης

Παπαθανασίου

Νικόλαος

Πασχάλης

Ισάακ Μαρίνος

Περίφανος

Θεοχάρης

Σκόρδα

Μαρία

Τζιτζικάκης

Χαράλαμπος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ

Ερεγλίδης

Χαρίλαος

Ιωαννίδης

Αριστομένης

Κίρλα

Ιωάννα

Κίρλας

Νικόλαος

Λαμπαδάρη

Αθανασία

Παντελίδου

Φωτεινή

Τσαπος

Θεόδωρος

Χλέπατας

Άγγελος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑΣ

Βασιλάκου

Σεβαστή

Δουρακίδης

Γαβριήλ

Ιορδανίδου

Νίνα

Μπακιρτζή

Ελένη

Παπαδόπουλος

Δημήτριος

Πετρίδης

Αθανάσιος

Σαββίδης

Φώτιος

Φρέσκος

Κωνσταντίνος

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

 

Γαλαμάτης

Βασίλειος

Γαρυφάλλου

Άννα

Γερακάρη

Αθανασία

Διχάλας

Κωνσταντίνος

Καραϊσαρίδης

Ηρακλής

Κωνσταντινίδης

Νικόλαος

Παναγιωτίδου

Αγαθή

Τουρατζίδης

Αθανάσιος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΗΤΟΥ

Γκουνούδη

Αθανασία

Καραγούλιας

Αθανάσιος

Κοντοπούλου Κοσμαρίκα

Χαρίκλεια

Μόγια

Στυλιανή

Πίσσιος

Ευάγγελος

Ρογκότης

Πασχάλης

Σαμαράς

Δημήτριος

Τοπορτούκη

Παγώνα
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

Γκαγκατσάκης

Γεώργιος

Ιωσηφίδης

Ευστάθιος

Παπουτσή

Στεφανία Χριστίνα

Παρασκευάς

Ηλίας

Στάγκου

Σταυρούλα

Υφαντίδης

Θεόδωρος

 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ακριβοπούλου

Μαριάνθη (Μάρα)

Βουλγαράκη

Παρασκευή

Ζορμπάς

Νικόλαος

Καρακεχαγιάς

Θεοχάρης (Χάρης)

Κιντσάκης

Χρήστος

Κυριαζίδης

Αστέριος

Κωνσταντινάκη Τσαναξή

Σωτηρία (Ρούλα)

Λιτσάκη

Παναγιώτα (Γιώτα)

Μουχταρέλη

Μαρία

Μπλεμπιτζόγλου

Όλγα

Ναούμ

Αριστείδης (Άρης)

Τσίτσος (Κάκαμας)

Γεώργιος

Φιντιρικάκη

Παρασκευή
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΝΩΝ

Δαρμάρης

Νικόλαος

Ιατρού

Ευριπίδης

Κωστούδης

Δημήτριος

Λάμπρου

Δάφνη

Ντόμπρου

Δήμητρα

Παναγιώτου

Χριστίνα

Σγουρου

Μαρία

Χαλκιά

Φωτεινή
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΒΟΥ

Αβραμίδης

Δημήτριος

Αγγελίδου

Μαρία

Δαγκλής

Γεώργιος

Ζαμπουνίδης

Παντελής

Καλογέρου

Κυριακή

Μουστακίδης

Παναγιώτης

Περγέλης

Παναγιώτης

Τσουτσούλη

Ελπίδα
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ

Γαλανάκης

Νικόλαος

Γερολάκου

Αναστασία (Τασούλα)

Δεσλή

Μαριάνθη

Κέλλαρος

Παναγιώτης

Κόκοτας

Γεώργιος

Κοκουλίδου

Ελένη

Μπογδάνης

Ευστράτιος

Παπαθανασίου

Αθανάσιος

   
   
   
   
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟΥ

Γαβριηλίδης

Χρήστος

Κόλλια

Ελένη

Παπαδόπουλος

Γεώργιος

Παρασκευοπούλου

Μαρία

Τζοράλα

Ελευθερία

Τόντζος

Γεώργιος

Τσοφλίδης

Χρήστος

ΒΟΛΒΗ μπροστά!
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου

1. Αμανετίδης Ραφαήλ
2. Επιτρόπου Παναγιώτης
3. Κελεκίδου - Τσουλφίδου Άννα
4. Κυπαρίσσης Ζαχαρίας
5. Λαφαζάνης Αστέριος (Στέλιος)
6. Μπουρλής Χρήστος
7. Πανταζής Νικόλαος
8. Παπαγεράς Παναγιώτης
9. Παπαδοπούλου Πολυτίμη
10. Πατρώνης Ελευθέριος
11. Σαλέπη Στέλλα
12. Σιάγκος Απόστολος
13. Σιμιτσής Δημήτριος
14. Τσουραλάκη - Κυπαρίσση Κυριακή (Κική)
15. Χατζηγιάννη Σεβαστή

Α14

Α13Α12

Α11

Α10

Α9

Α8

Α7

Α6

Α5

Α4

Α3

Α2

Α1
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Εγνατίας

1. Δαγκλή - Πράπα Μαρία
2. Δεληβασίλης Πασχάλης
3. Κυρίτσης Δημήτριος
4. Μεταξά - Μυλωνίδου Χριστίνα
5. Μητσόγλου - Λοιζάκη Κατερίνα
6. Μόσχου Αθανάσιος
7. Ρετζέπης Άγγελος
8. Σιάγκας Βασίλης

Ε1

Ε2Ε3

Ε4

 
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας

1. Γκαιδατζή - Παρδάλη Γεωργία
2. Γκολιδάκης Χρήστος
3. Θωμά Νικόλαος
4. Καρακίτσος Απόστολος
5. Μαρόκου Μαρία
6. Ματζούνη - Πέγου Θεολογία (Λία)
7. Ουτσικούνης (κουτσικούνης) Αστέριος
8. Παπαζώης Κωνσταντίνος
9. Πασσιάς Δημήτριος
10. Σαββόπουλος Χρήστος
11. Σαλέπας Παναγιώτης
12. Σίμογλου - Παπαδοπούλου Θεοδοσία
13. Τσουραλάκης Αντώνιος
14. Τσουράλη Δόμνα
15. Χαιδευτός Άγγελος

15


14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας

1. Ζάχος Ανδρέας
2. Ιορδανίδης Θεόδωρος (Λάκης)
3. Καλούδης Ευστράτιος
4. Καραθανάση Άννα
5. Κοντοπούλου Στέλλα
6. Κυριάκου Αθανάσιος
7. Μαλέτσα Ευθυμία
8. Μπαλατσός Κωνσταντίνος
9. Παναγιωτίδου Όλγα
10. Τεντόγλου Τάνια

ZAXOS ANDREAS

IORDANIDHS LAKHS

KALOUDHS STRATOS

KARAUANASH ANNA

KONTOPOULOU STELLA

KYRIAKOY THANASHS

MALETSA EYTHIMIA

MPALATSOS KONSTANTINOS

PANAGIOTIDOU OLGA

TENTOGLOU TAMENH


 
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Αρέθουσας

1. Αντωνιάδης Γιώργος
2. Βασιλειάδου Άννα
3. Ιατρού Αντώνης
4. Ιωσηφίδου Δήμητρα
5. Κοροσίδης Γιάννης
6. Κοτζαγερίδης Γιάννης
7. Τσαουσίδης Γρηγόρης
8. Χρυσάφη Τριανταφυλλιά (Λίτσα)

ANTONIADHS GEORGIOS

VASILEIADOU ANNA

IATROU ANTONHS

IOSHFIDOU DHMHTRA

KOROSIDHS IOANNHS

KOTZAGERIDHS IOANNHS

TSAOUSIDHS GRHGORHSXRYSAFH LITSA


Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Μαδύτου

1. Αυλωνίτη - Τσιγγερλιώτη Παρασκευή
2. Γκατζής Άγγελος
3. Δεληγιάννη - Σλάβη Λυσιμάχη
4. Ιωαννίδου Μαρίνα
5. Καμηλάρης Νικόλαος
6. Παναγιωτίδης Γεώργιος
7. Πανταζίδης Νικόλαος
8. Σουραβλάς Σπύρος
                                                                                 

AYLONITH TSIGERLIOTH PARASKEYH
Γκατζής Άγγελος
 

GKATZHS AGGELOS

DELIGIANNH LYSIMAXH

IOANNIDOU MARINA

KAMHLARHS NIKOS

PANAGIOTIDHS GEORGIOS

PANTAZIDHS NIKOS

SOURAVLAS SPYROS

Εξήντα μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν την ρίζες τους, οκτώ δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των ελληνόφωνων δήμων της Κάτω Ιταλίας συζήτησαν τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας στον Σταυρό, ενώ Έλληνες και ξένοι απόλαυσαν την παραδοσιακή γκρεκάνικη μουσική Notte della Taranta  

Με το συμβολικό φύτεμα μιας ελιάς στον Σταυρό, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο πρόεδρός της Γκρετσία Σαλεντίνα και δήμαρχος του Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι Ρομπέρτο Καζαλούτσι, ένωσαν Ελλάδα και Κάτω Ιταλία, βάζοντας νέες ρίζες στη φιλία των δύο πλευρών.

240723 199

240723 171

Ο δήμος Βόλβης επί δέκα ημέρες φιλοξένησε στελέχη δημοτικών αρχών, μαθητές και εκπαιδευτικούς από τους 12 ελληνόφωνους δήμους της περιοχής του Σαλέντο, στην ιταλική επαρχία του Λέτσε, τμήμα της περιφέρειας της Απουλίας, οι οποίοι συγκροτούν την Ένωση Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (Unione dei Comuni della Grecìa Salentina).

Ειδικότερα, σήμερα ολοκληρώθηκε η φιλοξενία από τον δήμο Βόλβης 50 μαθητών Γυμνασίων και 10 εκπαιδευτικών συνοδών τους, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σταυρού. Τα παιδιά των ελληνόφωνων περιοχών του Σαλέντο, παράλληλα με τις διακοπές τους στις ακτές τους Στρυμονικού κόλπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν για πρώτη φορά την Ελλάδα, κοιτίδα της καταγωγής τους, να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, τα έθιμα και την ελληνική γαστρονομία, και το κυριότερο να συναναστραφούν με ελληνόπουλα.

IMG 0719

IMG 0718

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε στον δήμο Βόλβης αντιπροσωπεία από την Γκρέτσια Σαλεντίνα αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ένωσης των ελληνόφωνων δήμων και δήμαρχο του Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι Roberto Casaluci, τον δήμαρχο του Καρπινιάνο Mario Bruno Caputo, τον δήμρχο του Σολέτο Graziano Vantaggiato, την αντιδήμαρχο του Μαρτάνο Antonella Tremolizzo, την αντιδήμαρχο του Καστρινιάνο Anna Carmen Greco, την αντιδήμαρχο του Μαρτινιάνο Claudia Guido, την αντιδήμαρχο της Γαλατίνα Maria Grazia και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Καρπινιάνο Giorgio Fontanas.

IMG 0717

Τα μέλη της αποστολής, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον Σταυρό, συζήτησαν με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματικούς/τουριστικούς φορείς του δήμου Βόλβης, τις δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Βόλβης, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η πολύπλευρη συνεργασία των δυο πλευρών, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα πριν ένα περίπου μήνα με συμφωνία που υπεγράφη, στην πόλη του Μαρτάνο.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Λιάμας, «γιατί η περιοχή του Σαλέντο συνδέεται με δεσμούς αίματος με την Ελλάδα και διατηρεί την ελληνική γλώσσα μετά από 2.500 χρόνια. Νιώθουμε υποχρέωση και ικανοποίηση να φιλοξενούμε στα χώματα της Μακεδονίας, τα παιδιά των ελληνόφωνων περιοχών του Λέτσε και επ’ ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια για την πολύτιμη συνδρομή τους σε αυτή τη φιλοξενία, την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και την Ευαγγελία Ναούμ, που αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο με τη Γκρετσία Σαλεντίνα. Είμαι βέβαιος πως αυτή η συνεργασία, θα μετεξελιχθεί σε μια θερμή σχέση φιλίας ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και την ελληνόφωνη κοινότητα της Κάτω Ιταλίας».

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου παρακολούθησε στο λιμάνι του Σταυρού την περασμένη Δευτέρα 24 Ιουλίου το μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακής γκρεκάνικης μουσικής τη «Νύχτα της Αράχνης» (Notte della Taranta), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το συγκρότημα Kamafei της Κάτω Ιταλίας. Μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι τουρίστες χόρεψαν στους ξέφρενους ρυθμούς της Πίτσικα (Pizzica), ενός παραδοσιακού χορού της Απουλίας σαν ταραντέλα, που σύμφωνα με την παράδοση αποδίδει με γρήγορες χορευτικές κινήσεις την προσπάθεια να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες από το τσίμπημα (pizzica) μιας αράχνης ταραντούλας (taranta).

1

2

3

BIL 8686


Η φιλοξενία της αποστολής από το ελληνόφωνο Σαλέντο, συνέπεσε με τους φετινούς εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Σταυρού, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης διοργάνωσε μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τη Γιορτή της Θάλασσας, όπου παράλληλα με τη μουσικοχορευτική βραδιά προσφέρθηκαν στον κόσμο δωρεάν θαλασσινοί μεζέδες

240723 7

240723 75

Αισιόδοξα είναι τα πράγματα για τις τουριστικές περιοχές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη. 
Μπορεί ο Ιούνιος με τις βροχές να «στοίχισε» στους επιχειρηματίες, όμως οι προκρατήσεις από εκεί και πέρα κινήθηκαν πολύ καλά. «Κλειδί» στο αν θα κλείσει θετικά η φετινή σεζόν είναι ο Σεπτέμβριος.
Το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμα μία χρονιά εκείνοι που επιλέγουν σταθερά τις συγκεκριμένες περιοχές είναι οι Βαλκάνιοι, ενώ οι Έλληνες περιορίζονται στα σαββατοκύριακα και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Κρατήσεις και ο «χαμένος» Ιούνιος «Οι κρατήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Αισιοδοξούμε για τον Αύγουστο και ελπίζουμε να τα πάμε πολύ καλύτερα τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να ανεβάσουμε τις πληρότητες.
Ο καιρός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς.
Ο Ιούνιος δεν ήταν πάρα πολύ καλός γιατί οι βροχές δεν άφησαν τον κόσμο να φύγει τα σαββατοκύριακα από τις κοντινές πόλεις» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σταυρού, Κώστας Παπαζώης, μιλώντας στην parallaxi. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων «Η Ασπροβάλτα», Σοφία Φαρασοπούλου τονίζει ότι: «Φέτος μας άδειασε το καλοκαίρι λόγω του καιρού του Ιουνίου, όμως πιστεύω πως αυτή τη στιγμή τα πράγματα πάνε πολύ καλά γιατί δωμάτια δεν υπάρχουν.
Έχουμε email ή τηλέφωνα και βλέπω πως δεν υπάρχουν διαθεσιμότητες, είναι πολύ λίγα αυτά που υπάρχουν.
Όμως ο Ιούνιος δεν μας πήγε καλά.
Εμείς βασιζόμαστε στου Βαλκάνιους, οι οποίοι έβλεπαν τον καιρό που είναι ίδιος με εδώ και δεν έρχονταν» Οι εθνικότητες και το προφίλ των τουριστών Κατά παράδοση η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και ο Σταυρός ήταν τουριστικός πόλος έλξης για αρκετούς Βαλκάνιους.
Έτσι φέτος, όπως και τα περασμένα χρόνια, ο κύριος όγκος των επισκεπτών είναι από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Σκόπια.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν λίγοι Τσέχοι, Ούγγροι, λιγότεροι από Γερμανία και γενικότερα από άλλους βόρειους προορισμούς.
Επίσης την Ασπροβάλτα επισκέφθηκαν και Ελβετοί, Πολωνοί, όμως αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι την γενική πλειοψηφία. Όπως δηλώνει ο κ. Παπαζώης: «Οι Βαλκάνιοι κλείνουν από μία εβδομάδα μέχρι 12 μέρες.
Κατά κύριο λόγο είμαστε οικογενειακός προορισμός γι’ αυτό το 70-80% είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.
Σ’ αυτό βοηθάει και η θάλασσα που δεν είναι βαθιά, ειδικά στο Σταυρό, και μπορεί να αφήσει άνετα το παιδί επειδή πατάει για να παίξει στη θάλασσα» Σύνορα και καθυστερήσεις Ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όσοι Βαλκάνιοι επιλέγουν την χώρα μας είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στα σύνορα, όπου κατά καιρούς έχουμε δει να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων με τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά έτσι ώστε να καταφέρουν να μπουν στη χώρα έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διακοπές τους. «Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Το καλοκαίρι τουλάχιστον δεν υπάρχουν αρκετά άτομα, ούτε στα Σκόπια ούτε σε εμάς να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο.
Τις προάλλες ήρθαν πελάτες μας με 5 ώρες καθυστέρηση», επισημαίνει η κ. Φαρασοπούλου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαζώης συμπληρώνει ότι «για όσους έρχονται Παρασκευή με Κυριακή θεωρώ λογικό ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Δεν έχω ακούσει κάτι μεγαλύτερο από 4 ώρες, όχι πως αυτό είναι λίγο.
Εμείς το συμπεράνουμε από την ώρα άφιξης γιατί συνήθως αναφέρουν μία τυπική ώρα και συνήθως δικαιολογούνται γιατί άργησαν στα σύνορα» Ασπροβάλτα Οι Έλληνες του «σαββατοκύριακου» και της τελευταίας στιγμής Πέρα, όμως από τους τουρίστες, υπάρχουν και Έλληνες που επιλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές για τις θερινές διακοπές τους.
Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν είτε για τριήμερο είτε και σε σπίτια φίλων/συγγενών.
Οι Έλληνες έρχονται για λίγες μέρες, κυρίως σαββατοκύριακα.
Κάποιοι έρχονται και μονοήμερες εκδρομές.
Όμως το κακό είναι ότι δεν θα βρίσκουν φέτος δωμάτια αν δεν έχουν κλείσει από νωρίς γιατί πολύ απλά είναι τα περισσότερα κλεισμένα.
Ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής.
Παίρνουν τηλέφωνο Παρασκευή για να δουν αν υπάρχει κάτι Σάββατο-Κυριακή.
Υπάρχουν λίγα δωμάτια για πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες, τα οποία από ώρα σε ώρα γεμίζουν.»
Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν λόγω μειωμένης κίνησης στους δρόμους να ταξιδέψουν προς τις συγκεκριμένες περιοχές είτε αυθημερόν για να κάνουν μία βουτιά είτε και με διανυκτέρευση συνήθως σε κάποιο σπίτι φιλικού ή συγγενικού προσώπου.

Πηγή: parallaximag.gr

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου στον Σταυρό μοναδικό πρόγραμμα με την παραδοσιακή γκρεκάνικη μουσική Notte della Taranta –Ο δήμος Βόλβης υποδέχεται αποστολή δημάρχων της Κάτω Ιταλίας και φιλοξενεί 50 μαθητές της Γκρετσία Σαλεντίνα

Ένα μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακής γκρεκάνικης μουσικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές στο λιμάνι του Σταυρού την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 22.00 το βράδυ.

Το συγκρότημα Kamafei από την Κάτω Ιταλία, θα ξεσηκώσει τον κόσμο με τα τραγούδια και τους χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Σαλέντο.

Το επταμελές συγκρότημα και ο τραγουδιστής, συνοδεύουν χορευτές οι οποίοι θα αποδώσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Πίτσικα (Pizzica) στη «Νύχτα της Αράχνης» (Notte della Taranta), παραδοσιακού χορού της Απουλίας που θυμίζει ταραντέλα με πολύ παλιές ρίζες, καθώς αιώνες πριν θεωρούσαν ότι με αυτές τις γρήγορες χορευτικές κινήσεις μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες από το τσίμπημα (pizzica) μιας αράχνης ταραντούλας (taranta).

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στους φετινούς εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Σταυρού και αποτελεί το αποκορύφωμα της φιλοξενίας από τον Δήμο Βόλβης πολυμελούς αποστολής των ελληνόφωνων περιοχών της Ένωσης Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (Unione dei Comuni della Grecìa Salentina), εγκαινιάζοντας την πολύπλευρη συνεργασία τους.

Φιλοξενία 50 μαθητών της Κάτω Ιταλίας

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 21 Ιουλίου και για δέκα ημέρες, 50 μαθητές Γυμνασίων από τους 12 ελληνόφωνους δήμους της Κάτω Ιταλίας με τη συνοδεία 10 εκπαιδευτικών, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων του Σταυρού.

Για πρώτη φορά παιδιά από τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τις ρίζες τους, να έρθουν σε επαφή με ελληνόπουλα, να ξεναγηθούν σε ιστορικές τοποθεσίες και αξιοθέατα του δήμου Βόλβης και της Μακεδονίας και να απολαύσουν ταυτόχρονα το ελληνικό καλοκαίρι στις ακτές του Στρυμονικού.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, φτάνει στον Σταυρό, έδρα του δήμου Βόλβης, αντιπροσωπεία δημάρχων και αντιδημάρχων της Ένωσης Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα με επικεφαλής τον πρόεδρό της και δήμαρχο του Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι, Ρομπέρτο Καζαλούτσι.

Την Γκρέσια Σαλεντίνα, στην χερσόνησο του Σαλέντο (το γεωγραφικό «τακούνι» στην «μπότα» του χάρτη της Ιταλίας) συγκροτούν 12 ελληνόφωνοι δήμοι της ιταλικής επαρχίας του Λέτσε, που ανήκει στην περιφέρεια της Απουλίας: Καλημέρα, Καρπινιάνο Σαλεντίνο, Καστρινιάνο ντει Γκρέτσι, Κοριλιάνο ντ' Ότραντο, Κουτροφιάνο, Μαρτάνο, Μαρτινιάνο, Μελπινιάνο, Σολέτο, Στερνατία, Τζολίνο.

Η αποστολή, το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματικούς/τουριστικούς φορείς του δήμου Βόλβης, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δυο πλευρών, που υπέγραψαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο κ. Καζαλούτσι, στην πόλη του Μαρτάνο πριν ένα περίπου μήνα. 

Όλοι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δυο μεγάλες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης στον Σταυρό: το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με σολίστ τον Φώτη Θεοδωρίδη και τη μικτή χορωδία του δήμου Βόλβης υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Καραμάνη (Κυριακή 23 Ιουλίου, 21.30), και τη Γιορτή της Θάλασσας με δωρεάν θαλασσινούς μεζέδες και μουσικοχορευτική βραδιά (Τετάρτη 26 Ιουλίου)

TARANTA

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο 60χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο εργάτη 51 ετών, η σορός του οποίου είχε βρεθεί τον περασμένο Νοέμβριο σε ορεινή δασική έκταση στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, όπου είχε πάει για εργασίες παράνομης υλοτόμησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την προσφυγή του κατηγορούμενου να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα), ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε θανατηφόρα έκθεση.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος (ημεδαπός) είχε απολογηθεί πριν από δύο μήνες σε τακτική ανακρίτρια για την αρχικώς απαγγελθείσα δίωξη της ανθρωποκτονίας. Είχε κριθεί προφυλακιστέος και έκτοτε κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Τα ίχνη του 51 ετών θύματος, με καταγωγή από την Αλβανία, είχαν χαθεί την 1η Νοεμβρίου 2022. Ύστερα από μία εβδομάδα αναζητήσεων, η σορός του εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι έφερε μεταθανάτιες κακώσεις που προκλήθηκαν από άγρια ζώα κατά το διάστημα που αγνοείτο η τύχη του, ενώ επιπλέον υπήρχαν ενδείξεις για τραύματα στο αριστερό πόδι από αλυσοπρίονο, γεγονός στο οποίο συνηγορούσαν τα σκισίματα στο παντελόνι του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 60χρονος κατηγορούμενος είχε πάρει μαζί του τον 51χρονο για να τον απασχολήσει στις εργασίες παράνομης υλοτόμησης. Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή των αστυνομικών ερευνών ισχυριζόταν ότι ο αλλοδαπός τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο κατά την κοπή ενός δένδρου, ισχυρισμό που επανέλαβε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Αυτό όμως που κίνησε τις υποψίες των διωκτικών Αρχών ήταν ότι δεν είχε αναφέρει τίποτα για τον τραυματισμό του εργάτη, τον οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, άφησε αβοήθητο στο σημείο και επιπλέον πέταξε στο δρόμο το κινητό του τηλέφωνο για να μην καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αυστηρές συστάσεις από το υπουργείο Εργασίας ενόψει του επικείμενου καύσωνα που αναμένεται από Τετάρτη.

 

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας μετά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, της ΕΜΥ για τον επικείμενο καύσωνα.

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την Τετάρτη και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι ημέρες, με την Παρασκευή και το Σάββατο, 14 και 15 Ιουλίου να είναι οι πιο θερμές.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 17.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο, για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα.

Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη και την από 26 Μαΐου 2023 (αριθ. πρωτ. 52903) σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προβλέπονται:

Α. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ

-Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

-Προγραμματισμός των εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών.

-Μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους όπως είναι τα μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες κ.λπ. μεταξύ των ωρών 12.00-17.00.

-Διαμόρφωση κυλικείων, ή άλλων κατάλληλων χώρων για το χρόνο διαλείμματος. Οι χώροι αυτοί, ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες και δυνατότητες, να εξοπλίζονται με σύστημα κλιματισμού. Οι χώροι αυτοί θα επιλεγούν μετά από συνεργασία του εργοδότη και του Τεχνικού Ασφάλειας, Ιατρού Εργασίας και μελών ΕΥΑΕ και όπου δεν υπάρχουν των εκπροσώπων των εργαζομένων.

-Παροχή πόσιμου δροσερού νερού σε θερμοκρασία 10 -15 °C.

B. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί τυχόν θερμική καταπόνηση των εργαζομένων περιλαμβάνουν:

-Χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής όπου δεν προβλέπεται χρήση κράνους προστασίας, καθώς και προστατευτικών μέσων δέρματος.

-Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους για διαλείμματα.

-Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους ή κατασκευή κατάλληλων στεγάστρων για την εκτέλεση των εργασιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.

-Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

-Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-17.00

-Χορήγηση πόσιμου δροσερού νερού (10-15 °C).


Για ποιους προβλέπεται τηλεργασία


Για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και ειδικά στις περιπτώσεις έκθεσής τους σε επιβαρυντικές συνθήκες, συστήνεται, όπου αυτό είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας, η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασία μέσω τηλεργασίας (Πίνακας 1).

τηλεργασία

Η Επιθεώρηση Εργασίας εντατικοποιεί τους στοχευμένους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, σύμφωνα και με την επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 267075 /30.05.2023 εγκύκλιο, με έμφαση σε υπαίθριες εργασίες (π.χ. οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα), εργασίες σε στεγασμένους χώρους, όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, κ.α.), καθώς και χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών).

Τέλος συστήνεται η συχνή παραπομπή των εργοδοτών στην ιστοσελίδα την http://www.hnms.gr/emy/el/forecast/deikths_wbgt της ΕΜΥ όπου υπάρχει 48ωρη πρόβλεψη του σχετικού βιοκλιματικού δείκτη πρόβλεψης (WBGT) της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τον προγραμματισμό των εργασιών ή/και των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την αποτροπή της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Παρομοίως, εκτίμηση του δείκτη WBGT (ΘΥΒΜΑΣ) για εξωτερικούς χώρους σε πραγματικό χρόνο και προβλέψεις για τις επόμενες 48 ώρες, παρέχεται επίσης από την εφαρμογή "ΘΥΒΜΑΣ – Δείκτης Θερμικής Καταπόνησης" για έξυπνα κινητά, λαμβάνοντας μετεωρολογικά δεδομένα από τον πλησιέστερο στο χρήστη μετεωρολογικό σταθμό: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.wbgt

Σε περίπτωση καταγγελιών το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο καταγγελιών 1555 ή στις κατά τόπους αρμόδιες Επιθεωρήσεις ασφάλειας και υγείας στην Εργασία

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τους εθελοντές κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας.

Στο ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού, το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εμβολιασμοί, στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο της συνεργασία του δήμου Βόλβης με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ).

Συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων, ενώ πολλοί ήταν οι ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι δημότες που προσήλθαν με όσα φροντίζουν στην γειτονιά τους, έπειτα από συνεννόηση με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Οι εθελοντές κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, στις ειδικές εγκαταστάσεις του δημοτικού κτηνιατρείου της Κοκκαλούς, περιέθαλψαν τα αδέσποτα ζώα, προχωρώντας σε ηλεκτρονική καταγραφή, στείρωση και εμβολιασμό τους.

Αρκετοί πολίτες προχώρησαν σε υιοθέτηση αδέσποτου, και με βάση του ειδικού προγράμματος που εφαρμόζει ο  δήμος Βόλβης μέσω της ιστοσελίδας του. 

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης έχει συνάψει συμφωνητικό συνεργασίας με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι παρέχουν αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.viber image 2023 06 19 11 20 32 983

viber image 2023 06 19 11 20 52 456

viber image 2023 06 19 11 21 01 203


Αντιπροσωπεία του δήμου Βόλβης στους ελληνόφωνους δήμους της Κάτω Ιταλίας – Στον Σταυρό τον Ιούλιο 50 μαθητές της Γκρετσία Σαλεντίνα και πρόγραμμα από το περίφημο φεστιβάλ Νότε Ντελά Ταράντα

Με την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και την Ένωση Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (Unione dei Comuni della Grecìa Salentina) εγκαινιάστηκε η πολύπλευρη συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό δήμο και τους 12 ελληνόφωνους δήμους της Κάτω Ιταλίας, που θα αρχίσει να υλοποιείται από το φετινό καλοκαίρι.
1

Στην πόλη του Μαρτάνο, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα και δήμαρχος του Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι, Ρομπέρτο Καζαλούτσι, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας και του τουρισμού.
3

Η αρχή στη συνεργασία των δυο πλευρών θα γίνει από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, όταν 50 μαθητές από τους ελληνόφωνους δήμους θα φιλοξενηθούν στον Σταυρό και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, κοιτίδα της καταγωγής τους, από την οποία διατήρησαν γλώσσα και έθιμα επί 2.800 χρόνια.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα στον Σταυρό, ομάδα από το περίφημο φεστιβάλ παραδοσιακής γκρεκάνικης μουσικής Νότε Ντελά Ταράντα (Notte Della Taranta) ή Πίτσικα, που γίνεται κάθε χρόνο τέλη Αυγούστου στο Μελπινιάνο παρουσία χιλιάδων επισκεπτών - θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές της Απουλίας.
4

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά θα φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα, παιδιά με ελληνικές ρίζες από την περιοχή της Γκρετσία Σαλεντίνα. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο και νοιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί θα υποδεχθούμε τα παιδιά αυτά στην κοιτίδα των προγόνων τους, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ, σε όλες τις γενιές που με την πάροδο των αιώνων διατήρησαν στην Κάτω Ιταλία την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική συνείδηση. Είμαστε όμως και πολύ ενθουσιασμένοι γιατί εγκαινιάζουμε και σημαντικές πολιτιστικές ανταλλαγές, με την εμφάνιση προγράμματος του Νότε Ντελά Ταράντα στον Σταυρό στα τέλη Ιουλίου οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε χορό και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές».
5

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γκρετσία Σαλεντίνα Ρομπέρτο Καζαλούτσι τόνισε ότι μπήκαν τα θεμέλια για μια μεγάλη φιλία ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και τους 12 ελληνόφωνους δήμους της Κάτω Ιταλίας. Και επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει η φιλοξενία των 50 μαθητών για πρώτη φορά στην  Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν τις ρίζες τους, αλλά και η παρουσίαση του Νότε Ντελά Ταράντα στον δήμο Βόλβης.

6

Συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διαχείρισης Καθημερινότητας Μαρία Δαγκλή και την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας και της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Βόλβης Κυριακή Τσουραλάκη, ο δήμαρχος Βόλβης επισκέφθηκε και τους δώδεκα ελληνόφωνους δήμους της Απουλίας (Καλημέρα, Καρπινιάνο Σαλεντίνο, Καστρινιάνο ντει Γκρέτσι, Κοριλιάνο ντ' Ότραντο, Κουτροφιάνο, Μαρτάνο, Μαρτινιάνο, Μελπινιάνο, Σολέτο, Στερνατία, Τζολίνο), οι οποίοι συγκροτούν την Γκρέσια Σαλεντίνα, στην ιταλική επαρχία του Λέτσε.

7

Ο κ. Λιάμας, ευχαρίστησε δημόσια την Ευαγγελία Ναούμ, που αποτέλεσε πρεσβευτή φιλίας και πολύτιμο σύνδεσμο με την Γκρέσια Σαλεντίνα, με την οποία διατηρεί συνεργασία επί σειρά ετών.  

8

9

10

11

Σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου στις ειδικές εγκαταστάσεις στην Κοκκαλού

O δήμος Βόλβης συνεχίζει τα προγράμματα αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί, στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή αδέσποτων ζώων στις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στο δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού, πλησίον της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Εκτός των συνεργείων του δήμου που πραγματοποιούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, μπορεί και ο κάθε ευαισθητοποιημένος φιλόζωος δημότης να πηγαίνει μόνος του τα αδέσποτα ζώα που τυχόν φροντίζει στην γειτονιά του για εμβολιασμό, καταγραφή και στείρωση στους κτηνιάτρους, εφόσον έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος έως την Πέμπτη 15 Ιουνίου (πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο: 2397330013, 2397330033).

Ο δήμος Βόλβης έχει συνάψει συμφωνητικό συνεργασίας με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος για το θέμα των αδέσποτων ζώων. Η ΕΔΚΕ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, καρπός ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Ένας 17χρονος από τη Συρία προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τρεις ομοεθνείς του που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αστυνόμευσης του νομού, πρωινές ώρες χθες (06-06-2023), συνελήφθη νεαρός που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, παράνομης εισόδου, απείθειας, αντίστασης, οδήγησης άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και κλοπής.

Συγκεκριμένα, επί της Εγνατίας Οδού (κόμβος Ασπροβάλτας) εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον προαναφερόμενο νεαρό, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και μετά την ακινητοποίησή του οχήματος εξήλθε αυτού και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν (3) αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο αποσκευών και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε, επιπλέον, πως το όχημα είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και το ανωτέρω όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.