Τουρισμός: Κλείνει τα σύνορα με την Σερβία η Ελλάδα

Τουρισμός
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή πρόσβασης των υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα.

Τα σύνορά της και με τη Σερβία κλείνει μέχρι τις 15 Ιουλίου η Ελλάδα απαγορεύοντας με νέα κυβερνητική απόφαση την είσοδο σε όλους τους υπηκόους της βαλκανικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνηση αποφασίστηκε η αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου με μόνη εξαίρεση τους  ουσιώδεις λόγους διέλευσης.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», προσθέτει και καταλήγει: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.Τελευταίες ειδήσεις