Ποιες είναι οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στο δήμο Βόλβης

Τουρισμός
Γραμματοσειρά

Συνολικά 13 παραλίες στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης πληρούν για το 2020 τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν τη «Γαλάζια Σημαία» από την αρμόδια διεθνή επιτροπή.

Ο νομός Θεσσαλονίκης απώλεσε μία Γαλάζια Σημαία σε σχέση με πέρυσι, που είχαν βραβευθεί συνολικά 14. Πρόκειται για παραλία του δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα για την Πλατεία Μνήμης, στην Περαία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 στον νομό είχαν σημανθεί με Σημαία 12 παραλίες, ενώ το 2018 οι βραβευμένες ήταν 11.

Αναλυτικά οι βραβευμένες ακτές στη Θεσσαλονίκη για εφέτος:

Δήμος Βόλβης

Ασπροβάλτα
Νέα Βρασνά
Παραλία Βρασνών
Πόρτο Φίνο
Σερραϊκή Ακτή
Σταυρός Ανατολική
Σταυρός Δυτική
Σταυρός Κεντρική

Δήμος Θερμαϊκού

Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
Μηχανιώνα-Τουρμπαλί
Νέοι Επιβάτες Περαία-Κοχύλι
Ποταμός

Πώς απονέμεται η «Γαλάζια σημαία»

Η «Γαλάζια σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους- απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί ως «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη). Αυτά αφορούν την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Από το 2017 ξεκίνησε και η εφαρμογή του προγράμματος για τα τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα. Αυτό αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.

Θεοχάρης: Ξεχωριστή η σημασία τους φέτος

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι «Γαλάζιες σημαίες» έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.

«Κάθε Γαλάζια σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.

Γαλάζια Σημαία 2020 – Στατιστικά στοιχεία

Δείτε εδώ τον Κατάλογο Βραβευμένων Ακτών και Μαρινών 2020 

 Τελευταίες ειδήσεις