ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ: Τουριστική επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ – Δημιουργία ξενοδοχείου 5 Αστέρων και Θεματικού Πάρκου

Τουρισμός
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πραγματοποιήθηκε, ο προγραμματισμένος  διαγωνισμός για την ανάδειξη μισθωτή έκτασης περίπου 57 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ασπροβάλτας.

Βρέθηκε ένας πλειοδότης και η δημοπρασία έκλεισε με τελικό ποσό ενοικίασης 50.000,00 Ευρώ το χρόνο. Ο Πλειοδότης είναι Ελληνοαμερικανός, φορολογείται στην Ελλάδα στην ΔΟΥ Καλαμάτας.

Η απόφαση για την εκμίσθωση του ακινήτου πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ του δήμου Βόλβης στις 21 Νοεμβρίου του 2017. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πολυζωίδου Βασιλική και Γαβριηλίδης Αντρέας. Αριθμός Απόφασης 224/2017. Όλη την απόφαση μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Επίσης ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλβης οι όροι δημοπράτησης της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας. Αριθμός απόφασης 143/2018, Δείτε Την απόφαση ΕΔΩ

Στο χέρι του κράτους και των τοπικών κοινωνιών είναι να προσελκύσουν τους επενδυτές, κάνοντας δελεαστικές τις συνθήκες της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τα όποια συμφέροντα για τις τοπικές κοινωνίες, μέσω των συμφωνιών – συμβολαίων που υπογράφονται. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επένδυση – ανταπόδοση προς τις τοπικές κοινωνίες εκ μέρους του επενδυτή, αν δεν υπάρχει το επιθυμητό κέρδος.

Οι εξασφαλίσεις λοιπόν αυτές περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού της εκμίσθωσης (ο οποίος πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια) από μέρους της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Βόλβης.

Επισημαίνουμε τα θετικά στοιχεία της διακήρυξης

«Επιτροπή Διαγωνισμού» είναι η αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου Βόλβης, βάσει της αρ. 236/2016 απόφασης Δ.Σ.. «Επιτροπή Κατακύρωσης» είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλβης. «Εκμισθωτής» είναι ο Δήμος Βόλβης.

Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται στο ποσό των 48.000,00 ευρώ, ως ετήσιο μίσθωμα. Το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα θα ακολουθεί απαραίτητα η υποχρέωση προσφοράς-καταβολής -πλέον του μισθώματος- και του 10 ‰ επί των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης (με το ποσό αυτό να μη δύναται να είναι μικρότερο των 50.000,00 ευρώ ετησίως)

Προϋπολογισμός επενδυτικού σχεδίου 50.000.000,00 ευρώ (το ποσό υποβλήθηκε στην πρόταση ανάπτυξης του επενδυτή)

Το μίσθωμα θα είναι σταθερό για την πρώτη 5ετία. Μετά την πάροδο αυτής, θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος

Ο μισθωτής, κατά την εκτέλεση και λειτουργία του Έργου: α) οφείλει να αξιοποιήσει κατ’ ελάχιστο σε ποσοστό 80% εργατοτεχνικό προσωπικό (ειδικοτήτων ΥΕ και ΔΕ), προερχόμενο από το Δήμο Βόλβης, που διαμένει μόνιμα στο Δήμο και β) δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσει επιστημονικό προσωπικό (ειδικοτήτων ΠΕ και ΤΕ,) που διαμένει μόνιμα στο Δήμο Βόλβης ή προέρχεται από αυτόν.

Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί από το μισθωτή με τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει υπηρεσίες τουριστικής μονάδας και ειδικότερα για την ανέγερση τουριστικής μονάδας υψηλών προδιαγραφών τουλάχιστον 5 αστέρων και συναφών προς αυτήν υποστηρικτικών υπηρεσιών, με προτεραιότητα τη δημιουργία θεματικού πάρκου, καθώς και πάρκου αναψυχής και διασκέδασης των επισκεπτών (ανάπτυξη ξενοδοχειακών και εν γένει τουριστικών δραστηριοτήτων, ακόμη δέ και δραστηριοτήτων εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, εκκλησιαστικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού)

Η χρήση της παραλίας μπροστά από το μίσθιο, με τοποθέτηση ομπρελών, καθισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των λουομένων και πελατών του καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Υποχρεούται ο μισθωτής να παραχωρεί δωρεάν στο Δήμο τη χρήση του συνεδριακού κέντρου του συγκροτήματος , κάθε φορά που ο Δήμος θα ζητά τούτο

Ο μισθωτής δεν απαλλάσσεται από τέλη, δασμούς και κάθε άλλο φόρο, τέλος ή δικαίωμα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ΔΕΚΟ, άλλων ΝΠΔΔ, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Ομοίως, το Έργο δεν απαλλάσσεται από τους δασμούς, τον Φ.Π.Α. και από κάθε άλλο φόρο, τέλος, δικαίωμα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, των Ταμείων και των Ασφαλιστικών Οργανισμών (Ι.Κ.Α. κλπ.), που αφορούν γενικά στην κατασκευή αυτού

Επί ποινή καταγγελίας της συμβάσεως, για λόγους τόνωσης της τοπικής αγοράς και στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, απαγορεύεται ο μισθωτής να διαθέτει στην εγχώρια και αλλοδαπή αγορά all inclusive ή super all inclusive ή ultra all inclusive ή παρεμφερή πακέτα, που έχουν την έννοια του «όλα εντός τιμής»,

Δωρεάν είσοδο στο θεματικό πάρκο όλων των σχολείων του δήμου Βόλβης

dimoprasia2

Πηγή:volvipress.gr

Τελευταίες ειδήσεις