Χρήση μάσκας: Σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτική

Υγεία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στην απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πολίτες.

Την απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας ως συμπληρωματικό μέτρο για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού γνωστοποίησε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτικό μέτρο, εκτός από ιατρικές αντενδείξεις, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους όπως:

παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το μέτρο θα ισχύσει και για εισερχόμενους, δηλαδή πελάτες, και για εργαζόμενους, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι.

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα προσδίδει ψευδή αίσθηση ασφάλειας, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά πως η χρήση της θα πρέπει να συνδυάζεται με την προσεκτική υγιεινή των χεριών ή δυνατόν την παρουσία αντισηπτικού πάντοτε στην τσέπη, την τήρηση αποστάσεων, την τήρηση κανόνων όταν βγάζουμε ή βάζουμε τη μάσκα. Πρόκειται για συμπληρωματικό μέτρο που μειώνει τη διασπορά από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τελευταίες ειδήσεις