Σε αγωγή 20 τρισ. δολάρια προχώρησε Αμερικανός δικηγόρος κατά της Κίνας υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός σχεδιάστηκε ως βιολογικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Υγεία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε αγωγή 20 τρισ. δολάρια προχώρησε Αμερικανός δικηγόρος υποστηρίζοντας βασικά ότι ο κορονοϊός σχεδιάστηκε από την Κίνα ως βιολογικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Today, ο δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν μαζί με εταιρεία του Τέξας, στην αγωγή κατηγορεί την Κίνα ότι ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι αρχές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Αναλυτικά, η αγωγή στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού στην Κίνα. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για:

  • συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων
  • παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες
  • συνωμοσία για να προκληθούν θάνατοι Αμερικανών πολιτών

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός είχε σχεδιαστεί για να επιφέρει μαζικό θάνατο και ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Τέλος, δεδομένου ότι τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, κάνουν πλέον λόγο για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Τελευταίες ειδήσεις