Πότε ξεκινά η νέα Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ για προσλήψεις σε δήμους

Εργασία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην Βουλή εισηγήθηκε τρεις διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα.
Ο κ. Μπάρκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο νέος κύκλος της κοινωφελους εργασίας θα συγχρονιστεί με την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών το φθινόπωρο.

 

Ειδικότερα για τη δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας και στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους ΟΤΑ, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «ανταποκρινόμενοι στα περίπου 122 αιτήματα των φορέων, κυρίως Δήμων, που υποστηρίζονται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και στα αιτήματα των ανθρώπων που εργάζονται μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αλλά και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την τήρηση της δέσμευσής μας να μην αφήσουμε χρονικά κενά μεταξύ των δύο κύκλων προγραμμάτων, η νομοθετική αυτή ρύθμιση είναι το πρώτο βήμα για να δοθεί παράταση στον πρώτο κύκλο κοινωφελούς στους δήμους που τρέχει αυτή τη στιγμή για τέσσερις μήνες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, κυρίως των δήμων και των δημοτικών υπηρεσιών οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης, και ο νέος κύκλος να συγχρονιστεί με την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών το φθινόπωρο».

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, επίσης, στη ρύθμιση για το προσωπικό καθαριότητας του ΟΑΕΔ, με την οποία, όπως είπε, «παρατείνουνε την ισχύ των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού καθαριότητας στον ΟΑΕΔ έως και 30 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απαγόρευσης νέων προσλήψεων εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου και να μη σημειωθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εξαιτίας τυχόν ελλείψεων στο προσωπικό καθαριότητας».

Σχετικά, τέλος, με την τροπολογία για τα μέλη της ελληνικής κοινότητας Αλβανίας, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «με τη ρύθμιση αυτή αίρονται οι χρονικοί περιορισμοί που αναφέρονται στις περιπτώσεις γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 αναφορικά με τις προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων για τα μέλη της μειονότητας αυτής. Η ρύθμιση αφορά περίπου 20.000 συμπολίτες μας, μελή της συγκεκριμένης μειονότητας, οι οποίοι για γραφειοκρατικούς λόγους δε μπορούσαν να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος αυτού.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι της παραπάνω κατηγορίας, θα λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα, χωρίς να απαιτείται: α) να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, β) να έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον 35 πλήρη έτη διαμονής προκειμένου να τους καταβάλλεται πλήρες το ποσό του επιδόματος».

Πηγή:dikaiologitika.gr

Τελευταίες ειδήσεις