Τέλος στις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου όπως τις γνωρίζαμε...έρχονται αλλαγές από το Μέλλον

Κοινωνία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τέλος το δίπλωμα οδήγησης με τον τρόπο που το γνωρίζαμε… Μέσω διαδικτύου η εξέταση

Από διαφορετικές πόλεις εξεταστής και εξεταζόμενος

Μέσα σε τρεις μήνες, αν καταφέρει το “σύστημα” να είναι έτοιμο, θα περάσουν σε άλλο επίπεδο οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Αναλυτικά:

Εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία επαφή. Θα βρίσκονται μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ν. Μαυραγάνης, οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τη Χαλκίδα για παράδειγμα θα γίνονται από εξεταστές της Δράμας, χωρίς να υπάρχει μετακίνηση υποψηφίων ή εξεταστών, καθώς όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές.

Όπως μάλιστα τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει το παραδοσιακό «λάδωμα» εξεταστών, εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα.

Τέλος, με δειγματοληπτικούς ελέγχους θα γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα.

Τελευταίες ειδήσεις