Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία, αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα από ασθενή με covid-19 γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος

Κοινωνία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις στο θρίλερ με νεκρό διασωληνωμένο ασθενή με Covid στον Ερυθρό Σταυρό. Οι υποψίες για δολιοφθορά επιβεβαιώθηκαν, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ασθενής, φαίνεται να ενοχλήθηκε με τον ήχο του οξυγόνου με αποτέλεσμα να του κόψει την παροχή. 

Ανθρώπινο χέρι τελικά παρενέβη προκειμένου να σταματήσει να λειτουργεί το σύστημα οξυγόνου ασθενούς στον Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο  στο ίδιο νοσοκομείο, προέβη σε αυτή την κίνηση και του «έκοψε» την παροχή οξυγόνου γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα. Ο δράστης φέρεται να έχει ψυχιατρικό παρελθόν.

Ο ύποπτος και το ψυχιατρικό ιστορικό

Ο ύποπτος φέρεται να είναι ένας 60χρονος επίσης με covid και πνευμονική εμβολή και παθολογικά υποκείμενα. Ο ίδιος εισήχθη στις 4 Απριλίου και καθώς του έπαιρναν ιστορικό ανέφερε ένα ασαφές ψυχιατρικό ιστορικό, με κάποιο περιστατικό ψυχιατρικής φύσεως στο παρελθόν. Έτσι πριν την εισαγωγή τον εξέτασε και ψυχίατρος και τον βρήκε ήρεμο και συνεργάσιμο.

Το χρονικό

Η υγεία του άτυχου ασθενούς βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα και ο θάνατός του προκάλεσε πολλές απορίες και υποψίες. 77χρονος με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνωθηκε στις 5/4.

Κατέληξε χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ, ενώ ήταν και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ στην αναμονή για ΜΕΘ.

Χθες βράδυ, χτύπησε ο συναγερμός του μόνιτορ. Δύο εφημερεύουσες γιατροί έσπευσαν στο θάλαμο και είδαν ευθεία γραμμή στις ζωτικές λειτουργίες. Ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ, αλλά παρά τις προσπάθειες ο ασθενής δεν τα κατάφερε. Ο χώρος ήταν αναστατωμένος και ο αναπνευστήρας εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος.

Αν και λειτουργούσε με τη μπαταρία του, ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Οι γιατροί βλέποντας τον χώρο ειδοποίησαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία με τη σειρά της κάλεσε την αστυνομία.

Έχουν βρεθεί αποτυπώματα στον αναπνευστήρα που ήταν διασωληνωμένος ο 77χρονος, τα οποία έχουν αποσταλεί και αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση προκειμένου να βρεθεί ο δράστης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα του 60χρονου.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Αθηνών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα γίνει και η τυπική ΕΔΕ για τα όσα αφορούν τα εκτός πιθανής εγκληματικής ενεργείας.

Τελευταίες ειδήσεις