Εγνατία οδός: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή για παράνομη μεταφορά μεταναστών - Εμβόλισε περιπολικό

Κοινωνία
Γραμματοσειρά
Ο συλληφθείς ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, εμβόλισε περιπολικό της ΕΛΑΣ και αντιστάθηκε σθεναρά.

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά οκτώ μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εντολή του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 20χρονο Ιρανό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, παράνομη είσοδος στη Χώρα, Διατάραξη Ασφάλειας Συγκοινωνιών, Απείθεια, Αντίσταση, Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς, Οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν, έπειτα από αναζητήσεις, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Κόμβος Ορφανίδη)  επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εμφανώς έμφορτο, το οποίο δεν σταμάτησε σε σχετικά σήματα, τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, εξακολουθώντας να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρο Στρατού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού εξήλθε του οχήματος αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν συνολικά οκτώ άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων (από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν), ενώ στην πόρτα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: voria.gr

Τελευταίες ειδήσεις