Ν. Χαρδαλιάς: Έρχονται αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα

Κοινωνία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την αναμόρφωση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, με στόχο να ξεπεραστούν αγκυλώσεις δεκαετιών, προανήγγειλε το Σάββατο ο, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Μιλώντας στο Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ο ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως «προχωρήσαμε σε αναπροσαρμογή των δογμάτων και αναμόρφωση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας», μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επιτυχημένη, όπως είπε, αντιπυρική περίοδο.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι αλλαγές στο σύστημα πολιτικής προστασίας αφορούν σε έναν πλήρη σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η αναδιοργάνωση στην Πυροσβεστική εστιάζεται στην αξιοκρατία, αλλάζει ο κανονισμός μεταθέσεων και τροποποιούνται βασικά στοιχεία από τον υπάρχοντα κανονισμό.

Επίσης τόνισε πως η αλλαγή των δογμάτων συνίσταται στην εφαρμογή του τρίπτυχου «Άμεση Ενημέρωση- Άμεση Κινητοποίηση- Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων», ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ορισμένων αλλαγών στην οργανωτική δομή της Πολιτικής Προστασίας, όπως η τοποθέτηση Εθνικού Διοικητή και 13 Περιφερειακών Διοικητών.

 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Υπηρετούμε όλοι ένα κοινό σκοπό, που αφορά στην προστασία της ζωής και περιουσίας των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: liberal.gr

Τελευταίες ειδήσεις