ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία και θεατρικές παραστάσεις σε 350.000 δικαιούχους

Κοινωνία
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση χορήγησης δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν επιταγή (voucher) αξιοποίησης είναι:

  • Ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ
  • Ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • Ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον μηνών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2019-2020. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 200.000 (θεατρικές παραστάσεις) και 150.000 (δωρεάν βιβλία) ανάλογα με τον αριθμό των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

Η σειρά προτεραιότητας αντλείται από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μοριοδότησης επιλέγονται οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων.

Πατήστε «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρες τις αποφάσεις (ΦΕΚ).

 

Τελευταίες ειδήσεις