Κρατούσαν ομήρους 17 μετανάστες

Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Ωραιοκάστρου  είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης κατακράτησης 17  παράτυπων μεταναστών, από δύο άτομα, τα οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν (δείτε εδώ).

Πρόκειται για δύο  αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες  αστυνομικοί  εντόπισαν πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου τους δύο αλλοδαπούς, καθώς και  παράτυπους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο προαναφερόμενο εργοστάσιο.

Οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τελευταίες ειδήσεις