Δήμος Βόλβης: Νέες επαφές επανακκινούν το πρότζεκτ για 5αστερο και θεματικό πάρκο στην Ασπροβάλτα

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέες επαφές εντός Απριλίου για τη μεγάλη επένδυση με ξενοδοχείο και θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα, παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό των Λουτρών Νέας Απολλωνίας

Επενδυτικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για τον δήμο Βόλβης, καθώς επανεκκινείται το πρότζεκτ κατασκευής 5αστερού ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα, ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των Λουτρών Νέας Απολλωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, και για τα δύο μεγάλα πρότζεκτ, το πρώτο στην περιοχή της Ασπροβάλτας και το δεύτερο στη Νέα Απολλωνίας, θα υπάρξουν σημαντικές επαφές μέσα στον Απρίλιο.

Η κατασκευή του  ξενοδοχείου 5 αστέρων και θεματικού πάρκου που πάγωσε και επανεκκινείται

Ήταν Νοέμβριος του 2018 όταν έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του δήμου Βόλβης και την εταιρεία «G. Stathopoulos Enterprise» για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα, προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ, στην Ασπροβάλτα. Η επένδυση επρόκειτο να υλοποιηθεί σε δημοτική έκταση 57 στρεμμάτων, στην ανατολική είσοδο της Ασπροβάλτας, που είναι ιδιοκτησίας του δήμου Βόλβης και η οποία δημοπρατήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εκμισθώθηκε από την πλειοδοτούσα εταιρεία. Προέβλεπε την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, εκκλησιαστικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού.  Ωστόσο η επένδυση ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του επενδυτικού σχήματος, που οδήγησε στη διάλυση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι παράλληλα λύθηκε και η σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του δήμου και του επενδυτικού σχήματος.  

Ο ένας εκ των επενδυτών, Ελληνοαμερικάνος, ο κ. Γεώργιος Σταθόπουλος, επικοινώνησε με τον δήμο Βόλβης και εξέφρασε την επιθυμία η επένδυση να προχωρήσει από τον ίδιο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, αναμένεται εντός του Απριλίου ο κ. Σταθόπουλος να επισκεφθεί τον δήμο προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου για την υλοποίηση της επένδυσης. «Ευελπιστούμε ότι με τις νέες συζητήσεις θα έχουμε θετικές εξελίξεις και θα προχωρήσει η επένδυση», δήλωσε ο κ. Λιάμας. Ο  Ελληνοαμερικανός επενδυτής Γεώργιος Σταθόπουλος είχε δηλώσει ότι «η στρατηγική θέση του δήμου Βόλβης, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τις βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες ακτές του, συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό. Επιδιώκουμε να τον αναδείξουμε, με ένα τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών και ένα θεματικό πάρκο».

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας

Τρέχει ο δήμος Βόλβης αυτό το διάστημα τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, για τα οποία στο παρελθόν είχε καταγραφεί επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ο φάκελος για τον διαγωνισμό, ώστε να βγει στον αέρα πιθανότατα εντός του Απριλίου. Η δημοτική αρχή ευελπιστεί να ευοδωθούν οι προσπάθειές της για «αναγέννηση» των εγκαταστάσεων που ρημάζουν από την εγκατάλειψη, προκειμένου η λουτρόπολη να αποτελέσει και πάλι πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ο διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί θα αφορά τόσο τις παλιές όσο και τις νέες εγκαταστάσεις των λουτρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει με βάση και την οικονομοτεχνική μελέτη, θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 10 με 15 εκατ. ευρώ για να ανακατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις ώστε να προσφέρονται ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους λουόμενους.

Η παλιά λουτρόπολη παραμένει κλειστή από τον Μάρτιο του 2019 λόγω των συσσωρευμένων χρεών, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις, έργο που κόστισε 24 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε περίπου το 2000, δεν λειτούργησαν ποτέ και αφέθηκαν στη φθορά του χρόνου και κάθε είδους βανδαλισμών.

Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας διαθέτουν ιαματικά νερά θερμοκρασίας 50 βαθμών, που ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και για εισπνοθεραπεία. Η νέα λουτρόπολη, δε, που δεν λειτούργησε ποτέ, περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 220 κλινών, λουτροθεραπευτήριο με δύο μεγάλες πισίνες, υδρομασάζ και μία μονάδα αποκατάστασης μετατραυματικών παθήσεων.

Πηγή: voria.gr

Τελευταίες ειδήσεις