Ανακοίνωση αναφορικά με σφράγιση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με αφορμή την σφράγιση του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ROXY» ή «ANTS» το οποίο βρίσκεται στο υπ’ αριθμό 884 Οικοδομικό Τετράγωνο της Δημοτικής Κοινότητας Ασπροβάλτας, επί της οδού αγίου Νικολάου ο Δήμος Βόλβης αισθάνεται την ανάγκη να γνωστοποιήσει τα κατωτέρω για την ορθή πληροφόρηση των δημοτών και των κατοίκων του :

1. Η εγκατάσταση του εν λόγω καταστήματος στο εν λόγω ακίνητο, οι ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές του οποίου υπέβαλαν «γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας αναψυκτηρίου», είναι παράνομη διότι, στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή του άνω ακινήτου, δεν περιλαμβάνεται η λειτουργία «αναψυκτηρίου». Η σχετική απαγόρευση ήταν γνωστή στους ιδιοκτήτες/εκμεταλλευτές του Κ.Υ.Ε. ήδη από την 29-07-2022, καθώς αποτυπώνεται ρητά στο υπ’ αριθμό πρωτ. 39835/29-7-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαγκαδά, στην οποία απευθύνθηκαν προκειμένου να λάβουν «βεβαίωση εγκατάστασης».

2. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλβης, είχαν διαπιστώσει ήδη από την 14-07-2022, κατά τις εργασίες προετοιμασίας του άνω Καταστήματος ότι οι ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές του είχαν επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αυτού και πέραν των ορίων του οικοπέδου τους στο υπ’ αριθμό 884 Οικοδομικό Τετράγωνο και είχαν καταλάβει κοινόχρηστο χώρο (δρόμο και χώρο πρασίνου), έκτασης 450,00 τ.μ., τον οποίο είχαν περιφράξει και εντός του οποίου είχαν προβεί στην κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων. Ο Δήμος Βόλβης, με έγγραφο του αρμόδιου Αντιδημάρχου, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο αρμόδιο Α.Τ. Βόλβης, στις 18- 7-2022, είχε ζητήσει, από τους ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές του καταστήματος, την άρση της κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου.

3. Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλευτές του καταστήματος ουδέποτε απελευθέρωσαν τον κοινόχρηστο χώρο, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί η σχετική παράβαση όπως και η εκτέλεση εργασιών καθ’ υπέρβαση της υπ’ αριθμό 446326 από 13-7-2022 e-Πράξης Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, με το υπ’αριθ. 1020/9141/2-α’/21-7-2022 έγγραφο του Α.Τ. Βόλβης.

  1. Εν συνεχεία ο Δήμος Βόλβης, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες, και δεδομένου ότι ουδεμία από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις είχε αρθεί, εξέδωσε αρχικά υπ’ αριθμό πρωτ. 14.256/266/1-8-2022 Απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Κ.Υ.Ε. και εν συνεχεία την υπ’ αριθμό πρωτ. 14746/8-8-2022 Απόφαση για την σφράγιση αυτού, η οποία συντελέσθηκε την 08-08-2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιοκτήτες εκμεταλλευτές του Κ.Υ.Ε. ουδέποτε προσέβαλαν τις εν λόγω αποφάσεις δικαστικά και ουδέποτε ζήτησαν την δικαστική αναστολή εκτέλεσης αυτών, όπως είχαν δικαίωμα να πράξουν, γεγονός που κατά τεκμήριο αποδεικνύει τη νομιμότητα των ενεργειών των αιρετών οργάνων και των υπηρεσιών του Δήμου Βόλβης.
  1. Αντιθέτως οι ιδιοκτήτες εκμεταλλευτές του Κ.Υ.Ε. στις 12-08-2022 ενημέρωσαν το Δήμο Βόλβης ότι ανακάλεσαν την αρχική γνωστοποίηση για την λειτουργία αναψυκτηρίου και ότι υπέβαλαν νέα γνωστοποίηση για την λειτουργία αναψυκτηρίου εποχιακής λειτουργίας εντός τουριστικού καταλύματος και ζήτησαν την άρση / ανάκληση της σφράγισης του εάν λόγω Κ.Υ.Ε.
  1. Δεδομένου ότι : α) οι νέες γνωστοποιήσεις δεν μεταβάλουν τη χρήση του καταστήματος ως αναψυκτηρίου, η οποία, κατά τα ως άνω απαγορεύεται, για το συγκεκριμένο ακίνητο β) ουδέποτε ήρθη η αυθαίρετη και μη νόμιμη καταπάτηση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και γ) ότι κατά τον έλεγχο των νέων γνωστοποιήσεων προέκυψε ότι οι οικοδομικές άδειες που αναφέρονται τόσο σε αυτές όσο και στην έγκριση εκτέλεσης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (που αφορούν τις εργασίες που εκτελέστηκαν για τη προετοιμασία του εν λόγω καταστήματος), αφορούν άλλο ακίνητο και άλλον ιδιοκτήτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για την άρση της σφράγισης του εν λόγω καταστήματος, καθώς ουδεμία από τις παραβάσεις που την επέβαλαν έχει αρθεί.
  1. Η λήψη μέτρων για την τήρηση της σφράγισης και την επιβολή της μη λειτουργίας του καταστήματος αφορά αποκλειστικώς και μόνο την αρμόδια αστυνομική αρχή.
  1. Ο Δήμος Βόλβης ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας και θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του συμφέροντος των δημοτών και των κατοίκων του και αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων και αιρετών που ως όφειλαν επιτέλεσαν το καθήκον τους.

topografiko

Τελευταίες ειδήσεις