Δήμος Βόλβης: Πού συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα από τις πλημμύρες

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα σημαντικότερα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Μακεδονία παραμένουν σήμερα στο ανάχωμα του Καλοχωρίου, στη Χαλκηδόνα, στον Δήμο Βόλβης, στην παραλία Κατερίνης, στον ποταμό Πέλεκα, στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

Σε όλες αυτές τις περιοχές εργάζονται συνεργεία αποκατάστασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Ο κ. Στεργιάδης είπε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ότι οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Βόλβης είναι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο και ακόμη εκτελούνται καθαρισμοί και παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Στο ανάχωμα του Καλοχωρίου, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, δεν ήταν εφικτή η διέλευση των σκαφών των μυδοκαλλιεργητών, επειδή ανέβηκε η στάθμη του νερού (ποταμός Λουδίας) και επικάθησαν φερτές ύλες. Σήμερα έχει σταματήσει η παραγωγή των μυδιών στο συγκεκριμένο σημείο και συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν τα φερτά υλικά προκειμένου να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων και να μπορούν οι μυδοκαλλιεργητές να προσεγγίσουν τους οικίσκους, όπου γίνεται η συγκομιδή των μυδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, εργασίες καθαρισμού είναι σε εξέλιξη στο ρέμα Βαρδαρόβαση στη Χαλκηδόνα, αλλά και στην Τάφρο 66, για να απαλλαχτούν από τα φερτά υλικά και να αποκατασταθεί η παροχετευτικότητά τους, ενώ επιτροπές πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη την περιοχή του δήμου Βόλβης.

Στην Πιερία, σύμφωνα με την ενημέρωση, παραμένουν προβλήματα σε ορισμένες κατοικίες στην παραλία Κατερίνης και συνεργεία καθαρίζουν ποταμούς και ρέματα, που πλημμύρισαν το προηγούμενο διάστημα. Εργασίες γίνονται και στον Πέλεκα, οι οποίες όμως αφορούν στη μεγάλη πλημμύρα του 2017, που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στο ποτάμι. Ο κ. Στεργιάδης είπε ότι υπολογίζεται ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στον ποταμό Πέλεκα στις αρχές του επόμενου έτους.

Επιτροπές καταγράφουν και ελέγχουν και στην Πιερία τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Για τα αιτήματα οριοθέτησης που έχουν υποβληθεί ο κ. Στεργιάδης είπε ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στη Χαλκιδική, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας επισήμανε ότι συνεχίζονται οι εργασίες κυρίως στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι, ενώ η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Ο κ. Στεργιάδης απάντησε πως αποζημιώσεις προβλέπονται μόνο για τις μόνιμες κατοικίες, ενώ για τα εξοχικά δίνεται επίδομα για ζημιές σε δομικά στοιχεία των κτισμάτων. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει ήδη ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Τελευταίες ειδήσεις