Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε Σταυρό, Ασπροβάλτα και Βρασνά

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά την επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Βόλβης και μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην περιοχή, η διοίκηση του δήμου προσανατολίζεται στην αξιοποίηση επιπλέον δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε Βρασνά, Σταυρό και Λουτρά Νέας Απολλωνίας.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας οι υπηρεσίες του δήμου αυτή την περίοδο προετοιμάζουν τους σχετικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι εκτιμά ότι θα είναι στον «αέρα» το ερχόμενο φθινόπωρο, προκειμένου να προκύψει η εταιρία ή ο ανάδοχος που θα εκμισθώσει τις εκτάσεις και θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο.

Όπως λέει ο κ. Λιάμας στους σχεδιασμούς της διοίκησης περιλαμβάνεται η δημιουργία τουριστικών μονάδων και πεντάστερων ξενοδοχείων σε δημοτική έκταση της παραλίας των Βρασνών (έκταση περίπου 80 στρεμμάτων) και της παραλίας του Σταυρού (έκταση 40 στρεμμάτων), ενώ σε ό,τι αφορά τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας σχεδιάζεται πλήρης ανακατασκευή των παλιών και των νεότερων εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα, προχωρά η επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Η διοίκηση του δήμου τους περασμένους μήνες προχώρησε στην αξιοποίηση του ακινήτου, στο οποίο μεταξύ άλλων θα κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο, θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα και πάρκου αναψυχής.

Ήδη, όπως υποστηρίζει ο κ. Λιαμας, η εταιρία των ελληνοαμερικανών επενδυτών, G. STATHOPOULOS ENTERPRISE, έχει ανοίξει γραφείο στην Ασπροβάλτα και σε αυτή τη φάση υλοποιούνται οι μελέτες προκειμένου να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εκδοθούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις. Παράλληλα, η εταιρία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Λιάμας προτίθεται να προσλάβει εργαζόμενους από την περιοχή, κάτι που άλλωστε αναγράφεται στους όρους της σύμβασης που υπογράφτηκε.

«Επενδύουμε στον τόπο μας, επενδύουμε στον τουρισμό μας» αναφέρει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας. «Οι επενδύσεις προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έσοδο στο δήμο και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η περιοχή μας και οι επιχειρήσεις μας αποκτούν υπεραξία» σχολιάζει ο κ. Λιαμας, ο οποίος καλεί τους επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας να δώσουν και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στις παραλίες που βρίσκονται αναλυτικά του νομού Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι ακτές του δήμου Βόλβης διαθέτουν οκτώ «γαλάζιες» σημαίες. Τις επισκέπτονται κυρίως Βαλκάνιοι, όπως Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι ενώ τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αύξηση και των τουριστών από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Σημειώνεται πως φέτος ο δήμος Βόλβης έκανε focus στην αγορά της Πολωνίας.

Τελευταίες ειδήσεις