Ο Σάββας Αναστασιάδης φέρνει στη βουλή το ζήτημα της διακοπής των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Βόλβης

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το ζήτημα της διακοπής των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία τον περασμένο Ιούνιο στο Δήμο Βόλβης , φέρνει στη βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης και επισημαίνει τον κίνδυνο για νέες καταστροφές.

Ο κ. Αναστασιάδης , αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης απέστειλε επιστολές (29.06.2018) προς τους κ. κ Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης ,Εσωτερικών και  προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές του Δήμου Βόλβης  που επλήγησαν, για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα, κάτι το οποίο έγινε.

Με αφορμή την διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών και τον κίνδυνο νέων καταστροφών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και  ζητά να πληροφορηθεί  από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ποιο λόγο έχουν σταματήσει τα έργα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα ρωτά και πότε υπολογίζεται η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης; 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Αναστασιάδη έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-3842  28/11/18

   Προς τους κκ. Υπουργούς:         Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση

                                                          Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Βόλβης.
 

Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στις 27 και 28 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού, προκλήθηκαν εκτεταμένες  καταστροφές στις περιοχές των Βρασνών, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού, του Δήμου Βόλβης, για αυτό και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες ξεκίνησαν, δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία έχουν αποσυρθεί.

Επειδή, οι υπάρχουσες συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες με ορατό το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών σε περίπτωση βροχόπτωσης, μετατρέποντας τα ρέματα σε χειμάρρους

Επειδή, η περιοχή είναι πολύ ευάλωτη στα ακραία καιρικά φαινόμενα, και ιδιαίτερα οι παραλιακοί οικισμοί

Επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουν εκ νέου και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα αποκατάστασης

Ερωτάσθε κκ. Υπουργοί:

1.- Για ποιο λόγο έχουν σταματήσει τα έργα αποκατάστασης;

2.- Πότε υπολογίζετε την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης; 

 

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Τελευταίες ειδήσεις