ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Δ.Βόλβης
Γραμματοσειρά
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πόλο έλξης θα αποτελέσουν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βόλβης, οι οποίες διοργανώνονται σε συνεργασία, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης, και Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στο Νικομηδινό με αποκριάτικη παιδική εκδήλωση, όπου θα συμμετέχει και η θεατρική ομάδα ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ Δήμου Βόλβης στις 16:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικομηδινού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/2/2018

Ευαγγελισμός - Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνει το Σάββατο 17-02-2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του σχολείου. Θα υπάρχει πολυθέαμα για τους μικρούς μας φίλους και βραβεία για τους καλύτερους καρναβαλιστές.

Μελισσουργός - Το Σάββατο 17/2 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργού Άγιος Γεώργιος, μας περιμένει
στο café PEPES και θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό, με κλόουν και ηθοποιούς που θα παίξουν με όλες τις ηλικίες των παιδιών.

Νικομηδινό - Στο Νικομηδινό το Σάββατο 17/2/2018 στις 20:00 , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικομηδινού σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του στην ταβέρνα «ΔΑΦΝΗ» με ζωντανή μουσική, πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 18/2/2018

Την Κυριακή της Αποκριάς 18/2/2018  την σκυτάλη στις αποκριάτικες εκδηλώσεις παίρνουν και μας καλούν να διασκεδάσουμε, ο Σταυρός, η Νέα Απολλωνία και τα Στεφανινά.

Νέα Απολλωνία - Οι Σύλλογοι της Νέας Απολλωνίας στις 12:00 μας καλούν να μεταμφιεστούμε και να πάμε στην Πλατεία του χωριού, να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε.

Σταυρός - Στον Σταυρό, που φιλοδοξεί για μια ακόμη χρονιά να συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών, αρχίζει η διασκέδαση στις 15:00, με το γνωστό talent show «ΒΟΛΒΗ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ» και στις 17:00 το συγκρότημα των ΘΡΑΚΣ ΠΑΝΚΣ σε μία συναυλία που αναμένεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Στεφανινά - Την ίδια μέρα στα Στεφανινά στις 16:30 ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στεφανινών, καλεί  τον κόσμο σε ένα ξέφρενο γλέντι γάμου, καθώς όπως λένε το σόι της νύφης θα είναι στο σχολείο και του γαμπρού στην πλατεία και υπόσχονται ότι θα έχουν αναμμένες ψησταριές , δωρεάν κρασί και παραδοσιακή φασολάδα.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2/2018

Την Καθαρά Δευτέρα 19/2/2018 οι επισκέπτες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βόλβης θα έχουν την δυνατότητα να πετάξουν χαρταετό* και  να απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα που θα έχουν την τιμητική  τους συνοδευόμενα με μουσική, χορό και καλό κρασί.

Στην Ασπροβάλτα η γιορτή οργανώνεται από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας και αρχίζει στις 11.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, στη Βαμβακιά φασολάδα και πέταγμα χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακιάς, στα Βρασνά σας περιμένει στην πλατεία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών, στην Κοκκαλού μουσική και εδέσματα στο γήπεδο Μπάσκετ του χωριού, στα Νέα Βρασνά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών υποδέχεται επισκέπτες στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία, στο Σκεπαστό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού με μουσική υπόκρουση ετοιμάζει γευστικές εκπλήξεις, στο Νικομηδινό τα κούλουμα με το παραδοσιακό έθιμο του χορού με το γαϊτανάκι και στον Ευαγγελισμό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού σας προσκαλεί την καθαρά Δευτέρα για την παραδοσιακή φασολάδα στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

* Ως προς το πέταγμα του χαρταετού, είναι χαρακτηριστική η περιγραφή, ενός μεγάλου λαογράφου μας, του Δημήτρη Λουκάτου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

" Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε τη δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση ".

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Βόλβης κλείνουν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας με το Παραδοσιακό Καρναβάλι στον Άνω Σταυρό με επίκεντρο του όπως πάντα τη σάτιρα στην επικαιρότητα και όχι μόνο.

stavros

 

nikomidino

 

ano stavros

 

kokkalou

 

nea apollonia

 

stefanina

 

vrasna

Τελευταίες ειδήσεις