Τον άτυχο άνδρα ανέσυρε λουόμενη από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σερραϊκή Ακτή στην Ασπροβάλτα - Προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα Σταυρού.

Ένας 55χρονος άνδρας ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σερραϊκή Ακτή στην Ασπροβάλτα.

Ο άτυχος 55χρονος ανασύρθηκε από λουόμενη, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σερρών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


Με αφορμή την επέτειο των 100 + 1 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει:
«Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ημέρα μνήμης και προσευχής για τις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές των Ποντίων αδελφών μας, που χάθηκαν με απάνθρωπη μεθόδευση, γράφοντας μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ωστόσο η σημερινή επέτειος αποδεικνύει και την ατέλειωτη δύναμη των Ελλήνων του Πόντου, που κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη μουσική, τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, μεταλαμπαδεύοντας τον ποντιακό πολιτισμό, αποτίνοντας τον ύψιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους προγόνους τους.
Τους τιμούμε με το να μην επιτρέπουμε να ξεχαστεί η ιστορική μνήμη και εξακολουθούμε να διεκδικούμε ως ελάχιστο χρέος μας, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και μια δημόσια συγνώμη από την γειτονική Τουρκία».

Την προσοχή των ογηγών χρειάζεται το σημείο μεταξύ Μικρής και Μεγάλης Βόλβης καθώς βυτιοφόρο κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέφυγε της πορείας του με αποτέλεσμα να διπλώσει και η κυκλοφορία στο σημείο με γίνεται με μεγάλη δυσκολία.ntalika

ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 5/5/2020


1. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ / ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ : 

07.30
 (Ν.Απολλωνία)  

12.00 (μέσω οικισμών) 

15.00 

18.30

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : 

05.30 (Ν.Απολλωνία, Κ.ΥΜ.)

09.45 

14.30 (Ν.Απολλωνία)

18.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ:  12.15 - 20.30 (Αδάμ, Καλαμωτό, Σαρακήνα, Αγ.Χαράλαμπος)

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  (05.45 Από Καλαμωτό) 06.00 από Ζαγκλιβέρι - 14.00


2. ΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ (ΑΡΕΘΟΥΣΑ, ΣΟΧΟΣ κλπ)

 

Α. ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ 

06.15 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 07.00 ΑΠΟ ΒΕΡΤΙΣΚΟ

19.30 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 20.30 ΑΠΟ ΒΕΡΤΙΣΚΟ

Β. ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΑΡΕΘΟΥΣΑ

06.25 ΑΠΟ ΣΟΧΟ ΓΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

06.30 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - 08.15 ΑΠΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑ

14.00 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - 15.45 ΑΠΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑ

20.30 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ 

Γ. ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ - ΛΑΓΚΑΔΑΣ

06.00 ΑΠΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΑΤΑ ΠΡΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (μέσω Μ.Βόλβης) 

14.45 ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ (μέσω Μ.Βόλβης) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινότητα Ασπροβάλτας σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησε την άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων - φθαρμένων κάδων .

Παρακαλούμε τους πολίτες να μην τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα, να τοποθετούν τα απορρίμματα τους σε καλά δεμένες σακούλες μέσα στον κάδο και να φροντίζουν τα καπάκια τους να παραμένουν κλειστά.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί ώστε να διατηρηθεί ο τόπος μας καθαρός .

Μέσα από τις δύσκολες στιγμές σε μια κοινότητα, σε ένα έθνος, έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε άλλα χαρακτηριστικά, όπως είναι η αλληλεγγύη για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Αυτή την ώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να σταθεί στο πλευρό κάθε δημότη, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Αυτή την ώρα, κάθε δήμος, έχει την υποχρέωση να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του στις νέες συνθήκες και να εξυπηρετήσει τους δημότες του.

Ο δήμος Βόλβης, με αίσθημα ευθύνης, προσάρμοσε άμεσα τη λειτουργία του, στην αναγκαιότητα που δημιούργησε η πανδημία.

Εναρμονίστηκε άμεσα με τις οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών και της Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνοντας εγκαίρως όλους τους δημότες

Δημιούργησε άμεσα τις υπηρεσίες και τα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αντικαθιστώντας την προσωπική παρουσία με ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σχεδίασε ένα εκτεταμένο και συνεχές πρόγραμμα απολυμάνσεων σε κάθε ανοικτό δημόσιο χώρο, αλλά και σε όλα τα δημόσια κτίρια,  προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, αλλά και την υγεία των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι συνέχισαν να εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

Ενίσχυσε τις υπηρεσίες του «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, ενώ δημιούργησε και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για όσους την χρειαστούν.

Παράλληλα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, όταν τα μέτρα περιορισμού θα αρθούν και η οικονομία θα πρέπει αρχίσει να κινείται και πάλι.

Ο δήμος Βόλβης, στηρίζεται στον τουρισμό, σε έναν κλάδο που αναμένεται να πληγεί σημαντικά από τη μάστιγα του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι στρατηγικές κινήσεις, στις οποίες έχουμε προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπως άλλωστε πράξαμε και την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτή τη μάχη, που θα συνεχιστεί όπως φαίνεται για αρκετό καιρό, δεν θα μείνουμε πίσω και με όλες μας τις δυνάμεις θα κινηθούμε ταυτόχρονα, τόσο στην κατεύθυνση της παροχής υπηρεσιών, όσο και στην κατεύθυνση της υποστήριξης της τοπικής οικονομίας. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες του δήμου Βόλβης, όπου κι αν κατοικούν, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και αυτές τις δύσκολες ώρες, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με αποφασιστικότητα.

Όλοι μένουμε σπίτι, με υπευθυνότητα και συναίσθηση για την προστασία του διπλανού μας και της κοινότητας μας.

Εμείς, μένουμε άγρυπνοι στις επάλξεις, για να φροντίσουμε για όλους εσάς, ώστε όταν με τη βοήθεια του Θεού, ξεπεράσουμε τον σκόπελο, να προχωρήσουμε και πάλι μπροστά.

Πηγή: airetos.gr   

Οικογενειακό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκης, όπου 18χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε με κατσαβίδι τον 62χρονο πατριό του. Το περιστατικό συνέβη, χθες το βράδυ, στην περιοχή Σερραϊκή Ακτή της Ασπροβάλτας, ενώ ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση και ακολούθησε η σύλληψη του νεαρού, φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, προηγήθηκε καβγάς με τον 62χρονο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Όπως προκύπτει από τη αστυνομική έρευνα, παρόμοιες διενέξεις φαίνεται να είχαν προηγηθεί και κατά το παρελθόν στο σπίτι όπου διαμένει με την μητέρα του και τον πατριό του.

Ο τελευταίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τραύματα στον λαιμό. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υγεία του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο, ενώ παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο και αναμένεται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια ώρα, ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης και εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

dailythess.gr

Παρελήφθη από τον  δήμο Βόλβης αυτοκίνητο από την TOYOTA Hellas
ώστε να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Με ένα ακόμα αυτοκίνητο ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιεί ο δήμος Βόλβης, στο πλαίσιο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την TOYOTA Hellas και το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου.

Το όχημα που παρέλαβε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, θα καλύψει τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών οι οποίες παρέχονται σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο κ. Λιάμας ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ και την εταιρεία για την πολύτιμη βοήθεια της σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και επισήμανε ότι ο δήμος Βόλβης με κάθε τρόπο, θα αποτελέσει «ασπίδα» για τις  ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ενισχύοντας ιδιαίτερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

diamantis oxima

 
 

Η συνεχής προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και η υποχρεωτική παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσουν ψυχολογικά τους συνανθρώπους μας.
Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος Βόλβης, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου ειδικευμένοι ψυχολόγοι δίνουν τις συμβουλές τους.
Πρόκειται για την Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης του Δήμου Βόλβης, στο τηλ.: 2397330133, από τις 10.00 – 14.00,παρέχοντας υποστήριξη για θέματα που αφορούν στον κορονοϊό, την κατάθλιψη, κ.ά.
Ο Δήμος Βόλβης και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας. θα εξακολουθούν να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, ευρισκόμενος δίπλα τους με κάθε τρόπο.

Ειδικά συνεργεία εξακολουθούν να απολυμαίνουν δημόσιους κοινόχρηστους χώρους στους οικισμούς του δήμου Βόλβης

Ο δήμος Βόλβης, από την πρώτη στιγμή της επιβολής περιοριστικών μέτρων μετακίνησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εφαρμόζει πρόγραμμα απολύμανσης δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι δρόμοι, πλατείες, πεζόδρομοι, στάσεις και πάρκα, καθώς και στους κάδους απορριμμάτων.

Ειδικά συνεργεία, πραγματοποιούν ακόμα τακτική απολύμανση σε δημοτικά κτίρια και σε δημοτικές εγκαταστάσεις, και γενικώς όπου υπάρχουν εργαζόμενοι και ελεγχόμενη προσέλευση δημοτών για εξυπηρέτηση.

Η απολύμανση των δημόσιων χώρων εκτείνεται σε όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης, από τους μεγάλους οικισμούς έως και τους πιο μικρούς, και θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει ότι η δημόσια υγεία είναι η ύψιστη προτεραιότητα μας, γι αυτό και γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να την προασπίσουμε, και προσθέτει: «Αυτή τη δύσκολη ώρα θα βρεθούμε στο πλευρό του δημότη, όπου κι αν βρίσκεται. Εμείς τους καλούμε να μας βοηθήσουν στο έργο μας, μένοντας σπίτι».

1

2

3

4

5

6

7

8


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν εντολής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και για προληπτικούς λόγους, το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου θα παραμείνει κλειστό έως και την Τετάρτη 8/4/2020, δεδομένου ότι επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων.

Τα επείγοντα περιστατικά θα απευθύνονται στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Για τυχόν προβλήματα  υγείας που δεν είναι επείγοντα, οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνούν με τους οικογενειακούς γιατρούς τους στα παρακάτω τηλέφωνα και σε εργάσιμες ημέρες και ώρες:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Στοΐτσας Αντώνιος

Παθολόγος

6944 868659

Σεμερτζίδης Χαράλαμπος     

Παθολόγος

6944 633955

Κόνσουλα Γεωργία

Παιδίατρος

6978 782100

Αγγελόπουλος Μενέλαος

Γενικός Ιατρός    

6955 667055

Αγραφιώτης Γεώργιος

Γενικός Ιατρός

6947 608954

Αμοιρίδης Ζαχαρίας

Γενικός Ιατρός

6944 518574

Καραμήτρου Δέσποινα

Γενικός Ιατρός

6979 221645

Καρανάσιος Δημήτριος

Γενικός Ιατρός

6979 773367

Κριθαρίδης Μάξιμος

Γενικός Ιατρός

6907 038128

Ματσουκατίδου Βιορίκα

Γενικός Ιατρός

6955 230080

Παπαδόπουλος Χρήστος

Γενικός Ιατρός

6978 893925

Ράντεβ Ζανίνα

Γενικός Ιατρός

6974 497710

Χατζής Χρήστος

Γενικός Ιατρός

6944 586535

Βαρελά Μαγδαληνή

Οδοντίατρος

6974 543671

Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ

Στοΐτσας Αντώνιος

 

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογοριασμό στο facebook ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ανέφερε σχετικά:

Με αίσθημα ευθύνης, συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας ενάντια στον κορονοϊό και καταθέτω το 50% της δημαρχιακής μου αποζημίωσης για τους δύο επόμενους μήνες, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι αιρετοί, στον εθνικό αγώνα για την ζωή μας. Και όπως πάντα πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Η φετινή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας, μας γεμίζει με αντικρουόμενα συναισθήματα.

Μας διακατέχει λύπη για την αδυναμία οργάνωσης ενός εορτασμού αντάξιου αυτής της ιστορικής επετείου.
Μας στενοχωρούν οι κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας, στις οποίες μας βρίσκει η 25η Μαρτίου, με συμπολίτες μας να δοκιμάζονται και όλοι μας να ανησυχούμε.
Όμως η Ελληνική Επανάσταση του 1821, στέλνει ακριβώς τα κατάλληλα μηνύματα αυτή τη περίοδο.
Μας δίνει το παράδειγμα να συσπειρωθούμε μπροστά και σε αυτόν τον νέο αόρατο εχθρό, ώστε να διεκδικήσουμε ένα ουσιαστικό συστατικό της ύπαρξής μας: τότε την ελευθερία μας, σήμερα την ίδια τη ζωή μας.
Μας δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης, όπως επέδειξαν όλοι εκείνοι οι πατριώτες, που με πίστη συστρατεύτηκαν το 1821 για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.
Μας δίνει το παράδειγμα της αυτοθυσίας για το κοινό καλό, που τότε είχε την μορφή ακόμα και της θυσίας της ζωής, ενώ σήμερα επιβάλει τον αυτοπεριορισμό μας, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους οικείους μας και τους συμπολίτες μας.
 
Συνδημότισσες, συνδημότες,

Η ανάσταση του Γένους σήμερα, δεν τιμάται με παρελάσεις και ηχηρούς λόγους. Τιμάται με την υπευθυνότητα που θα δείξουμε σήμερα, να διατηρήσουμε αλώβητη την Ελλάδα και να μη θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων από τη φονική πανδημία.
Το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μας για να ζούμε εμείς ελεύθεροι, οφείλουμε να το δώσουμε εμείς  σήμερα μέσω των αιμοδοσιών, για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που εορτάζουμε, στέλνει κυρίαρχα το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας μας ότι η Θεοτόκος και ο Θεός θα μας βοηθήσει και σε αυτή την δύσκολη ώρα.
 Ας αναλογιστούμε πόσο επίκαιρα είναι σήμερα, τα λόγια του Θόδωρου Κολοκοτρώνη:
«Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…».
Ενωμένοι για μια ακόμη φορά μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση για το έθνος μας.

 
Διαμαντής Ι. Λιάμας
Δήμαρχος Βόλβης
 


 

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2020.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι δήμοι στη χώρα μας είναι έτοιμοι για χιλιάδες προσλήψεις ούτως ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν.

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2020 λαμβάνοντας υπόψη και ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κλπ.

Ήδη, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 400 προσλήψεις προσωπικού που θα εργαστεί για τέσσερις μήνες ενώ από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι εμφανές ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στις Υπηρεσίες Υγείας, Καθαριότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο Δήμος Βόλβης προχώρησε στην σύσταση Δομής Πρόληψης και Περιορισμού Διάδοσης ιού COVID-19.
Αντικείμενό της είναι η διευκόλυνση των δημοτών που δυσκολεύονται ή δεν πρέπει να βγουν από τις οικίες τους, λόγω του κορωνοϊού.
Η δομή έχει στη διάθεση της δύο οχήματα και πολυάριθμο προσωπικό.

Στα τηλέφωνα 2397023762 και 2397024427 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μπορούν να απευθύνονται δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ καθημερινά και ώρες 08.00-14.30.

Το προσωπικό της δομής θα συγκεντρώνει, θα αξιολογεί και θα διεκπεραιώνει απευθείας ή σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες τα αιτήματα των δημοτών, σύμφωνα με τις εγκυκλίους των Υπουργείων Υγε
ίας και Εσωτερικών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/3/2020

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ/ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΠΟ 17/3/2020

Σας γνωρίζουμε, ότι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ορθού προγραμματισμού απολυμάνσεων και προστασίας της υγεία των εργαζομένων της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., εκτελούμε τον αριθμό των εκτελούμενων δρομολογίων στις υπεραστικές γραμμές Σταυρού/Ασπροβάλτας και Ζαγκλιβερίου, από την Τρίτη 17/3/2020 και μέχρι νεωτέρας, ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

07.30

05.30

12.00 μέσω οικισμών

09.45 Κ.Υ.ΜΑΔΥΤΟΥ

15.00

14.30

18.30

18.00 (ΚΥΡΙΑΚΗ 17.30)

21.00

21.00 μέσω οικισμών

Για Ολυμπιάδα, οι επιβάτες θα ξεκινούν 12.00 από Θεσσαλονίκη, μετεπιβίβαση στο Σταυρό 14.00 και από Ολυμπιάδα προς Θεσσαλονίκη, θα ξεκινούν 14.15 και θα κάνουν μετεπιβίβαση στο Σταυρό 14.45.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

07.00

06.00

14.30

09.00

20.30

16.30

 

Ο δήμος Βόλβης παρά τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού, εξακολουθεί αδιάλειπτα να λειτουργεί την υπηρεσία αποκομιδής των απορριμμάτων απ’ όλα τα σημεία.

Καλούμε τους δημότες να ανταποκριθούν και αυτοί στην κρίσιμη συγκυρία και να διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων της καθαριότητας, οι οποίοι με ιδιαίτερη αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους, παρότι λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω των ειδικών αδειών.


Για τον σκοπό αυτό:


• Να βγάζετε τα απορρίμματα λίγο πριν από την ώρα αποκομιδής τους.


• Να τοποθετείτε τα απορρίμματα σε σακούλες καλά δεμένες, μέσα στους κάδους (ανοίγοντας το καπάκι ενδεχομένως με τη βοήθεια ενός χαρτιού, το οποίο μπορείτε να ρίχνετε μέσα στον κάδο κλείνοντας τον) και όχι έξω από αυτούς με αποτέλεσμα να διασκορπίζονται από αδέσποτα ζώα ή από τις καιρικές συνθήκες.


• Να επιλέγετε τους άδειους κάδους που μπορεί να βρίσκονται κάποια μέτρα μακρύτερα, αντί του γεμάτου που είναι δίπλα στο σπίτι μας, αλλά μας οδηγεί να αφήσουμε τα απορρίμματα εκτός των κάδων.


• Περιορίστε ή σταματήστε να αφήνετε σε δημόσιους χώρους ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, κλαδιά κλπ, καθώς προέχει αυτή την περίοδο να δώσουμε προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και την καθαριότητα κάθε πολίτη, παρά στον καλλωπισμό ενός κήπου ή στην απομάκρυνση ενός παλιού επίπλου.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Χρήστος Σαββόπουλος

Ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών και όλων των σχολικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βρίσκονται στον δήμο Βόλβης.

Ακόμα, αναστέλλεται από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες, και η λειτουργία των δομών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, δηλαδή τα κατά τόπους ΚΔΑΠ, οι μουσικές σχολές και τα προγράμματα μαζικής άθλησης και των κλειστών γυμναστηρίων. Επίσης για το ίδιο διάστημα αναστέλλεται και η λειτουργία των τμημάτων Δια βίου μάθησης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και της σχετικής απόφασης αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας: «Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κρούσματα του κορωνοϊού γίνονται μόνο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει και φέτος το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε 70.000 παιδιά και θα υλοποιηθεί από την 15 Ιουνίου 2019 έως την:

α) 3 Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και

β) 10 Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά με αναπηρία

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων θα οριστούν στην σχετική δημόσια πρόσκληση.

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2018 μέχρι 28.000 €, οι οποίοι/ες το έτος 2019 :

• είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή

• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

• έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

• συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) καθώς και

• εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τεσσάρων τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ωφελούμενοι

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα που γεννήθηκαν από 01.01.2004 έως 14.06.2014.
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2020 ανέρχεται σε 70.000 περίπου.

Μόρια

Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:
Για το α' κριτήριο:
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€: 100 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
7.000,01€ έως 10.000,00€: 90 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
10.000,01€ έως 12.000,00€: 80 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
12.000,01€ έως 14.000,00€: 70 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
14.000,01€ έως 16.000,00€: 60 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
16.000,01€ έως 18.000,00€: 50 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
18.000,01€ έως 20.000,00€: 40 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
20.000,01€ έως 22.000,00€: 30 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
22.000,01€ έως 24.000,00€:20 μόρια.
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από 24.000,01€ έως 28.000,00€:10 μόρια. Για το β' κριτήριο:
Από 25 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
Για το γ' κριτήριο:
Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια.

Πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 3 έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στην έξοδο του οικισμού της Ασπροβάλτας (στο ύψος του κάμπινγκ και στις δύο κατευθύνσεις).

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας κατοικος στην περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε αγροτική περιοχή, αντίκρισε τα πτώματα τριών ανδρών!

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΛΑΣ αλλά και ιατροδικαστής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οι σοροί ανήκουν σε αλλοδαπούς, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών ανδρών αναμένεται να ρίξει η έκθεση του ιατροδικαστή.


 

Συνεχίζονται οι διακοπές υδροδότησης λόγο οφειλών στον Σταυρό – Άνω Σταυρό και από την επόμενη εβδομάδα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου μας.

Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι το νερό δεν είναι κάτι αυτονόητο δεν είναι κάτι το οποίο μας παρέχετε χωρίς κόστος ( το μηνιαίο κόστος της ενέργειας άντλησης και παροχής της ύδρευσης ανέρχεται στα 110.000€ μόνο προς την ΔΕΗ).

Με αφορμή το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου 2020 στη Μαυρούδα, με θανάσιμο τραυματισμό σκύλου από αεροβόλο όπλο, που εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα οποιαδήποτε εγκληματική πράξη κατά των ζώων.

Περιστατικά με ρίψη δηλητηριωδών ουσιών (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πάρκα, σχολεία), τα οποία έχουν σημειωθεί κατά καιρούς, όχι μόνο σκοτώνουν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, αλλά βάζουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, όπως για παράδειγμα εκείνη των μικρών παιδιών που παίζουν σε δημόσιους χώρους.

Ο Δήμος Βόλβης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε ασυνείδητους να δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας και προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες.

Ήδη για το περιστατικό της Μαυρούδας, έχουμε προβεί σε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροβάλτας, ώστε να εντοπιστεί ο υπαίτιος και ευχόμαστε να είναι η τελευταία αποτρόπαια πράξη προς αυτά τα αθώα πλάσματα.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες να ενημερώσουν τον δήμο, στο τηλ. 23970 61900 - ή τις αρμόδιες αρχές-, αν εντοπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο ζώα ή τη δημόσια υγεία, ώστε να κινηθούμε αρμοδίως κατά παντός υπευθύνου. Υπενθυμίζουμε ότι η θανάτωση ζώων με φόλες είναι έγκλημα που διώκεται ποινικά ως αξιόποινη πράξη.

Παράλληλα, επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Βόλβης εδώ και χρόνια προσπαθεί να καταγράψει, ελέγξει και στειρώσει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του. Ωστόσο καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε περιστατικά από εγκαταλελειμμένα κουτάβια ή ενήλικα ζώα, που παρατούν οι ιδιοκτήτες τους ιδιαίτερα τις περιόδους των διακοπών, ακόμα και τραυματισμένα ή άρρωστα, τα οποία χρειάζονται άμεση κτηνιατρική βοήθεια, σίτιση και νέο σπίτι , μέσω διαδικασίας προσωρινής φιλοξενίας ή υιοθεσίας.

Η συνδρομή όλων μας στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι καθοριστική. 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Βασίλειος Σιάγκας

Σκοπός της άσκησης ήταν η χαρτογράφηση της λίμνης, ο εντοπισμός σημείων πρόσβασης, η παρατήρηση δύσβατων σημείων, η καταγραφή επιφανειακών ρευμάτων, καθώς και η δοκιμή σημείων παρατήρησης.

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

Στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με συνεργό του, αποβίβασαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Βαγιοχωρίου Θεσσαλονίκης, από δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, συνολικά 22 αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού στη Χαλκιδική, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Αρναίας -Στανού και Νεοχωρίου -Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, όπως και εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη.

Στο νομό Ημαθίας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5» Πηγάδια.

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΟΥ

Το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα πλαίσια λειτουργίας ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα πραγματοποιηθούνε εξετάσεις απο εθελοντές Ιατρούς στις εξής ειδικότητες:

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Έναρξη 10:30 π.μ.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

εκ του Δ/Σ

Με δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα 16ΚΜ ενισχύετε ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλβης και τις επόμενες μέρες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους δρόμους του δήμου.

aporrimmatofora01

aporrimmatofora02

aporrimmatofora03


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση):

α) επί της 12ης Επαρχιακής Οδού (Επαρχιακής Οδού «Πέντε Βρύσσες-Όσσα-Νικόπολη-Π.Ε. Σερρών») και συγκεκριμένα στις οριογραμμές της οδού σε όλο το μήκος της

β) επί τμήματος της 17ης Επαρχιακής Οδού και συγκεκριμένα στον άξονα του τμήματος Σοχού-Ασκού

γ) επί τμήματος της 18ης Επαρχιακής Οδού και συγκεκριμένα στον άξονα του τμήματος Σκεπαστού-Αρέθουσας

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τα Τμήματα Τροχαίας Λητής και Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Λόγω των υψηλών ποσοστών απουσιών των μαθητών, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, με απόφαση του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα  κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες -αύριο Τετάρτη 29 και μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη - Εγνατίας και το Νηπιαγωγείο Προφήτη, καθώς Έχοντας υπόψη :

 

  • Τις διατάξεις τον άρθρον 58 τον Ν. 3852/2010
  • Το άρθρο 94 παρ. 4 αριθμ. 27 τον Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Ιτ.Α'/7.6.2011) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» με το οποίο προστέθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα για «διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών εντός των διοικητικών ορίων του οικείον Δήμου».
  • Την αριθμ. 61 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. με αριθμό πρωτοκόλλου 74.894/30­12-2010 που αφορά «Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους από 1ης Ιανουαρίου 2011 του «Προγράμματος Καλλικράτης».
  • Το γεγονός ότι στις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Προφήτη επικρατεί έξαρση φαινομένων ιώσεων εποχικής γρίπης σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό με κίνδυνο εξάπλωσης.

Αποφασίζουμε

Την διακοπή των μαθημάτων λόγω έξαρσης φαινομένων ιώσεων εποχικής γρίπης για δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα για την Τετάρτη 29 και για την Πέμπτη
3 Ιανουαρίου 2020 στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες τον Δήμου Βόλβης :

  • Δημοτικό Σχολείο Προφήτη - Εγνατίας
  • Νηπιαγωγείο Προφήτη

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί άμεσα στους Διευθυντές των ανωτέρω Σχολείων, στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, στον Εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Παιδείας και στον κατά τόπο αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν μετανάστες ανατράπηκε όταν ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει αστυνομικούς

Τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν μετανάστες ανατράπηκε όταν ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει αστυνομικούς οι οποίοι του έκαναν σήμα για να σταματήσει για έλεγχο.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 15 άτομα, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά. Ανάμεσά τους ένα παιδί και μια γυναίκα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 4.00 πμ, ενώ αμέσως μετά ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος που μετέφερε τους αλλοδαπούς από τον Έβρο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη τράπηκαν σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο συνοδηγός.

Αμέσως έσπευσαν τουλάχιστον 6 ασθενοφόρα και οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που κρατούσαν παρά τη θέλησή τους ισάριθμους αλλοδαπούς σε αποθήκη αγροτικής περιοχής του χωριού Προφήτης

Σύμφωνα με καταγγελία, οι δράστες με χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβληθούν χρηματικά ποσά από τους παθόντες προκειμένου να τους απελευθερώσουν

Αστυνομικοί των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν και απελευθέρωσαν πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν, παρά τη θέλησή τους, σε αποθήκη που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο χωριό Προφήτης.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (21-01-2020) , συνελήφθησαν για την υπόθεση πέντε νεαροί αλλοδαποί ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι πέντε συλληφθέντες κρατούσαν παράνομα τους παθόντες και τους εκβίαζαν προκειμένου να τους καταβάλλουν χρηματικό ποσό για να τους απελευθερώσουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο κέντρο του Δήμου Βόλβης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) δεσπόζει η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Βόλβη. Ο μύθος λέει πως πήρε το όνομά της από μία εξαιρετικά όμορφη νύμφη, κόρη του Ωκεανού που ζούσε στα νερά της κι η οποία απέκτησε ένα γιο με τον Ηρακλή, τον Όλυνθο. Στον οικισμό Ρεντίνας λειτουργούσε η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλη με το Μέγα Αλέξανδρο μεταξύ των μαθητών του. Στην Αρέθουσα έχει ταφεί ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης.

Πλούσια ιστορία και όμορφα τοπία, που όπως μας λέει ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας -χρόνια αυτοδιοικητικός- επιδιώκει να αναδεικνύει, να προστατεύει και να αναπτύσσει.

Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που τα περιέχει όλα! Ο δήμος σας συνδυάζει βουνό, παραλίες, λίμνη, θερμά λουτρά, ιστορία! Κάθε ένα από αυτά σε τι επίπεδο αξιοποίησης βρίσκεται – επενδύετε στον εναλλακτικό τουρισμό;

Στη δική μας «βαριά βιομηχανία», τον τουρισμό, οι κινήσεις μας γίνονται με βάση έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό, γι αυτό και καταγράφουμε συνεχώς αύξηση τουριστών ανεξαρτήτως των όποιων συγκυριών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχουμε εκπονήσει Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης το οποίο υλοποιούμε. Συμμετέχουμε με τους επαγγελματίες του δήμου μας σε διεθνείς εκθέσεις, αναπτύσσουμε στοχευμένη συνεργασία με ξένους ΟΤΑ, έχουμε εκδώσει τον πρώτο χάρτη του δήμου και λειτουργούμε τουριστική πύλη στο διαδίκτυο.

Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι στους επόμενους στόχους μας, όπου έχει γίνει προεργασία, με την καταγραφή μονοπατιών σε βουνά, την δημιουργία πλωτών εξεδρών στη λίμνη Βόλβη, την ανάδειξη αρχαιολογικής διαδρομής και φυσικά την διατήρηση οκτώ Γαλάζιων Σημαιών σε παραλίες μας, τις περισσότερες σε δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μετά τη Χαλκιδική και τον Βόλο.

Μεγάλο στοίχημα για μας θα είναι τόσο η προβολή και αξιοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου υγροβιότοπου της χώρας: της λίμνης Βόλβης, με πρότυπες οικοτουριστικές δράσεις, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων για την παροχή πλήρους πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία στις παραλίες και τα αξιοθέατα, ενώ σχεδιάζουμε και τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ποδηλατοδρόμους της χώρας που θα εκτείνεται από τον Στρυμονικό κόλπο έως τη λίμνη.

Εγκαινιάσατε μια πρωτοποριακή υπηρεσία, το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και τώρα ετοιμάζεστε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ να κάνετε το δήμο «ψηφιακό» με μία ακόμη καινοτόμα υπηρεσία. Πώς θα γίνει αυτό;

Η συνεργασία με την ΔΕΠΑΝ θα μας βοηθήσει ώστε γρηγορότερα να μετεξελιχθούμε σε «έξυπνο δήμο». Αναπτύσσουμε έξυπνες εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των δημοτών: Το γραφείο ενημέρωσης ανέργων, η μετατροπή της γραμμής του δημότη σε ψηφιακή εφαρμογή για την διαχείριση αιτημάτων, ο ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός και ο ψηφιακός χάρτης με τα αξιοθέατα του δήμου. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του δήμου με LED και τηλεματική διαχείρισή τους.

Πρωτοπορείτε γενικότερα… καθώς είστε από τους πρώτους δημάρχους που το 2018 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» του Α.Π.Θ. Πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι;

Δεν σας κρύβω ότι ήταν δύσκολο ταυτόχρονα με τα καθήκοντά μου, να παρακολουθώ τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος. Ωστόσο, ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ΕΕΤΑΑ και Πανεπιστημιακών τμημάτων, στην οποία συμμετείχε και το τμήμα οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ. Ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και οι βέλτιστες πρακτικές, έχουν ωφεληθεί ιδιαίτερα από το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Ελπίζω οι γνώσεις που έλαβα να καταφέρω να τις εφαρμόσω δημιουργικά, προς όφελος των συνδημοτών μου.

Θα κλείσω με ένα δύσκολο θέμα: Πρόσφυγες και μετανάστες στο Δήμο Βόλβης…

Όπως γνωρίζετε ο δήμος Βόλβης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς σηκώνει ένα δυσανάλογο βάρος. Με άστοχες αποφάσεις που άρχισαν από το 2016, βρεθήκαμε να φιλοξενούμε σε τρεις διαφορετικές δομές, πάνω από 2.000 πρόσφυγες/μετανάστες, αντίστοιχους με το 8,5% του πληθυσμού μας. Οι κάτοικοι του δήμου μας, κατά ένα μεγάλο μέρος καταγόμενοι από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή φιλοξενία που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσαν να είναι ξενόφοβοι. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δεχθούμε, να κινδυνεύει το κύριο εισόδημα των πολιτών, που είναι ο τουρισμός, επειδή κάποιοι είχαν την έμπνευση να γεμίσουν καταλύματα, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσα σε μια αμιγώς τουριστική περιοχή, όπως είναι τα Βρασνά. Δεν θα γίνει ο δήμος Βόλβης, μια αποθήκη όπου στοιβάζονται ταλαιπωρημένες ψυχές με τρόπο που να προκαλεί κοινωνική έκρηξη. Επιβάλλεται να ενισχυθούν οι κρατικές δομές ασφάλειας, υγείας, παιδείας και οι συγκοινωνίες ώστε να μην διαταράσσεται η κοινωνική γαλήνη. Επιτέλους, εμείς έχουμε συμβάλει πολύ παραπάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, ζητούμε δίκαιη αναλογική κατανομή και στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 18/01/2020

Πηγή:e-ota.gr

Η ΔΕΥΑ Βόλβης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει, στο εξής, στην αφαίρεση υδρομέτρων και στο “σφράγισμα” της παροχής νερού ύδρευσης καταναλωτών της περιοχής μας.

Ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο μας και έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας της.

Εάν συνεχιστεί αυτό η ΔΕΥΑΒ πλέον δεν θα δύναται να αντεπεξέλθει στις απαραίτητες υποχρεώσεις της ως επιχείρηση και σύντομα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εάν πρώτα δεν λάβει τα χρήματα που απαιτείται να εισπράξει από της Δημότες, λόγω της κατανάλωσης νερού.

Όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει κατά το μέρος που αναλογεί στον καθένα, να συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης πληρώνοντας το νερό που καταναλώνουν.

Στόχος μας είναι η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες και η επάρκεια και η ποιότητα του νερού. Προϋπόθεση σε αυτό είναι οι καταναλωτές να είναι συνεπείς στις βασικές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας το νερό που καταναλώνουν.

Θεωρούμε ότι είναι λογικό όσοι δεν είναι συνεπείς στην συγκεκριμένη υποχρέωση, να μην τους παρέχεται το συγκεκριμένο αγαθό (νερό).

Εκ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευση δήμου Βόλβης.

Διακανονισμός

Σας ενημερώνουμε ότι γίνεται ρύθμιση των οφειλών για ποσά μεγαλύτερα των 100 Ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 31/12/2019 με δόσεις και με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

https://i0.wp.com/www.deyavolvis.gr/wp-content/uploads/2020/01/doseis.jpg?

Ασπροβάλτα 16/01/2020

Το ζήτημα της βελτίωσης των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στον Δήμο της Βόλβης έθεσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος.

 

Το βασικότερο ζήτημα που έθεσε στο συντονιστικό ο κ. Λιάμας ήταν η μεταφορά των 300 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα Βρασνά.

Υπενθυμίζεται πως η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία των Βρασνών με πιο έντονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας εξήγησε ότι:

«Δεν τίθεται θέμα να μεταφερθούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε (σ.σ. στη σύσκεψη) η μεταφορά των προσφύγων από τα Βρασνά σε άλλη τοποθεσία, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Λιάμας, η μεταφορά των προσφύγων στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών της Ν. Απολλωνίας, δεν είναι εφικτή, καθώς ήδη διαμένουν 1.000 άτομα. Παράλληλα, η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών δεν βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, συνεχίζει να έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ. Επίσης, σύμπλήρωσε πως, καθώς δεν υπάρχει απόφαση από το συλλογικό όργανο, δεν είναι εφικτή η όποια πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής. 

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, «δεν τίθεται θέμα να προστεθούν επιπλέον πρόσφυγες», ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να παραμένει στον αέρα η δυνατότητα να απομακρυνθούν όσοι διαμένουν στην περιοχή των Βρασνών.

Πηγή: thestival.gr