Ευχαριστούμε κ. Στοίτσα για την αντιγραφή…

Δημόσια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Στοίτσα, που αντέγραψε και αναπαράγει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει όλο αυτό το διάστημα, για την ανάπτυξη του Δήμου Βόλβης. Λόγω εμφανούς άγνοιας φυσικά, έχει προσθέσει και έργα που ήδη έγιναν ή γίνονται, όπως και δράσεις που ήδη ανακοινώθηκαν .
Του ξέφυγαν και αρκετά που δεν γίνονται, αφού δυστυχώς δεν γνωρίζει πως πολλά από τα όσα τάζει, δεν μπορούν να εκτελεστούν από τον δήμο. 
 
Ο ανεπίδεκτος μαθήσεως κύριος Στοίτσας, θα έχει μια ακόμα ευκαιρία τετραετούς φοίτησης στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μήπως και μάθει επιτέλους πως λειτουργεί ο δήμος.
Αρκεί φυσικά να είναι παρών και να μη θυμηθεί και πάλι το χρέος του προς τους πολίτες, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Πηγή: volvi-mprosta.gr

Ομιλία Διαμαντή Λιάμα την Τετάρτη 22 Μαΐου στον Προφήτη

Από τον Προφήτη αρχίζει ο τελικός κύκλος των προεκλογικών ομιλιών του Διαμαντή Λιάμα, δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 20.00 το βράδυ, ο Διαμαντής Λιάμας θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Προφήτη, έναντι του πρώην Δημαρχείου Εγνατίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πρόκειται να αναφερθεί ιδιαίτερα στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα του δήμου Βόλβης, και να παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Εγνατίας.

Την Πέμπτη στη Νέα Απολλωνία και την Παρασκευή στον Σταυρό

Οι δυο τελευταίες ομιλίες του Διαμαντή Λιάμα, πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου πρόκειται να γίνουν στη Νέα Απολλωνία και τον Σταυρό.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά» Διαμαντής Λιάμας, θα μιλήσει την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας.

Η τελευταία ομιλία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στην έδρα του δήμου Βόλβης στον Σταυρό, όπου ο Διαμαντής Λιάμας θα μιλήσει στις 20.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Σταυρού.

Η συνέντευξη που έδωσε απόψε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στο ATLAS TV, μιλώντας για το σχέδιο ανάπτυξης της λίμνης Βόλβη, τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και τα οφέλη τους, τη λύση στο πρόβλημα των Λουτρών Απολλωνίας, την υδροδότηση πόσιμου νερού σε όλους τους οικισμούς.

Απέδειξε ποιος γνωρίζει τα θέματα του δήμου μας, ποιος έχει σχέδιο και λύσεις για το μέλλον, ποιος σέβεται τον τόπο μας.

Ο Διαμαντής Λιάμας, εξηγεί γιατί ο δήμος μας αξίζει να συνεχίσει να προχωρά μπροστά και θα το πράξει στις εκλογές της 26 Μαίου.

Η λίμνη Βόλβη, μέσω της ανάδειξης της ως ιδιαίτερα σημαντικού οικοτουριστικού προορισμού, οδηγεί σε ανάπτυξη όλο τον δήμο Βόλβης, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμας, μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο, κεντρική πλατεία της Νέας Μαδύτου.

Το σχέδιο ανάδειξης του δεύτερου μεγαλύτερου υγροβιότοπου της Ελλάδας, περιλαμβάνει την εκτεταμένη εκστρατεία προβολής, την προσέλκυση ειδικών τουριστικών ομάδων και την ανάπτυξη δράσεων και υποδομών, πάντα με σεβασμό στη σημαντική πανίδα και χλωρίδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιάμας, έχει τεθεί ένας διπλός στόχος, αφενός, να προσελκύσει τουρίστες υψηλής ποιότητας, αφετέρου, να φέρει επισκέπτες, για μονοήμερες αποδράσεις, από τις γειτονικές μεγάλες πόλεις, αλλά και ολιγόωρες εκδρομές, από τα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού.


Η κατασκευή τεσσάρων πλωτών εξεδρών και ειδικών χώρων ορνιθοπαρατήρησης, η οριοθέτηση παραλίμνιων ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών, η ανάπτυξη ναυταθλητικού κέντρου για extreme σπορ (με ιδανικές συνθήκες για σέρφινγκ), η επιδίωξη δημιουργίας συνεταιρισμού αξιοποίησης των λιμναίων αλιευμάτων είναι μερικές από τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται.


Παράλληλα, πρόκειται να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο σχέδιο υποστήριξης του ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού πέριξ της λίμνης, που περιλαμβάνει σε συνεργασία με την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων, την ανάδειξη του Κάστρου της Ρεντίνας, του Βήματος του Αποστόλου Παύλου και του μεταβυζαντινού συγκροτήματος, ακόμα και ενός τμήματος της αρχαίας Εγνατίας Οδού.
Στον σχεδιασμό αυτό, περιλαμβάνεται και η επιδίωξη δημιουργίας Θερμοκηπιακού Πάρκου και Κήπου Καλλωπιστικών Φυτών στην ευρύτερη περιοχή Νέας Μαδύτου – Μοδίου, που διαθέτει μοναδικές γεωλογικές ιδιότητες.

 
Από τη Νέα Μάδυτο, ο Διαμαντής Λιάμας, παρουσίασε το πρόγραμμα του για την κοινωνική αλληλεγγύη, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δήμου Βόλβης εδώ και πολλά χρόνια.
Η Κάρτα Αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται σε όλο τον δήμο διασυνδέοντας δημότες και τοπική αγορά μέσω των προσφορών της. Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για τη στήριξη των ανέργων, όπου εκτός του πρωτοποριακού προγράμματος άμεσης ειδοποίησης για θέσεις εργασίας, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων σε νέες τεχνολογίες και στα τουριστικά επαγγέλματα, η λειτουργία κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης και η επανέναρξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Βόλβης.
Για τους εργαζόμενους γονείς, βρίσκεται σε εξέλιξη η λειτουργία πέντε νέων παιδικών σταθμών και ενός 4ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.


Ο Διαμαντής Λιάμας, στην αρχή της ομιλίας του, που έγινε ανήμερα της επετείου των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τόνισε ότι ο δήμος Βόλβης το καλοκαίρι θα ενημερώσει τους ξένους τουρίστες για την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Ακόμα, με αφορμή την παρουσία του στη Νέα Μάδυτο, έναν οικισμό που δημιούργησαν πρόσφυγες από τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, δεσμεύθηκε ότι εντός του 2019 συγκροτείται ειδική επιτροπή, ώστε να σχεδιάσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και εκδηλώσεων, που θα αναπτυχθούν  το 2022 και το 2023, την επέτειο 100 χρόνων ίδρυσης πολλών οικισμών του δήμου Βόλβης, από πρόσφυγες Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης.

omilia nea maditos

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων έχουν προσελκύσει τα ανατολικά παράλια του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η δυτική πλευρά του Στρυμονικού Κόλπου παρουσιάζει ελλείψεις σε σύγχρονες, υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές και ως εκ τούτου επενδυτικές ευκαιρίες. Μετά τη δρομολογούμενη τουριστική επένδυση ύψους 50 εκατ.ευρώ σε ενοικιαζόμενη δημοτική έκταση στην Ασπροβάλτα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε δημοτικό οικόπεδο στην Παραλία Νέων Βρασνών στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, όσο και σε δημοτικό οικόπεδο στον Σταυρό.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί επίσημα για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων σε δημοτική έκταση 80 στρεμμάτων σε Νέα Βρασνά και σε έτερο δημοτικό οικόπεδο 40 στρεμμάτων στον Σταυρό.

Σύμφωνα με τον κ.Λιάμα, στόχος είναι η διενέργεια διαγωνισμού για τη μίσθωση των οικοπέδων. Στην παρούσα φάση ο δήμος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των φακέλων για τις χρήσεις γης, ενώ θα ακολουθήσει η εκτίμηση ορκωτού ελεγκτή για το ύψος του μισθώματος.

Κατά τον ίδιο, οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει μετά τον Σεπτέμβριο καθώς θα πρέπει το θέμα να περάσει από την έγκριση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στην Ασπροβάλτα η εταιρεία «G. STATHOPOULOS ENTERPRISE» ξεκίνησε την επένδυση για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, ιστορικού θεματικού πάρκου και πάρκου αναψυχής, που αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως έως το 2023.

Στο μεταξύ, σύμφωνα τον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας για τουριστική ανάπτυξη. Τμήμα του σχεδιασμού αποτελεί επίσης το άνοιγμα νέων αγορών (Πολωνία, Ουκρανία, Γερμανία κλπ) και η εξειδικευμένη προσέλκυση Τουρισμού Εμπειριών (οικοτουρισμός, περιπατητικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός κλπ), η προβολή των βραβευμένων με 8 Γαλάζιες Σημαίες ακτών του Στρυμονικού, αλλά και των ιστορικών και θρησκευτικών αξιοθέατων που είναι απλωμένα σε όλο τον δήμο. Επίσης, η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης ως υψηλού οικοτουριστικού προορισμού και η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές.

Ο δήμος προχώρησε στην έκδοση έντυπου χάρτη του δήμου Βόλβης σε ελληνικά και αγγλικά, ο οποίος θα μοιράζεται δωρεάν στους τουρίστες και θα έχει διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ σε λίγες μέρες εμφανίζεται στο διαδίκτυο ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του δήμου, απευθυνόμενος σε ξένους τουρίστες, μέσα από την ανανεωμένη δημοτική ιστοσελίδα.

Όπως είπε η διεκδίκηση κατασκευής μαρίνας και ναυταθλητικού κέντρου στην Ασπροβάλτα, αλλά και το μακρόπνοο σχέδιο δημιουργίας ενιαίου ποδηλατοδρόμου από την Ασπροβάλτα έως τον Σταυρό και μετέπειτα γύρω από τη λίμνη Βόλβη, καθορίζουν τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής.

Πηγή:voria.gr

Το σχέδιο της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που θα συνεισφέρει την καταπολέμηση της ανεργίας, με παράλληλη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία των Νέων Βρασνών.

Οι δράσεις του σχεδιασμού αυτού, που ήδη περιέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, το οποίο άρχισε να υλοποιείται, στοχεύουν στην άνοδο της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς και σε στοχευμένες ενέργειες, που θα επιτύχουν την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών σε όλο τον δήμο και για όλο τον χρόνο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιάμας, οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας. Μίλησε ιδιαίτερα για την ήδη υλοποιούμενη επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα (κατασκευή ξενοδοχείου, ιστορικού θεματικού πάρκου και πάρκου αναψυχής), που λειτουργεί πλήρως έως το 2023 σε ενοικιαζόμενη δημοτική έκταση με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες όπως είναι η διασφαλισμένη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του, μέσα από την υπογεγραμμένη υποχρέωση απασχόλησης δημοτών.

Ο Διαμαντής Λιάμας ανακοίνωσε ότι υπάρχει επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, για αντίστοιχη ξενοδοχειακή επένδυση σε δημοτικό οικόπεδο στην Παραλία Βρασνών, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, όσο και στον Σταυρό.

Το άνοιγμα νέων αγορών (Πολωνία, Ουκρανία, Γερμανία κλπ) και η εξειδικευμένη προσέλκυση Τουρισμού Εμπειριών (οικοτουρισμός, περιπατητικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός κλπ) αποτελούν τμήμα αυτού του σχεδιασμού, ο οποίος θα επιδιώξει να προβάλει τις βραβευμένες με 8 Γαλάζιες Σημαίες ακτές του Στρυμονικού, αλλά και τα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα που είναι απλωμένα σε όλο τον δήμο. Βασικός άξονας των ενεργειών αυτών θα είναι η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης ως υψηλό οικοτουριστικό προορισμό, ενώ προβλέπεται και η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές.

Παράλληλα, παρουσίασε τον έντυπο χάρτη του Δήμου Βόλβης σε ελληνικά και αγγλικά, που εκδόθηκε από τον δήμο, θα μοιράζεται δωρεάν στους τουρίστες και θα έχει διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες εμφανίζεται στο διαδίκτυο ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του δήμου, απευθυνόμενος σε ξένους τουρίστες, μέσα από την ανανεωμένη δημοτική ιστοσελίδα.

Ο Διαμαντής Λιάμας αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στη δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου, δηλαδή σε Ασπροβάλτα και Βρασνά. Εκτός από τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Ασπροβάλτας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε τρία μεγάλα έργα στην περιοχή των Βρασνών, κομβικής σημασίας για όλο τον δήμο Βόλβης.

Πρόκειται για το δημοτικό κολυμβητήριο, που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το Πολιτιστικό Κέντρο με υλοποίηση του από το πρόγραμμα LEADER και το 1ο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βόλβης, που είναι πλήρως έτοιμο και θα αρχίσει να λειτουργεί εντός λίγων μηνών στα Νέα Βρασνά, προσφέροντας –μεταξύ άλλων- προσυμπτωματικό έλεγχο για 7 νοσήματα και εκδίδοντας Κάρτες Υγείας. Παράλληλα, τόνισε ότι η επικείμενη ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού σε Βρασνά και Σταυρό, αλλάζει ριζικά το βιοτικό επίπεδο. Η διεκδίκηση κατασκευής μαρίνας και ναυταθλητικού κέντρου στην Ασπροβάλτα, αλλά και το μακρόπνοο σχέδιο δημιουργίας ενιαίου ποδηλατοδρόμου από την Ασπροβάλτα έως τον Σταυρό και μετέπειτα γύρω από τη λίμνη Βόλβη, καθορίζουν τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λιάμας τόνισε ότι: «έχουμε σκοπό να διοικήσουμε σαν δημοτική αρχή όλων των δημοτών και το αποδείξαμε περίτρανα έως σήμερα. Να φοβούνται μόνο όσοι θέλουν να γυρίσουν τον δήμο μας στο παρελθόν, όταν βασίλευε η αναξιοκρατία. Απέναντι σε αυτούς θα είμαστε πλέον αμείλικτοι. Κανείς δεν θα παίξει ζάρια με το μέλλον των παιδιών μας, κανείς δεν θα σταματήσει τις θέσεις εργασίας που θα γίνουν», και κάλεσε τους δημότες να επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους μια μεγάλη και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Απόψε, Κυριακή 19 Μαϊου 2019, ο Διαμαντής Λιάμας, πραγματοποιεί ομιλία στην κεντρική Πλατεία της Νέας Μαδύτου, στις 20.00 το βράδυ.

OMILIA NEA VRASNA 1

OMILIA NEA VRASNA 3

Τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά» και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα Βογιατζόγλου Χαρούλα.
Η κα Βογιατζόγλου είναι βοηθός οδοντιάτρου με καταγωγή από την Λευκούδα.

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.VOGIATZOGLOU XAROULA


Ομιλία Διαμαντή Λιάμα το Σάββατο στα Νέα Βρασνά
 

Από τα Νέα Βρασνά αρχίζουν οι τελευταίες επτά ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του Διαμαντή Λιάμα, δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά».
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 20.00 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού του, πλησίον της κεντρικής πλατείας των Βρασνών.
Ο Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πρόκειται να αναφερθεί ιδιαίτερα και στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που προτείνει ο συνδυασμός του και να παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Αγίου Γεωργίου.

 
 Την Κυριακή ομιλία του Διαμαντή Λιάμα στη Νέα Μάδυτο
 

Προεκλογική ομιλία στη Νέα Μάδυτο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του.
Ο Διαμαντής Λιάμας, πρόκειται να μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Νέας Μαδύτου, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 20.00 το βράδυ,  ενώ θα παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Μαδύτου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αναγραφή συνθημάτων στο εκλογικό κέντρο του Ιωάννη Βαλερή στον Σταυρό.

 

Οι πρακτικές αυτές δεν αρμόζουν στη δημοκρατία. Οι όποιες θέσεις, όσο ρατσιστικές ή μη κι αν τις θεωρούν ορισμένοι, δεν απαντώνται με βανδαλισμούς αλλά στην κάλπη.

 

Είχαμε προειδοποιήσει από τη στιγμή που ο αδερφός υποψήφιου δημάρχου χειροδίκησε κατά της προέδρου της Νυμφόπετρας, ότι θα πρέπει όλοι να καταδικάσουν τέτοια εκτροπή της προεκλογικής περιόδου, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

 

Μαζί με την καταδίκη της επίθεσης αυτής, καταδικάζουμε και τη στοχοποίηση τόσο του δημάρχου όσο και της υποψηφίου δημάρχου Βάσως Πολυζωίδου, από υποψήφιο, «πρωτοπαλίκαρο» του κ. Βαλερή, που θέλει να μας βάλει στο κάδρο των ενόχων.

Περιμένουμε να ανακαλέσει ή να το πράξει ο επικεφαλής της παράταξης του.

 

Το ήθος μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί από κανένα και επιφυλασσόμαστε για νομική συνέχεια.

Πηγή: volvi-mprosta.gr

Μήνυμα προς τους δημότες να τον στηρίξουν και να τον τιμήσουν με μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, στέλνει ο νυν δήμαρχος Βόλβης και εκ νέου υποψήφιος, Διαμαντής Λιάμας. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa, μιλά για το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό που υλοποιείται εδώ και χρόνια, το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αναφέρεται επίσης στο συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου και καλεί την πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της και να ενδιαφερθεί περισσότερο για τον τόπο του.

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Κύριε Λιάμα, πόσο ικανοποιημένος είστε από την τρέχουσα θητεία; Τι έγινε και τι δεν έγινε στο δήμο Βόλβης;

Το έργο που επιτεύχθηκε αυτήν την πενταετία είναι πολύπλευρο και δεν μπορεί να παρουσιασθεί μέσα σε λίγες σειρές. Ενδεικτικά μπορώ να πω ότι λειτούργησε υποδειγματικά η φροντίδα μας για την Παιδεία, αναδείχθηκε σημαντικά ο τομέας του πολιτισμού και των αθλητικών υποδομών, επιδείξαμε ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και ήμασταν πρωτοπόροι στην κοινωνική αλληλεγγύη. Ίσως το σημαντικότερο ήταν, ότι με βάση οργανωμένο σχέδιο, επενδύσαμε στην αύξηση του τουρισμού ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για να πολεμήσουμε την ανεργία, και τολμώ να πω ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Τώρα θα δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στη δημιουργία υποδομών και έργων, που θα δώσουν μακροπρόθεσμη προοπτική, όραμα στις επόμενες γενιές. Η ανάπτυξη των λιμανιών Σταυρού και Ασπροβάλτας με ισάριθμες μαρίνες, η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης σε κορυφαίο οικοτουριστικό πόλο έλξης, η διασύνδεση με τη Θεσσαλονίκη μέσω προαστιακού σιδηρόδρομου, καθώς και η δημιουργία του μεγαλύτερου, ίσως, παράκτιου ποδηλατόδρομου στην Ελλάδα, μήκους σχεδόν 15 χιλιομέτρων που θα ενώνει τον Σταυρό με την Ασπροβάλτα, είναι η πρόταση μας για το μέλλον.

Υποστηρίζετε πως το μεγαλύτερο κατόρθωμα της διοίκησης σας είναι πως μπήκαν σε τάξη τα οικονομικά του δήμου. Σε τι κατάσταση παραλάβατε και σε τι κατάσταση είστε τώρα;

Το 2011, ως η πρώτη διοίκηση του νεοσύστατου δήμου Βόλβης έπρεπε να αντιμετωπίσουμε χρέη εκατομμυρίων από τους έξι δήμους που ενώθηκαν. Κατορθώσαμε με την πάροδο αυτών των 8 ετών, να δημιουργήσουμε έναν δήμο εύρωστο οικονομικά, με αρκετά έσοδα και θετικό ισοζύγιο. Εκείνο που δεν κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά, ήταν τα χρέη των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, που υπερέβαιναν τα 3 εκατ. ευρώ, πολλά από αυτά σε δάνειο, που τοκίζονταν διαρκώς, ενώ συνεχώς εμφανίζονταν και νέες υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ και εφορία. Μοναδική λύση θα είναι η λειτουργία της λουτρόπολης από ιδιωτικά κεφάλαια με πολλαπλά ανταλλάγματα για την ευρύτερη περιοχή και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετά επενδυτικά σχήματα.

Ποια άλλα βασικά προβλήματα αντιμετωπίζετε στην περιοχή; Πώς μπορούν να επιλυθούν;

Η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι κομβικό θέμα που δυστυχώς δεν εξαρτάται από τον δήμο. Έχουν εκπονηθεί μελέτες για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών οργανωμένων δράσεων, που όμως έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και πρέπει πλέον τόσο το κράτος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και άλλοι φορείς, όπως η Εγνατία Οδός να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η αύξηση των τουριστών μπορεί να αποτελέσει το «αντίδοτο» στην ανεργία; Τι άλλες κινήσεις μπορούν να γίνουν ώστε ο τόπος σας να αποτελέσει πόλο έλξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Εδώ και χρόνια λειτουργούμε με βάση ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, που θα τολμούσα να πω ότι θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους. Αρχικά πραγματοποιήσαμε τη μεγαλύτερη, ίσως, έρευνα σε 1.200 τουρίστες-επισκέπτες. Εξασφαλίσαμε τη μεγάλη διεθνή διάκριση των 8 Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές μας, δημιουργήσαμε ειδικό τουριστικό σήμα, τυπώσαμε σύγχρονα έντυπα σε 8 γλώσσες και συμμετέχουμε συστηματικά σε διεθνείς εκθέσεις, Δημιουργήσαμε όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μας επιλέξει επιχειρηματικός όμιλος για επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα, με την κατασκευή του πρώτου 5αστερου ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή. Το σημαντικότερο είναι ότι εκπονήσαμε ένα ειδικό στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης. Προβλέπει άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, ενέργειες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, δράσεις προσέλκυσης νέων κοινών σε οικοτουρισμό, ιστορικό και γαστρονομικό τουρισμό, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να επιτευχθεί επισκεψιμότητα και στις ορεινές και παραλίμνιες περιοχές, προσελκύοντας τον εγχώριο τουρισμό, σε μια σεζόν που θα απλώνεται σε όλο τον χρόνο. Παράλληλα, είμαστε αποδέκτες νέων επιχειρηματικών προτάσεων για επενδύσεις στην παλιά και νέα λουτρόπολη Νέας Απολλωνίας, αλλά και για την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε Σταυρό και Νέα Βρασνά.

Ανακοινώσατε μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Είστε ικανοποιημένος από το ψηφοδέλτιο σας και σε τι ποσοστό υπάρχει ανανέωση;

Ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά», περιλαμβάνει συνολικά 200 υποψήφιους ίσως το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό ανανέωσης μας υπερβαίνει το 60%, ενώ πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι προέρχονται από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του έργου που επιτελέσθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Περισσότερο είμαι χαρούμενος από τον εξαιρετικό συνδυασμό των παλαιών και των νέων, των έμπειρων αιρετών και των πρωτοεμφανιζόμενων υποψηφίων, που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως είμαι ικανοποιημένος από τον σημαντικό αριθμό των γυναικών που κατέρχονται ως υποψήφιες στις τάξεις του συνδυασμού μας. Οι 82 γυναίκες υποψήφιοι σε δημοτικό και τοπικό συμβούλιο, πιστεύω ότι αποτελούν ίσως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς θα προσφέρουν τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους προτάσεις, τη δική τους πνοή, μαζί με τις δεκάδες νέες και νέους υποψηφίους μας.

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει στην επόμενη μέρα του δήμου Βόλβης λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που φοβούνται, όταν γνωρίζω ότι λειτουργώ με εντιμότητα και ηθική για το καλό του τόπου μου. Με ανησυχεί ότι ορισμένοι ίσως επιδιώκουν να πλασαριστούν στο δημοτικό συμβούλιο για να διεκδικήσουν ανταλλάγματα, για τη διαμόρφωση μιας πλειοψηφίας. Τους στέλνω μήνυμα ότι θα απογοητευτούν οικτρά γιατί δεν δέχομαι εκβιασμούς, ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, όπως γνωρίζουν οι συνδημότες μου. Γι αυτό απευθύνομαι ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μου και τους καλώ να μας τιμήσουν με μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Ακόμα, καλώ όσους δεν μας ψηφίσουν να στηρίξουν έντιμους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών. Εμείς θα συνεχίσουμε να διοικούμε επιδιώκοντας την ενότητα, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για όλους μας. Είμαι αισιόδοξος πως οι τυχοδιώκτες θα απομονωθούν.

Τι χρειάζεται για να πάει η «Βόλβη Μπροστά», όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού σας;

Χρειάζεται καταρχήν να πιστέψουμε οι ίδιοι στη δύναμη μας. Οι συνδημότες μου πρέπει να πιστέψουν στα πλεονεκτήματα τους, στη παραδοσιακή φιλοξενία μας, στο ισχυρό εθελοντικό πνεύμα, στην εργατικότητα και την ευρηματικότητα που μας διακρίνει. Πρέπει, όμως, και η πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της και να ενδιαφερθεί περισσότερο για τον δήμο Βόλβης που προχωρά μπροστά. Να ενισχύει ένα μοναδικό στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξη του τουρισμού που εφαρμόζουμε, ίσως πιλοτικό και για άλλες περιοχές. Να ανοίξει επιτέλους τις πύλες του Κάστρου της Ρεντίνας για το ευρύ κοινό, να συνδράμει στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση. Δεν ζητιανεύουμε, διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ο δρόμος μας είναι μόνο μπροστά, χωρίς πισωγυρίσματα. Η εντιμότητα και η αξιοκρατία είναι πλέον εδραιωμένες στον δήμο μας και όσοι θέλουν να γυρίσουν στην εποχή του ρουσφετιού και της διαπλοκής είναι οικτρά γελασμένοι. Σύντομα θα καταλάβουν ότι αποτελούν μια σκοτεινή κι αραχνιασμένη γωνιά του τόπου μας.

Τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά» και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Κεφαλάς Βασίλη.
Ο κος Κεφαλάς είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας 
διατηρεί κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Είναι ένας ενεργός πολίτης, κάτοικος Βρασνών.

KEFALAS VASILIS

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Ο δήμος Βόλβης αναδεικνύεται για 9η χρονιά ως μια από τις περιοχές με τις πιο καθαρές και οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας, καθώς και το 2019 θα τοποθετηθεί «Γαλάζια Σημαία», το διεθνές βραβείο ποιότητας, σε οκτώ οργανωμένες ακτές, στις περιοχές Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό.

Πρόκειται για τις ακτές: 

Ασπροβάλτα

Νέα Βρασνά

Παραλία Βρασνών

Πόρτο Φίνο

Σερραϊκή Ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου) και

Σταυρός Ανατολική (Μηλιές)

Σταυρός Κεντρική

Σταυρός Δυτική (Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας)

Οι οποίες βραβεύτηκαν από τον ομώνυμο Διεθνή Οργανισμό με τη Γαλάζια Σημαία του 2019, λόγω της «εξαιρετικής ποιότητας των νερών τους», που αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς και για άλλα 32 αυστηρά κριτήρια, όπως: ασφάλεια λουόμενων και πληροφόρηση επισκεπτών, καθαριότητα και οργάνωση ακτής και παράκτιου χώρου, προστασία φυσικού πλούτου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά..

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τονίζει ότι αυτή η επιτυχία, αποτελεί απόδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού που γίνεται επί χρόνια στον τουρισμό, έχοντας ως αποτέλεσμα και την προσέλκυση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, οι οποίες δημιουργούνται σε ένα παραλιακό μέτωπο γεμάτο από Γαλάζιες Σημαίες.
Και προσθέτει: «Αποτελεί τιμή για μας, ότι για ένατη κατά σειρά χρονιά, οι οργανωμένες ακτές του δήμου Βόλβης, επιβραβεύονται με αυτή τη διεθνή διάκριση. Ο δήμος μας, εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς –έως πρόσφατα- πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, κάτι που φροντίζουμε ώστε να αλλάξει, για να δώσει ποιοτική άνοδο στον τουρισμό μας και νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ , που δημιουργείται στην Ασπροβάλτα σε ενοικιαζόμενη δημοτική έκταση, αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για ανάλογα εγχειρήματα σε Βρασνά και Σταυρό,  αναπτύσσονται σε μια ακτογραμμή γεμάτη από παραλίες πολυβραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. Γι’ αυτή την πανελλήνια διάκριση, οφείλω να ευχαριστήσω, τους υπαλλήλους του δήμου Βόλβης οι οποίοι συστηματικά διατηρούν ένα άριστο επίπεδο οργάνωσης στις παραλίες της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού. Ευχαριστώ ακόμα, τους συλλόγους, τους φορείς, καθηγητές και μαθητές σχολείων αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές, για τις διάφορες εκστρατείες καθαριότητας ή ανάπλασης ακτών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν και στους επιχειρηματίες-επαγγελματίες του τουρισμού, για την πολύτιμη προσφορά τους. Από εδώ και πέρα, αφού διασφαλίζουμε την καλή εικόνα του παραλιακού μας μετώπου, έχουμε ως κύριο στόχο να αναπτύξουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις στις παραλίμνιες περιοχές και στον ορεινό μας όγκο, ώστε να προσελκύσουμε τουρισμό σε όλο τον δήμο και για όλο τον χρόνο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.
Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από εργαστήρια που έχουν την πιστοποίηση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Σημειώνεται ότι όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν προορισμούς για τους πελάτες τους, ως εγγύηση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», για το 2019, ανάμεσα σε 98 δήμους απ’ όλη την Ελλάδα, ο δήμος Βόλβης είναι 6ος δήμος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην ηπειρωτική Ελλάδα και 2ος (μετά τον δήμο Βόλου) αν εξαιρεθεί η Χαλκιδική, ενώ κατέχει τη 16η θέση πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών. 

Παρακολουθήστε το debate των υποψηφίων δημάρχων της Βόλβης στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100. 
Πραγματικά αποκαλυπτικό σε σχέση με το ποιος γνωρίζει τον τόπο, ποιος προτείνει και τι προτείνει. 

Tον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά» και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Θεμιστοκλής (Θέμης) Χαραλαμπίδης.

Ο κος Χαραλαμπίδης είναι εκπαιδευτικός, Διευθυντής Γυμνασίου.

Είναι πτυχιούχος ΑΕΙ του τμήματος "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής", Παν. Μακεδονίας και

κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου "Πληροφορικής και Διοίκησης" από το Α.Π.Θ..

Διατελεί Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού και έχει διατελέσει Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλβης.

THEMIS XARALAMPIDIS

Φωτισμός led,
πόσιμο νερό και κοινωνικές δομές παντού,
τουριστικές επενδύσεις με εκατοντάδες θέσεις εργασίας
και τα μεγάλα έργα


Η προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού με την παράλληλη εξάπλωση του σε όλο τον δήμο, όλο τον χρόνο, μαζί με τη ριζική βελτίωση της καθημερινότητας και την καθιέρωση συγχρόνων κοινωνικών υποδομών, αποτελούν τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης για τον δήμο Βόλβης, που σκοπεύει να υλοποιήσει ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά», όπως παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του και νυν δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο όποιος διεκδικεί την επανεκλογή του.

paparousiasi sindiasmou arethousa 182


Μπροστά σε πλήθος κόσμου, από τον ορεινό οικισμό της Αρέθουσας, που συμβολίζει την καθολική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης,
ο Διαμαντής Λιάμας τόνισε ότι θεμέλια αυτού του κοστολογημένου και ήδη εξελισσόμενου προγράμματος,
είναι η νοικοκυρεμένη διαχείριση, η αξιοποίηση της καταγεγραμμένης δημοτικής περιουσίας και ο μακροχρόνιος προγραμματισμός βάσει στρατηγικού σχεδιασμού.


«Έχουμε πλέον και την εμπειρία και την ωριμότητα», τόνισε, «για να αξιοποιήσουμε τη σκληρή δουλειά, και τον συγκροτημένο σχεδιασμό πολλών ετών, ώστε να εφαρμόσουμε πολιτικές, δράσεις και έργα, που θα βελτιώσουν ριζικά τη ζωή του πολίτη».


Βασικός πυλώνας του αναπτυξιακού σχεδιασμού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, τόσο σε ποσοτικά επίπεδα, με την προσέλκυση και Ελλήνων επισκεπτών, όσο και σε ποιοτικά επίπεδα.
Με την ανάπτυξη τουρισμού εμπειριών, οικοτουρισμού, μαρινών και την έλευση τουριστών υψηλότερου εισοδήματος, σε μια σειρά από μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Σταυρό, Νέα Βρασνά και Λουτρά Απολλωνίας, όπου ήδη υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, στην κατεύθυνση που χάραξε η υλοποιούμενη επένδυση των 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα.


Όπως εξήγησε ο Διαμαντής Λιάμας, με βάση το υπάρχον Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και την ανάδειξη της λίμνης Βόλβης ως σημαντικού πόλου έλξης οικοτουρισμού, θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν.
Ο σχεδιασμός αυτός, θα βοηθήσει δραστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και θα αναπτύξει έναν ισχυρό αγροτικό τομέα, παράλληλα με τη άνοδο της ποιότητας ζωής σε όλες τις περιοχές του δήμου.
Βελτιώνεται σημαντικά η καθημερινή ζωή των πολιτών, καθώς σε έργα που ήδη εξελίσσονται, τοποθετείται παντού σύγχρονος δημόσιος φωτισμός με κεντρικό έλεγχο, επιλύονται όλα τα προβλήματα υδροδότησης, αρχίζει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα ανακύκλωσης τεσσάρων κάδων και προχωρούν οι μελέτες των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  


Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι, καθώς ο δήμος Βόλβης, έπειτα από 8ετή προσπάθεια ίδρυσε Λιμενικό Γραφείο και πλέον επιδιώκει τη δημιουργία μαρίνων, αλλά και τη διαμόρφωση όλου του παραλιακού μετώπου.
Ακόμα, διεκδικεί το άνοιγμα του Κάστρου της Ρεντίνας στο κοινό, τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, την κατασκευή του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου στην Ελλάδα που θα ενώνει τα παράλια με τη λίμνη, καθώς και τη σύνδεση του δήμου με τη Θεσσαλονίκη, μέσω προαστικού σιδηρόδρομου, όπως έχει ήδη συζητηθεί με τη διοίκηση του Αττικό Μετρό.


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης έχει τέσσερις κεντρικούς άξονες: την Εξυπηρέτηση Πολιτών, την Δημιουργική Ανάπτυξη, την Ποιότητα Ζωής και την Κοινωνία Αλληλεγγύης.


Στην Εξυπηρέτηση Πολιτών, αναπτύσσονται ψηφιακά δημοτικά ΚΕΠ, διεκδικείται ΚΕΠ στον Προφήτη ώστε όλες οι δημοτικές ενότητες πρόσβαση σε ΚΕΠ, επεκτείνεται η δράση του Κέντρου Κοινότητας σε όλο τον δήμο με κινητή μονάδα, παρέχονται νέες διαδικτυακές υπηρεσίες στον δημότη, λόγω της εξασφαλισμένης παροχής ίντερνετ σε όλους τους οικισμούς και γίνεται πιο άμεση η αμφίδρομη επικοινωνία με τη Γραμμή του Δημότη. Παράλληλα, ο κ. Λιάμας πρόκειται να θεσπίσει το Διευρυμένο Συμβούλιο Δήμου Βόλβης, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων, δεσμευόμενος για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων που επιτρέπει πλέον ο «Κλεισθένης».


Στον τομέα της Δημιουργικής Ανάπτυξης, προμετωπίδα είναι ο τουρισμός, με άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές του εξωτερικού και σε κατηγορίες ποιοτικού τουρισμού (ποδηλατικός, οικοτουρισμός, ορνιθοπαρατήρηση κ.α), η εκστρατεία προσέλκυσης επισκεπτών μιας ημέρας από γειτονικές πόλεις.
Έναυσμα για τουρίστες υψηλότερου εισοδήματος θα είναι το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με ιστορικό θεματικό και πάρκο αναψυχής, που θα λειτουργήσει πλήρως εντός της επόμενης 4ετίας στην Ασπροβάλτα.

Στον αγροτικό τομέα, επιδιώκεται η πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης, η χρήση τους στις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω και της ανάπτυξης ειδικού σήματος, η ανάδειξη του αρχαίων ελαιώνων, η προτροπή ίδρυσης συνεταιρισμού στη λίμνη Βόλβης,  θερμοκηπιακού πάρκου και κήπου καλλωπιστικών φυτών.

Στις υποδομές, ο κ. Λιάμας δεσμεύθηκε ότι όλοι οι οικισμοί θα αποκτήσουν πόσιμο νερό, αναφέροντας όλα τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και τόνισε ότι παρά τη γραφειοκρατική καθυστέρηση, ολοκληρώνεται το έργο του βιολογικού σε Βρασνά-Σταυρό.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση, επέκρινε δριμύτατα την κωλυσιεργία του Δημοσίου να προχωρήσει τις μελέτες που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Αναφέρθηκε ειδικά στην πεσμένη γέφυρα του δρόμου Αρέθουσας-Βρασνών, όπου για γραφειοκρατικούς λόγους καθυστέρησε επί 2,5 χρόνια η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης από της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Στον τομέα της Ποιότητας Ζωής, η καθημερινότητα βελτιώνεται ριζικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τοποθέτησης 12.500 led φωτιστικών σε όλο τον δήμο, με αντικατάσταση των βλαβών εντός 24ωρου, την εφαρμογή συστήματος ανακύκλωσης 4 κάδων από το 2019, τη λειτουργία 7 «Πράσινων σημείων» για εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών από τους δημότες, πρόγραμμα αναπλάσεων σε κοινόχρηστους χώρους οικισμών, τη διεκδίκηση αστυνομικού σταθμού στη Νέα Απολλωνία και Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας στον δήμο Βόλβης.

Ακόμα, περιλαμβάνεται η ανάπλαση όλων των σχολικών αυλών, η επανέναρξη Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Βόλβης και Ανοικτού Πανεπιστημίου, η διεκδίκηση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Για το Περιβάλλον, προβλέπεται η ολοκλήρωση μονάδων βιοαερίου και βιομάζας για τοπική παραγωγή ενέργειας, η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, η ριζική αντιμετώπιση των αδέσποτων σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση «Κτηνίατροι σε Δράση».

Στον πολιτισμό εκτός από το άνοιγμα του Κάστρου της Ρεντίνας, θα επιδιωχθεί η ανάδειξη του μεταβυζαντινού συγκροτήματος στην Απολλωνία, του Βήματος του Αποστόλου Παύλου και του τμήματος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, η κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στα Βρασνά, η δημιουργία Πολιτιστικού Δικτύου Δήμου Βόλβης και η περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής Σχολής, με την προβολή θεατρικών έργων του Ευριπίδη, ο οποίος βρήκε το θάνατο στην Αρχαία Αρέθουσα.

Στον αθλητισμό, μεγάλο έργο είναι η δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου στα Βρασνά, αναδεικνύεται ο ορεινός αγώνας «Σουγλιάνι», οργανώνεται Λαϊκός Δρόμος και ημιμαραθώνιος και δημιουργείται Ναυταθλητικό κέντρο σε λίμνη Βόλβη και Στρυμονικό.


Τέλος, στην Κοινωνία Αλληλεγγύης, στο επίπεδο της πρόνοιας, θα επεκταθεί η Κάρτα Αλληλεγγύης που διασυνδέει δημότες και τοπική αγορά, αποκτούν όλες οι δημοτικές ενότητες ΚΑΠΗ και υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε αυτά, δημιουργούνται τρεις νέες δομές στο Βοήθεια στο Σπίτι (Αρέθουσα, Άγιος Γεώργιος, Ρεντίνα), ολοκληρώνεται η κατασκευή πέντε νέων παιδικών σταθμών (Νέα Απολλωνία, Αρέθουσα, Νέα Μάδυτος, Σχολάρι, Σταυρός), δημιουργείται 4ο ΚΔΑΠ στη Νέα Απολλωνία, στο τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 41 νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές σε 31 οικισμούς (δηλαδή σε κάθε οικισμό).

Ακόμα, ο δήμος θέτει στόχος να γίνει πλήρως προσβάσιμος σε ΑμεΑ, τόσο στα δημοτικά κτίρια και κεντρικές διαβάσεις, όσο και σε αξιοθέατα και παραλίες. Δημιουργεί Συμβουλευτική Δομή Γυναικών και διευρύνει τις υπηρεσίες του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων.

Παράλληλα, ιδρύεται Δίκτυο Εθελοντών Βόλβης και Γραφείο Εθελοντισμού, με παράλληλη δημιουργία Μητρώου Ενεργών Πολιτών. Στον τομέα της υγείας, εγκαινιάζεται σύντομα το πρώτο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Υγείας στα Νέα Βρασνά με σύγχρονες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, δημιουργείται Κοινωνικό Φαρμακείο στο Φιλαδέλφειο, και ο δήμος αποκτά κινητή ιατρική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης παιδιών, και προγράμματα τηλειατρικής στα ΚΑΠΗ.


Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Δεν φοβόμαστε να δεσμευτούμε, δεν φοβόμαστε να υποσχεθούμε, γιατί και έχουμε το πρόσωπο καθαρό, και είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε με βάση το σχέδιο και την εμπειρία μας». Κάλεσε τους δημότες να δώσουν στις 26 Μαΐου μια μεγάλη και καθαρή νίκη στον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά», λέγονται «ναι» σε όσους έχουν σχεδιάσει και δημιουργούν ένα μέλλον ελπίδας, ευκαιριών και κοινωνικής αλληλεγγύης.

paparousiasi sindiasmou arethousa 256

Tο γεγονός ότι ο πληθυσμός των ιππόκαμπων του Στρατωνίου παραμένει σε μόνιμη βάση στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη, αποτελεί -σύμφωνα με τους επιστήμονες- σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Κώστας Κατσιούλης είναι εκπαιδευτής καταδύσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ιππόκαμπος Ενάλιο Ινστιτούτο», που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη παρέα, προκειμένου να μελετηθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των ιππόκαμπων Στρατωνίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο γεγονός, από καταδύσεις που κάναμε για άλλους λόγους συναντήσαμε έναν πληθυσμό από ιππόκαμπους και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ο πληθυσμός αυτός ήταν πάντα εκεί και σε κάθε κατάδυση πάντα τους συναντούσαμε».

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» Διαμαντής Λιάμας, μοίρασε από ένα τριαντάφυλλο σε κάθε μία από τις γυναίκες που βρέθηκαν το πρωί στο κέντρο «Βασιλάκης» της Αρέθουσας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης που προτείνει για την ερχόμενη τετραετία.

 
Ο κ. Λιάμας, τόνισε ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε τις Ελληνίδες, τις γυναίκες του τόπου μας κάθε ηλικίας, γιαγιάδες, μανάδες και συζύγους, επειδή σε αυτές χρωστάμε κυρίως ότι κρατήθηκαν ενωμένες, οι οικογένειες από το χτύπημα της κρίσης. Ειδικά σήμερα, στην πιο ιερή εορτή, την Γιορτή της Μητέρας,στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας, στις γυναίκες που κοιλοπόνεσαν, μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν, στις μητέρες μας. Και στη Μητέρα όλων μας την Παναγία, που μας δίνει παράδειγμα αυτοθυσίας και αγάπης», Ο δήμαρχος Βόλβης ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα του περιέχει τη δέσμευση για τη δημιουργία Συμβουλευτικής Δομή Γυναικών στον δήμο Βόλβης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Μια δομή, που θα συντονίσει και θα οργανώσει, δράσεις σχετικές με την κατάρτιση και την απασχόληση, την ψυχολογική συμβουλευτική, τη νομική ενημέρωση, καθώς και τα θέματα υγείας και ασφάλισης των γυναικών.
 
 
Πηγή: volvi-mprosta.gr

Με αφορμή την κατάκτηση από την ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018-2019, έπειτα και από το πρωτάθλημα,
ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Φέτος ήταν η χρονιά του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας με προσφυγικές ρίζες που εκπροσωπεί επάξια τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
Μας χάρισε μια ακόμα επιτυχία, κατακτώντας και το κύπελλο ποδοσφαίρου, μετά από το πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους παίκτες, για την περηφάνια και τη χαρά που μας δώσατε!
Μπράβο σας!»


Στη σύλληψη 33χρονου άντρα που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης σήμερα τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα  και εισερχόμενος στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. 

Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την έρευνα στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του δράστη, που κατά τη σύλληψη του προέβαλε αντίσταση, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 


Πηγή: voria.gr

Γέμισε με… υποψήφιους, ελπίδα και χαμόγελα το Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», από τον επικεφαλής του, τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Οι 200 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του «Βόλβη Μπροστά», που συγκροτούν το μεγαλύτερο αριθμητικά ψηφοδέλτιο στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης: «δίνουμε σήμερα τον δικό μας όρκο τιμής στους συνδημότες μας, ότι θα αγωνιστούμε για την ευημερία του συνόλου, για να προασπίσουμε τους αδύναμους, για να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, όπως κάνουμε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια».

 
 
 
 

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με επικεφαλής τον Διαμαντή Λιάμα, αποτελούν 43 υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο και 156 υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια 21 κοινοτήτων του δήμου Βόλβης. Στον χαιρετισμό του ο Διαμαντής Λιάμας τόνισε ότι «αποτελούμε έναν μεγάλο συνδυασμό γιατί θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλο τον δήμο Βόλβης. Είμαστε πολλοί, γιατί εκφράζουμε τους πολλούς, και θα λειτουργήσουμε για όλους, γιατί διεκδικούμε πολλά για όλους, και όχι λίγα για λίγους». Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου, ο δήμαρχος Βόλβης τόνισε την αντιπροσωπευτικότητα του συνδυασμού, που είναι ανανεωμένος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, ενώ οι 82 υποψήφιοι είναι γυναίκες.

 


 
 
 

«Κοιτάξτε δίπλα σας», είπε, «και θα δείτε ανθρώπους έμπειρους στα κοινά, κοντά σε εκείνους που για πρώτη φορά διεκδικούν την ψήφο των συνδημοτών τους. Νέες και νέους με φαντασία, ιδέες και ενθουσιασμό, πλάι στους μεγαλύτερους με εμπειρία, γνώση και σοφία. Γυναίκες που κράτησαν ενωμένες και όρθιες τις οικογένειες τους μέσα στην κρίση, κοντά σε άνδρες που μοχθούν για να προσφέρουν στο σπιτικό τους». Ο κ. Λιάμας επέκρινε το γεγονός ότι απέναντι στον συνδυασμό αυτό, ένα σάπιο σύστημα εξαπολύει συκοφαντική εκστρατεία, δυσφημίζοντας τον δήμο Βόλβης, προβάλλοντας ψέματα. «Το σκοτάδι και η λάσπη δεν θα νικήσουν», τόνισε ο Διαμαντής Λιάμας, καλώντας τους κατοίκους του δήμου Βόλβης να τιμήσουν τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά» με μια καθαρή νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου

 
 
 

Την Κυριακή παρουσίαση Προγράμματος στην Αρέθουσα Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που προτείνει στους πολίτες ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά», παρουσιάζει στην Αρέθουσα ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 11.30 το πρωί, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ταβέρνα «Βασιλάκης». Ο δήμαρχος Βόλβης, πρόκειται να παρουσιάσει δημόσια, τους άξονες για τις πολιτικές, τις δράσεις και τα έργα, τις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις, που δεσμεύεται να υλοποιήσει ο συνδυασμός του «Βόλβη Μπροστά» την ερχόμενη τετραετία.

 Πηγή:volvi-mprosta.gr
 
 

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Άγγελος Γκατζής. 
Ο κος Γκατζής σπούδασε τεχνικός μαγειρικής τέχνης, αρχιμάγειρας - σεφ και στην σχολή κρεοπωλών. 
Διαμένει στην Νέα Μάδυτο και εργάζεται ως υπάλληλος σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Σταυρό.

AGGELOS GATZIS

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Βούλγαρης Άγγελος.
Ο κος Βούλγαρης είναι αραβωνιασμένος με την κα Ρουτσχέλη Ζαχαρούλα και κατοικούν στην Ασπροβάλτα.
Είναι ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών.
Έχει διατελέσει Τοπικός Σύμβουλος Μοδίου και Πρόεδρος της ομάδας Τρίτων Βόλβης.
Ήταν Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ Μοδίου επί 15 χρόνια
και παρατηρητής Αγώνων επί δυο χρόνια στην ΕΠΣΜ. 

Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ" Ασπροβάλτας
και του Ποντιακού Συλλόγου "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ".


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Δ.Στοΐτσα.

AGGELOS VOULGARIS

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV, ο κ. Στοΐτσας όπως καθαρά λέει, θα αλλάξει τη δομή του… Καλλικράτη!
«Έχουμε χωρίσει διοικητικά τον δήμο σε 3 ενότητες»,
λέει χαρακτηριστικά σχεδόν 2 λεπτά μετά την αρχή της συνέντευξης και συνεχίζει:
« Ο δήμος Βόλβης είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος και είναι αδύνατο να τον διοικήσεις από ένα κέντρο όπως είναι ο Σταυρός. Δεν μπορείς να διοικήσεις μια τόσο μεγάλη έκταση από ένα χωριό που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο μέτωπο. Εμείς λοιπόν έχουμε χωρίσει διοικητικά τον δήμο σε 3 ενότητες, τις παραθαλάσσιες, τις παραλίμνιες και τις ορεινές»!

Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει αν πρόκειται για επικίνδυνο ή για αμαθή, καθώς προτείνει μάλλον έναν δικό του… Καλλικράτη, ενώνοντας τις ενότητες Ρεντίνας και Αγίου Γεωργίου σε μια ενότητα (αλήθεια με ποια… έδρα) και συγχωνεύοντας άλλες ενότητες κατά το δοκούν!

Στον κ. Στοΐτσα έχουμε να πούμε ότι το μόνο πράγμα στο οποίο έχει δίκιο, είναι όταν ομολογεί ότι δεν μπορεί να διοικήσει τον δήμο, ούτε από μια έδρα, ούτε φυσικά από… τρεις! Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει τα ευφάνταστα σενάρια του σε άγνοια, ως αποτέλεσμα ίσως των συχνών απουσιών του από το δημοτικό συμβούλιο. Όμως μήπως πρόκειται για συνειδητά ψέματα στην προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων;

Γιατί πως γίνεται να αγνοεί ότι έχουν γίνει πολλές αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων (μόνο πρόσφατα έγιναν στην Αρέθουσα και τη Νέα Απολλωνία), όταν τις ψήφισε και ο ίδιος;

Αγνοεί ή ψεύδεται όταν λέει ότι κανείς δεν πήρε από το χέρι τουρίστες να τους δείξει τον δήμο, τη στιγμή που ξεναγήθηκαν Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, δημιουργώντας ειδικό ντοκιμαντέρ για όλο τον δήμο μας;

Αγνοεί ή ψεύδεται όταν λέει ότι η εκβάθυνση του αλιευτικού καταφύγιου θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και χρόνια από το ΕΣΠΑ, όταν μόλις πρόσφατα δημιουργήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Βόλβης;

Αγνοεί ή ψεύδεται όταν λέει πως έπρεπε να γίνει αποκατάσταση στο πλατανόδασος του Μελισσουργού, το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και είναι δασική έκταση;

Αγνοεί ή ψεύδεται όταν λέει ότι δεν γίνεται τίποτα για την υδροδότηση του Νικομηδινού και του Στίβου, όταν έχουν ήδη δρομολογηθεί οι οριστικές λύσεις, πρόσφατα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή τη συνέντευξη,  κ. Στοΐτσας απέδειξε περίτρανα ότι είναι ακατάλληλος όχι απλώς για δήμαρχος Βόλβης, αλλά μάλλον και για δημοτικός σύμβουλος.

Προτρέπουμε τους δημότες να ακούσουν αυτή τη συνέντευξη-μνημείο παραπληροφόρησης και να κρίνουν μόνοι τους.

Οφείλουμε πάντως  να τον ενημερώσουμε ότι η αποκέντρωση που εξαγγέλλει έχει ήδη αρχίσει πριν από χρόνια, ήδη από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του δήμου λειτουργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε όλο τον δήμο. Ενδεικτικά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης εδρεύει στην Ασπροβάλτα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στα Νέα Βρασνά , ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στην Απολλωνία, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή στον Προφήτη, το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου στο Φιλαδέλφειο. Ούτε αυτά τα γνώριζε;…
Πηγή:volvi-mprosta.gr

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στον ραδιοφωνικό σταθμό του 102 FM και τους δημοσιογράφους Κατερίνα Ρενιέρη και Βασίλη Πεκλάρη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση που πρόκειται να γίνει στην Ασπροβάλτα (Κλειστό Γυμναστήριο), την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 19.30 το απόγευμα.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, πρόκειται να παρουσιαστεί το μεγαλύτερο ίσως ψηφοδέλτιο του νομού Θεσσαλονίκης σε αριθμό υποψηφίων, που φθάνει τα 200 άτομα. Τον συνδυασμό συγκροτούν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας που διεκδικεί την επανεκλογή του μαζί με 43 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός), καθώς και 156 υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι, σε ψηφοδέλτια 21 κοινοτήτων του δήμου Βόλβης.

Την Κυριακή παρουσίαση Προγράμματος στην Αρέθουσα

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που προτείνει στους πολίτες ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά», παρουσιάζει στην Αρέθουσα ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 11.30 το πρωί, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ταβέρνα «Βασιλάκης».

Ο δήμαρχος Βόλβης, πρόκειται να παρουσιάσει δημόσια, τους άξονες για τις πολιτικές, τις δράσεις και τα έργα, τις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις, που δεσμεύεται να υλοποιήσει ο συνδυασμός του «Βόλβη Μπροστά» την ερχόμενη τετραετία.

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Δημήτρης Σεραμπιμπίνης.
Ο κος Σεραμπιμπίνης είναι συνταξιούχος Ελεύθερος Επαγγελματίας και κατοικεί με την οικογένειά του στην Ασπροβάλτα.
Είναι ένας ενεργός πολίτης που υπηρέτησε για 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αγίου Γεωργίου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής.

DIMITRIS SERAMPIMPINIS

Τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά» και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Γιάννης Κοροσίδης

Ο κος Κοροσίδης σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων στον Ευκλείδη και ασχολείται με τις γεωργικές καλλιέργειες.

Διατελεί από το 2011 αντιπρόεδρος της κοινότητας Αρέθουσας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Βόλβης.

Διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Αρέθουσας.

GIANNIS KOROSIDIS 1

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς απομένουν μόλις 21 ημέρες ως την ώρα της κάλπης. Οι υποψήφιοι σπεύδουν έως και σήμερα, που λήγει η προθεσμία, να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας παράλληλα τον προεκλογικό τους αγώνα.

Η αναμέτρηση ωστόσο των υποψηφίων στις εκλογές της 26ης Μαΐου εκτιμάται ότι θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με αυτή του 2014, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που δημιουργεί νέα δεδομένα: πρώτον, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή περισσότερων συνδυασμών που συμμετέχουν στην κατανομή όλων των εδρών, και δεύτερον στο ότι οι έδρες που δικαιούται ο κάθε συνδυασμός σε κάθε δημοτική ενότητα–εκλογική περιφέρεια θα προκύψει μέσα από μια διαδικασία που πολύ πιθανό να προκαλέσει εκπλήξεις. Και αυτό, γιατί με βάση το μέτρο της απλής αναλογικής, ένας συνδυασμός που θα κατακτήσει την πρωτιά σε μια δημοτική ενότητα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάρει και έδρα. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό την έδρα αυτή να την καταλάβει ένας μικρότερος συνδυασμός.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η απλή αναλογική έφερε πολυδιάσπαση παρατάξεων, αρκετούς νέους συνδυασμούς και πληθώρα υποψηφίων, που σε πολλούς δήμους είναι σχεδόν διπλάσιοι από το 2014.

Η «ΜτΚ» επιχειρεί σήμερα να παρουσιάσει τον χάρτη των υποψηφίων δημάρχων σε 13 από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης (πλην του κεντρικού), όπου  υπάρχουν φαβορί, υποψήφιοι που φαίνεται ότι θα περάσουν στο β΄ γύρο λόγω των πολλών συνδυασμών, αλλά και αουτσάιντερ που φέρεται να είναι και οι νικητές του δευτέρου γύρου.

Οι ισχυρές υποψηφιότητες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υποψήφιοι που θεωρούνται αδιαφιλονίκητα φαβορί μεταξύ των 13 δήμων και θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή είναι ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος στη Θέρμη, ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη και ο Διαμαντής Λιάμας στη Βόλβη. Όλοι τους είναι εν ενεργεία δήμαρχοι που εκλέγονται με υψηλό ποσοστό, έχουν πλούσιο έργο και διευρυμένα ψηφοδέλτια, γεγονός που τους δίνει δυναμική για τη νίκη από τον πρώτο γύρο.

Στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης διεκδικεί  για έκτη φορά τον δημαρχιακό θώκο και είναι από τους δημάρχους που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκλεγόταν με ποσοστά-ρεκόρ (άνω του 60%). Ο νυν δήμαρχος ωστόσο θα αναμετρηθεί με τους Ελένη Ρουσάκη, Γιώργο Αντωνόπουλο, Οδυσσέα–Τζαμάλ Μάαϊτα και Κωνσταντίνο Καρπούζη.

papadopoulos-theod.jpg

Στον δήμο Θέρμης, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος (φωτ.) θα δώσει τη μάχη για έκτη συνεχή φορά, καθώς εκλέγεται από το 1998. Θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί, ένα πρόσωπο ταυτισμένο με τον δήμο και την Τ.Α., ενώ παρά την πολυετή του θητεία κατορθώνει να αυξάνει τα ποσοστά του σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Κόντρα στον δήμαρχο στη μάχη κατεβαίνουν οι: Άννα Τσιφτελίδου, Θεοφάνης Καρκατζούνης, Δημήτρης Βλαχομήτρος, Κώστας Μπίκος και Χρήστος Φάσσας.

kyrizoglou.jpg

Στον δήμο Αμπελοκήπων–Μενεμένης, η υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου (φωτ.) παραμένει ισχυρή, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Εκλέγεται από το 2002 και είναι η πέμπτη φορά που διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Εκλέγεται με υψηλά ποσοστά, η παράταξή του ελέγχει τα 2/5 του δημοτικού συμβουλίου, ενώ είναι η πλειοψηφούσα παράταξη και στην περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) όπου εκλέχθηκε πρόεδρος το 2014.

Αντίπαλοι του Λ. Κυρίζογλου στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση είναι οι: Γιώργος Κυριλλίδης, Ιωάννης Νοτάκης, Ηλίας Σμήλιος και Σοφία Καρασαρλίδου.

liamas.jpg

Στον δήμο Βόλβης, φαβορί θεωρείται ο Διαμαντής Λιάμας (φωτ.), επικεφαλής της παράταξης «Βόλβη Μπροστά», ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, ενώ μαζί του θα αναμετρηθούν οι: Δημήτρης Στοΐτσας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΒΟΛΒΗ Ισχυρός Δήμος», ο Ιωάννης Βαλερής με την παράταξη «Τα Πάντα για τη Βόλβη», οι Βασίλης Ζωγράφος κι Θεοχάρης Ελευθεριάδης από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Βόλβης», οι οποίοι θα μοιραστούν τη δημαρχία σε περίπτωση εκλογικής νίκης, και η Βάσω Πολυζωίδου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ισχυρό προβάδισμα

Μάχη δύο γύρων αλλά με ισχυρά φαβορί αναμένεται ότι θα είναι η εκλογική αναμέτρηση στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης-Συκεών.

bakoglidis.jpg

Στην Καλαμαριά ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης (φωτ.) εμφανίζει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων πέντε ανθυποψηφίων του, ωστόσο από τον πρώτο γύρο δεν φαίνεται  ορατή η καθαρή  αυτοδυναμία.  Ο δήμαρχος δείχνει, με βάση και πρόσφατες δημοσκοπήσεις, να υπερέχει στα ποσοτικά καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά με επιδόσεις οι οποίες φαίνεται πως δεν θα είναι πιθανότατα ικανές να του εξασφαλίσουν εκλογή από τον πρώτο γύρο. Επιπλέον, σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2014 εμφάνισε μεγάλη δυναμική σήμερα είναι τριχοτομημένος και η Ν.Δ στηρίζει δικό της υποψήφιο, τον Γιάννη Δαρδαμενέλη που φαίνεται να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους. Ως εκ τούτου, ο νέος δήμαρχος αναμένεται να αναδειχθεί τη δεύτερη Κυριακή, στις 2 Ιουνίου.

Πιθανότεροι αντίπαλοι του κ. Μπακογλίδη τη δεύτερη Κυριακή εμφανίζονται οι Γιάννης Δαρδαμανέλης και Άρης Τεμεκενίδης, ενώ την πρώτη Κυριακή μαζί με τους παραπάνω θα αναμετρηθούν και οι: Βικέντιος Ανατωνάκης, Αβραάμ Περσίδης και Δημήτρης Αρκούδης.

simos-daniilidis.jpg

Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, το ισχυρό χαρτί είναι ο νυν δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης (φωτ.), ίσως ο μακροβιότερος δήμαρχος στη χώρα, καθώς εκλέγεται εδώ και 25 χρόνια. Διεκδικεί για έβδομη συνεχή φορά τον δημαρχιακό θώκο και παρά την πολυετή θητεία του, οι πολίτες δείχνουν ότι τον εμπιστεύονται, αποτιμώντας ως θετικό το έργο του. Έχει αναμφίβολα ισχυρότατο προβάδισμα και δεν αποκλείεται να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με ποσοστό ασφαλείας.

Κόντρα στον κ. Δανιηλίδη κατεβαίνουν οι Ηλίας Ζάχαρης τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, ο Λάζαρος Ωραιόπουλος που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χαράλαμπος Βέλλης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Ιωάννης Λαφήρας που εκπροσωπεί κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες.

Αναμέτρηση σε δύο γύρους

Από τα δεδομένα που διαμορφώνονται, λόγω της πληθώρας συνδυασμών και υποψηφίων σε τέσσερις δήμους -Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Δέλτα- προκύπτει ότι η εκλογική μάχη θα είναι δύσκολη και ο νικητής αναμένεται να κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Στον Θερμαϊκό προβάδισμα έχει ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, που διετέλεσε δήμαρχος Μηχανιώνας για πολλά χρόνια και εξελέγη το 2014 στον καλλικρατικό δήμο, έχοντας αντίπαλο του τον Γιώργο Τσαμασλή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο δήμαρχος θα δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, καθώς οι επιδόσεις του φαίνεται πως δεν θα είναι πιθανότατα ικανές να του εξασφαλίσουν εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Ο κ. Τσαμασλής από την πλευρά του έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και οδεύει στη μάχη πιο έτοιμος, καθώς έφτιαξε ακόμη καλύτερη μαγιά από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ κατάφερε να στήσει ένα πιο διευρυμένο  ψηφοδέλτιο, σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψηφοφόρους από όλους τους χώρους και όχι μόνο από τη Ν.Δ απ’ όπου προέρχεται. Τη μάχη των εκλογών θα δώσουν επίσης οι: Ντίνα Μώραλη, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Νίκος Παράσχου, Συμεών Καψάλας, Δημήτρης Καπλάνης και Θεόδωρος Τζέκος.

Στον δήμο Παύλου Μελά η εκλογική αναμέτρηση θα είναι εξίσου δύσκολη, καθώς έξι είναι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Ισχυρό προβάδισμα ωστόσο έχουν ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης -ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από τη ΝΔ, ενώ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κατεβαίνει ως ανεξάρτητος- και ο Γιώργος Λίλτσης, επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή». Οι δυο τους ήταν οι μονομάχοι του β΄ γύρου στις εκλογές του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και σε αυτήν την αναμέτρηση.

sissy-fragopoyloy-payloy-mela.jpg

Ισχυρό χαρτί θεωρείται και η μοναδική γυναίκα υποψήφια στον δήμο Παύλου Μελά, Σίσσυ Φραγκοπούλου (φωτ.), ένα νέο πρόσωπο που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αουτσάιντερ, αλλά μπορεί να κάνει την έκπληξη. Η παράταξή της, «Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά», αποτελεί τη σύμπραξη εννέα εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων από τέσσερις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις.

Στη μάχη των εκλογών συμμετέχουν ακόμη οι Δημήτρης Δεληγιάννης με την παράταξη «Αλλάζω την πόλη μου», ο Άρης Ιακωβίδης με τον συνδυασμό «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών» και ο Μάριος Παλάντζας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στον δήμο Χαλκηδόνας, η αποχώρηση του νυν δημάρχου Γιάννη Τσουκνιδά από τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου άλλαξε τα δεδομένα, ανοίγοντας χώρο για νέες υποψηφιότητες που θα κονταροχτυπηθούν για τον δημαρχιακό θώκο. Η εκλογή δημάρχου θεωρείται πολύ δύσκολη από την πρώτη Κυριακή, καθώς και εδώ υπάρχει πληθώρα συνδυασμών, με αποτέλεσμα νέος δήμαρχος να αναδειχθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου. Σαφές προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν οι: Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Κώστας Σαραφίδης (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει τη στήριξη των πρώην δημάρχων Γ. Μπίκου και Α. Αραμπατζή) και ο Μαυρουδής Μηντσιούδης, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στον β΄ γύρο αναμένεται να περάσουν οι δυο πρώτοι. Τη μάχη των εκλογών θα δώσουν επίσης και ο Παναγιώτης Μαρκίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μηνάς Μιτζουρίδης.

Δύσκολη προμηνύεται η μάχη και στον δήμο Δέλτα, όπου ο νυν δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος θα έρθει αντιμέτωπος με άλλους πέντε υποψηφίους, δυο εκ των οποίων είναι πρώην δήμαρχοι. Με τα έως τώρα δεδομένα, η μάχη φαίνεται πως θα κριθεί στον β΄ γύρο των εκλογών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του δημάρχου δυναμικά κινούνται ο πρώην δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης, και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Μάλιστα δημοσκοπήσεις φέρνουν αντιμέτωπους στο β΄ γύρο, δυο… δίδυμα: τους Ε. Φωτόπουλο και Γ. Γλώσση και κάποιες άλλες τους Γ. Ιωαννίδη και Γ. Γλώσση.

Επίσης, στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου θα συμμετέχουν και οι: Λίνα Χατζηκυριάκου, Σπύρος Σταματάκης (πρώην δήμαρχος Εχεδώρου) και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. Θεωρείται αουτσάιντερ, που όμως δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Χάος με υποψηφίους από την ίδια παράταξη

Από τις πιο δύσκολες μάχες θα είναι αυτές που θα δοθούν στους δήμους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Κορδελιού–Ευόσμου, καθώς και στις τρεις περιοχές, εκτός από την πληθώρα υποψηφίων, τα πρόσωπα που είναι επικρατέστερα για τον δημαρχιακό θώκο προέρχονται, αφενός από την ίδια παράταξη, αφετέρου από τον ίδιο κομματικό χώρο.   

Στον Λαγκαδά, η απόφαση του νυν δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος και να διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή με τη ΝΔ, άνοιξε το δρόμο σε δυο στελέχη της παράταξής του, πυροδοτώντας παράλληλα τη μάχη για τη διαδοχή. Την ίδια ώρα στη μάχη μπήκαν ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης, και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Ο τελευταίος φαίνεται ότι έχει προβάδισμα, καθώς κεφαλαιοποίησε και την πρωτιά του στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου το 2014 είχε εκλεγεί πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς με την παράταξη του Α. Τζιτζικώστα.

Ανάλογη δυναμική έχει αναπτύξει και ο πρώην δήμαρχος Γ. Αναστασιάδης, ενώ μάχη για τον δεύτερο γύρο δίνουν και τα δυο στελέχη του δημάρχου Γ. Καραγιάννη, Νίκη Ανδρεάδου και Θεόδωρος Τζιαμπάζης. Οι τέσσερις υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε μια, ομολογουμένως, μεγάλη και δύσκολη περιοχή, και κατόπιν τον δημαρχιακό θώκο.

Αουτσάιντερ θεωρείται η Μαρκέλλα Ταυρίδου, η οποία ωστόσο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς είχε ενεργό συμμετοχή και έδειξε μεγάλη συνέπεια στην απερχόμενη δημοτική θητεία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα προσμετρήσουν οι πολίτες. Τη μάχη των εκλογών όμως θα δώσουν ο Φίλιππος Γεωργουδάκης και η Χρύσα Σάμου.

Δύσκολη αναμένεται ότι θα είναι και η μάχη στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπου ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας θα έρθει αντιμέτωπος με υποψηφίους όπως ο Γιάννης Καμαρινός, (ΝΔ) πρώην στενός του συνεργάτης και στέλεχος της παράταξης του, ο οποίος εμφανίζει μεγάλη δυναμική, και ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο στην Τ.Α. που εκλέχθηκε από τη σύμπραξη των δυο παρατάξεων του Σ. Λαφαζανίδη (ΝΔ) και Κ. Σωτηράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον νυν δήμαρχο, δυνατό χαρτί θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Καμαρινού, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Μανδαλιανός που φέρεται ως αουτσάιντερ να κάνει την ανατροπή.

Αντίπαλοι πάντως του κ. Σούλα θα είναι και οι Γιάννης Γιαννακόπουλος, Θανάσης Κοκονάς και Νίκος Ζυγάς.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε επτά υποψηφίους, τέσσερις από τους οποίους προέρχονται από τη ΝΔ, γεγονός που θα δυσκολέψει πολύ την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή. Ο νυν δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης πέρασε μια κάθε άλλο παρά ανέφελη θητεία, καθώς σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις τεσσάρων πρωτοκλασάτων στελεχών του, ενώ εισέπραξε και δυσαρέσκεια. Ωστόσο παρότι φαίνεται ότι έχει προβάδισμα, θεωρείται δύσκολο να εξασφαλίσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Ισχυροί αντίπαλοί του σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι οι Παντελής Τσακίρης και Παντελής Σκαρλάτος, που όπως θεωρούνται φαβορί για το β΄ γύρο. Τη μάχη θα δώσουν επίσης και οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Εδιρνέλης, Ανέστης Πολυχρονίδης και Γιώργος Θέμελης.

Πηγή:makthes.gr

Τον αριθμό ρεκόρ των 200 υποψηφίων περιλαμβάνει ο συνδυασμός «Βόλβη Μπροστά», που κατέθεσε σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου, ο επικεφαλής του και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, περιέχει τον δήμαρχο και 43 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους (τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό), καθώς και 156 υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους σε ψηφοδέλτια 21 κοινοτήτων του δήμου Βόλβης

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό υποψηφίων ψηφοδέλτια, σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας, που στέλνει μήνυμα ενότητας σε όλον τον δήμο, ανανεωμένο σε ποσοστό άνω του 60% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, με την παρουσία 82 γυναικών, με αρκετά έμπειρα στελέχη, αλλά και πολλούς νέους. «Είμαστε μια ομάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης, «που συνδυάζει την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό, τις γνώσεις με τη φαντασία και τις ιδέες. Είμαι ενθουσιασμένος, όχι μόνο για την ευρύτατη εκπροσώπηση του δήμου μας, αλλά κυρίως για το μεράκι και το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν. Όλες και όλοι, έχουμε μια κοινή επιδίωξη: να κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία ενωμένοι για το κοινό καλό. Έχω τη βεβαιότητα ότι οι συνδημότες θα  βαδίσουν μαζί μας σε αυτή την πορεία, τιμώντας μας με μια καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή. Επειδή γνωρίζουν ότι έχουμε και όραμα και σχέδιογια να πάμε μπροστά, αλλά και την αποφασιστικότητα για να τα υλοποιήσουμε. Καλό και έντιμο αγώνα».

Πηγή: volvi-mprosta.gr

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Θανάσης Μπελές. 
Ο κος Μπελές διαμένει στον Σταυρό.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τουριστικό τομέα.
Είναι προπονητής ποδοσφαίρου σε ακαδημίες
και έχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία.

THANASHS MPELES

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης συγκεντρώνει η νεανική επιχειρηματικότητα στον δήμο Βόλβης, με επίκεντρο τον τουριστικό τομέα, είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Σταυρό, από τον δήμο Βόλβης και την Projectyou.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, ο συνιδρυτής της Projectyou Κώστας Θεοφανίδης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής για νέους επιχειρηματίες – startups, με πολύχρονη προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών, παρουσίασε το πλέγμα των δράσεων που μπορεί να περιλαμβάνει η ανάπτυξη νέας επιχειρηματικής δράσης σήμερα.

Η αξιολόγηση μιας οικονομικά βιώσιμης ιδέας, οι τρόποι χρηματοδότησης, τα λειτουργικά σχέδια και η προβολή μιας νέας επιχείρησης, ήταν ορισμένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Δεν έλειψαν και οι πιο εξειδικευμένες  αναφορές στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) ή στη χρήση του διαδικτύου, πάντα προσαρμοσμένες στο οικονομικό περιβάλλον του δήμου Βόλβης.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στον χαιρετισμό του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η νεανική επιχειρηματικότητα ειδικά για ένα δήμο, ο οποίος επιδιώκει να απασχολεί δημιουργικά τη νεολαία και όχι να τη βλέπει να φεύγει στο εξωτερικό ή σε μεγάλες πόλεις.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο τουριστικός κλάδος που βρίσκεται σε άνθηση στον δήμο Βόλβης τα τελευταία χρόνια, προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης τόσο για τους νέους επιχειρηματίες, όσο και για τους υφιστάμενους που θέλουν να ασχοληθούν με νέες προκλήσεις.

2

1


Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα Σταματία Πούνη Κουτσικούνη.
Η κα Πούνη Διαμένει στην Ασπροβάλτα.
Eίναι παντρεμένη με τον Γιάννη Κουτσικούνη και έχει δυο παιδιά.
Είναι ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης

και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Η ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ.

STAMATIA POUNI KOUTSIKOUNI

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Γιάννης Κοτζαγερίδης. 

Ο κος Κοτζαγερίδης διαμένει στον Σταυρό, είναι ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.


Είναι εθελοντής του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και διατελεί του Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού "Μέγας Αλέξανδρος".


Είναι ιδρυτής και π.Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ξηροποτάμου και μέλος του ποντιακού Συλλόγου Ασπροβαλτας "Παναγία Σουμελά"


Είναι Υπεύθυνος της περιβαλλοντικής εκστρατείας Let's do it Greece στο Δήμο Βόλβης
και της ανακύκλωσης Ρούχων στο Δήμο.

GIANNIS KOTZAGERIDIS

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-05-2019), στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό, προ των διοδίων του Προφήτη, όπου ο 18χρονος το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή πεζή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου καταβάλλοντας χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, πρωινές ώρες της 02-05-2019 στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε σταθμεύσει παρακείμενα του οδοστρώματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποβίβαζε επτά (7) παράτυπους μετανάστες.

Όταν έγινε αντιληπτή η αστυνομική παρουσία, ο 32χρονος προσπάθησε να διαφύγει και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την ίδια ημέρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

«Τα μυστικά της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας», για υποψήφιους και υφιστάμενους επιχειρηματίες παρουσιάζει ο Κώστας Θεοφανίδης της Projectyou.
Ο Δήμος Βόλβης διοργανώνει, με την ευγενή προσφορά της εταιρείας Projectyou, σεμινάριο επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση των γνώσεων των δημοτών του, που θέλουν να αναπτύξουν επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο, απευθύνεται ιδιαίτερα σε νέους υποψηφίους επιχειρηματίες άλλα και σε υφιστάμενους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες δραστηριότητες. Ειδικά για τον δήμο Βόλβης πρόκειται να αναπτυχθούν θεματικές ενότητες προσαρμοσμένες στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης στον Σταυρό, από τις 10.00 έως τις 13.00. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο συνιδρυτής της Projectyou, κ. Κώστας Θεοφανίδης, εξειδικευμένος εκπαιδευτής για νέους επιχειρηματίες – startups, με πολύχρονη προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου, ο εισηγητής μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα είναι διαθέσιμος για κατ’ ιδίαν (face-to-face) συμβουλευτική με όσους συμμετέχοντες επιθυμούν.
Η Projectyou (www.projectyou.gr) έχει εξειδικευτεί στην εκπαίδευση στελεχών και επαγγελματιών στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και στην αποτελεσματική διοίκηση των επιχειρήσεων τους. Ήδη εκπαιδεύει εταιρείες της ΓΣΒΕΕ και διαφόρων Επιμελητηρίων σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει πάρει πανελλήνιο βραβείο για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Στο σεμινάριο πρόκειται να παρουσιαστούν τα θέματα : 

 1. Πως βρίσκω καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες
 2. Τι επιχειρηματικοί τομείς θα αναπτυχτούν στον Δήμο Βόλβης
 3. Πως αξιολογώ αν η ιδέα μου είναι οικονομικά βιώσιμη
 4. Πως φτιάχνω το Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan)
 5. Πως θα καταστρώσω ένα δυνατό marketing plan
 6. Τι νομική μορφή εταιρείας με εξυπηρετεί
 7. Το πρόβλημα είναι η κερδοφορία και μετά η φορολογία
 8. Από ποιες πηγές μπορώ να χρηματοδοτηθώ
 9. Τι δυνατότητες προσφέρουν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚΟΙΝΣΕΠ
 10. Πώς να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το προσωπικό μου
 11. Πως τα clusters και οι συνεργασίες θα υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη

Μέσα στο λαμπροφόρο και μυροβόλο περιβάλλον της Αναστάσεως και της ανατολής του έαρος γιόρτασε η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μελισσουργού τον προστάτη της, θαυματουργό Μεγαλομάρτυρα Τροπαιοφόρο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου που γιορτάζεται λαμπρά με τη συμμετοχή πανδήμως του Λαού του Θεού, προερχόεμνου όχι μόνο βεβαίως από τον Μελισσουργό, αλλά και από τις όμορες Ενορίες.

Παρών φέτος και προεστώς της όλης πανηγύρεως ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχ. π. Εφραίμ Τσόλη, Αρχιερατικό Επίτροπο και τον οικείο Εφημέριο π. Μελέτιο Τσόγκα, πνευματικό παιδί και ανάστημά του Επισκόπου, ο οποίος απολαμβάνει της τιμής και χαίρει εκτιμήσεως από τους ενορίτες του, καθώς και τον Διάκονό του π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Επικεφαλής του Λαού οι Βουλευτές του Ν. Θεσσαλονίκης κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Χατζή, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Σταυρού κ. Χρήστος Γκολιδάκης και Μελισσουργού κ. Δημοσθένης Κουτζιαμπεούκ, κ.α.

Στην πολυπληθή Ευχαριστιακή Σύναξη απηύθυνε λόγο αγαθό ο Σεβασμιώτατος, συνδυάζοντας το γεγονός της Αναστάσεως ως το κυρίως εορταστικό γεγονός της περιόδου και την πανήγυρη του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου που ο τάφος του δεικνύεται στη Λύδα της Ιερουσαλήμ, όπου και ο περίφημος Ναός του.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης είπε ότι οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, με επικεφαλής τον Τροπαιοφόρο Γεώργιο, με το αίμα τους προβάλλουν την πίστη στον Αναστάντα Κύριο, στηριγμένοι καθαρά στο γεγονός ότι Εκείνος που σαρκώθηκε από τα αίματα της Παρθένου, κήρυξε και θαυματούργησε, σταυρώθηκε και ετάφη είναι ο Αναστάς Κύριος, ο τέλειος Θεός που περιεβλήθη ανθρώπινη σάρκα, για ένα και μόνο λόγο: για να φανερώσει το όνομά του Θεού στον κόσμο και να τον καλέσει σε συμμετοχή του Τιμίου Σώματος και Αίματος Του προς σωτηρία του.

Τούτο το παρουσίασε εναργέστερα, στηριζόμενος στο χωρίο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής του Ιωάννου: "Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακεν πώποτε· μονογενὴς θεὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρὸς ἐκεῖνος ἐξηγήσατο " (Ιωάν. Α' 18), δηλαδή: «Τον Θεό κανείς ποτέ δεν έχει ιδεί. Ο Υιός ο μονογενής, που υπάρχει προαιωνίως πάντοτε στον κόλπο του Πατρός, Εκείνος εφανέρωσε σε εμάς και κατέστησε γνωστό τον Θεό».

Μ' άλλα λόγια ο ομιλητής με επιχειρήματα διευκρίνησε πως το ότι τολμάμε και μιλάμε για τον Θεό, αυτό μας επιτρέπεται λόγω της κατά Χριστόν οικονομίας, δηλαδή, από το ότι ο Θεός θέλησε και φανερώθηκε στους ανθρώπους εν χώρω και χρόνω μέσω του Υιού Του, δηλαδή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου φανερώθηκε και ως άνθρωπος τέλειος, όντας τέλειος Θεός.

Άλλωστε στην υπερφυά προσευχή Του στο όρος των Ελαιών προς τον Πατέρα Του ο Κύριος απευθυνόμενος Του είπε: "... Πάτερ, εφανέρωσα σου το όνομα τοις ανθρώποις"!

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: "Τα εκατομμύρια των Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, επορφύρωσαν τον μανδύα της και την εστερέωσαν ασάλευτα στην πέτρα της πίστεως, στηριγμένοι και μόνο στον Σταυρό, στον Τάφο και κυρίως στην Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού. 
Δεν δικαιολογείται κατ' άλλον τρόπο η θυσία π.χ. του χιλιάρχου και τριβούνου Γεωργίου, του Καππαδόκου από τον πατέρα και Παλαιστινίου από τη μητέρα, του νεότατου σε ηλικία και δοξασμένου σε φήμη και τόσων άλλων Μαρτύρων, παρά μονάχα στο στήριγμά τους και στην πίστη τους στον τύμβο της Αναστάσεως, στη δόξα του Αναστάντος που είναι και συνδοξασμός του ανθρώπου"!

Ακολούθησε πλουσιοπάροχο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από τα νιάτα του Μελισσουργού και τον δάσκαλό τους και φυσικά κατέληξε το πανηγύρι στο περίφημο κουρμπάνι για όλο το εκκλησίασμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr