Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και τα προεδρεία νομικών προσώπων, οργανισμών και επιτροπών


Έπειτα από απόφαση του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ορίστηκε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης, όπως την συγκροτούν οι 6 αντιδήμαρχοι και οι 7 εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Ειδικότερα, ορίζονται ως αντιδήμαρχοι οι:

 1. Θεόδωρος Ιορδανίδης, ως Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας και αναπληρωτής δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του.
 2. Γεώργιος Μπουρλής, ως Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και Τεχνικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου και του Θ. Ιορδανίδη.
 3. Χρήστος Σαββόπουλος, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού .
 4. Νικόλαος Πανταζίδης, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης.
 5. Άννα Βασιλειάδου, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας των Φύλων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
 6. Βασίλης Σιάγκας ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 
Οι νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι:

 1. Απόστολος Καρακίτσος ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών και Νομικών Θεμάτων.
 2. Νικόλαο Θωμά ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υγείας και Πρόνοιας.
 3. Αθανάσιο Κυριάκου ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης.
 4. Ανδρέα Γαβριηλίδη ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας.
 5. Μαρία Δαγκλή ως  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Εθελοντισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
 6. Ιωάννη Κοροσίδη ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Διαχείρισης  Καθημερινότητας.
 7. Παναγιώτη Παπαγερά ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Συντήρησης και Επισκευής Υποδομών.

 
Ακόμα, έπειτα από την προβλεπόμενη διαδικασία στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, ορίστηκαν τα προεδρεία και τα διοικητικά συμβούλια στους οργανισμούς, τα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές του δήμου Βόλβης, με τους εξής προεδρεύοντες:
 

 • Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ): Πρόεδρος: Χρήστος Γκολιδάκης
 • Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ): Πρόεδρος: Μαρία Δαγκλή, Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Πασσιάς
 • Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ): Πρόεδρος: Νικόλαος Θωμά, Αντιπρόεδρος: Στέλλα Σαλέπη
 • Επενδυτική Δήμου Βόλβης Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία: Πρόεδρος: Αθανάσιος Κυριακού
 • Επιτροπή Καταμέτρησης και Εκτίμησης της αξίας για την εκποίηση, αγορά και εκμίσθωση ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου: Πρόεδρος: Νικόλαος Πανταζίδης
 • Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρόεδρος: Γεώργιος Αμανατίδης
 • Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρόεδρος: Σουλτάνα Παντζάκη
 • Δημοτική Επιτροπή Παιδείας: Πρόεδρος: Απόστολος Καρακίτσος
 • Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης: Πρόεδρος: Κυριακή Τσουραλάκη

 
Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Βόλβης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας δήλωσε:
«Καλούμαστε μετά την καθαρή και ισχυρή εντολή των συνδημοτών μας, να εργαστούμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος όλων των κατοίκων, όπου και αν διαμένουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το βάρος της ευθύνης μας και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του δήμου, με κύριο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Η νέα δημοτική αρχή, είναι μια ένωση έμπειρων και νέων προσώπων, αποφασισμένη να υπηρετήσει τους πολίτες, με γνώμονα το γενικό καλό, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των δημοτικών υπαλλήλων.
Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στον πολίτη, στα προβλήματα και τις ανάγκες του, με εντιμότητα, αντικειμενικότητα και συνέπεια, κι αυτή είναι η οδηγία που έχει ως κανόνα, και η νέα διοίκηση του δήμου μας. Για μια ακόμα φορά καλώ την αντιπολίτευση να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε, ο λαός αποφάσισε και πλέον υπάρχει μπροστά μας ο δρόμος της ενότητας και όχι του διχασμού. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν να παίζει μικροπολιτικά προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της προόδου του συνόλου.
Σε όλους τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους και τα προεδρεία των οργάνων του δήμου Βόλβης, εύχομαι καλή και γόνιμη θητεία».      

Μια δημιουργική χρονιά εύχεται ο δήμαρχος Βόλβης 

στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς τους

 Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, αφού παρευρέθηκε σε αγιασμούς νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, με αφορμή τη νέα σχολική περίοδο, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγαλύτερη ελπίδα της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, αρχίζουν σήμερα μια ακόμα σχολική χρονιά. Σε αυτά τα παιδιά, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι ο δήμος Βόλβης και όλες οι υπηρεσίες του, σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, θα διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος θα εστιάσουμε ιδιαίτερα στις κτιριακές υποδομές, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών για το περιβάλλον.
Η προτεραιότητα που δίνουμε στην Παιδεία, φαίνεται στις διακρίσεις των σχολείων μας, στην έναρξη από τον δήμο Βόλβης πανελλαδικών προγραμμάτων, όπως η διάθεση των σχολικών γευμάτων και το πρόγραμμα αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας.
Σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στέλνω τις ευχές μου για καλή πρόοδο, σε μια σχολική χρονιά με υγεία. Τους εκπαιδευτικούς συνοδεύουν ευχές για μια εποικοδομητική χρονιά μετάδοσης γνώσεων και στους γονείς και κηδεμόνες εύχομαι καλό κουράγιο και μόνο χαρές. Σας διαβεβαιώνω πως θα είμαστε στο πλευρό σας, συμπαραστάτες σε κάθε περίπτωση.
Καλή δημιουργική χρονιά σε μαθητές, καθηγητές και γονείς».

AGIASMOS

AGIASMOS 2

AGIASMOS 3

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
 

Μια γυναίκα θα κάθεται για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης. Πρόκειται για την Κυριακή (Κική) Τσουραλάκη, η οποία εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στον Σταυρό.
Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες, το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Κυριακή (Κική) Τσουραλάκη (με 16 «ναι» και 10 λευκές ψήφους), Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Τσολάκης (25 «ναι» - 1 λευκό), Γραμματέας: Θεοχάρης Ελευθεριάδης (25 «ναι» - 1 λευκό).
Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, μητέρα δυο παιδιών, γεννήθηκε στον Σταυρό και κατοικεί στα Νέα Βρασνά. Είναι σύμβουλος διατροφής, η οποία έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Βρασνών, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέων Βρασνών.
Ακόμα, εξελέγησαν ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι: Ιωάννης Κοροσίδης, Χρήστος Γκολιδάκης, Βλαδίμηρος Όχουνος και Άγγελος Ρετζέπης, ενώ άλλες τρεις θέσεις θα συμπληρωθούν από τον δήμαρχο και δυο αντιδημάρχους. Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συγκροτούν οι Χρήστος Σαββόπουλος, Αθανάσιος Κυριακού, Νικήτας Κροστάλης και Θεοχάρης Ελευθεριάδης, ενώ θα προστεθούν τρεις ακόμη αντιδήμαρχοι.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα προεδρεία και καλή θητεία στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Σταυρού πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων  
 

Η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής σε όλους τους πολίτες του δήμου Βόλβης, είναι ο στόχος της νέας θητείας, που έθεσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια της Τελετής Ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.
Μπροστά στους δημότες οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του ανοικτού αμφιθεάτρου Σταυρού, οι 144 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που προέκυψαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, έδωσαν όρκο της πιστής τήρησης των καθηκόντων τους.
Ο δήμαρχος Βόλβης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να ανταποκριθεί στην μεγάλη εμπιστοσύνη των δημοτών που την επανεξέλεξαν, με σκληρή δουλειά και αποτελέσματα.
«Σε μια περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Λιάμας, «που η πατρίδα μας αρχίζει να ανεβαίνει, έπειτα από χρόνια ταπείνωσης, ο δήμος Βόλβης θα ακολουθήσει τις εξελίξεις. Θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί, να φροντίζει για την καθημερινότητα, για τα σχολεία, για τον πολιτισμό, για νέες θέσεις εργασίας. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίσει με συνέπεια, να λειτουργεί με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, να ενισχύει τον εθελοντισμό, να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Προτρέπω όλους εσάς, τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να εργαστείτε ως σύνολο και για το σύνολο».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Λιάμας, το νέο δημοτικό συμβούλιο και τα νέα κοινοτικά συμβούλια, στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από νέα πρόσωπα, δίνοντας εικόνα ελπίδας για το ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά, συμπληρώνοντας ότι: «αυτή την ελπίδα δεσμευόμαστε ότι δεν θα την προδώσουμε». Κλείνοντας ο δήμαρχος Βόλβης, κάλεσε τους νέους συμβούλους να υπηρετήσουν με ζήλο και αυταπάρνηση τους πολίτες, συνεργαζόμενοι για το κοινό καλό, μπροστά στη συμβολική εικόνα του γεμάτου αμφιθέατρου, που αποτελούσε τόπο δημοκρατικής έκφρασης της αρχαίας Ελλάδας, αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων των παρισταμένων.
 
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Βόλβης για την πολύπλευρη προσφορά του, και τον κάλεσε μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους συμβούλους, να διακονήσουν τον λαό κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης κ.κ. Δημήτρης Στοΐτσας, Βάσω Πολυζωίδου και Ιωάννης Βαλερής. 
Η ορκωμοσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, και των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Βόλβης, έγινε από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο, παρουσία εκπροσώπων των Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, και Σερρών και Νιγρίτης. Μετά τον καθιερωμένο θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας.
Μετά το τέλος της ορκωμοσίας ακολούθησε συναυλία που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, με την Μαρία Κουβακλή να ερμηνεύει ένα μεγάλο ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών, μπροστά σε πλήθος κόσμου.
 
Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, το νέο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης θα εκλέξει το προεδρείο του, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
 

Οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι δίνουν τον καθιερωμένο όρκο την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο ανοικτό αμφιθέατρο Σταυρού.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στο ανοικτό αμφιθέατρο του Σταυρού στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ορκωμοσίας του δήμου Βόλβης
.


Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, θα δώσουν τον καθιερωμένο όρκο.


Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, στο λιμάνι του Σταυρού, θα διεξαχθεί συναυλία με τη Μαρία Κουβακλή, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.  

Με μέριμνα του Δήμου Σκύδρας μικροί συμπολίτες πραγματοποιούν δωρεάν τις κατασκηνωτικές διακοπές τους στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση του Σταυρού Δήμου Βόλβης.
Τα παιδιά αναχώρησαν μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας και βρίσκονται στην κατασκήνωση  από το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.
Η φιλοξενία τους θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019. "Ο Δήμος Σκύδρας ευχαριστεί το Δήμο Βόλβης για τη συγκεκριμένη διαδημοτική συνεργασία που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόνοιας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
volvi 0

Πηγή:pellanwes.gr

Μετά την επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Βόλβης και μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην περιοχή, η διοίκηση του δήμου προσανατολίζεται στην αξιοποίηση επιπλέον δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε Βρασνά, Σταυρό και Λουτρά Νέας Απολλωνίας.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας οι υπηρεσίες του δήμου αυτή την περίοδο προετοιμάζουν τους σχετικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι εκτιμά ότι θα είναι στον «αέρα» το ερχόμενο φθινόπωρο, προκειμένου να προκύψει η εταιρία ή ο ανάδοχος που θα εκμισθώσει τις εκτάσεις και θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο.

Όπως λέει ο κ. Λιάμας στους σχεδιασμούς της διοίκησης περιλαμβάνεται η δημιουργία τουριστικών μονάδων και πεντάστερων ξενοδοχείων σε δημοτική έκταση της παραλίας των Βρασνών (έκταση περίπου 80 στρεμμάτων) και της παραλίας του Σταυρού (έκταση 40 στρεμμάτων), ενώ σε ό,τι αφορά τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας σχεδιάζεται πλήρης ανακατασκευή των παλιών και των νεότερων εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα, προχωρά η επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Η διοίκηση του δήμου τους περασμένους μήνες προχώρησε στην αξιοποίηση του ακινήτου, στο οποίο μεταξύ άλλων θα κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο, θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα και πάρκου αναψυχής.

Ήδη, όπως υποστηρίζει ο κ. Λιαμας, η εταιρία των ελληνοαμερικανών επενδυτών, G. STATHOPOULOS ENTERPRISE, έχει ανοίξει γραφείο στην Ασπροβάλτα και σε αυτή τη φάση υλοποιούνται οι μελέτες προκειμένου να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εκδοθούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις. Παράλληλα, η εταιρία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Λιάμας προτίθεται να προσλάβει εργαζόμενους από την περιοχή, κάτι που άλλωστε αναγράφεται στους όρους της σύμβασης που υπογράφτηκε.

«Επενδύουμε στον τόπο μας, επενδύουμε στον τουρισμό μας» αναφέρει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας. «Οι επενδύσεις προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έσοδο στο δήμο και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η περιοχή μας και οι επιχειρήσεις μας αποκτούν υπεραξία» σχολιάζει ο κ. Λιαμας, ο οποίος καλεί τους επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας να δώσουν και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στις παραλίες που βρίσκονται αναλυτικά του νομού Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι ακτές του δήμου Βόλβης διαθέτουν οκτώ «γαλάζιες» σημαίες. Τις επισκέπτονται κυρίως Βαλκάνιοι, όπως Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι ενώ τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αύξηση και των τουριστών από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Σημειώνεται πως φέτος ο δήμος Βόλβης έκανε focus στην αγορά της Πολωνίας.

Συνεχίζεται η «συμμαχία ζωής» ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και την ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, που είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πανελλαδικά με απινιδωτές 24ωρης ετοιμότητας, αλλά και εκατοντάδες πιστοποιημένους - εκπαιδευμένους πολίτες στην χρήση τους και την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, αποκτήθηκαν έξι νέοι απινιδωτές από τον δήμο Βόλβης, οι οποίοι διατέθηκαν στην Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, για να τοποθετηθούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης στον δήμο Βόλβης Χρήστος Ταλιάκας, παρέλαβε τους απινιδωτές, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον κ. Λιάμα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο το δίκτυο πλέον αποτελείται από 14 απινιδωτές, εκ των οποίων οι δώδεκα αποτελούν δωρεά του δήμου. Όπως τόνισε ο κ. Ταλιάκας, ήδη δυο θύματα καρδιακής ανακοπής έχουν επανέλθει στη ζωή και τουλάχιστον 4 άλλα έχουν αντιμετωπίσει το έμφραγμα που υπέστησαν πριν τους δοθεί ιατρική βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Βόλβης πρωτοπορεί σε όλη την Ελλάδα, σε αριθμό ανανηπτών, καθώς, με διαρκή σεμινάρια εκπαίδευσης, υπάρχουν ήδη 348 πιστοποιημένοι χειριστές απινιδωτή και πάνω από 1.000 εθελοντές που έχουν εκπαιδευθεί στην προσφορά πρώτων βοηθειών, σε άτομα που υφίστανται έμφραγμα ή καρδιακή ανακοπή.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι «από το φθινόπωρο θα υπάρχουν απινιδωτές σε 24ωρη ετοιμότητα σε όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Βόλβης, αλλά και εκατοντάδες εκπαιδευμένοι πολίτες για να σώσουν ζωές που κινδυνεύουν. Δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία, πιστοί στην μεγάλη παράδοση εθελοντισμού του δήμου μας. Θα εξακολουθήσουμε να συνδράμουμε στην οργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού».

Αυτή τη στιγμή, απινιδωτές είναι τοποθετημένοι σε σημεία με 24ωρη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο (Ασπροβάλτα, Βρασνά, Σταυρός) όπου υπάρχει και αυξημένος αριθμός τουριστών, αλλά και σε Νέα Απολλωνία και Αρέθουσα, ενώ οι νέοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε Προφήτη, Νέα Μάδυτο και Φιλαδέλφιο.

Πληροφορίες για την Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές (Χρήστος Ταλιάκας, τηλ.: 6946008454)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιόρτασε ο Λαός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο ομώνυμο Προσκύνημά της στο Μόδι Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς από τις ένδοξες στρατιωτικές δυνάμεις που εδρεύουν στη Ρεντίνα.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 16η Ιουλίου ε.έ. στις 7:30 το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, πλαισιουμένου από Κληρικούς της τοπικής Μητροπόλεως.

Τόσο από τις προηγούμενες μέρες και ιδιαιτέρως την Κυριακή 14η Ιουλίου, όσο και κατά τον Εσπερινό της Αγίας, προσήλθε, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, ο ευλογημένος φιλόχριστος και φιλομάρτυς Λαός του Θεού πανοικεί για να τιμήσει τη θαυματουργό Αγία και να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο απότμημα των Ιερών Λειψάνων και τη σεπτή Εικόνα της που θησαυρίζονται στο Προσκύνημα.

Παρόντες οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών: ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δ. Λιάμας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Δεμερτζής και Θ. Ιορδανίδης, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας Ταξίαρχος κ. Κ. Γούναρης, ο Διοικητής Α.Τ. Βόλβης κ. Δ. Καλτσάς, ο Διοικητής της Τροχαίας Ασπροβάλτας κ. Κ. Χαλκίδης, ο Επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρού Επιπυραγός κ. Ν. Ανδρέου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πολιτευτής κ. Φ. Παπάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μοδίου κ. Αθ. Κωστούδης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Ομιλητής της βραδιάς ο Παν. Αρχ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς, Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος γλαφυρότατα ανέλυσε το Μαρτύριο και το Συναξάρι της Αγίας, τονίζοντας ότι η Μάρτυς, δεκαπεντάχρονο κορίτσι, φανέρωσε τόσο την ανεκλάλητη αγάπη της στον Χριστό, όσο, και το κυριώτερο, επέδειξε αντιστασιακό φρόνημα απέναντι στις ειδωλολατρικές δυνάμεις του Ρωμαϊκού κατεστημένου που απαιτούσε υποταγή στο σκοταδισμό και την άρνηση του ενός αληθινού Θεού.

Περαίνοντας ο ομιλητής ζήτησε από το εκκλησίασμα που υπερεπλήρωσε τον περιβάλλοντα χώρο του βυζαντινού Ιερού Ναού της Μεγαλομάρτυρος παρά τη βροχή, να επιδεικνύει πνεύμα πιστότητος και αγάπης στον Πρωτομάρτυρα του Γολγοθά και να διακατέχεται από αντιστασιακό φρόνημα απέναντι στην ισοπεδωτική τάση της σημερινής νέας τάξεως πραγμάτων που επιδιώκει με ποικίλους τρόπους και μεθόδους να γκρεμίσει και να ξεριζώσει την παράδοση, την ιστορία και την ευλάβεια του Λαού μας σε ό,τι Ιερό και Όσιο.

Το ιερό ψαλτήριο ελάμπρυνε χορός υπό τον μαΐστορα και Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννη Χασανίδη, Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Σε έναν μεγάλο χώρο ανάμεσα σε δέντρα και φυτά βρίσκεται το πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στη Ρεντίνα, λίγη ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Πέρα από την απαράμιλλη ομορφιά του, το εκκλησάκι φημίζεται και για τις θαυματουργές του ικανότητες, καθώς άνθρωποι από κάθε μεριά της Ελλάδας υποστηρίζουν πως αφού προσκύνησαν το πρόβλημά τους λύθηκε.

Αγία Μαρίνα: Εορτή 17 Ιουλίου

Η ιστορία της

Ο μικρός ναός με την ιδιαίτερη έως ιδιόμορφη αρχιτεκτονική είναι το καμάρι των κατοίκων του χωριού Μόδι και χτίσθηκε από αυτούς στα μέσα του 18ου αιώνα όπως αναφέρουν και οι επιγραφές.

Στο Μόδι διηγούνται πως ο ιερέας ονόματι παπά – Θεμελής που είχε το αμπέλι του κοντά στο σημείο όπου σήμερα είναι η εκκλησία είδε σε όνειρο την Άγια να τον προστάζει να βγάλει την εικόνα της μέσα από τον κούφιο κορμό ενός δέντρου και να την τοποθετήσει μέσα σε εκκλησία που θα χτίσει στην συνεχεία.

Ο ιερέας ήταν υπαρκτό πρόσωπο και με απόγονους στο χωριό που φέρουν το όνομα του ως επίθετο τους.

Μια άλλη (παρόμοια) εκδοχή είναι αυτή που διηγούνταν κάποιοι ότι την εικόνα ανακάλυψε μέσα σε ένα κούφιο καραγάτσι που έκοψε ένας Τούρκος προεστός.

Ένας Μοδιώτης τον βοήθησε να μεταφέρει με το καρό του τα ξυλά στα Βρασνά και ο Τούρκος του παρέδωσε την εικόνα και του επέτρεψε να χτίσει εκκλησία.

Όπως και να χει στο σημείο, που όλοι γνωρίζουμε σχεδόν, πάνω στον Εθνικό δρόμο χτίσθηκε το 1869 ο ναός από Ηπειρώτες μαστόρους που εργαζόταν στην περιοχή(οι ίδιοι έχτισαν και την εκκλησία στον Άνω Σταυρό). Μάλιστα όπως αναφέρουν συγγραφείς μέσα από διηγήσεις ντόπιων, την εκκλησία προίκισε ο Σουλτάνος με 400 στρέμματα γης και τα σχετικά έγγραφα από αυτή την προικοδότηση είχαν περιέλθει στον Σταθάτο που ήταν ο πρώτος Έλληνας ιδιοκτήτης του τσιφλικιού, μετά την Τουρκοκρατία.

Ο ναός της χτίσθηκε στα ερείπια παλιότερου κτίσματος που πιθανότατα άνηκε στην αρχαία Αρέθουσα.

Πολύ κοντά στο σημείο του ναού υπήρχε επί Τουρκοκρατίας ένα κιόσκι(φρούριο) γνωστό με το όνομα Μπουλουκ-μπασι οι στρατιώτες του οποίου έλεγχαν την δυτική είσοδο των Μακεδονικών Τεμπών.

Το πανηγύρι της κάθε 17Ιουλίου παραμένει ως τις μέρες μας ξακουστό αν και παλιότεροι θυμούνταν μέχρι πριν από κάποιες δεκαετίες ότι τα πρώτα χρόνια που χτίσθηκε η εκκλησία ήταν μεγαλόπρεπες αφού και τότε 100δες επισκέπτες αψηφούσαν τις δύσκολες συνθήκες μετακίνησης και περπατούσαν μέρες για να τιμήσουν την μνήμη της.

Εκείνα τα πρώτα χρόνια διηγούνταν οι κάτοικοι πως από τα «πυργούδια» κατέβαινε την παραμονή ένα ελάφι πρόσφορα της Αγίας που οι κάτοικοι αφού το έσφαζαν το πρόσφεραν ως κουρμπάνι στους επισκέπτες. Αν και κανείς δεν θυμάται κάποιον αυτόπτη μάρτυρα αυτού του γεγονότος μέχρι και πριν από μερικά χρόνια στο αριστερό τοίχο της εκκλησίας ήταν βαλμένος ένας κρίκος όπου(και πάλι μέσα από διηγήσεις λεγόταν) έδεναν το ελάφι για να ξεκουραστεί πριν το σφάξουν.

Η παράδοση αναφέρει ότι το ελάφι σταμάτησε να έρχεται όταν μια χρονιά άργησε να εμφανιστεί και όταν το έκανε οι κάτοικοι το έπιασαν και το έσφαξαν αμέσως χωρίς να το αφήσουν να ξεκουραστεί.

 

Γι αυτή τους την αδημονία τιμωρήθηκαν από την Αγία που δεν τους το ξανάστειλε όμως το πανηγύρι συνεχίστηκε με προσφορά αρνιού τα επόμενα χρόνια.

Αφού παρήκμασε λίγο μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο η εκκλησία ανέκτησε την αίγλη της λίγο μετά το 1980 χάρη και στις προσωπικές προσπάθειες του τότε εφημερίου του χωριού.

Η εικόνα της που κλάπηκε αλλά ξαναβρέθηκε λέγεται ότι φυλάσσεται στην εκκλησία της Άγιας Τριάδος στο Μόδι και απεικονίζει την Άγια Μαρίνα να κρατά στο δεξί της χέρι ένα σφυρί και με το αριστερό της από τα μαλλιά τον διάβολο. Λέγεται ότι είναι θαυματουργή και υπάρχουν διηγήσεις ανθρώπων που εμφανίστηκε η Αγία μπροστά τους.

ρεντίνα

Μοιράζονται 5.000 χάρτινα τασάκια με μήνυμα σε δυο γλώσσες

Εκστρατεία για να σταματήσει η ρύπανση των ακτών από τα αποτσίγαρα, αρχίζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.
Στις παραλίες του δήμου Βόλβης, και μέσω των τουριστικών επιχειρήσεων, πρόκειται να μοιραστούν 5.000 χάρτινα τασάκια, τα οποία περιέχουν σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) το μήνυμα: «Όχι αποτσίγαρα στην άμμο».
Σημειώνεται, ότι τα φίλτρα τσιγάρων ή αλλιώς “γόπες” αποτελούν ένα από τα πιο συχνά απορρίμματα στις ακτές.
Συγκεκριμένα, βάσει δράσεων καθαρισμών τα αποτσίγαρα βρίσκονται συνήθως στην κορυφή της λίστας με τα δέκα πολυπληθέστερα απορρίμματα, μαζί με καπάκια, μπουκάλια, σακούλες, καλαμάκια και κουτάκια αλουμινίου.
Τα φίλτρα τσιγάρων αποτελούν πηγή νάνο-ρύπανσης εξαιτίας των μετάλλων που εκχύουν στο περιβάλλον σε μέγεθος νανοσωματιδίων. 

 
Για περισσότερες πληροφορίες και την προμήθειά τους από ενδιαφερόμενους ξενοδόχους – επιχειρηματίες ή ακόμα και από εθελοντές ιδιώτες στα τηλ. 2397021733, 2397021727 (υπεύθυνος τομέα Περιβάλλοντος ΟΠΑΠ Γιάννης Κοτζαγερίδης).

OXI STIN AMMO 1

Στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης έκλεισε τη σημερινή επίσκεψή του στη Β' Θεσσαλονίκης και το τριήμερο της περιοδείας του στον νομό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Μετά τον Λαγκαδά, ο κ. Καραμανλής μετέβη στον Σταυρό, όπου είναι η έδρα του Δήμου Βόλβης και τον υποδέχτηκε ο νυν (και επανεκλεγείς) δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας και ο πρώην δήμαρχος (και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Γαλαμάτης, μαζί με υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης.

Στο δημαρχείο, ο κ. Λιάμας του προσέφερε δώρο μια εικόνα και κρασιά από τη Μονή Χειλανδαρίου του Αγίου Όρους.

Ακολούθως ο κ. Καραμανλής πήγε στα καφέ του Σταυρού, χαιρέτισε πολύ κόσμο, βγήκε πολλές φωτογραφίες και κάθισε με τους θαμώνες μιας καφετέριας, αλλά και τα κομματικά στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές να πιει μαζί τους έναν καφέ και να ακούσει τα ζητήματα των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σταυρό και συνομίλησε με τα στελέχη που διανέμουν το εκλογικό υλικό, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσο Σπηλιόπουλο.

Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια και αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του συνέφαγε με στενούς του φίλους σε ψαροταβέρνα της περιοχής. Παρότι μάλιστα είχε την ευκαιρία για μια βουτιά, μας πληροφόρησαν ότι δεν την έκανε...

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 9

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 21

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 62

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 64

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 90

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 292

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 359

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 364

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 298

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 270

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 397

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 435

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 444

EPISKEPSI KARAMANLI STON STAVRO 457Πηγή: voria.gr


Ο Δήμος Βόλβης και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ σας ενημερώνουν ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές παιδιών για την κατασκηνωτική περίοδο 2019.

Το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχει κοινωνικό χαρακτήρα ούτως ώστε όλες οι ευπαθείς ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι, όσοι βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, άστεγοι, ομάδες που ανήκουν σε πληθυσμιακές μειονότητες σε κρίση κ.λ.π.) να ενθαρρυνθούν και να επιλεγούν κατά προτεραιότητα. Στόχος της φετινής περιόδου είναι «βοηθάμε τους συνανθρώπους μας νοιαζόμαστε γι΄ αυτούς».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ α)  από 04/07/2019 έως 13/07/2019 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ β)  από 14/07/2019 έως 23/07/2019 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ γ) από  24/07/2019 έως 02/08/2019

ΠΕΡΙΟΔΟΣ δ) από 03/08/2019 έως 12/08/2019    

Οδηγίες εγγραφής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι από 6 έως 16 ετών και μέχρι τις 02/07/2019 να έχουν εξεταστεί από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας ή μονάδων των Ε.Ο.Π.Π.Υ. όπου εκεί θα γίνονται και οι κατασκηνωτικές εγγραφές τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1) φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας των γονιών, έτους 2018 ή φωτοαντίγραφο πρόσφατης υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένη από την εφορία στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση καθώς και το ύψος του οικογενειακού τους εισοδήματος και το βιβλιάριο ασθενείας.

2) Για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και έγγραφη διευκρίνιση για ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού, όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς.      

3) Πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

4) Η οικονομική συμμετοχή των παιδιών ανέρχεται στο ποσό των 30,00 ευρώ. 

Συμμετοχή δεν πληρώνουν οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι .

Κατάθεση μπορεί να γίνεται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στον λογαριασμό 875/540103-86 IBAN GR76 0110 8750 0000 8755 4010 386 την συμμετοχή των 30,00 € (φυλάσσοντας το αποδεικτικό κατάθεσης. Για όσους δεν μπορέσουν να καταθέσουν τα χρήματα στην τράπεζα μπορεί η πληρωμή να γίνει στην κατασκήνωση λαμβάνοντας την απαραίτητη απόδειξη.)

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγω το παιδί δεν μπορεί να λάβει μέρος στα κατασκηνωτικά προγράμματα τα χρήματα επιστρέφονται στους δικαιούχους. 

5) Επισυνάπτεται Ειδικό Δελτίο Κατασκηνωτή που θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους, επιλέγοντας για την κατασκηνωτική περίοδο τις προτιμήσεις τους καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να σταλούν μεμονωμένα από τους γονείς ή συγκεντρωτικά από τους Δήμους στην διεύθυνση: ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Τ.Κ. 57014 ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στα τηλ. 2397330200 εργάσιμες ώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: για όσους δεν προλάβουν να εγγραφούν μέχρι τις 03/06/2019 μπορούν να κάνουν εγγραφές στην κατασκήνωση με τα παραπάνω δικαιολογητικά μετά τις 05/07/2019,δεν θα έχουν όμως δικαίωμα επιλογής περιόδου.

Τηλ. Επικοινωνίας Κατασκήνωσης μετά τις 02/07/2019: 2397061251-2397021036. 

Έως τις 02/07/2019 θα ενημερωθούν όλοι οι κατασκηνωτές για τις περιόδους που έχουν επιλεγεί  και για τυχόν διορθώσεις . Η κατασκήνωση θα διαθέσει όπως κάθε χρόνο λεωφορεία για την μεταφορά των κατασκηνωτών εντελώς δωρεάν.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στα τηλ. 2397330200 εργάσιμες ώρες.

Παρακάτω επισύναπτονται η αίτηση καθώς και τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Δήμος Βόλβης θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , συνολικού αριθμού σαράντα εννέα (49) ατόμων, προς κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπειγουσών αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες με χρονική περίοδο:

prosopiko

Προσόντα στελεχών και λοιπού προσωπικού

-Τα στελέχη της Παιδικής Εξοχής - Κατασκήνωσης είναι απόφοιτοι της σχολής Εκπαίδευσης

Στελεχών Παιδικών Εξοχών ή απόφοιτοι των ΙΕΚ με ειδικότητα στελεχών κατασκηνώσεων.

-Ο Συντονιστής είναι πτυχιούχος Ανώτατης ή Ανώτερης Σχολής.

Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με τα παραπάνω προσόντα, προτιμώνται απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία.

-Ο Επιμελητής είναι απόφοιτος τουλάχιστον Β' τάξεως Λυκείου με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία.

-Ο Τμηματάρχης είναι άτομο με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία, απόφοιτος Λυκείου.

-Ο Ομαδάρχης είναι απόφοιτος Α' τάξης Λυκείου .

-Οι Ειδικοί Συνεργάτες είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές των παρακάτω σχολών:

α) Παιδαγωγικών Τμημάτων και ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας

β) Τ.Ε.Ε.ΦΑ. (γυμναστή).

γ) Τμημάτων Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

δ) Θεατρικών και Δραματικών Σχολών

ε) Μουσικών και χορευτικών σχολών και

στ) Σχολών καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με τα παραπάνω προσόντα είναι δυνατή η πρόσληψη στελεχών με κατασκηνωτική εμπειρία που να αποδεικνύεται.

-Ο Διαχειριστής είναι τουλάχιστον απόφοιτος Λυκείου.

-Ο Γιατρός της Παιδικής Εξοχής - Κατασκήνωσης είναι απόφοιτος ιατρικής Σχολής με άδεια άσκησης επαγγέλματος.

-Ο Νοσοκόμος είναι απόφοιτος σχολής Νοσοκόμων με άδεια άσκησης επαγγέλματος ή τελειόφοιτος Σχολής Νοσοκόμων.

-Ο Μάγειρας και ο βοηθός του είναι απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι Σχολής Μαγείρων ή ΥΕ με εμπειρία στην ειδικότητα που να αποδεικνύεται.

-Ο Αποθηκάριος είναι τουλάχιστον απόφοιτος Λυκείου και κατά προτίμηση με προϋπηρεσία που να αποδεικνύεται.

-Ο Ειδικός Τεχνίτης απόφοιτος ανάλογης Σχολής ή με εμπειρία στην ειδικότητα που να αποδεικνύεται.


-Βοηθητικό προσωπικό χωρίς ιδιαίτερα προσόντα.

Προσόντα για ομαδάρχες

-Ο Ομαδάρχης είναι απόφοιτος Α' τάξης Λυκείου.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και όπου απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος.
 4. Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας ή φωτοτυπία αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
 5. Βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α.
 6. Φωτοτυπία αριθμού μητρώου Ι.Κ.Α. (ΕΦΚΑ)
 7. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας
 8. Βεβαίωση ευδόκιμης κατασκηνωτικής εμπειρίας
 9. Βεβαίωση ανεργίας

Προθεσμία και τόπος υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της Παιδικής Εξοχής Σταυρού

(Σταυρός Θεσσαλονίκης, τηλ. 2397021070) μέχρι και τις 02 Ιουλίου 2019 κατά τις εργάσιμες ημέρες και  από τις 08:30-13:30.


Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά όπως διαπίστωσαν οι διασώστες ήταν ήδη αργά για τον 80χρονο αλλοδαπό λουόμενο.

Αναίσθητος ανασύρθηκε σήμερα το πρωί ένας 80χρονος αλλοδαπός λουόμενος από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα του Σταυρού του δήμου Βόλβης.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κατέφθασε στο σημείο διαπίστωσε τον θάνατο του άτυχου ηλικιωμένου , ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή: voria.gr

Εργασίες συντήρησης στην 25η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Σταυρού-Ολυμπιάδας και στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση σωλήνων καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση νέων ιστών και τοποθέτηση φωτιστικών επί της επαρχιακής οδού 25, στον Σταυρό.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, κατά τις ώρες 8.30-18.00.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης υπογείου καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού και συντήρηση δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού επί της παλαιάς Εθνική Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στον οικισμό Ν. Απολλωνίας.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, κατά τις ώρες 8.30-18.00.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

Πηγή: voria.gr

Την πρόσληψη 12 εργατών γενικών καθηκόντων προωθεί ο δήμος Βόλβης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Ιουνίου.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 4μηνη σύμβαση εργασίας.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε τι έγγραφο» και διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την προκήρυξη. 

Και νέες περιοχές θα τροφοδοτηθούν από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ με συμπιεσμένο φυσικό αέριο μέχρι το 2023.
Επενδύσεις ύψους 93 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία.


Επενδύσεις συνολικού ύψους 93 εκατ.ευρώ με επέκταση του δικτύου σε νέες απομακρυσμένες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σταθμούς αποσυμπίεσης φυσικού αερίου και μείωση των τιμολογίων προβλέπει το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2019-2023, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι νέες περιοχές στον νομό Θεσσαλονίκης που θα τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι οι εξής:

-Καρδία το 2020

-Σταυρός το 2021

-Ν.Μάλγαρα, Κύμινα, Λητή, Χαλκηδόνα το 2022

-Άγιος Αθανάσιος, Πεντάλοφος, Νεοχωρούδα το 2023.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, οι φετινές επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κατά 95,6 χλμ ανέρχονται σε 24,9 εκατ.ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη με φυσικό αέριο θα συνδεθούν έως τον Οκτώβριο του 2019 η Αγία Τριάδα, οι Ταγαράδες, η Αγία Παρασκευή, τα Βασιλικά και η Σουρωτή.
Το 2019 οι νέες συνδέσεις αναμένεται να φθάσουν τις 22.000 πολύ πάνω από τον αρχικό στόχο των 16.000 καθώς ήδη στο πεντάμηνο έχουν υπογραφεί 8.521 νέες συμβάσεις παρουσιάζοντας αύξηση 23% σε σχέση με το 2018, ενώ η κατανάλωση σε όγκο είναι αυξημένη κατά 25% στα 255 εκατ.κμ.

Συνολικά για την πενταετία 2019-2023, το πρόγραμμα ανάπτυξης προβλέπει την κατασκευή δικτύου 297 χλμ, 63.000 νέες συνδέσεις και αύξηση της κατανάλωσης στα 436 εκατ.κμ. Σύμφωνα με τον κ.Μπακούρα, στο τέλος του 2013 το 65% του πληθυσμού στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και οι συνδέσεις θα ανέρχονται σε 395.000. 
Σήμερα η διείσδυση φθάνει στο 61% του πληθυσμού τόσο σε Θεσσαλονίκη όσι και σε Θεσσαλία, οι συμβάσεις σύνδεσης συνολικά ξεπερνούν τις 346.000., τα χιλιόμετρα δικτύου ανέρχονται σε 2.366 ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων από το 2000 έχουν πραγματοποιηθεί προοδευτικά επενδύσεις ύψους 556,7 εκατ.ευρώ σε υποδομές δικτύου, νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα για την τοποθέτηση έξυπνων μετρητών με στόχο με την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού πλαισίου να εφαρμόσει για όλους τους καταναλωτές την τηλεμέτρηση. Ήδη έχουν τοποθετηθεί έξυπνοι μετρητές σε 200 νοικοκυριά και μέχρι τέλος του έτους θα μπούνε στην τηλεμέτρηση άλλα 1.000 νοικοκυριά σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Σε ό,τι αφορά το 2018, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ πέτυχε 24.608 νέες συνδέσεις και η κατανάλωση φυσικού αερίου ανήλθε σε 382,5 εκατ. κμ.  O κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 52,828 εκατ. ευρώ, τα EBITDA σε 37,185 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 24,999 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 17,276 εκατ. ευρώ. Για το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προβλέπεται ότι θα είναι ενισχυμένος κατά 10% λόγω των αύξησης στις διανεμόμενες ποσότητες το α΄τρίμηνο του έτους.

Ο κ.Μπακούρας τόνισε ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας των Σταθμών Αποσυμπίεσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σηματοδοτεί την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού των απομακρυσμένων περιοχών αρχής γενομένης από τον Λαγκαδά, τα Κουφάλια και τη Χαλάστρα, που ζεστάθηκαν με φυσικό αέριο τον περασμένο χειμώνα.
Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και σε απομακρυσμένες από το βασικό δίκτυο, βιομηχανίες.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία στην ανάπτυξη του CNG εξαιτίας της γραφειοκρατίας.


Αναφερόμενος στην ανοδική πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ.Μπακούρας υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα του σταθερού μάνατζμεντ, της επέκτασης του δικτύου με τεχνικο-οικονομικά κριτήρια, της απόλυτης συνέπειας στην τήρηση των προγραμμάτων ανάπτυξης και στη συνέπεια απέναντι στους πελάτες καταναλωτές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του δικτύου και των συνδέσεων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ανάπτυξης δικτύου Μιχάλη Στεργιόπουλο στη Θεσσαλία το φυσικό αέριο το 2019(CNG) θα φθάσει σε Αγιά, Σοφάδες και Παλαμά Καρδίτσας, ενώ ήδη τροφοδούνται Τύρναβος, Ελασσόνα και Καλαμπάκα.Πηγή: voria.gr

Έπειτα από το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από τη Σαμοθράκη, τους Φιλίππους και την Αμφίπολη σειρά είχε στο πέρασμά του από την Μακεδονία, η Απολλωνία.
appavlos1

Πρόκειται για μία περιοχή νότια της λίμνης Βόλβης και προσεγγίζεται από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
Σύμφωνα με την παράδοση ένας βράχος έξω από το χωριό αποτελεί το βήμα του Αποστόλου , όπου πέρασε ακολουθώντας την Εγνατία Οδό.
Το βήμα εδώ διαφέρει από τα υπόλοιπα μνημεία του Αποστόλου Παύλου στην Μακεδονία, καθώς δεν είναι σύγχρονο και όπως αναφέρθηκε πρόκειται για ένα βραχώδες μνημείο.

appavlos2

Επίσης ένα πρόσφατο μνημείο στην ευρύτερη περιοχή είναι το προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου που δημιουργήθηκε το 2011 έξω από το χωριό Λαγυνά στο ύψος του σημερινού Δερβενίου και το οποίο εγκαινίασε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Η επιστημονική μελέτη μας δείχνει ότι τόσο από την Απολλωνία αλλά και στα Λαγυνά ο Απόστολος Παύλος και ο στενός συνεργάτης του ο Σίλας πέρασαν και δεν στάθηκαν στα σημεία αυτά όπως ακριβώς συνέβη και στην Αμφίπολη.

Η Απολλωνία είναι μία περιοχή της αρχαίας πόλης Μυγδαονίας της Μακεδονίας, η οποία χτίστηκε στη νότια πλευρά της όχθης της λίμνης Βόλβης τον 5ο αιώνα π. Χ. και κατοικήθηκε από τους Χαλκιδείς.
Το κόσμημα της πόλης ήταν 
ένας επιβλητικός ναός του Απόλλωνα.
 
appavlos3

Η τοπογραφία της περιοχής ήταν ιδιαίτερα σημαντική από στρατιωτικής πλευράς και αυτό φαίνεται μέσα από τα χρόνια τόσο τα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά όσο και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Το βήμα λοιπόν βρισκόταν στη βόρεια πλευρά αυτού του ναού που κοσμούσε την πόλη και λίγο παραπέρα υπήρχε μία πηγή, η οποία θεωρείται το αγίασμα του Αποστόλου.
Αυτό το τελευταίο σχετικά με το αγίασμα του Παύλου έκανε γνωστή την περιοχή στις αρχές του 20ού αιώνα καθώς Τούρκοι κυρίως έμποροι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την θαυματουργική δύναμη του νερού και στο μεγάλο παζάρι που γινόταν στην περιοχή, η οποία την περίοδο εκείνη αναφέρεται με το προσωνύμιο Παζαρούδα, ζητούσαν πληρωμή από όσους ήθελαν να προσκυνήσουν και να πάρουν αγίασμα.

Σήμερα, στο σημείο αυτό, μια πλάκα ενημερώνει τους επισκέπτες για τον Απόστολο Παύλο.
Να σημειωθεί, πως ο πλάτανος έχει χαρακτηριστεί από το 1985 ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

 

Το κάστρο της Ρεντίνας δεσπόζει σε κορυφή λόφου, στην είσοδο των κατάφυτων στενών της Ρεντίνας ή «Μακεδονικών Τεμπών».

Αν και είναι μεγάλο και πολύ κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο, δεν είναι εύκολα ορατό. Επιπλέον, επισήμως δεν είναι ανοικτό για το κοινό.

Τοποθεσία & Στρατηγική Σημασία

To κάστρο που είναι χτισμένο σε ένα λοφίσκο πολύ κοντά στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Απροβάλτας (71ο χλμ.), έλεγχε την πορεία της Εγνατίας οδού μέσω της κοιλάδας του Ρήχιου ποταμού και συνεπώς την κίνηση εμπορευμάτων και στρατευμάτων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.

Ιστορία

Οι ανασκαφές που έχουν διενεργηθεί στον λόφο και την τριγύρω περιοχή έχουν φέρει στο φως ίχνη ανθρώπινης παρουσίας, ήδη από τη Νεολιθική περίοδο. Στον ΝΔ τομέα του κάστρου έχουν αποκαλυφθεί τοίχοι κτισμάτων και αναλημμάτων που από την κατασκευή τους και τα συναφή ευρήματα έχουν χρονολογηθεί στην Ελληνιστική περίοδο. Η Ρεντίνα βρισκόταν κοντά στον οικισμό της Αρέθουσας, που παρήκμασε μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, και σε μικρή απόσταση από τον παρόδιο σταθμό (mutatio) με το όνομα Peripidis (γεν. Peripidinis), από τον οποίο κατά μια ερμηνεία θα μπορούσε να κατάγεται το σημερινό όνομά της.

Η Ρεντίνα σήμερα διασώζει σε ικανό ύψος την οχύρωση και τα εντυπωσιακά οικοδομικά λείψανα οικισμού, που θα ήταν δυνατόν να ταυτιστεί με το αναφερόμενο από τον Προκόπιο στο έργο του Περί κτισμάτων κάστρο «Αρτεμίσιον», για το οποίο μαρτυρείται ότι τειχίστηκε την εποχή του Ιουστινιανού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πορίσματα των μέχρι σήμερα ερευνών, η πρώτη οχύρωση που περιλάμβανε δεξαμενές νερού για τις ανάγκες μιας μικρής φρουράς θα πρέπει να τοποθετηθεί χρονικά στα μέσα του 4ου αιώνα. Κατά την Ιουστινιάνεια περίοδο, το τείχος ενισχύθηκε με πύργους και εφοδιάστηκε με μια μεγάλη δεξαμενή στο πλάτωμα της ακρόπολης.

Κατά τη Μεσοβυζαντινή εποχή, το τείχος ανακατασκευάστηκε και χρησίμευσε ως οχύρωση για έναν οικισμό που ιδρύθηκε μέσα στην πρώτη πενηνταετία του 10ου αιώνα, όταν αποτέλεσε έδρα της επισκοπής Λητής και Ρεντίνης. Τότε στην ακρόπολη κτίστηκε εκκλησία πάνω στα ερείπια της παλιότερης δεξαμενής, που δεν λειτουργούσε πλέον, και οικήματα για τον επίσκοπο και τους συνεργάτες του. Μέχρι τα τέλη του ίδιου αιώνα ιδρύθηκαν και αρκετές οικίες στην κάτω πόλη κατά μήκος του παλιού περιβόλου και σε επάλληλα άνδηρα, ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους. Ένας τρίτος οχυρωματικός περίβολος περιέβαλε τότε τον οικισμό από το ανατολικό, το πλέον ευπρόσβλητο, τμήμα του και στην άκρη του ιδρύθηκε πύργος, ο οποίος διέσωσε στο εσωτερικό του λείψανα ξύλου, που χρονολογήθηκαν με την μέθοδο του άνθρακα 14 (C14) γύρω στο 980 μ.Χ.

Μετά το 1204, ο οικισμός παραδόθηκε στους Φράγκους του βασιλείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φαίνεται ότι εγκατέστησαν μόνιμη φρουρά, όπως δείχνουν τα πολλά νομίσματα αυτής της περιόδου που βρέθηκαν στην ανασκαφή, προφανώς για τον έλεγχο τόσο της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης όσο και του Στρυμονικού κόλπου.

Το 1242, όμως, ο Ιωάννης Βατάτζης στην πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη κατέλαβε το κάστρο, αφού, σύμφωνα τον Γεώργιο Ακροπολίτη, οι Φράγκοι εγκατέλειψαν τη θέση χωρίς να την υπερασπιστούν. Κατά τον 13ο και 14ο αιώνα, ειδήσεις για τους κατοίκους της Ρεντίνας περιέχουν τα δικαιοπρακτικά έγγραφα των μονών του Αγίου Όρους, που αναφέρουν κτήματα, μύλους και σπίτια στην περιφέρεια. Στην πρώτη πενηνταετία του 14ου αιώνα χρονολογείται και ένας μικρός σταυρόσχημος ναός, που κτίστηκε μέσα στον ανατολικό περίβολο, ίσως σε συνάφεια με βρεφικό και παιδικό νεκροταφείο.

Από τα μέσα του 14ου αιώνα, όμως, ο οικισμός φαίνεται ότι άρχισε να εγκαταλείπεται από τους κατοίκους του και περνά διαδοχικά στα χέρια Σέρβων, Ελλήνων και Τούρκων. Η εγκατάσταση Τούρκων Γιουρούκων στην περιοχή μάλλον οδήγησε το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού σε ασφαλέστερα κέντρα, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η Βόλβη. Τα λίγα νομίσματα της ανασκαφής από την εποχή αυτή μέχρι και τα μέσα του 16ου αιώνα αποτυπώνουν τη φθίνουσα πορεία του άλλοτε ακμαίου οικισμού της Ρεντίνας και πιστοποιούν την ύπαρξη ισχνής αγροτοποιμενικής εγκατάστασης στη θέση.

Δομικά, Αρχιτεκτονικά, Οχυρωματικά Στοιχεία

Η πρώτη οχύρωση του οικισμού έχει τοποθετηθεί χρονικά στα μέσα του 4ου αιώνα και περιλάμβανε μια περίπου πεντάπλευρη ακρόπολη και έναν περίβολο που περιέκλειε το ΝΔ τμήμα του λόφου. Η προσπέλαση γινόταν μέσω δύο πυλών: η κύρια πύλη ήταν στο δυτικό τμήμα του τείχους και η δευτερεύουσα στο νότιο. Μια στενή πυλίδα ανοιγόταν δίπλα στη δυτική πύλη. Στο εσωτερικό του κάστρου ερευνήθηκαν δύο μικρές υπόγειες δεξαμενές, μία στη βάση πύργου δίπλα στη ΒΔ γωνία του τείχους και μία άλλη στην ακρόπολη, για την εξασφάλιση νερού στη μικρή φρουρά των υπερασπιστών του φρουρίου.

Η αρχική αυτή οχύρωση ενισχύθηκε τουλάχιστον 4 ακόμη φορές σε ισάριθμες μεταγενέστερες περιόδους.

Κατά την εποχή του Ιουστινιανού , η οχύρωση ενισχύθηκε σε ύψος και προστέθηκε ένας ημικυκλικός πύργος στο νότιο σκέλος του τείχους. Τότε κατασκευάστηκε και η μεγάλη δεξαμενή στο πλάτωμα της ακρόπολης. Κατά τον 10ο αιώνα, με τη μεταφορά της έδρας της επισκοπής Λητής στη Ρεντίνα και με την ίδρυση του οικισμού, τα τείχη τόσο της ακρόπολης όσο και της κάτω πόλης ενισχύθηκαν με ορθογώνιους πύργους στις γωνίες και σε ευπαθή σημεία που χρειάζονταν αντιστήριξη. Επιπλέον, τότε κατασκευάστηκε και ένα τριγωνικό τείχος που περιέκλεισε τμήμα του λόφου από την ανατολική πλευρά, πάνω στο φρύδι των απότομων βράχων. Στο εσωτερικό του ανατολικού τείχους δεν φαίνεται να υπήρξαν ποτέ κτίρια· πιθανότατα το τείχος αυτό χρησίμευε για τη συγκέντρωση των ποιμνίων των κατοίκων σε καιρούς πολιορκίας.

Ο ακρόπυργος αυτού του τείχους ήταν στο εσωτερικό του, γεμισμένος με επάλληλα ξύλινα πλαίσια μεταξύ επιχώσεων, τα ξύλα των οποίων χρονολογήθηκαν με τη μέθοδο του άνθρακα 14 (C14) γύρω στο 980 μ.Χ. Ένας ημιυπόγειος σκεπαστός διάδρομος από τη βάση του πύργου οδηγούσε σε υπόγεια δεξαμενή, με διπλό προθάλαμο, που στεγαζόταν με εκφορικά κτισμένους θόλους. Η δεξαμενή αυτή συγκέντρωνε νερό από γειτονικό χείμαρρο και χρησίμευε είτε για τη συγκέντρωση πόσιμου νερού είτε ως υπόγειο εργαστήριο για την παραγωγή ή τη συλλογή χρήσιμων ή πολύτιμων προϊόντων.

Ο πύργος αυτός δεν άντεξε για πολύ, επειδή το σημείο έδρασής του ήταν εξαιρετικά επικλινές. Τον 12ο αιώνα ο πύργος εγκαταλείφθηκε και μαζί του εγκαταλείφθηκαν και οι δύο κλάδοι του ανατολικού τείχους, οπότε ο λόφος από την ανατολική πλευρά προστατεύτηκε από δύο ισχυρούς τοίχους που κατέβαιναν προς τους πρόποδες του λόφου από το πίσω μέρος της ακρόπολης. Οι ισχυροί αυτοί τοίχοι ενισχύθηκαν εξωτερικά από επένδυση-επιδερμίδα σε λίγο μεταγενέστερη περίοδο. Τότε ίσως καταργήθηκε και η νότια πύλη του τείχους για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι Φράγκοι, μετά το 1204, ενίσχυσαν το τείχος της ακρόπολης με επιδιορθώσεις στο βόρειο ορθογώνιο πύργο και στο βόρειο εξωτερικό περίβολο, που είχε ιδρυθεί σε θέση σχετικά απρόσβλητη. Τον 13ον αιώνα, μάλλον μετά την κατάληψη του κάστρου από τις δυνάμεις του Ιωάννη Βατάτζη (1242), κτίστηκε νέος ακρόπυργος, στο σημείο όπου οι δύο ισχυροί διπλοί τοίχοι που κατέβαιναν ως τους πλάγιους κλάδους του αρχικού ανατολικού περιβόλου, συναντιούνταν στα ανατολικά της ακρόπολης, για την εξασφάλιση της φρουράς και των κατοίκων. Τα τείχη, όπως και ολόκληρος ο οικισμός, εγκαταλείφθηκαν μετά τα μέσα του 14ου αιώνα.

Πληροφορίες για τον Επισκέπτη

Ο χώρος έχει ανασκαφεί και αναστηλωθεί μερικώς, παραμένει όμως προς το παρόν αρχαιολογικός χώρος κλειστός για το ευρύ κοινό.


Πηγή:thessalonikiartsandculture.gr

Ο Δήμος Βόλβης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ΞΗΡΩΝ τροφίμων μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί επί της Αρβανιτοχωρίου 8 στο Σταυρό ως εξής:

ΑΜΚΑ 01014908428 έως 31126302954:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ώρα: 09:00 π.μ. – 13:30 μ.μ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως ενώ στην αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Δήμος Βόλβης: 2397024427

Στη διοικούσα παράταξη του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα η μερίδα του λέοντος στις έδρες-

Με οκτώ έδρες η μείζονα αντιπολίτευση.

Άνετη ήταν η επικράτηση του νυν δημάρχου Διαμαντή Λιάμα στον δήμο Βόλβης που εξασφάλισε την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο η διοικούσα παράταξη καταλαμβάνει 15 έδρες με τις υπόλοιπες 12 να καταμερίζονται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

ΒΟΛΒΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ (15 ΕΔΡΕΣ)

Άγιος Γεώργιος

1)ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1066

2)ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 593

3)ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 550

4)ΠΑΠΑΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 477

Απολλωνία

1)ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 1094

2)ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 749

Αρέθουσα

1)ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ του ΙΩΣΗΦ 566

2)ΚΟΡΟΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 514

Εγνατία

1)ΔΑΓΚΛΗ ΠΡΑΠΑ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 545

2)ΣΙΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 428

Μάδυτος

ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 682

Ρεντίνα

1)ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 956

2)ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 932

3)ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 854

4)ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΩΜΑ 834

ΒΟΛΒΗ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (8 ΕΔΡΕΣ)

Άγιος Γεώργιος

1)ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2)ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 599

3)ΡΟΚΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 410

Απολλωνία

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 500

Μάδυτος

1)ΟΧΟΥΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 704

2)ΚΡΟΣΤΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 105

Ρεντίνα

1)ΝΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 635

2)ΛΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ 515

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (2 ΕΔΡΕΣ)

Αρέθουσα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Εγνατία

ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 163

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ-ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (1 ΕΔΡΑ)

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΒΗ-ΒΑΛΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (1 ΕΔΡΑ)

ΒΑΛΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δήμος Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρωμένα στοιχεία όλων των εκλογικών

τμημάτων του Δήμου Βόλβης

Κατά την εκλογική

διαδικασία της 26ης Μαΐου 2019

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

26.236

ΨΗΦΙΣΑΝ

17.352

ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

16.237

ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

908

ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

207

ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΥΡΩΝ- ΛΕΥΚΩΝ

1.115

Aπό τα έγκυρα, ως άνω, ψηφοδέλτια, οι συμμετασχόντες, μετά τη νόμιμη ανακήρυξή τους, στις δημοτικές εκλογές συνδυασμοί έλαβαν κατά την πρώτη Κυριακή (26-5-2019):

Α/Α

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

1

«ΒΟΛΒΗ μπροστά ΕπιΜένουμε ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΒΗΣ»

8.983

55,32%

2

«ΒΟΛΒΗ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»

4.759

29,31%

3

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ»

1.139

7,01%

4

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ»

738

4,55%

5

«Τα πάντα για τη ΒΟΛΒΗ»

618

3,81%

Εξάλλου, η προτίμηση του εκλογικού σώματος στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του καθενός συμμετασχόντος στις υπόψη δημοτικές εκλογές συνδυασμού εκφράσθηκε ως ακολούθως :


ΒΟΛΒΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγίου Γεωργίου

 • ) ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1066
 • ) ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 593
 • ) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 550
 • ) ΠΑΠΑΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 477
 • ) ΣΑΛΕΠΗ ΣΤΕΛΛΑ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 349
 • ) ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του ΤΙΜΟΘΕΟΥ 327
 • ) ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 289
 • ) ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ) του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 288
 • ) ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΝΗ ΠΟΥΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 245
 • ) ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 190
 • ) ΣΚΟΡΔΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΛΕΚΑ) του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 109

Απολλωνίας

 • ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 1094
 • ) ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 749
 • ) ΚΑΛΟΥΔΗΣ (ΚΟΥΡΤΗΣ) ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 747
 • ) ΖΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 667
 • ) ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΙΝΑΡΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΗ 566
 • ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 203

         Αρέθουσας

 • ) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ του ΙΩΣΗΦ 566
 • ) ΚΟΡΟΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 514
 • ) ΑΜΑΝΕΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 465
 • ) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ 415
 • ) ΚΟΤΖΑΓΕΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 45

         Εγνατίας

 • ) ΔΑΓΚΛΗ ΠΡΑΠΑ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 545
 • ) ΣΙΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 428
 • ) ΚΑΡΑΓΟΥΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΜΑΛΑΜΑ 283
 • ) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 245
 • ) ΜΟΣΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 220

         Μαδύτου

 • ) ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 682
 • ) ΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 451
 • ) ΜΑΛΑΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 314
 • ) ΝΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 110
 • ) ΣΙΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 91

        Ρεντίνας

 • ) ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 956
 • ) ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 932
 • ) ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 854
 • ) ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΩΜΑ 834
 • ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 811
 • ) ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 736

 • ) ΠΑΣΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 639
 • ) ΧΑΤΖΗ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 573
 • ) ΠΑΝΤΣΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 410
 • ) ΒΕΝΕΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 275
 • ) ΛΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του ΜΙΧΑΗΛ 222

                              ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

          Ασπροβάλτας

 • ) ΧΑΡΠΟΥΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 270
 • ) ΣΕΡΑΜΠΙΜΠΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 107
 • ) ΑΝΤΑΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 98
 • ) ΑΛΜΑΛΟΓΛΟΥ ΤΙΑΛΙΑΚΑ ΚΟΡΝΗΛΙΑ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ 73
 • ) ΚΟΣΜΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 73
 • ) ΠΡΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 50
 • ) ΠΑΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΔΙΟΓΕΝΗ 48
 • ) ΚΑΜΠΑΝΤΑΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ 47
 • ) ΜΑΛΙΟΥΦΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΑ) του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 32
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 27
 • ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 13

       Βρασνών

 • ) ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΜΑΛΑΜΑ 196
 • ) ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 176
 • ) ΚΟΚΟΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 163
 • ) ΚΕΦΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 130
 • ) ΜΕΛΑΧΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 92
 • ) ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 87
 • ) ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΟΥ ΓΟΥΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΖΑΧΑΡΙΑ 82
 • ) ΛΑΖΑΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 63
 • ) ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 55
 • ) ΤΡΑΪΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ 34
 • ) ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 17

         Νέας Απολλωνίας

 • ) ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 382
 • ) ΚΑΛΙΑΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 279
 • ) ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 153
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 105
 • ) ΑΡΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 90
 • ) ΓΙΑΠΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 70
 • ) ΚΑΡΑΔΑΓΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 66
 • ) ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ (ΚΑΡΑΜΑΛΗ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΙΩΑΝΝΗ 45

   Μελισσουργού

 • ) ΚΟΥΤΖΙΑΜΠΕΟΥΚ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 124
 • ) ΚΑΡΑΚΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 40
 • ) ΚΟΤΡΟΥΣΗ ΘΩΜΑΗ του ΜΙΧΑΗΛ 27
 • ) ΚΑΤΣΙΑΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 25
 • ) ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ 22
 • ) ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 19
 • ) ΑΣΜΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 16

 • ) ΔΟΥΜΠΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 16

   Περιστερώνας

 • ) ΚΑΡΑΪΣΑΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΙΟΡΔΑΝΗ 243
 • ) ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΝΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ 88
 • ) ΛΑΛΟΥΤΣΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 81
 • ) ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 52
 • ) ΔΙΧΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΙΩΑΝΝΗ 39
 • ) ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 36
 • ) ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ 28
 • ) ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 12

        Στίβου

 • ) ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 169
 • ) ΠΕΡΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 102
 • ) ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 80
 • ) ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 53
 • ) ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 50
 • ) ΖΙΓΚΙΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ (ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 39
 • ) ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) του ΣΤΑΥΡΟΥ 38
 • ) ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 19

   Αρέθουσας

 • ) ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ 208
 • ) ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 153
 • ) ΣΑΡΑΒΑ ΡΑΠΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΤΙΜΟΘΕΟΥ 132
 • ) ΤΖΙΜΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 75
 • ) ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 56
 • ) ΜΑΛΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ του ΝΕΣΤΩΡΟΣ 50
 • ) ΤΣΙΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 33
 • ) ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 23

        Μαυρούδας

 • ) ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 172
 • ) ΝΟΥΛΑ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ) του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 106
 • ) ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 74
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 53
 • ) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΘΕΟΧΑΡΗ 10
 • ) ΞΥΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4

    Σκεπαστού

 • ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 238
 • ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ 179
 • ) ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΣΙΔΕΡΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 78
 • ) ΣΤΑΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 75
 • ) ΜΑΛΤΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ του ΚΥΡΟΥ 39

   Στεφανινών

 • ) ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 141
 • ) ΜΠΕΣΙΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 107
 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΑΒΡΙΗΛ 37
 • ) ΑΛΒΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 24
 • ) ΣΓΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 23

        Φιλαδελφίου

 • ) ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ 183
 • ) ΤΟΝΤΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 129
 • ) ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 97
 • ) ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 37
 • ) ΚΑΖΝΑΦΕΡΙΔΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 34
 • ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 24

Ευαγγελισμού

 • ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 148
 • ) ΣΠΑΝΔΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ 55
 • ) ΚΙΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 47
 • ) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ 38
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 34
 • ) ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 12

       Νυμφοπέτρας

 • ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΑΝΑΣΤΑ) του ΙΩΑΝΝΗ 212
 • ) ΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 44
 • ) ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 38
 • ) ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 25
 • ) ΔΟΥΡΑΚΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΣΑΒΒΑ 17
 • ) ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 15

         Προφήτου

 • ) ΡΟΓΚΟΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 146
 • ) ΜΟΣΧΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του ΗΛΙΑ 128
 • ) ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 124
 • ) ΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 110
 • ) ΜΠΑΣΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 85
 • ) ΓΟΥΔΕΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 72
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 62
 • ) ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 16

    Σχολαρίου

 • ) ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 197
 • ) ΚΕΛΛΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΑΒΒΑ 151
 • ) ΔΕΣΛΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 114
 • ) ΓΕΡΟΛΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 23
 • ) ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 16

    Απολλωνίας

 • ) ΧΑΡΠΟΥΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 135
 • ) ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 126
 • ) ΦΛΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 108
 • ) ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 61
 • ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΦΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 54
 • ) ΑΡΓΥΡΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 41

         Μοδίου

 • ) ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 110
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 49

 • ) ΠΑΖΑΡΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ 37
 • ) ΣΙΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 31
 • ) ΤΑΣΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 30
 • ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΛΕΚΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 19
 • ) ΚΟΝΙΑΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15
 • ) ΓΑΝΩΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 10

        Νέας Μαδύτου

 • ) ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 236
 • ) ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗ ΣΑΒΟΥΛΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 132
 • ) ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΗΛΙΑ 101
 • ) ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ 95
 • ) ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ του ΜΑΡΚΟΥ 90
 • ) ΓΚΑΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 80
 • ) ΦΟΥΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 65
 • ) ΤΣΑΤΣΟΥΛΑ ΦΑΝΟΥΛΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 36

   Σταυρού

 • ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 457
 • ) ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 352
 • ) ΜΠΛΕΜΠΙΤΖΟΓΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΘΥΜΙΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 344
 • ) ΠΕΚΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 208
 • ) ΠΑΝΤΣΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ 197
 • ) ΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 178
 • ) ΚΟΤΖΑΓΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 140
 • ) ΤΣΟΥΡΑΛΗ ΔΟΜΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ 119
 • ) ΜΠΕΛΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 109
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 86
 • ) ΜΑΛΑΣΙΤΖΕ ΑΝΝΑ του . 16

    Άνω Σταυρού

 • ) ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΩ (ΦΑΝΗ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 227
 • ) ΠΛΟΥΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 219
 • ) ΓΚΑΪΔΑΤΖΗ ΠΑΡΔΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 165
 • ) ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ 125
 • ) ΜΠΛΕΜΠΙΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ ΟΛΓΑ του ΜΙΧΑΗΛ 101
 • ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 52

        Βόλβης

 • ) ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 212
 • ) ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 174
 • ) ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 162
 • ) ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΕΙΑ) του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ 162
 • ) ΛΟΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 117
 • ) ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 116
 • ) ΚΑΣΕΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 89
 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΚΑΡΑΝΕΣΤΩΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 74

ΒΟΛΒΗ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγίου Γεωργίου

 • ) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 599

 • ) ΡΟΚΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 410
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ του ΛΕΩΝΙΔΑ 388
 • ) ΠΑΠΑΔΙΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΩΛ) του ΣΩΚΡΑΤΗ 374
 • ) ΣΑΠΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 247
 • ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΥΔΗ ΕΛΛΗ του ΙΩΑΝΝΗ 217
 • ) ΛΙΤΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΗ) του ΙΩΑΝΝΗ 217
 • ) ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 172
 • ) ΧΡΥΣΑΦΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 163
 • ) ΠΙΠΕΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ 140
 • ) ΖΑΒΑΛΕΡΗ ΣΤΕΛΛΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 135

Απολλωνίας

 • ) ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 500
 • ) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 455
 • ) ΛΑΣΚΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 435
 • ) ΔΙΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 432
 • ) ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 331
 • ) ΠΛΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 141

Αρέθουσας

 • ) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 196
 • ) ΣΑΡΑΒΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 182
 • ) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 117
 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 68
 • ) ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 24

Εγνατίας

 • ) ΔΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 212
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 196
 • ) ΚΟΚΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 141
 • ) ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 94
 • ) ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ 36

Μαδύτου

 • ) ΟΧΟΥΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 704
 • ) ΚΡΟΣΤΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 105
 • ) ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 103
 • ) ΚΑΤΟΣΤΑΡΗ ΜΑΤΣΟΥΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ ) του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 97
 • ) ΤΣΙΓΓΕΡΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 69

Ρεντίνας

 • ) ΝΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 635
 • ) ΛΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ 515
 • ) ΝΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 403
 • ) ΠΟΪΚΛΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΜΟΡΦΩ) του ΛΕΩΝΙΔΑ 395
 • ) ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 274
 • ) ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 234
 • ) ΤΖΑΜΠΑΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 232
 • ) ΦΟΥΣΚΙΔΟΥ ΣΜΥΡΝΑ (ΙΣΜΗΝΗ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 210
 • ) ΚΑΛΛΙΝΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 163
 • ) ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του ΕΥΚΛΕΙΔΗ 143
 • ) ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΩΜΑ 117

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νέας Απολλωνίας

 • ) ΦΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 182
 • ) ΛΕΟΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 145
 • ) ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 136
 • ) ΑΡΝΑΚΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 122
 • ) ΔΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 119
 • ) ΜΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 88
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ( ΝΟΠΗ ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 66
 • ) ΚΑΖΤΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΣΠΥΡΟΥ 32

Νικομηδινού

 • ) ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΖΑΧΑΡΙΑ 90
 • ) ΕΡΕΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 66
 • ) ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 65
 • ) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 57
 • ) ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 45
 • ) ΚΟΝΤΟΒΑ ΤΡΥΓΟΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 16

Στίβου

 • ) ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 113
 • ) ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ 56
 • ) ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ (ΜΑΝΟΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 51
 • ) ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 37
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 27
 • ) ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 23
 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του ΙΩΑΝΝΗ 20
 • ) ΤΟΛΟΓΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (Σούλα ) του ΙΩΑΚΕΙΜ 15

Σχολαρίου

 • ) ΚΟΚΟΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 99
 • ) ΜΠΕΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 38
 • ) ΛΟΪΖΑΚΗ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 34
 • ) ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 33
 • ) ΚΟΚΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 15

Απολλωνίας

 • ) ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 77
 • ) ΣΓΟΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 43
 • ) ΕΞΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 31
 • ) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 25
 • ) ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 11
 • ) ΔΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ 9
 • ) ΜΑΚΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΗΛΙΑ 8

Μοδίου

 • ) ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 67
 • ) ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΚΕΙΜ 53
 • ) ΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 26
 • ) ΘΩΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 18
 • ) ΠΑΖΑΡΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15
 • ) ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ 8

 • ) ΝΕΣΤΟΡΟΥΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 7
 • ) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6

Νέας Μαδύτου

 • ) ΟΧΟΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΩΝΤΑΣ) του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 416
 • ) ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 171
 • ) ΔΙΑΝΕΥΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 162
 • ) ΒΟΡΜΠΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 100
 • ) ΝΙΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 86
 • ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 61
 • ) ΚΑΡΑΦΩΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 57
 • ) ΤΙΝΤΟΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 45

Σταυρού

 • ) ΠΑΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 191
 • ) ΖΟΡΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ 185
 • ) ΓΚΛΕΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 151
 • ) ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΦΩΤΙΟΥ 151
 • ) ΣΜΑΓΑΔΗ ΣΥΛΒΙΑ ΑΣΗΜΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 142
 • ) ΝΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 75
 • ) ΜΟΥΤΑΦΗ ΑΝΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 73
 • ) ΚΟΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ 70
 • ) ΠΑΝΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 56
 • ) ΑΓΚΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 38
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 12

Βόλβης

 • ) ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 69
 • ) ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ 53
 • ) ΚΥΡΑΤΖΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 42
 • ) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 30
 • ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΥΘΑΛΙΑ του ΘΕΟΦΑΝΗ 15

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγίου Γεωργίου

 • ) ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΜΑΤH 168
 • ) ΣΕΡΓΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 38
 • ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 27
 • ) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 22
 • ) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 21
 • ) ΜΠΑΣΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18
 • ) ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11
 • ) ΖΑΡΚΑΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 10

Απολλωνίας

 • ) ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 49
 • ) ΖΑΚΑ ΦΑΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 43
 • ) ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 41
 • ) ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 34
 • ) ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 31

Αρέθουσας


 • ) ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 325
 • ) ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 116
 • ) ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 73
 • ) ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 45
 • ) ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18

Εγνατίας

 • ) ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 163
 • ) ΤΑΚΜΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 89
 • ) ΜΠΕΖΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ 71

Μαδύτου

 • ) ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ 86
 • ) ΣΚΛΙΒΑΝΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 16
 • ) ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 11
 • ) ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 8

Ρεντίνας

 • ) ΙΑΤΡΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 126
 • ) ΓΚΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΡΝΕΛIΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27
 • ) ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 27
 • ) ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 26
 • ) ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 24
 • ) ΜΟΥΤΣΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ 12
 • ) ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Φιλαδελφίου

 • ) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ 263
 • ) ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 76
 • ) ΚΙΟΒΓΙΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 60
 • ) ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 44
 • ) ΔΟΥΒΙΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ 23

Ευαγγελισμού

 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 89
 • ) ΜΠΕΖΑΡΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 62
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΤΙΜΟΘΕΟΥ 58
 • ) ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ του ΙΩΑΝΝΗ 27
 • ) ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 20
 • ) ΤΥΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ 

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγίου Γεωργίου

 • ) ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 116
 • ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46
 • ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 33
 • ) ΠΑΠΑΓΕΡΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 28
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 26
 • ) ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18
 • ) ΠΑΤΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 12

Απολλωνίας


 • ) ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 75
 • ) ΒΟΥΖΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΕΥΗ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 72
 • ) ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 61
 • ) ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 43
 • ) ΤΣΕΜΕΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 25
 • ) ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18

Αρέθουσας

 • ) ΠΑΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΑΛΑΜΑ 37
 • ) ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ του ΟΔΥΣΣΕΑ 20
 • ) ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΣΩΚΡΑΤΗ 18
 • ) ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 17
 • ) ΠΟΛΥΜΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4

Εγνατίας

 • ) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 50
 • ) ΔΑΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22
 • ) ΓΙΑΡΜΑ ΣΤΕΛΛΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17
 • ) ΠΑΠΑΞΕΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15
 • ) ΠΛΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6

Μαδύτου

 • ) ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 53
 • ) ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 21
 • ) ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΓΑΛΗΝΟΥ 17
 • ) ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΘΩΜΑ 14
 • ) ΜΑΥΡΙΔΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 10

Ρεντίνας

 • ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 74
 • ) ΝΟΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΙΩΑΝΝΗ 69
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 68
 • ) ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 67
 • ) ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 59
 • ) ΜΠΑΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 54
 • ) ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 51
 • ) ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 44
 • ) ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 36
 • ) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ 34

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στίβου

 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 35
 • ) ΔΑΓΚΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 23
 • ) ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ 14
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 5
 • ) ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 2

Προφήτου

 • ) ΒΡΑΝΑ ΓΛΥΚΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 19
 • ) ΜΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 17
 • ) ΔΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 14
 • ) ΓΙΑΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 13

 • ) ΖΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ 1

Νέας Μαδύτου

 • ) ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 52
 • ) ΣΚΛΙΒΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 19
 • ) ΤΟΠΑΛΤΖΙΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ 13
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 8
 • ) ΤΕΜΠΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 8

Σταυρού

 • ) ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 30
 • ) ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 29
 • ) ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29
 • ) ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 29
 • ) ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 22
 • ) ΜΟΥΛΛΙΣΗΣ ΕΡΑΛΝΤ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΓΙΩΡΓΟΥ 8
 • ) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΒΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αγίου Γεωργίου

 • ) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 59
 • ) ΤΣΙΜΠΙΔΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΤΣΙΜ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 41
 • ) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΠΕΤΡΟΥ 30
 • ) ΑΓΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΚΕΙΜ 27
 • ) ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΔΑΦΝΗ του ΟΜΗΡΟΥ 23
 • ) ΚΕΛΑΪΔΙΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ 14
 • ) ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 14
 • ) ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 13

Απολλωνίας

 • ) ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ 86
 • ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 56
 • ) ΜΠΙΛΜΠΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 19
 • ) ΛΟΥΚΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΙΟΡΔΑΝΗ 9

Αρέθουσας

 • ) ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 92
 • ) ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 64
 • ) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 53
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ 31

Εγνατίας

 • ) ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΑΝΘΙΜΟΥ 96
 • ) ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10
 • ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 9
 • ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 7

Μαδύτου

 • ) ΞΕΝΟΥΛΗ ΛΟΥΚΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 6
 • ) ΤΣΑΜΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 5
 • ) ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ 4

Ρεντίνας

 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 88

 • ) ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 30
 • ) ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 24
 • ) ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8
 • ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 7
 • ) ΜΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 4
 • ) ΤΣΑΜΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 4

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νέας Απολλωνίας

 • ) ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ 25
 • ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 23
 • ) ΚΑΤΣΙΑΦΛΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 17
 • ) ΣΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3
 • ) ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 3

Μαυρούδας

 • ) ΜΠΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 73
 • ) ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 37
 • ) ΚΑΡΑΧΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9
 • ) ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 9
 • ) ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 4

Σκεπαστού

 • ) ΓΕΩΡΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 26
 • ) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 22
 • ) ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 16
 • ) ΠΗΛΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 8
 • ) ΚΑΡΑΓΩΓΟΥ ΟΛΓΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 7

Φιλαδελφίου

 • ) ΤΑΜΑΛΑΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 151
 • ) ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 52
 • ) ΚΟΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 37
 • ) ΣΑΡΙΠΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 29
 • ) ΤΟΚΑΤΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΘΕΟΧΑΡΗ 13

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ
  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αρέθουσας

 • ) ΓΚΑΓΚΑΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 108
 • ) ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 108
 • ) ΓΚΑΤΣΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 92
 • ) ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 71
 • ) ΑΜΑΝΕΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 51
 • ) ΚΟΚΟΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 43
 • ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΣΟΦΟΚΛΗ 37
 • ) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΠΑΥΛΟΥ 35

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΣΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ασπροβάλτας

 • ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ 288
 • ) ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 248

 • ) ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 239
 • ) ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 233
 • ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ 163
 • ) ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 114
 • ) ΤΡΑΚΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 106
 • ) ΜΙΣΟΠΑΠΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 67
 • ) ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 42
 • ) ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 40
 • ) ΔΡΟΓΟΥΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12

ΒΡΑΣΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Βρασνών

 • ) ΠΛΟΥΜΟΥΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 306
 • ) ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 199
 • ) ΓΕΡΑΚΟΥΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 139
 • ) ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 111
 • ) ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 104
 • ) ΠΑΒΤΣΕΚΟΒΑ ΚΑΤΑΡΙΝΑ του ΓΙΑΝ 82
 • ) ΛΑΖΑΡΟΥΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 72
 • ) ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 48
 • ) ΚΟΚΟΡΕΝΤΖΑ ΑΓΓΕΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 37
 • ) ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΜΕΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 33
 • ) ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΑΡΑΝΤΗ 20

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Μελισσουργού

 • ) ΚΟΥΤΖΑΜΠΙΟΥΚ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 115
 • ) ΚΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 82
 • ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 68
 • ) ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 45
 • ) ΤΖΙΤΖΙΡΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 29
 • ) ΖΟΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 23
 • ) ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΑΧΙΛΛΕΑ 20

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νικομηδινού

 • ) ΤΑΛΙΧΜΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 121
 • ) ΧΛΕΠΑΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 99
 • ) ΑΪΒΑΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 86
 • ) ΖΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 44
 • ) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 43
 • ) ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 37
 • ) ΣΙΑΡΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 26
 • ) ΤΡΑΤΣΚΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 20

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑΣ-ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νυμφοπέτρας


 • ) ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 148
 • ) ΜΗΤΣΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 134
 • ) ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 117
 • ) ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΥ ΤΑΚΜΑΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 85
 • ) ΒΑΔΑΣΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΣ (ΑΚΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 79
 • ) ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 25

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Προφήτου

 • ) ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του ΗΛΙΑ 178
 • ) ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 113
 • ) ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 61
 • ) ΔΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 57
 • ) ΤΣΩΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 39
 • ) ΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 35
 • ) ΠΙΣΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 32
 • ) ΜΠΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 31

ΧΩΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στεφανινών

 • ) ΣΑΡΑΒΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 58
 • ) ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΑΦΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 25
 • ) ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΖΗΣΗ 21
 • ) ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 11
 • ) ΓΙΟΥΒΑΝΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6

Καλούνται ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών του Δήμου Βόλβης και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών:

Α) Να περιορίζονται στα όρια της ιδιοκτησίας τους και να μην προβαίνουν σε οικιστικές στρεβλώσεις - καταπάτηση δρόμων, λοιπών κοινοχρήστων χώρων - ώστε να παραμένουν αυτοί προσβάσιμοι και σε κοινή χρήση.

Β) Να μην εναποθέτουν σε κοινόχρηστους χώρους ξερά χόρτα, κλαδιά και ογκώδη υλικά. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας, πρόστιμο ύψους 100,00 €-300,00 € και λοιπές εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.

Γ) Να μεριμνήσουν ΑΜΕΣΑ για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους (αποψίλωση από ξερά χόρτα & απομάκρυνση αυτών, απομάκρυνση εύφλεκτων ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων), προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, ως κατά Νόμο υποχρεούνται.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, με δαπάνη που θα βαρύνει τους υπόχρεους και σε βάρος τους θα:

1. βεβαιώνεται η δαπάνη καθαρισμού και επιπλέον επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 0,50 €/τ.μ. του οικείου χώρου, ενώ από τον Κανονισμό Καθαριότητας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 200,00 €-800,00 €. και

2. υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, η δε καταδίκη επισύρει κράτηση έως 3 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 500,00 € - 5.000,00 €.

Επίσης σας παρακαλούμε για να διευκολύνετε το έργο μας, όταν απευθύνεστε στο δήμο για να αναφέρετε ή να δηλώσετε περιπτώσεις ακαθάριστων οικοπέδων, να δίδετε και τα στοιχεία των ιδιοκτητών.  

Μετά από την κατανομή των εδρών ανά Δ.Ε του δήμου Βόλβης, ανακοινώνουμε τα ονόματα των νέων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου 2019

Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Μπουρλής Γεώργιος
 2. Γαβριηλίδης Αντρέας
 3. Τσουραλάκη Κική
 4. Παπαγεράς Παναγιώτης

Από τον Συνδυασμό του κ. Στοΐτσα εκλέγονται:

 1. Στοΐτσας Δημήτριος
 2. Λαφαζάνης Αστέριος
 3. Ρόκας Σταύρος

Δ.Ε. Απολλωνίας

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Ιορδανίδης Θεόδωρος
 2. Κυριακου Αθανάσιος

Από τον Συνδυασμό του κ. Στοΐτσα εκλέγονται:

 1. Tσολάκης Γέωργιος

Από τον Συνδυασμό του κ. Βαλερή εκλέγονται:

 1. Βαλερής Ιωάννης

Δ.Ε. Αρέθουσας

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Βασιλειάδου Άννα
 2. Κοροσίδης Ιωάννης

Από τον Συνδυασμό του κ. Ελευθεριάδη εκλέγονται:

 1. Ελευθεριάδης Θεοχάρης

Δ.Ε. Εγνατίας

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Δαγκλή Πράπα Μαρία
 2. Σιάγκας Βασίλειος

Από τον Συνδυασμό του κ. Ελευθεριάδη εκλέγονται:

 1. Ρετζέπης Άγγελος

Δ.Ε. Μαδύτου

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Πανταζίδης Νικόλαος

Από τον Συνδυασμό του κ. Στοΐτσα εκλέγονται:

 1. Όχουνος Βλαδίμηρος
 2. Κροστάλης Νικήτας

Δ.Ε. Ρεντίνας

Από τον Συνδυασμό του κ. Λιάμα εκλέγονται:

 1. Γκολιδάκης Χρήστος
 2. Σαββόπουλος Χρήστος
 3. Καρακίτσος Απόστολος
 4. Θωμά Νικόλαος

Από τον Συνδυασμό του κ. Στοΐτσα εκλέγονται:

 1. Νανάκος Γεώργιος
 2.  Λιτσάκη Μαρία

Από τον Συνδυασμό της κ. Πολυζωΐδου εκλέγονται:

 1. Πολυζωΐδου Βασιλική

Τα παραπάνω ονόματα τα δημοσιεύουμε, με κάθε επιφύλαξη, σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από τους υπεύθυνους των συνδυασμών και σύμφωνα με την κατανομή των εδρών που δημοσίευσε η Περιφέρεια. Αν το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δημοσιεύσει κάτι διαφορετικό θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δημοσίευμα μας.


ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Ενημερώνουμε τους δημότες, κατοίκους και λοιπούς συναλλασσομένους, ότι εκδόθηκε ο Νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ Α’ 73/17.5.2019), με τα άρθρα 110-117 του οποίου δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο Νόμος αφορά σε οφειλές τόσο προς το Δήμο όσο και προς τα νομικά του πρόσωπα.

Προκειμένου να εισαχθεί οφειλέτης στη ρύθμιση, οφείλει να υποβάλλει σχετική αίτηση προς την αρμόδια για την είσπραξη της οφειλής υπηρεσία του Δήμου ή του νομικού του προσώπου.

Η αίτηση υποβάλλεται το αργότερο έως 17.9.2019.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ποσά που ρυθμίζονται, καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό απότις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή σε ποσοστό 100%

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 80%

γ) αν εξοφληθούν σε είκοσι πέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 70%

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο(72) δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60%

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 50%                                                              

Οι δόσεις είναι μηνιαίες, ισόποσες και δεν μπορεί να είναι μικρότερες των είκοσι (20) ευρώ.

Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η 1η δόση της καταβάλλεται εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που:

α) τελούν σε αναστολή,

β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης,

γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση, υπό προϋποθέσεις.

Ο Δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον τηρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις.

Επιπλέον, με την καταβολή της 1ης δόσης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων, υπό προϋποθέσεις.

Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται, αν ο οφειλέτης:

α) δεν καταβάλλει τρείς (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών

β) δεν υποβάλλει στο Δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων, μαζί με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και το εκκαθαριστικό ΦΠΑ

γ) έχει υποβάλλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Τον εφιάλτη στα χέρια ενός 34χρονου Τούρκου έζησε μία 33χρονη από το Ιράκ σε περιοχή του δήμου Βόλβης.

 

Ο δράστης κατηγορείται ότι την κατακρατούσε παρά τη θέλησή της και με χρήση βίας τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η 33χρονη θύμα του 34χρονου και των ανώμαλων ορέξεων του ήταν και ο ανήλικος γιος της.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

 

Ο 34χρονος συνελήφθη χθες και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για: 

εμπορία ανθρώπων,
βιασμό,
απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη,
κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια
 
και διευκόλυνση εισόδου πολιτών τρίτης χώρας.

Ομηρία στη Βόλβη

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της 33χρονης, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς στο πλαίσιο λαθροδιακίνησης, μετέφερε έναντι χρηματικού ποσού, την ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά τη της παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία και την κρατούσε παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα στη Βόλβη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την παραμονή της στην Τουρκία και στην Ελλάδα, ο δράστης με τη χρήση βίας και απειλής βίας σε βάρος της ίδιας και των ανήλικων παιδιών της, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της 33χρονης ο συλληφθείς κατά τη διαμονή τους στην Τουρκία προέβαινε σε ασελγείς πράξεις και σε βάρος του ανήλικου γιου της.

Με πληροφορίες από το thestival

 

Σφοδρή βροχόπτωση καθώς και ένας ανεμοστρόβιλος «σαρώνουν» από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας
την περιοχή της Ασπροβάλτας, στο δήμο Βόλβης.

Το θέαμα αν και εντυπωσιακό, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για το αν έχει προκαλέσει ζημιές, 
ωστόσο η έντονη κακοκαιρία έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
anemostrovilos2

anemostrovilos3

 

 
Πηγή: politik.gr

Νεκρός ένας 50χρονος αλλοδαπός άνδρας ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε φορτηγό

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος της Ρεντίνας.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 17.00, όταν ένα Ι.Χ. συγκρούστηκε με φορτηγάκι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αλλοδαπού άνδρα.

Στο σημείο, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Τα αίτια του τροχαίου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Nα σημειωθεί ότι στο σημείο αυτή την ώρα γίνεται εκτροπή βαρέων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 περί Δ.Κ.Κ. και όμοιες άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), σας καλούμε να συμμετάσχετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (στο Σταυρό) την 30η του μηνός Μαϊου του έτους 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00, κατά την οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑΤΑ

 1. Τροποποίηση τεχνικού δελτίου πράξης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλβης.
 2. Έκδοση ψηφίσματος ενάντια του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δ.Κ. Σταυρού
 3. Πλήρωση 7 θέσεων  για την  στελέχωση προγράμματος ΄΄ Βοήθεια στο σπίτι ΄΄

*Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται κατεπείγουσα για άμεση προώθηση δημοτικών θεμάτων (υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων κ.λ.π  - άρθρο 65 παρ. 5 Ν. 3852/2010  όπως συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4257/2014).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στο Νηπιαγωγείο Στίβου και Νέας Απολλωνίας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθαίνοντας στα παιδιά πως να δώσουν ζωή στα παλιά τους ρούχα. 
Πάνω από 50 τόνοι ρούχων έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από τα δοχεία ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Βόλβης.
Βοηθήσαμε 40 οικογένειες που μας το ζήτησαν και έχουν ανάγκη.Πηγή: ΟΠΑΠ δήμου Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ΝΩΠΩΝ τροφίμων μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Το συνολικό βάρος των τροφίμων ανέρχεται στα 5 κιλά ανά ωφελούμενο.

Για τη διευκόλυνσή τους, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέρχονται με καρότσι λαϊκής, αν έχουν τη δυνατότητα.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αρβανιτοχωρίου 8 στο Σταυρό ως εξής:

ΑΜΚΑ 01014908428 έως 31126302954:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ώρα: 09:30 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως ενώ στην αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Δήμος Βόλβης: 2397024427


Μετά την επανεκλογή του από τον Α’ γύρο των δημοτικών εκλογών, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 
Η εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας είναι ξεκάθαρη:
Προχωρήστε μπροστά και είμαστε μαζί σας.
Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους απαντώ ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Αποτελεί τιμή για τον συνδυασμό μας και για μένα προσωπικά, η επανεκλογή μας για μια ακόμα θητεία ως δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης. Οι δημότες με την ψήφο τους, επιδοκίμασαν την δημιουργική μας προσπάθεια και το έργο που έγινε και έδωσαν την έγκριση τους στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας.
Απάντησαν κατάλληλα σε μια από τις πιο ανορθόδοξες προεκλογικές περιόδους που έζησε ο τόπος μας, καθώς γίναμε αποδέκτες μια οργανωμένης εκστρατείας από ψέματα, συκοφαντίες, ακόμα και χειροδικίες.
Από σήμερα όμως αρχίζουμε και πάλι την προσπάθεια να επουλώσουμε τις πληγές και να βαδίσουμε ενωμένοι στο μέλλον. Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως, ότι κι αν ψήφισαν και ζητώ την στήριξη της προσπάθειάς μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι ο δήμαρχος όλων και ο συνδυασμός μας η δημοτική αρχή κάθε δημότη. Κανείς δεν περισσεύει γιατί το μέλλον είναι ευοίωνο και οι προοπτικές που έχουν ανοίξει μας στέλνουν ψηλά.
Δεσμεύομαι ότι θα ανταποδώσω στο έπακρο την εμπιστοσύνη σας και θα αγωνιστώ όπως πάντα, για να προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή, σε σας και στις οικογένειες σας. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με σηκωμένα τα μανίκια, αφοσιωμένους στην κοινή προσπάθεια.
Κλείνοντας, οφείλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους του «Βόλβη Μπροστά» και τους συνεργάτες μου για τον νικηφόρο αγώνα που έδωσαν παρά τις αντιξοότητες, την οικογένεια μου και τους φίλους μου, για την πολύτιμη στήριξή τους.

 

Δημοσιεύουμε ένα βίντεο με τους νέους ενενήντα τρεις (93) από τους διακόσους (200) υποψήφιους του συνδυασμού “Βόλβη Μπροστά”-Διαμαντής Λιάμας

Να υπενθυμίσουμε ότι δεκαπέντε (15) εξ αυτών ήταν υποψήφιοι με τους συνδυασμούς του κ. Δ. Στοΐτσα και του κ. Γ Νανάκου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο Βόλβης

Δείτε το βίντεοΠηγή: volvipress.gr

Μοναδικός στόχος μας να σηκώσουμε ψηλότερα τον δήμο Βόλβης και να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία για ακόμα πιο ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές.

Την τελευταία πενταετία βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον.
Εδραιώσαμε τον δήμο Βόλβης ως ελκυστικό προορισμό για τους ξένους τουρίστες, θωρακίσαμε την παιδεία, φροντίσαμε τις ευπαθείς ομάδες, ολοκληρώσαμε υποδομές χρόνων, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για επενδύσεις που ήρθαν.

Κοιτάμε μπροστά σε ένα μέλλον με σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό, με αναβαθμισμένη καθαριότητα, με καθαρό νερό σε όλο τον δήμο.
Σε ένα μέλλον, με πιο ποιοτικό τουρισμό απλωμένο παντού, με σύγχρονες υπηρεσίες για τους δημότες, με ανάδειξη του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, με στήριξη του επαγγελματία, του συνταξιούχου, της γυναίκας.
Με ευκαιρίες για τους νέους, με φροντίδα για τους μεγαλύτερους.

Δεν θα γυρίσουμε πίσω σε εποχές αναξιοκρατίας και στασιμότητας.
Ο δήμος Βόλβης είναι ήδη ισχυρός και του προσφέρει τα πάντα μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή με ενωτική προοπτική, που εκφράζει τη λαϊκή συσπείρωση.
Με ίσες ευκαιρίες για όλους, συνδυάζοντας την εμπειρία και την νεανική ορμή.

Βόλβη Μπροστά

Επιμένουμε να αγαπάμε τον τόπο μας.

Επιμένουμε να δημιουργούμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Τη δέσμευση ότι όλοι οι οικισμοί του δήμου Βόλβης πρόκειται να αποκτήσουν καθαρό πόσιμο νερό, έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμας, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στον Προφήτη.
OMILIA PROFITI5

Ανακοίνωσε το πρόγραμμα έργων ύδρευσης, προϋπολογισμού άνω των 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τη μεταφορά καθαρού νερού σε Νικομηδινό και Στίβο, λύνοντας προβλήματα δεκαετιών, την αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δεξαμενών για Μόδι, Κοκκαλού, Απολλωνία, καθώς και την επίλυση τοπικών ζητημάτων υδροδότησης σε Νέα Απολλωνία, Βαμβακιά, Μικρή και Μεγάλη Βόλβη, Βαγιοχώρι και Μικροκώμη.
Ειδικότερα, για την περίπτωση της Νυμφόπετρας, όπου τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκαν υψηλές τιμές ουρανίου, τόνισε ότι γίνεται συνεχίζεται το έργο μεταφοράς πόσιμου νερού από τον Προφήτη, επισημαίνοντας ότι με υπευθυνότητα ο δήμος Βόλβης ενημερώθηκε από τις αρχές και από την επιστημονική κοινότητα και ακολούθως ενημέρωσε τους κατοίκους.
Επέκρινε μάλιστα, όσους τρομοκρατούν τους δημότες επιχειρώντας να κερδίσουν ψήφους.
OMILIA PROFITI


Ο Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους στην επόμενη θητεία του θα είναι να προσελκύσει τους Έλληνες επισκέπτες στα ορεινά και παραλίμνια χωριά.
Για τον σκοπό αυτό, θα προβληθούν τα αξιοθέατα, η παράδοση και η γαστρονομία τους στις γειτονικές πόλεις, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.
Όπως ανακοίνωσε, στα αξιοθέατα θα προστεθεί και φυσικό αντίγραφο αγάλματος από τον Λέοντα του Ευαγγελισμού, που κοσμεί σήμερα την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον Ευαγγελισμό, ώστε να φαίνεται και από την Εγνατία Οδό.
OMILIA PROFITI3

Ακόμα, τόνισε ότι ο Προφήτης θα καθιερωθεί ως λαογραφικό κέντρο του δήμου Βόλβης, προβάλλοντας τα τοπικά έθιμα με κυρίαρχο εκείνο των Αράπηδων.

Από τον Προφήτη ο κ. Λιάμας παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε, την έναρξη διαδικασίας πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων δήμου Βόλβης, με ονομασία προέλευσης, με έμφαση σε ρίγανη, κηπευτικά, λάδι, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιμνίσια και θαλάσσια αλιεύματα, καθώς και τη διασύνδεση τους με τον τουρισμό (χρήση σε πρωινά ξενοδοχεία, μενού εστιατορίων, σημεία πώλησης τροφίμων κλπ).
OMILIA PROFITI2
Προβλέπει ακόμα, την ανάδειξη των ελαιώνων του δήμου με προβολή του αρχαίου ελαιοτριβείου στα Βρασνά, και του βυζαντινού ελαιοτριβείου στη Μικρή Βόλβη, την καθιέρωση σήματος τοπικών προϊόντων όπως του τσίπουρου στον Ευαγγελισμό και του καλαμποκιού στο Σχολάρι και τη στήριξη παραγωγής βιολογικών προϊόντων. Επίσης, θα διερευνηθούν τρόποι ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους αγρότες, όπως η δυνατότητα ενοικίασης μικρών δημοτικών κλήρων, μειωμένα δημοτικά τέλη, υποστήριξη συμμετοχής σε εθνικά-ευρωπαϊκά προγράμματα και θα στηριχθεί η δημιουργία γυναικείων συνεταιρισμών


Ο Διαμαντής Λιάμας, σημείωσε ότι θα διεκδικήσει τη δημιουργία ΚΕΠ στον Προφήτη και αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε μια σειρά τοπικών παρεμβάσεων στην δημοτική ενότητα Εγνατίας.


Εξέφρασε και πάλι την βεβαιότητα του ότι την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, οι δημότες με καθαρή πλειοψηφία θα δώσουν μια ισχυρή εντολή για να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά η πορεία ανάπτυξης του δήμου Βόλβης.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ

Οι δυο τελευταίες ομιλίες του Διαμαντή Λιάμα, πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου θα γίνουν στη Νέα Απολλωνία και τον Σταυρό.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά», θα μιλήσει την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας, ενώ η τελευταία ομιλία του Διαμαντή Λιάμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 20.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Σταυρού.