Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Θανάσης Κυριάκου.
Ο κος Κυριάκου είναι ελεύθερος επαγγελματίας. 
Ενεργό μέλος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λουτρών Νέας Απολλωνίας
και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Ηλεκτρολογικού Υλικού Βορείου Ελλάδος.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Megawatt A.E.

THANASIS KYRIAKOY

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Ζαχαρίας Aνταλής.
Ο κος Ανταλής είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Αγίου Γεωργίου.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Δ. Στοΐτσα.

ZAXARIAS ANTALIS

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Παναγιώτης Μάλαμας.
Ο κος Μάλαμας είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Μαδύτου την περίοδο 1999-2010
και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κοκκαλούς.

PANAGIOTHS MALAMAS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Μικρής Βόλβης, ο Ο.Π.Α.Π δήμου Βόλβης ο Φορέας διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης το δημοτικό σχολείο Μικρής Βόλβης Καθώς και εθελοντές συμμετείχαν στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης Μικρής Βόλβης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Μαρτίου 2019 γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης ενός σημείου αναφοράς για τον δήμο Βόλβης

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 1992 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1993. 
Έκτοτε, κάθε χρόνο, η ημέρα έχει διαφορετικό ειδικό θέμα και επικεντρώνεται σε μία πτυχή του γενικότερου κεφαλαίου "η σημασία του νερού".pagosmia imera nerou 2

pagosmia imera nerou 3

pagosmia imera nerou 4

pagosmia imera nerou 5

pagosmia imera nerou 8

pagosmia imera nerou 9

pagosmia imera nerou 10

pagosmia imera nerou 11

pagosmia imera nerou 12

pagosmia imera nerou 13

pagosmia imera nerou 14

pagosmia imera nerou 15

pagosmia imera nerou 16

pagosmia imera nerou 17

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα Ιωάννα Νούλα Χαριτωνίδου .
Η κα Χαριτωνίδου διαμένει με την οικογένειά της (πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών ) στην Μαυρούδα.
Έχει σπουδάσει βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων και εργάστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ως δημοτικός υπάλληλος. Εργάζεται τώρα ως εξωτερικός συνεργάτης σε γραφείο διεκπαιρέωσης υποθέσεων.

IOANNA NOYLA XARITONIDOY


Την ελπίδα και την αλληλεγγύη βραβεύει ο δήμος Βόλβης, στη Γιορτή Νεολαίας και Κοινωνικής Προσφοράς, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στις 11.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού. Στο επίκεντρο της γιορτής βρίσκονται οι μαθήτριες και οι μαθητές που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ/ΤΕΙ) της χώρας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης, την οποία οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.), πρόκειται να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε άτομα και φορείς, που διακρίθηκαν στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του εθελοντισμού.

Στη φετινή εκδήλωση, θα τιμηθούν: το Νηπιαγωγείο Στίβου για την εθελοντική δράση του, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού δημόσιων χώρων Let’s Do It Greece, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού για την αδιάλειπτη προσφορά του και κυρίως τη δραστική παρουσία του στις πλημμύρες του περασμένου Ιουνίου και στις χειμωνιάτικες κακοκαιρίες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανοιξιάς για τη συμβολή του στη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου, o Γιώργος Κυρμέλης για τη συμβολή του στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας των Στεφανινών, οι καταγόμενοι από τον δήμο Βόλβης, διατελέσαντες καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρούδης και Κωνσταντίνος Μάττας για το παράδειγμα ακαδημαϊκής πορείας που δίνουν στους νεοεισελθόντες φοιτητές και ο συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Ηλίας Λουκάς για την υποδειγματική προσφορά του.

Ακόμα, πρόκειται να τιμηθούν η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών, ιδρύματα τα οποία επί 40 χρόνια ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως το ανασκαφικό έργο του προσφάτως εκλιπόντα καθηγητή Νικόλαου Μουτσόπουλου, σε διάφορες γωνιές του δήμου Βόλβης, ώστε μέσω αυτών να αποδοθεί έμμεσα τιμή και στους εκατοντάδες συνεργάτες και φοιτητές του κορυφαίου αρχαιολόγου, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα στον Σταυρό, είχε ο επικεφαλής της εταιρείας «G. Stathopoulos Enterprise» Γιώργος Σταθόπουλος και οι συνεργάτες του, με αντικείμενο τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού ομίλου, που είχαν εκφράσει από πέρσι το ενδιαφέρον τους για τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, ζήτησαν και παρέλαβαν την Μελέτη Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, την οποία είχε εκπονήσει εταιρία επενδυτικών συμβούλων, κατ’ εντολή του δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας διαθέτουν εχέγγυα ανάπτυξης. Η μελέτη καταδεικνύει ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ανακαίνιση – αναμόρφωση όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και τις ανάλογες προωθητικές ενέργειες, η λουτρόπολη μπορεί να διατηρήσει μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 45% και να αποκτήσει πληρότητα που θα φτάνει στο 90%, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων της. Παράλληλα, υποδεικνύονται οι τρόποι χρηματοδότησης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων που επιδοτούν τουριστικές επενδύσεις σε ποσοστό έως και 60%.

Ο κ. Σταθόπουλος εκπρόσωπος της εταιρείας «G. Stathopoulos Enterprise», η οποία ήδη υλοποιεί επένδυση ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ασπροβάλτα, με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων μαζί με ιστορικό θεματικό πάρκο, τόνισε, ότι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας αποτελούν σημαντικό επενδυτικό στόχο, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με τις ξενοδοχειακές υποδομές της Ασπροβάλτας. Η εταιρία πρόκειται να μελετήσει τον φάκελο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης τόνισε: «τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας κουβαλούν ανυπέρβλητα οικονομικά βάρη για έναν μικρομεσαίο δήμο σε μια χώρα με οικονομική κρίση. Ωστόσο, την ίδια στιγμή που γειτονικές λουτροπόλεις έχουν κλείσει, εμείς δεν παραδώσαμε τα όπλα και προχωρήσαμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε η Νέα Απολλωνία να αποτελεί ελκυστική επένδυση για τον ιδιωτικό τομέα. Μέσα από την εκπόνηση της αναπτυξιακής μελέτης και την έγκαιρη αναγνώριση του φυσικού πόρου της, δώσαμε τα κατάλληλα κίνητρα για μια εξέλιξη που θα αναστρέψει τα δεδομένα και θα μεταμορφώσει τη λουτρόπολη σε ένα σημαντικό πόλο έλξης ιαματικού – ιατρικού τουρισμού εντός κι εκτός Ελλάδας, προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη, σε πείσμα των καταστροφολόγων της προεκλογικής περιόδου».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, σε σχέση με την τουριστική επένδυση στην Ασπροβάλτα, βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

sinantisi me ependites

Τον συνδυασμό"Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα Θεοφανώ (Φανή) Μαργαρίτου .
Η κα Μαργαρίτου είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.
kάτοχος πιστοποιητικού γραφής Braille.
Είναι μία ενεργός πολίτης και διαμένει με την οικογένεια της στον Άνω Σταυρό.

THEANO MARGARITOU

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με οργή, τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλουν υποψήφιοι δήμαρχοι για να συκοφαντήσουν τον τουρισμό της περιοχής μας, δηλαδή το κύριο μέσο που συγκράτησε την ανεργία στον δήμο μας, όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να λασπώσουν την εικόνα της περιοχής μας, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Διακινούν προκατασκευασμένα βίντεο που δήθεν έφτιαξαν Ούγγροι τουρίστες, δημιουργούν «στημένα» ρεπορτάζ και φωτογραφίες από… κεράκια στα Λουτρά μέρα μεσημέρι, προβάλουν εικόνες «καταστροφής» ακόμα και από κτίρια που δεν ανήκουν στον δήμο, όπως στον Μελισσουργό!

Το αποκορύφωμα ήταν να ζητούν από τους επενδυτές του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στην Ασπροβάλτα, να μην ανοίξουν γραφείο, δηλαδή να μην προχωρήσουν την επένδυση που πρόκειται να δώσει δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες, επειδή είναι προεκλογική περίοδος!

Αλήθεια όλα αυτά τα ανακάλυψαν σήμερα; Γιατί δεν τα κατήγγειλαν τόσο καιρό; Μήπως επειδή ήταν απόντες εδώ και χρόνια από τα κοινά του τόπου μας, είτε μέσα είτε έξω από το δημοτικό συμβούλιο; Ή μήπως επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και πρέπει να δείξουν ότι υπάρχουν και ασκούν κριτική;

Διαβεβαιώνουμε τους καταστροφολόγους, ότι μπορεί να κηλιδώνουν την εικόνα της περιοχής με τη λάσπη που πετούν αδιακρίτως, αλλά δεν μπορούν να καταστρέψουν μια συστηματική προσπάθεια ετών, η οποία αύξησε κατακόρυφα την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, έφερε μια τεράστια επένδυση τροφοδοτώντας άλλες και ένωσε σε μια γροθιά τις τουριστικές ενώσεις του τόπου μας.

Τους διαβεβαιώνουμε ακόμα, ότι είναι πολύ γερά τα θεμέλια που έχει βάλει ο δήμος Βόλβης, μαζί με τους επαγγελματίες του κλάδου και τους απλούς φιλόξενους πολίτες μας, ώστε να καταστραφούν από μια οργανωμένη εκστρατεία λάσπης.
Το μόνο που θα καταφέρουν με αυτή την επιχείρηση συκοφάντησης του τόπου μας είναι να πετύχουν ένα πολιτικό «χαρακίρι»
Επιτέλους ας το πάρουν απόφαση, ότι ο δήμος Βόλβης θα προχωρήσει μπροστά και δεν θα γυρίσει πίσω. Επειδή οι δημότες δεν θα ξεχάσουν εύκολα, εκείνους που θέλουν πρώτα να τους καταστρέψουν ώστε να μπορούν να τους «σώσουν» έπειτα.

Πως είναι δυνατόν οι δήθεν θιασώτες της απλής αναλογικής, των συναινέσεων και των συνεργασιών να πολιτεύονται με καταγγελίες, «ανθρωποφαγίες» και λασπολογίες; Οι εκλογές θα τελειώσουν. Με αυτές τις συνθήκες πως θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου;

Το μόνο που κατάφεραν με αυτή τους την τακτική είναι να αποκαλύψουν: αφενός την φτώχειά τους σε επιχειρήματα και προτάσεις, αφετέρου την έλλειψη ψυχραιμίας και την ηττοπάθεια.

Εμείς αν και έχουμε πολλούς «σκελετούς στο χρονοντούλαπο» δεν θα τους ακολουθήσουμε, επειδή ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη του τόπου μας και κοιτάμε μπροστά.

Τους καλούμε για μια ακόμα φορά να ενωθούν κι αυτοί στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας, μέσα από τη δημιουργία και όχι με την καταστροφολογία, μέσα από τις προτάσεις και όχι με τους αφορισμούς…


Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Παρασκευή (Βούλα) Γιαπαλή Τσιμπή.
Η κα Τσιμπή είναι ένας ενεργός πολίτης και διαμένει με την οικογένειά της στην Νέα Απολλωνία.

PARASKEYI GIAPALI TSIMPI

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Γεωργία Καράδαγλη Σαμαρά .
Η Σαμαρά διαμένει με την οικογένειά της στην Νέα Απολλωνία και είναι μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Νέας Απολλωνίας.

GEORGIA KARADAGLI SAMARA

Ο Δήμος Βόλβης και το Χαμόγελο του Παιδιού οργανώνουν ομιλία για την ενδοσχολική βία στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του bullying.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας (bullying), βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια, με μια εκστρατεία ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Βόλβης, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του, με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οργανώνει ομιλία με θέμα την ενδοσχολική βία (bullying), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 17:00 το απόγευμα.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης, θα είναι η ψυχολόγος του Οργανισμού Μαρία Τσίλλη, η οποία θα απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού.

Πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427, 2397023762


Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Μαρία Λιώτη.
Η κα Λιώτη κατοικεί στον Προφήτη και είναι νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά (αγροτικά ιατρεία Προφήτη, Σχολαρίου και Νυμφόπετρας). 
Διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Προφήτη τη δημοτική περίοδο 2011-2014 και από το 2014 έως σήμερα είναι κοινοτική σύμβουλος Προφήτη.

MARIA LIOTI


Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στις 18.00 το απόγευμα, στα Νέα Βρασνά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Βρασνών, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βρασνών και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών  πραγματοποιούν την παραδοσιακή λαμπαδηφορία.

Η εκδήλωση αρχίζει από την κεντρική πλατεία, και εξελίσσεται στις γειτονιές και τους δρόμους του οικισμού, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Στο τέλος της Λαμπαδηφορίας καίγονται οι δάδες και τα παιδιά πηδούν πάνω από τις φλόγες για να ξορκίσουν το κακό.

Σημειώνεται ότι το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Ελληνική Επανάσταση, και αποδίδεται στην «Πρώτη Ανάσταση του Έθνους», όπως ονομάστηκε η έναρξη της Επανάστασης του ’21 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την οποία γιόρτασαν με αναμμένες λαμπάδες οι κάτοικοι της Δημητσάνας, τόπο καταγωγής του ιεράρχη, ενώ κατ’ άλλους δάδες χρησιμοποιήθηκαν για να διαδώσουν το μήνυμα της εξέγερσης σε όλα τα χωριά.

Μία υπέροχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Βόλβης Υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Καραμάνη.

megaro mousikis 1
Πηγή: facebook opap dimou volvisΤον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κος Καραουλάνης Λευτέρης
Ο κος Καραουλάνης είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών.
Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου "Ελλήσποντος" από το 2011 και από το Φεβρουάριο του 2019 εκτελεί καθήκοντα Γενικού Γραμματέα. 

Είναι εθελοντής Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2018, με τουλάχιστον 450 ώρες εθελοντικής προσφοράς καθώς και πιστοποιημένος Ανανήπτης και Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) 
Ένας ενεργός πολίτης με συμμετοχή στα κοινά από το 2014.

LEFTERIS KARAOYLANIS


Ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, οι Εκδόσεις Πηγή και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ευφροσύνης Θεοφανίδου, μέλους της Ε.Λ.Β.Ε., με τίτλο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, Brain Drain», το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, ώρα 18.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λιμάνι Σταυρός).

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας και η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Γεωργία-Γοργώ Αλεξίου(εκπαιδευτικός-συγγραφέας). Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η κ. Σκέκλιου Αλεξάνδρα (καθηγήτρια Φιλόλογος) και η κ. Σοφία Ρούσσου (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας).

Ποιήματα απαγγέλλουν μαθητές του Γυμνασίου Ρεντίνας, η κ. Μπεμπεκίδου Αφροδίτη(συνταξιούχος νηπιαγωγός), η κ. Αικατερίνη Πλακούδη (μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου) και η κ. Χρυσούλα Στοΐτσα (μέλος της θεατρικής ομάδας).
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά: με κιθάρα ο κ. Καραμάνης Σταύρος, με μπουζούκι ο κ. Δάνης Στέλιος και με τραγούδι η κ. Καραμάνη Βασιλική.

Υποστήριξη: Βιβλιοχαρτοπωλείο Μολυβόσπιτο.

Ο Δήμος Βόλβης συνεργάζεται με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση VETS in ACTION, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά από δράσης όπως καταγραφή, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων του δήμου όπως επίσης και ενημερώσεις σε σε δημοτικά σχολεία για τη σωστή αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής παιδείας.
Για την ισχυροποίηση της συνεργασίας και την διασφάλιση των αποτελεσμάτων ο Δήμος Βόλβης υπέγραψε διετές σύμφωνο συνεργασίας με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση VETS in ACTION


Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Μαρία Ιωάννα Νουράκη.
Η κα Νουράκη είναι ενεργός πολίτης με συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις,
μέλος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Σταυρού και πτυχιούχος πληροφορικής.

MARIA IOANNA NOYRAKI

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Νατάσα Λίλη.
Η κα Λίλη είναι ενεργός πολίτης, κατοικεί στον Σταυρό με την οικογένειά της
και είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής αγωγής.

NATASA LILI

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Αλεξάνδρα Λαμπαδαρίδου Σκορδά.
Η κα Σκορδά είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Ασπροβάλτας όπου και κατοικεί με την οικογένεια της.

ALEKSANDRA LAMPRIANIDOU SKORDA

Με μεγάλη θλίψη, ο δήμος Βόλβης αποχαιρετά τον Νικόλαο Μουτσόπουλο, τον αρχαιολόγο που ανέδειξε με το έργο του τον ιστορικό πλούτο του τόπου μας, φωτίζοντας την ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και της Θράκης.

Επί 40 χρόνια εργάστηκε ακαταπόνητα στο κορυφαίο ίσως επιστημονικό του επίτευγμα, την αποκάλυψη του Κάστρου της Ρεντίνας, το οποίο ανέδειξε στις ανασκαφές του. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Πέτρα πέτρα έχω φιλήσει το Κάστρο της Ρεντίνας, τα μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης και πέραν αυτής, που αποδεικνύουν πλήρως όχι μόνο την ελληνικότητα, που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς, αλλά την αυθεντικότητα και τη συνέχεια».

Με επιστημονική επάρκεια, παρά τις αντιξοότητες, προχώρησε σε συστηματικές ανασκαφές στη Ρεντίνα, την αρχαία Αρέθουσα, τον Στρυμονικό Κόλπο και σε άλλα σημεία του δήμου Βόλβης, προσφέροντας ανεκτίμητο έργο.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε: «Εκ μέρους των κατοίκων του δήμου Βόλβης, εκφράζω τη λύπη μας στους οικείους και στους συνεργάτες του Νικόλαου Μοτσόπουλου. Εκφράζω και την ευγνωμοσύνη μας, για την ανεκτίμητη προσφορά του, καθώς ένωσε το παρόν με το παρελθόν, δίνοντας μας το ιστορικό υπόβαθρο για το μέλλον. Στον επίτιμο δημότη μας, τον Νικόλαο Μουτσόπουλο, χρωστάμε και τα μαθήματα ζωής που μας έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, με την πίστη και τη συστηματική αφοσίωση του στον στόχο, τη μεθοδικότητα, την απλότητα, τη συνέπεια και την αμεροληψία του. Ο ελληνικός πολιτισμός του οφείλει πάρα πολλά».

Ο δήμος Βόλβης είχε ανακηρύξει τον Νικόλαο Μουτσόπουλο επίτιμο δημότη του και τον Απρίλιο του 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, οργάνωσε ειδική ημερίδα προς τιμήν του, με θέμα τον αρχαιολογικό πλούτο του δήμου Βόλβης, όπου και τον τίμησε για μια ακόμα φορά.

Τα πρακτικά εκείνης της ημερίδας, όπου μέσα τους περιέχουν την τελευταία επιστημονική ανακοίνωση του Νικόλαου Μουτσόπουλου, για την περιοχή της Νυμφόπετρας, πρόκειται να εκδοθούν σύντομα από τον δήμο Βόλβης και θα αποτελούν το επίσημο αναμνηστικό δώρο σε όλους τους επίσημους επισκέπτες του δήμου.

Από τον μεγάλο «δάσκαλο», κρατάμε ως παρακαταθήκη τα στερνά του λόγια: «Ευλογώ τον Θεό που βρέθηκα σπαρμένος, τυχαία, εδώ στη Μακεδονία και μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω γιατί είμαι Έλληνας».

PLAKETA

TIMITIKI PLAKETA

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Δήμητρα Ιωσηφίδου .
Η κα Ιωσηφίδου κατοικεί στην Ανοιξιά και έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Τοπίου.

DHMHTRA IOSIFIDOY

Στις περιοχές Σταυρού - Άνω Σταυρού & Μηλιές

Ανακοινώνεται από την ΔΕΔΔΗΕ ότι για την συντήρηση των δικτύων της ΔΕΗ, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, θα γίνει ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ από ώρα 08:00 π.μ έως 2:30 μ.μ σε ολόκληρες τις περιοχές των οικισμών Σταυρού – Άνω Σταυρού και Μηλιές.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι κάτοικοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2394025555

Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν την καθορισμένη ώρα.

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κ. Κώστας Φωτιάδης.
Ο κ. Φωτιάδης κατοικεί με την οικογένειά του στον Ξηροπόταμο και είναι εκλεγμένος στο συμβούλιο της κοινότητα Φιλαδελφίου. 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Δ. Στοΐτσα.

KOSTAS FOTIADIS

Σε μια πρωτοποριακή συμφωνία προχώρησε ο δήμος Βόλβης με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση), ώστε να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένες δράσεις το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο Βόλβης στον Σταυρό, τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Σιάγκας με τους εκπρόσωπους της Vets in Action Maja Widler και δρ. Ζωή Κοντού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται η συνδρομή κτηνιάτρων της οργάνωσης για τα προγράμματα περίθαλψης, καταγραφής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων, η δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία του δήμου, η κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της νομοθεσίας και γενικότερα δράσεις που προωθούν το θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφει η διεθνής οργάνωση με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της  Maja Widler και πρόσθεσε: «ευχόμαστε ότι αυτό το υπόδειγμα συνεργασίας να ακολουθηθεί και από άλλους δήμους ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα των αδέσποτων ζώων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης επισήμανε ότι στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός πλέγματος δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα ζώα συντροφιάς. «Οι “Κτηνίατροι σε Δράση“ έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό το έργο», πρόσθεσε ο κ. Λιάμας, ευχαριστώντας παράλληλα και τη συνεισφορά των φιλόζωων εθελοντών δημοτών, οι οποίοι ενισχύουν τις κοινές δράσεις.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλβης Βασίλης Σιάγκας, επισήμανε ότι η συνεργασία των δυο πλευρών έχει αρχίσει εδώ και δυο χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας, περισσότερα από 1.200 αδέσποτα ζώα έχουν καταγραφεί, εμβολιασθεί και στειρωθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Βόλβης στην Κοκκαλού.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ενημερωτικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία του δήμου Βόλβης. Η εκπρόσωπος της Vets in Action στην Ελλάδα δρ. Ζωή Κοντού, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Προφήτη και του 2ου Δημοτικού Σταυρού. «Ευελπιστούμε», τόνισε η κ. Κοντού, «ότι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα, στην κοινή προσπάθεια για μια πραγματική, αισθητή μείωση στο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων».

Πληροφορίες: Βασίλης Σιάγκας, αντιδήμαρχος Βόλβης (6947208669) και δρ. Ζωή Κοντού, εκπρόσωπος Vets in Action στην Ελλάδα (6989860166).

ipografi simfonias d volvis vets in action 9 1

ipografi simfonias d volvis vets in action 1 1

ipografi simfonias d volvis vets in action 14 1

VETS IN ACTION ΠΡΟΦΗΤΗΣ 1 Αντιγραφή

Τον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Σουλτάνα Παντσάκη.

Η κα Παντσάκη είναι φιλόλογος, καθηγήτρια στο γυμνάσιο και λύκειο Σταυρού των οποίων έχει διατελέσει διευθύντρια. 

Διετέλεσε σύμβουλος στην Δημοτική κοινότητα Σταυρού 2011-2014.

Είναι Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της οικονομικής επιτροπής από το 2014.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του κ. Δ. Στοΐτσα.

SOYLTANA PANTSAKI

Tον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κ. Λάζαρος Κοτζαμανίδης.
Ο κ. Κοτζαμανίδης είναι πολύτεκνος, πατέρας 5 παιδιών και κατάγεται από την Βαμβακιά.
Διατελεί Πρόεδρος του Ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Βαμβακιάς «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

LAZAROS KOTZAMANIDIS

Tον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει η κα. Ευτυχία Παναγιωτίδου - Καρανέστωρα.
Η κα Παναγιωτίδου είναι μητέρα δύο παιδιών και
ενεργό μέλος του Ποντιακού Πολιτιστικού συλλόγου Βαμβακιάς «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

EYTYXIA PANAGIOTIDOU KARANESTORA

Από την άνεση του σπιτιού τους έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόµενοι, οπότε τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρµογή της Ελληνικό Κτηµατολόγιο, να δηλώνουν τα ακίνητά τους.

Με τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζεται η κτηµατογράφηση της χώρας ενώ δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως τις 24 Απριλίου 2019, σε 11 περιοχές.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Κτηµατολόγιο παρέτεινε την προθεσµία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.

Η προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων από τους κατοίκους εξωτερικού για ιδιοκτησίες σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηµατολογίου, ξεκινά την Τρίτη 12 Μαρτίου η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήµους Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλµυρού, Νοτίου Πηλίου της ΠΕ Μαγνησίας, καθώς επίσης και στον Δήµο Σκοπέλου της ΠΕ Σποράδων.

Η προθεσµία υποβολής δηλώσεων λήγει στις 12 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 12 Σεπτεµβρίου για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, στις 13 Μαρτίου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας και συγκεκριµένα στους προκαποδιστριακούς Δήµους Ιωλκού (πρώην Κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας, και στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διµηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σαγιατών.

Η προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 13 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους της ηµεδαπής και στις 13 Σεπτεµβρίου 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δηµόσιο.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή

Η εφαρµογή τούς επιτρέπει να δηλώνουν ό,τι περιλαµβάνει το έντυπο δήλωσης ∆2 (στοιχεία δηλούντων, στοιχεία ακινήτων, στοιχεία δικαιωµάτων και στοιχεία συνοδευτικών εγγράφων) και επιπλέον να εντοπίζουν τα ακίνητα στα οποία αντιστοιχούν τα δηλούµενα δικαιώµατα µέσω σύγχρονης εφαρµογής GIS σε ψηφιακές αεροφωτογραφίες του 2015-2016.

Οπως αναφέρουν από την Ελληνικό Κτηµατολόγιο, η ηλεκτρονική πλατφόρµα «λύνει τα χέρια» των Ελλήνων οµογενών, στους οποίους αντιστοιχούν µία στις 20 ιδιοκτησίες στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, διευκολύνεται ιδιαίτερα η υποβολή δηλώσεων για ακίνητα που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, ενώ καταργείται η διαδικασία αποστολής εγγράφων µέσω ταχυδροµείου.

Μέχρι σήµερα, δηλαδή, πραγµατοποιούνταν ηλεκτρονικά µέρος της διαδικασίας, επειδή οι ιδιοκτήτες χρειαζόταν να αποστείλουν ταχυδροµικά ορισµένα από τα απαιτούµενα έγγραφα.

Ταυτόχρονα, τα «έξυπνα» κινητά θα έχουν σηµαντικό ρόλο κατά τη διαδικασία της υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Υπενθυµίζεται ότι αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται η τέταρτη και τελευταία γενιά κτηµατογράφησης, που περιλαµβάνει 57 περιφερειακές ενότητες, 204 καλλικρατικούς δήµους, 5.342 Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 83,5 εκατ. στρέµµατα που αντιστοιχούν στο 63% της έκτασης της χώρας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «λύνει τα χέρια» των Ελλήνων οµογενών, στους οποίους αντιστοιχούν µία στις 20 ιδιοκτησίες στην Ελλάδα

Τα 7 βήµατα

Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες και όσοι διαθέτουν δικαιώµατα σε ακίνητα;

Θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του φορέα, πληκτρολογώντας www.ktimatologio.gr στον φυλλοµετρητή (browser).

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσµο «Ηλεκτρονική ∆ήλωση Κτηµατολογίου (Ν. 2308/1995)» εισέρχονται στην εφαρµογή, µε την πρόσβαση σε αυτή να γίνεται µέσω των κωδικών του Taxisnet.

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λογαριασµός τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσωπικός, δηλαδή δεν µπορούν να υποβάλουν δήλωση για άλλα πρόσωπα µε τον δικό τους λογαριασµό.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν τον νοµό ή τον Οργανισµό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συµπληρώνουν τα στοιχεία τους, επιλέγουν το ακίνητο, γράφοντας την οδό, την περιοχή κ.λπ.

Ο εντοπισµός της θέσης των δηλούµενων ακινήτων είναι υποχρεωτικός και πραγµατοποιείται µε τη χρήση πολλών σύγχρονων εργαλείων (δυνατότητα αναζήτησης µέσω: συντεταγµένων, σηµείων ενδιαφέροντος, οδών, τοπωνυµίων, οικισµών, κωδικών τεµαχίων αναδασµών/διανοµών, φόρτωσης αρχείων dxf, asci, εφαρµογής κινητού τηλεφώνου κ.λπ.).

Οι δικαιούχοι καλούνται να εντοπίσουν οριοθετώντας τη γεωγραφική έκταση της ιδιοκτησίας τους.

Η υποβολή των συνοδευτικών εγγράφων (µέγιστου επιτρεπόµενου µεγέθους 40Mb) γίνεται µόνο ηλεκτρονικά, µέσω της εφαρµογής, και προηγείται της διαδικασίας της πληρωµής.

Αφού ολοκληρώσουν τη δήλωση, µπορούν να πληρώσουν το αντίστοιχο τέλος κτηµατογράφησης, µέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, µε το τέλος να υπολογίζεται αυτόµατα από την εφαρµογή µε βάση τα δηλούµενα στοιχεία.

Σε κάθε σηµείο της διαδικασίας συµπλήρωσης της δήλωσης οι ιδιοκτήτες µπορούν να αποθηκεύουν τη δήλωση και να εξέρχονται από την εφαρµογή, ώστε να συνεχίσουν άλλη στιγµή αν το επιθυµούν.

Οταν όµως υποβάλουν οριστικά τη δήλωση, αυτή δεν µπορεί πλέον να αλλάξει από τους ίδιους και µε βάση το νοµικό πλαίσιο της Κτηµατογράφησης υπόκειται σε έλεγχο από εντεταλµένους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση µπορούν να βλέπουν από την εφαρµογή πόσες δηλώσεις έχουν κάνει είτε είναι υποβληθείσες είτε σε εκκρεµότητα.

Tον συνδυασμό "Βόλβη Μπροστά" και τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα δήλωσε ότι στηρίζει ο κ. Άγγελος Π. Χαϊδευτός.
Ο κ. Χαϊδευτός είναι ελεύθερος επαγγελματίας, τρίτεκνος και κατοικεί στον Άνω Σταυρό.
Είναι πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ Άνω Σταυρού και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ρεντίνας.

AGGELOS XAIDEYTOS

Σε διετή συνεργασία προχωρούν από αύριο ο Δήμος Βόλβης και η διεθνής φιλοζωική οργάνωση Vets in Action, αρχίζοντας εκστρατεία ενημέρωσης

Πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί η κίνηση του δήμου Βόλβης να προχωρήσει σε διετή συνεργασία με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση), που εδρεύει στην Ελβετία, η οποία με την τεράστια εμπειρία της και τη μεγάλη εθελοντική παράδοση, θα συμβάλει καίρια στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής παιδείας και την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στις 13.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλβης στον Σταυρό, θα υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας, από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και τους εκπροσώπους της οργάνωσης Maja Widler και δρ. Ζωή Κοντού.

Θα προηγηθεί στις 12.00 μεσημέρι, επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, όπου οι εκπρόσωποι της Vets in Action, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλβης Βασίλη Σιάγκα, θα ενημερώσουν μαθητές και δασκάλους, για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο δήμος Βόλβης και η διεθνής φιλοζωική οργάνωση, συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών για τα ζώα συντροφιάς, η αρχή της οποίας έγινε από το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη.

Η αντιπροσωπεία της φιλοζωικής οργάνωσης, στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί τον χώρο περίθαλψης ζώων του δήμου Βόλβης, που βρίσκεται στην Κοκκαλού (δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας). Στον χώρο εκείνο, με επικεφαλής τον κτηνίατρο της Vets in Action  δρ. Konstantin Antov, συνεχίζεται η περίθαλψη, καταγραφή, εμβολιασμός και στείρωση των αδέσποτων ζώων του δήμου, που άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου και διαρκεί έως την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης και οι «Κτηνίατροι σε Δράση» έχουν μια κοινή πορεία, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2017 και  είχε ως αποτέλεσμα την -έως σήμερα- καταγραφή, στείρωση και εμβολιασμό περισσότερων από 1200 αδέσποτων ζώων του δήμου Βόλβης.

Ο δήμος Βόλβης και η διεθνής φιλοζωική οργάνωση Vets In Action σας προσκαλούν για την κάλυψη των αυριανών εκδηλώσεων.

Πληροφορίες: Βασίλης Σιάγκας, αντιδήμαρχος Βόλβης (6947208669) και δρ. Ζωή Κοντού, εκπρόσωπος Vets in Action στην Ελλάδα (6989860166).

Για το πρόγραμμα στειρώσεων, πληροφορίες-ραντεβού στο τηλ.: 2393330115

Η υπόθεση των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, που ήρθε στην επιφάνεια με την πρόσφατη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, για μια επιχείρηση που δοκιμάζεται εδώ και πάνω από 15 χρόνια από οικονομικά προβλήματα.

Δίνει την ευκαιρία όμως να γίνουν ορισμένες διαπιστώσεις.

Η πρώτη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που κόπηκε το ρεύμα, μέσα σε ελάχιστη ώρα είχαν φτάσει στον χώρο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που φωτογράφιζαν τις αίθουσες και τη ρεσεψιόν με τα… κεράκια, ενώ ακόμα έξω ήταν μέρα(!), χωρίς καν να περιμένουν να πέσει η νύχτα. Έστησαν αμέσως "πάρτι" (άλλωστε ήταν Τσικνοπέμπτη), γιατί βρήκαν θέμα για να χτυπήσουν τη διοίκηση του δήμου. Και τέλος έσπευσαν να μεταφέρουν την είδηση σε ιστοσελίδα και να οργανώσουν δυσφημιστικά ρεπορτάζ.

Ο τόπος μας για να πάει μπροστά θέλει συναίνεση και συνεργασία και όχι αναφορές και καταγγελίες.

Δυστυχώς μετά την απουσία ετών η αντιπολίτευση εμφανίστηκε τώρα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές και αντί να έρθει με προτάσεις και επιχειρήματα ακολουθεί παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές.
Αλήθεια, με αυτές τις μεθόδους θα προβάλουν τον τόπο τους και αύριο θα το μετατρέψουν σε «σημαντικό κληροδότημα ευημερίας»; Αυταπατώνται αν νομίζουν ότι τα λουτρά προσφέρονται για να πετάξουν λάσπη, καταγγέλλοντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί ξεχνούν ότι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας είναι δημοτική επιχείρηση και ότι στο παρελθόν συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο και άτομα που είναι συνεργάτες τους.
Ο δήμος Βόλβης δεν είναι ο οικονομικός διαχειριστής μιας Ανώνυμης Εταιρείας και ας είναι δημοτική επιχείρηση, κι αυτό πραγματικά προκαλεί απορίες γιατί ορισμένοι αξιώνουν να γίνει.
Όσο και να προσπαθούν όσοι θέλουν να πάρουν εκλογικά οφέλη, δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν τους δημότες, για το θέμα των Λουτρών Νέας Απολλωνίας. Μια επιχείρηση την οποία «κληρονόμησε» ο δήμος Βόλβης, με μεγάλα χρέη, που προέρχονταν από υψηλά δάνεια και μεγάλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους (ίσως πρέπει να γίνει μεγαλύτερος έλεγχος για αυτά τα παλιά δάνεια και τα χρέη).

Μέσα σε μια οικονομική κρίση, που έδωσε χαριστικά κτυπήματα σχεδόν σε όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις (αλήθεια μήπως λειτουργούν τα Λουτρά Θεσσαλονίκης ή τα Λουτρά Λαγκαδά;), η επιχείρηση προσπάθησε να σταθεί όρθια, παρά τη δραστική μείωση του εσωτερικού τουρισμού (περικοπές ασφαλιστικών ταμείων) και τη μείωση των εσόδων, ενώ παράλληλα έτρεχαν τόκοι και φόροι.

Τι κατάφερε; Σήμερα για πρώτη φορά και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, εξοφλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι οι προμηθευτές. Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπτυξης των Λουτρών, που αποτελεί και «φάρο ελπίδας» για το μέλλον και πολύτιμο εργαλείο για κάθε επενδυτή.
Μάλιστα, με εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από επενδυτές, όπως έχει καταγραφεί πρόσφατα και στον Τύπο, αποδεικνύεται ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη μελλοντικά. Δυστυχώς όχι λειτουργώντας ως δημοτική επιχείρηση.

Όχι μόνο επειδή υπάρχει οικονομική αδυναμία για εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και για μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία που θα προσελκύσει νέους λουόμενους, αλλά κι επειδή υπάρχει ο βραχνάς των χρεών.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι υψηλές και όπως αποδείχθηκε η «χαριστική βολή» δόθηκε όταν βεβαιώθηκαν πρόστιμα της Εφορίας και του ΙΚΑ (που αφορούν και περίοδο πριν τον δήμο Βόλβης).
Σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες για αυτή την κατάληξη. Ευθύνες στους διοικούντες προ της δημιουργίας του δήμου Βόλβης, για την κρατικοδίαιτη λειτουργία της και για τη διόγκωση των υποχρεώσεων. Ευθύνη στις εκάστοτε διοικήσεις της επιχείρησης, που δεν κατόρθωσαν να συμμαζέψουν τα οικονομικά δεδομένα, ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που –πριν απομακρυνθούν- έβαλαν το προσωπικό συμφέρον τους πάνω από το κοινό συμφέρον.
Ευθύνη έχουμε κι εμείς ως διοίκηση του δήμου, κυρίως στο ότι δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως ότι η ιδιωτικοποίηση της ήταν μονόδρομος και προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε δημοτική επιχείρηση.

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή, ότι δεν προσπάθησε να βρει λύση, για να εξυγιάνει τα Λουτρά.

Καλούμε τους πολίτες να μην ακούν τα ψεύτικα μεγάλα λόγια για μετατροπή των Λουτρών σε… Άγκιστρο, χωρίς κεφάλαια και χωρίς σχέδιο (άλλωστε η αντιπολίτευση ουδέποτε κατέθεσε μια πρόταση για τα Λουτρά, απλά πάντα εκτόξευε κατηγορίες), αλλά με προφανή στόχο να τάξουν προσλήψεις και να βολέψουν ίσως και μερικούς από τους υπαίτιους της κακής οικονομικής κατάστασης, οι οποίοι σήμερα είναι δίπλα τους, μάλλον ως κακοί συμβουλάτορες.

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα και έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη των Λουτρών Νέας Απολλωνίας. Παρά την κατασυκοφάντησή τους από τους όψιμους σωτήρες, τόσο η νέα όσο και η παλαιά λουτρόπολη, εξακολουθούν να προσελκύουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Όσο για το θέμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, ενημερώνουμε ότι προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκτός σεζόν και δεν υπάρχουν πελάτες στη λουτρόπολη. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Βόλβης, δεν μπορεί να αναλάβει την κάλυψη της οφειλής, όπως –παράτυπα έκανε τα προηγούμενα χρόνια- καθώς τα Λουτρά είναι Ανώνυμη Εταιρεία.

Αστυνομικοί έπιασαν επ' αυτοφώρω τους έξι δράστες να αποβιβάζουν 10 ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα σε εγκαταλειμμένη αποθήκη

Στη σύλληψη έξι ατόμων-μελών εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 17-39 ετών, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου, 2/3, αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, καθώς οι πρώτοι ενέχονταν σε παράνομη μεταφορά ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 2ας Μαρτίου, αστυνομικοί διαπίστωσαν την αποβίβαση σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη περιοχής του δήμου Βόλβης, δέκα ανθρώπων που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, από δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία και συνελήφθησαν. Μάλιστα από τους έξι συλληφθέντες, οι τέσσερις ήταν οδηγοί και συνοδηγοί των οχημάτων και οι δύο επιτηρητές της αποθήκης.

Τα ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα  παράνομης μεταφοράς και πλέον οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή:makthes.gr

Η μακρά παράδοση του εθελοντισμού στον δήμο Βόλβης, φιλοδοξεί να συνεχιστεί και φέτος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού του περιβάλλοντος Lets Do It Greece, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2019, υπό την ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης, το Σάββατο 2 Μαρτίου, ο ΟΠΑΠ οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και εθελοντών.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει ο εθελοντισμός στον δήμο, καθώς η αθρόα συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και φορέων στις εκστρατείες καθαρισμού ακτών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, έχουν αποσπάσει τον πανελλήνιο έπαινο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπολογίζεται ότι μόνο πέρσι κατά τη διάρκεια του Let’s Do It Greece, συμμετείχαν 1785 άτομα σε δράσεις που έγιναν σε όλη την έκταση του δήμου Βόλβης.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, ο δήμος Βόλβης έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει και να στηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικών οργανώσεων στον δήμο Βόλβης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα, τόσο τους συλλογικούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων κηδεμόνων) και τις εκπαιδευτικές μονάδες, όσο και τους μεμονωμένους εθελοντές για την ευαισθησία τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Παναγιώτης Παπαγεράς, τόνισε ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, θα συνδράμουν εκείνη την ημέρα όπου τους ζητηθεί και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.


ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 5

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 4

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 6

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 8

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 12

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 7

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 13

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 22

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 29

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 28

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 27

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 15

ekdilosi gia ton sintonismo Lets Do It 2019 24