Με την αριθμ. 1/7-1-2019 Απόφαση του Δημάρχου Βόλβης, όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παιδικών σταθμών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βόλβης για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστά.
Οι έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και ο παγετός που επικρατεί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, επέβαλε την λήψη απόφασης για την διακοπή των μαθημάτων τουλάχιστον για μία ημέρα.
Για τις επόμενες ημέρες (Τετάρτη και μετά) και εφόσον συνεχίσουν να επικρατούν ακραίες συνθήκες θα εκδοθεί νεώτερη Απόφαση.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου και σταδιακά έως και την Κυριακή, έγινε εφικτή η διάνοιξη της πρόσβασης και στους 39 οικισμούς του δήμου Βόλβης, καθώς και όλων των εθνικών και επαρχιακών οδικών δικτύων, καθώς και πολλών τμημάτων αγροτικής και δασικής οδοποιίας. Σήμερα, ειδικά συνεργεία και μηχανήματα, συνεχίζουν την προσπάθεια για τη διάνοιξη μικρότερων δρόμων εντός των οικισμών, η οποία όμως δυσχεραίνεται από τον παγετό.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό του δήμου διότι, με αυταπάρνηση και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσει την κυκλοφορία, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους ορεινούς οικισμούς. «Επίσης», πρόσθεσε, «θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ευχαριστία μου στις κρατικές υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Αστυνομία, που συνέδραμαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και τους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν άμεσα ενισχύοντας μας με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Περισσότερο, όμως θέλω να ευχαριστήσω εκείνους τους δημότες, που συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, δίνοντας παράδειγμα αλληλεγγύης και προσφοράς».

Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Βόλβης συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές: 23970 61900 και 6906 418225.ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 07/01/2019

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ του ΟΚΠΑΠ Δήμου Βόλβης θα παραμείνουν αύριο 07 Ιανουαρίου 2019 κλειστοί.
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΚΠΑΠ,
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΟΪΤΣΑΣ

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Σταυρό του δήμου Βόλβης έγινε παρουσία του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα, αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβ ουλίου με κάθε επισημότητα πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το τσουχτερό κρύο και οι χιονοσμένες ακτές στην παραλία του Σταυρού δεν εμπόδισαν τους θαραλέους κολυμβητές να βουτήξουν για να πιάσουν το Σταυρό. Οι κολυμβητές απέσπασαν το θερμό χειρικρότημα του κόσμου και τα συγχαρητηρία του δημάρχου, ο οποίος ευχήθηκε καλή φώτιση σε όλους τον κόσμο.

 
https://www.facebook.com/754359631/videos/10156096577039632/

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 8 άτομα, όταν τα Ε.Ι.Χ. οχήματά τους ακινητοποιήθηκαν, στην περιοχή Βασιλούδι του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.
Νωρίτερα η πυροσβεστική επενέβη στην περιοχή της Ασπροβάλτας, με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες, προκειμένου να απεγκλωβίσει δύο ανθρώπους οι οποίοι λόγω της χιονόπτωσης είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή με το όχημά τους.


Με μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης αρχίζει η νέα χρονιά στον δήμο Βόλβης, καθώς συμβολικά από τις πρώτες ενέργειες θα είναι η ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να αρχίσει η εκστρατεία ενημέρωσης στην τοπική αγορά, για την προσέλκυση επιχειρήσεων, που θα παρέχουν εκπτώσεις και κοινωνικές παροχές, στους κατόχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης» του δήμου Βόλβης.

Σημειώνεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση της ειδικής αυτής κάρτας, η οποία θα συνδέεται με σειρά κοινωνικών παροχών, υπηρεσιών και εκπτώσεων. Δικαιούχοι θα είναι, εκτός των απόρων και όσοι πολίτες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα να έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ (για μοναχικό άτομο) έως 11.000 ευρώ (για 4μελή οικογένεια), χωρίς περιορισμό εισοδήματος για ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους, ενώ θα περιλαμβάνει και τα εξαρτώμενα μέλη των δικαιούχων.

Ο δήμος Βόλβης, από την πλευρά του θα παρέχει στους δικαιούχους, μεταξύ άλλων και χορήγηση δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου σε όλες τις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, και δωρεάν συμμετοχής στα αθλητικά δημοτικά προγράμματα, απαλλαγή τροφείων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα των δημοτικών μουσικών σχολών και στις λουτροθεραπείες των Λουτρών Νέας Απολλωνίας.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις του δήμου Βόλβης θα κληθούν να παρέχουν εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες ή άλλες παροχές στους δικαιούχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το 2019 στον δήμο Βόλβης, αρχίζει με μια δράση αλληλεγγύης. Η δημιουργία της Κάρτας Αλληλεγγύης, μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε το πνεύμα συντροφικότητας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στους πολίτες. Οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες μας θα αισθανθούν ότι οι συνάνθρωποι τους προσφέρουν έμπρακτα. Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά όσους υποφέρουν, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπορική τους κίνηση».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και πάροχοι κοινωνικών υπηρεσιών θα ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους συμμετοχής τους στην κοινωνική δράση της Κάρτας Αλληλεγγύης Δήμου Βόλβης.

Μια νέα χρονιά ανατέλλει και η αυγή του 2019 μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Ελπίδα, πως η νέα χρονιά θα φέρει σε όλους μας υγεία και ευημερία.

Αισιοδοξία, πως στο δήμο μας, οι πολίτες θα βιώσουν ακόμα καλύτερες μέρες, ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας.

Αποφασιστικότητα, πως όσοι κατέχουμε θέση ευθύνης, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα με βασικό μας μέλημα, την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τους συνδημότες μας.

Τα συναισθήματα αυτά και οι ελπιδοφόρες σκέψεις για το νέο έτος, ας μετατραπούν σε επιλογές και πράξεις, ποτισμένες από πίστη και αλληλεγγύη, υλοποιώντας το μήνυμα αγάπης που μας έστειλε η Γέννηση του Χριστού.

Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και μια μικρή πράξη προσφοράς, ένας καλός λόγος, μπορεί να απαλύνει τη δυστυχία, τον πόνο και την απελπισία του συνανθρώπου μας. Όταν μετατρέψουμε σε πράξεις το αίσθημα της συλλογικότητας, τότε θα δημιουργήσουμε μια πραγματική κοινωνία ενότητας και αλληλεγγύης.

Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να πετύχουμε και τους συλλογικούς και τους ατομικούς μας στόχους.

Εύχομαι πρωτίστως υγεία σε σας και τις οικογένειες σας, και σας μεταφέρω τις ευχές του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, της δημοτικής αρχής και των δημοτικών υπαλλήλων, για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019.

Χρόνια πολλά - Καλή Χρονιά
Διαμαντής Ι. Λιάμας
Δήμαρχος Βόλβης
 

Γλέντησαν με την ψυχή τους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία Νέων Βρασνών για να αποχαιρετίσουν το 2018 με το έθιμο "Γεια χαρά Καραβασίλα", που έγινε πλέον  θεσμός στα Ν.Βρασνα. Όπως κάθε χρόνο δεκάδες επισκέπτες βρέθηκαν στη γιορτή, της  "Τσιγαρίδας", έφαγαν ήπιαν και γιόρτασαν την αποχώρηση του χρόνου με πολύ κέφι .

 


Ο πολιτιστικός σύλλογος Νέων Βρασνών ολοκλήρωσε και φέτος μια μεγάλη σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις διατηρώντας τις παραδόσεις.

Το παλιό Σχολείο άνοιξε για λίγο τις πόρτες του φωτίστηκε από λαμπιόνια γέμισε από τις φωνές τα γέλια και τα τραγούδια των παιδιών και το κουδούνι του ξαναχτύπησε μετά από 20 χρόνια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Λίμνης "Λάντζα".  Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά και ο κόσμος έφερε κεράσματα για όλους.

Ο Σύλλογος Σκεπαστού με τους μουσικούς της ορχήστρας του, γιόρτασε τα Χριστούγεννα στη Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης. Η γενική πρόβα κατέληξε σε γιορτή με πολύ τραγούδι χορό και κέφι... Οι μουσικοί Κίμων Τερζίδης, Γιάννης Μπούρας και Γιάννης Κουτσάκης έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Μιχάλη Ελευθεριάδη και οι χορευτές του συλλόγου χόρεψαν.  Τα μέλη του συλλόγου ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές!!!

Ανακοίνωση για την αναβολή της εκδήλωσης βράβευσης μαθητών που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου εξέδωσε ο ΟΠΑΠ δήμου Βόλβης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Δήμου μας, η οποία θα διεξαγόταν τη Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου Σταυρού.

 

Εκδρομή στα Τρίκαλα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.
Η εκδρομή θα γίνει με σκοπό την επίσκεψη στο "Μύλο των Ξωτικών".
Η Αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 07.30 το πρωί από 
την πλατεία των Ν.Βρασνών στις 7:30 π.μ. με κόστος που έχει οριστεί στα 15 ευρώ κατ' άτομο που περιλαμβανει τη μεταφορα.
 
Για τα παιδιά που πηγαίνουν παραδοσιακό χορό η μεταφορά είναι δωρεάν.
Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν για όλους. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 6973438229.

Θετικά βήματα για την τουριστική προβολή της περιοχής έκανε ο Δήμος Βόλβης καθώς προχώρησε στη δημιουργία τουριστικού σήματος, έρευνας αγοράς, αλλά και στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης.
Αυτό τόνισε μιλώντας στα “Πέριξ’’ της TV100 ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ανάδειξη της λίμνης Βόλβης με οικοτουρισμό, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και υποστήριξης θεματικών τουριστικών δράσεων.


Τη Δημιουργία  μιας σύγχρονης τουριστικής πλατφόρμας, που θα λειτουργεί ως εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ, τον προγραμμαησμό καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε φεστιβαλική μορφή όλον τον χρόνο, τη συστηματική προσέγγιση των Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές και το επιλεκτικό άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών με αιχμή την κεντρική Ευρώπη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Βόλβης.

Αλλωστε, η περιοχή φιλοδοξεί να γίνει 12μηνος προορισμός, αξιοποιώντας θάλασσα, λίμνη και βουνό, αλλά και τα θρησκευηκά και ιστορικά αξιοθέατά της. Μεταξύ των σχεδιασμών αυτής της τουριστικής στρατηγικής είναι η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης με οικοτουρισμό και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ιππασία, αλλά και η υποστήριξη θεμαηκών τουριστικών δράσεων, με επικέντρωση στον ιαματικό, στον ποδηλατικό και τον ορειβατικό τουρισμό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Διάμα, το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του δήμου είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής προσπάθειας αρκετών χρόνων. «Στόχος μας ήταν όχι μόνο να διασφαλίσουμε ότι ενισχύοντας τον τουρισμό θα συγκρατήσουμε την ανεργία στην περιοχή μας, κάτι που ευτυχώς επιτύχομε, αλλά να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον. Επίσης, να διεκδικήσουμε πιο ποιοτικό τουρισμό και κυρίως να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα εργάζονται στον τόπο τους* σημείωσε σχετικά

Ο δήμαρχος Βόλβης, παρουσιάζοντας το νέο τουριστικό σχέδιο, αναφέρθηκε και στον διαχρονικό σχεδίασμά της δημοτικής Αρχής για τον τουρισμό, από τη δημιουργία ειδικού τουρισηκού σήματος και την τακτική παρουσία σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις έως την επιτυχή βράβευση των οργανωμένων ακτών του Στρυμονικού με οκτώ Γαλάζιες Σημαίες και τις διασυνοριακές συνεργασίες με το εξωτερικό

Της Μαρίας  Μαθιοπούλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) δήμου Βόλβης σας προσκαλεί στην Χορωδιακή βραδιά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Λυκείου Ασπροβάλτας

XORODIAKI VRADIA

Οι καλές πρακτικές και οι προγραμματισμένες κινήσεις, που προτείνονται να γίνουν για την ανάδειξη του βέλτιστου τουριστικού προϊόντος, αποτελούν το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης, του δήμου Βόλβης, το οποίο παρουσιάστηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στον Σταυρό, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα: «Ο Τουρισμός ως εμπειρία ζωής. Σύγχρονη Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού».

Η δημιουργία σύγχρονης τουριστικής πλατφόρμας στη λογική του ψηφιακού μάρκετινγκ, η διαμόρφωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε φεστιβαλική μορφή σε όλη τη διάρκεια του έτους, η συστηματική προσέγγιση των Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές και το επιλεκτικό άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, ειδικά στην Κεντρική Ευρώπη, είναι ορισμένες από τις κοστολογημένες προτάσεις του σχεδίου.

Ακόμα, σχεδιασμοί όπως η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης με οικοτουρισμό και εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ιππασία), η υποστήριξη θεματικών τουριστικών δράσεων, όπως ο ιαματικός, ο ποδηλατικός και ο ορειβατικός τουρισμός, προήλθαν τόσο από τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενα χρόνια σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, όσο και από τη συνδρομή των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στον δήμο Βόλβης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής προσπάθειας αρκετών χρόνων. «Στόχος μας», είπε, «ήταν όχι μόνο να διασφαλίσουμε ότι ενισχύοντας τον τουρισμό θα συγκρατήσουμε την ανεργία στην περιοχή μας, κάτι που ευτυχώς επιτύχαμε, αλλά να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον. Και για να διεκδικήσουμε πιο ποιοτικό τουρισμό, και κυρίως, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα εργάζονται στον τόπο τους». Ο δήμαρχος Βόλβης, αναφέρθηκε στον μακροχρόνιο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον τουρισμό, από τη δημιουργία ειδικού τουριστικού σήματος και την τακτική παρουσία σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, έως την επιτυχή βράβευση των οργανωμένων ακτών του Στρυμονικού με 8 Γαλάζιες Σημαίες και τις διασυνοριακές συνεργασίες με το εξωτερικό. Και κατέληξε λέγοντας ότι «για μας ο τουρισμός είναι το μέσο που θα πάει τον τόπο μας ψηλά, γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τον προασπίσουμε και ενωμένοι να κοιτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ και το πρόσκαιρο κέρδος», ευχαριστώντας τους τουριστικούς συλλόγους της περιοχής για την εποικοδομητική και πολυεπίπεδη συνεργασία τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας to the point, Δημήτρης Κατσαντώνης, παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες του σχεδίου, που αναπτύσσεται σε 140 σελίδες, τόνισε ότι ο δήμος Βόλβης διατηρεί πολύ μεγάλες προοπτικές για να επιτύχει 12μηνο τουρισμό, αξιοποιώντας θάλασσα, λίμνη και βουνό, αλλά και τα θρησκευτικά και ιστορικά αξιοθέατα του.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, εγκωμίασε την ύπαρξη μακροπρόθεσμου προγραμματισμού στον τουρισμό, προσθέτοντας ότι ο δήμος οφείλει να αξιοποιήσει τη στρατηγική του θέση.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, στην εισήγηση του αναφέρθηκε στους τρόπους προσέγγισης τουριστών, με εφαλτήριο την πολύχρονη εμπειρία του στον τουριστικό τομέα.

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανέπτυξε τη σημασία της ισόρροπης ανάπτυξης στον τουρισμό, με έμφαση στη συνεργασία και την δικτύωση, ενώ η επικοινωνιολόγος Ρόζα Εδιάρογλου επικεντρώθηκε στο digital marketing για την ανάδειξη ενός τουριστικού προορισμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυναν οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Αρβανιτίδης (ΚΙΝ.ΑΛ.) και Γιώργος Λαζαρίδης (ανεξάρτητος), ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν ο διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Τουρισμού Δημήτρης Γκουγκούλης, μέλη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολόπουλος, τα προεδρεία των τουριστικών ενώσεων του Δήμου Βόλβης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μαστροδημήτρης και πλήθος κόσμου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 1

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 2

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 3Υπογράφηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων αποκατάστασης από θεομηνίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 15.439.000,00 ευρώ.

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Πρόκειται για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής για φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες που έπληξαν τις περιοχές στις 26,27,28 Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα αφορά στο Δήμο Βόλβης της ΠΕ Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Βισαλτίας της Π.Ε. Σερρών, στους Δήμους Σιθωνίας – Κασσάνδρας – Πολυγύρου – Αριστοτέλη της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τουριστική ημερίδα έγινε χθες (Σάββατο) στον Σταύρο, που μαζί με την Ασπροβάλτα, και τα Βρασνά αποτελούν το θαλάσσιο μέτωπο του Νομού Θεσσαλονίκης στο Στρυμονικό κόλπο.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το νέο business plan για την τουριστική ανάπτυξη του ∆ήµου Βόλβης, που αφορά όχι μόνο στο παραθαλάσσιο μέτωπο άλλα και στη λίμνη Βόλβη, τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας και άλλες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.
Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος αναφέρθηκε σε τι έχει γίνει μέχρι τώρα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τι προγραμματίζει από δω και πέρα.
Έγινε σαφές πως Δήμος σκοπεύει να κινηθεί με έναν πιο σύγχρονο τρόπο όσον αφορά στην τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής που θα φέρει όχι μόνο περισσότερους τουρίστες αλλά μεγαλύτερα έσοδα.
Να βελτιωθούν οι υποδομές και να δώσει ρόλο στους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής. Επίσης ανακοίνωσε πως μπήκαν οι υπογραφές για την παραχώρηση χώρου σε επενδυτές, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Ασπροβάλτα ένα μεγάλο πεντάστερο ξενοδοχείο μαζί με θεματικό πάρκο.
Επίσης είπε πως στόχος της διοίκησης του Δήμου, είναι η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης και των ιαματικών λουτρών της Νέας Απολλωνίας που θα διευρύνουν σημαντικά την τουριστική περίοδο στην περιοχή.
Στην ημερίδα, χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης και ο ανεξάρτητος Γιώργος Λαζαρίδης και οι τρεις αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να βελτιωθούν τα έσοδα και όχι μόνο οι αριθμοί των αφίξεων.
Στην ημερίδα μίλησε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες και πολιτικές της Περιφέρειας για την βελτίωση των τουριστικών μεγεθών (αφίξεις και έσοδα) αλλά και τις ενέργειες για την προβολή και προώθηση της περιοχής.
Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία to the point, η οποία καταγράφει την τουριστική πραγματικότητα της περιοχής.
Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ∆ηµήτρης Κατσαντώνης, παρουσίασε το νέο business plan για την Τουριστική Ανάπτυξη του ∆ήµου Βόλβης, το οποίο αποτελεί ένα καλό εργαλείο για το σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατσαντώνης “το Business plan έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται από τον Δήμο”.
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και γνωστός τουριστικός πράκτορας Μιχάλης Ζορπίδης, αναφέρθηκε στο τι ζητά ο επισκέπτης και ο τουριστικός πράκτορας από έναν τουριστικό προορισμό.
Απευθυνόμενος στους πολιτικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, δεν παρέλειψε να καταγγείλει την υπερφορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων.
Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Καθηγητής Τµήµατος Οικονοµικών Επιστηµών του ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην “Επιχειρηµατικότητα, Ανάπτυξη και Τουρισµός” ενώ η επικοινωνιολόγος Ρόζα Εδιάρογλου, έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για την χρησιμότητα του ψηφιακού μάρκετινγκ για την ανάδειξη ενός τουριστικού προορισμού.
Την ημερίδα παρακολούθησε πολύς κόσμος.
Παρόντες ήταν ο διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Τουρισμού Δημήτρης Γκουγκούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Νίκος Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Ματροδημήτρης.

Το έντονο ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών για τα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού κόλπου, επιβεβαίωσε η παρουσία του δήμου Βόλβης στην 4η τουριστική έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας για την Ελλάδα, την GRECKA PANORAMA 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, η αποστολή του δήμου Βόλβης, περιελάμβανε τους προέδρους των συλλόγων ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Ασπροβάλτας-Βρασνών Παναγιώτη Επιτρόπου και Σταυρού Αλέξανδρο Κιντσάκη, πλαισιωμένη από τον πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Νίκο Νικολόπουλο και το μέλος της Επιτροπής Νάσο Κωνσταντινάκη.  

Ο αριθμός ρεκόρ των περίπου 10.000 επισκεπτών, περιηγήθηκαν  το περασμένο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018, στους χώρους της GRECKA PANORAMA 2018, μέσα στο Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy, στο κέντρο της Βαρσοβίας. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το περίπτερο του δήμου Βόλβης για τις διακοπές στο ελληνικό θέρετρο, ακόμα και μέσα από ειδικά φυλλάδια τυπωμένα στην πολωνική γλώσσα. Ο δήμος Βόλβης εκπροσώπησε την Ελλάδα στην έκθεση, μαζί με άλλους 14 νησιωτικούς δήμους και έξι περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ο δήμαρχος Βόλβης και οι τουριστικοί παράγοντες του δήμου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν τόσο με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Πολωνίας, όσο και με εκπροσώπους της πολωνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας ότι την ερχόμενη τουριστική σεζόν, θα αυξηθούν σημαντικά οι Πολωνοί τουρίστες, στις ακτές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα αποτελεί για την Πολωνία τον πρώτο προορισμό για διακοπές, ενώ το 2018 επισκέφθηκαν τη χώρα μας ένα εκατομμύριο Πολωνοί τουρίστες.

Ο Δήμος Βόλβης (Σταυρός, Ασπροβάλτα, Βρασνά) που αποτελεί το θαλάσσιο μέτωπο του Νομού Θεσσαλονίκης στον Στρυμονικό κόλπο, αποκτά όλο και πιο δυναμικό βηματισμό σε θέματα τουριστικής προβολής και προώθησης. 

Πρόσφατα ο Δήμος, μαζί με τους Συλλόγους τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής, συμμετείχαν στην τουριστική έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα GRECKA PANORAMA που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία. Η έκθεση γνώρισε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ η Coca Cola συμπεριέλαβα τον Σταύρο στη διαφημιστική της καμπάνια που έκανε για την συγκεκριμένη έκθεση. 
Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Βόλβης στην GRECKA PANORAMA καθώς η επέκταση στην Πολωνική αγορά ενδιαφέρει πάρα πολύ την περιοχή. Θυμίζουμε πως τα Βαλκάνια είναι ο βασικός τροφοδότης τουριστών της περιοχής και στρατηγική του Δήμου είναι πλέον το άνοιγμα και άλλων αγορών, με την Πολωνία να αποτελεί προτεραιότητα. 
Τον Δήμο Βόλβης εκπροσώπησε στην έκθεση ο Δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας και τα προεδρεία των συλλόγων ιδιοκτητών καταλυμάτων Αλέξανδρος Κιντσάκης (Σταυρού) και Παναγιώτης Επιτρόπου (Ασπροβάλτας-Βρασνών). 
Παρόν ήταν επίσης ο Πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Νίκος Νικολόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Νάσος Κωνσταντινάκης που δραστηριοποιείται τουριστικά στην περιοχή και έχει ενεργό ρόλο σε θέματα τουριστικής προβολής και προώθησης.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (PDF)

Τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του για την τουριστική ανάπτυξη του, πρόκειται να παρουσιάσει ο Δήμος Βόλβης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα «Καλυβιώτης», στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα: «Ο Τουρισμός ως εμπειρία ζωής. Σύγχρονη Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού», θα γνωστοποιηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλβης.

Παράλληλα, ειδικοί εισηγητές, θα αναπτύξουν θέματα για τον τουρισμό, όπως η τουριστική επιχειρηματικότητα, το ψηφιακό marketing και η ελκυστικότητα ενός προορισμού στους επισκέπτες και τους τουριστικούς πράκτορες.

 Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.00, με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, τους χαιρετισμούς των επισήμων και ειδικές παρεμβάσεις από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης - αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Βόλβης από τον διευθύνοντα σύμβουλο to the point Δημήτρη Κατσαντώνη και οι εισηγήσεις του πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη, του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και της επικοινωνιολόγου Ρόζας Εδιάρογλου. Συντονιστής της ημερίδας, που διεξάγεται από τον δήμο Βόλβης με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θα είναι ο δημοσιογράφος τουρισμού Σάκης Παπαδόπουλος.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Το ζήτημα της διακοπής των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία τον περασμένο Ιούνιο στο Δήμο Βόλβης , φέρνει στη βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης και επισημαίνει τον κίνδυνο για νέες καταστροφές.

Ο κ. Αναστασιάδης , αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης απέστειλε επιστολές (29.06.2018) προς τους κ. κ Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης ,Εσωτερικών και  προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές του Δήμου Βόλβης  που επλήγησαν, για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα, κάτι το οποίο έγινε.

Με αφορμή την διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών και τον κίνδυνο νέων καταστροφών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και  ζητά να πληροφορηθεί  από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ποιο λόγο έχουν σταματήσει τα έργα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα ρωτά και πότε υπολογίζεται η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης; 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Αναστασιάδη έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-3842  28/11/18

   Προς τους κκ. Υπουργούς:         Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση

                                                          Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Βόλβης.
 

Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στις 27 και 28 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού, προκλήθηκαν εκτεταμένες  καταστροφές στις περιοχές των Βρασνών, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού, του Δήμου Βόλβης, για αυτό και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες ξεκίνησαν, δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία έχουν αποσυρθεί.

Επειδή, οι υπάρχουσες συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες με ορατό το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών σε περίπτωση βροχόπτωσης, μετατρέποντας τα ρέματα σε χειμάρρους

Επειδή, η περιοχή είναι πολύ ευάλωτη στα ακραία καιρικά φαινόμενα, και ιδιαίτερα οι παραλιακοί οικισμοί

Επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουν εκ νέου και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα αποκατάστασης

Ερωτάσθε κκ. Υπουργοί:

1.- Για ποιο λόγο έχουν σταματήσει τα έργα αποκατάστασης;

2.- Πότε υπολογίζετε την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης; 

 

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ενημερωτική εκδήλωση για το κτηματολόγιο διοργανώνει ο δήμος Βόλβης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. Σταυρού. Στην εκδήλωση θα συζητηθεί ο τρόπος ένταξης των περιουσιών των δημοτών στην κτηματογράφηση.

KTIMATOLOGIO

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει για άλλη μια φορά το δημαρχιακό θώκο Βόλβης εκφράζει μέσω του GrTimes.gr ο νυν δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας. Ο κ. Λιάμας μεταξύ άλλων  αναφέρεται στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει για τρίτη φορά το δήμο Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας… δήμαρχος στην καθημερινότητά του αλλά και τις δυσκολίες που έρχονται στις διοικήσεις των δήμων εξαιτίας του «Κλεισθένη».

Ο κ. Λιάμας σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Μπουτάρη κάνει λόγο για «σοφή απόφαση». «Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά επέρχεται κόπωση. Η απόφασή του δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για ανανέωση και η ιστορία για διεκδίκηση της δημαρχίας σε όλους» σχολιάζει ο δήμαρχος Βόλβης. Μιλώντας για την δική του διοίκηση ο κ. Λιάμας δυσκολεύεται να βαθμολογήσει με άριστα το 10 το έργο του. «Αυτό θα τον κάνουν οι πολίτες» λέει. «Πολλά πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε εξαιτίας των συνθηκών δεν μπορούμε να τα κάνουμε» λέει. Κάνει λόγο για απίστευτη γραφειοκρατία που «φρενάρει» αποφάσεις και έργα. «Όλα τα χρόνια που είμαστε διοίκηση επιτελέσαμε ένα σημαντικό έργο» ισχυρίζεται.

Μιλώντας από την «καρδιά» του κέντρου της πόλης, τα γραφικά Λαδάδικα, ο δήμαρχος Βόλβης υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της διοίκησής του είναι ότι μπήκαν σε τάξη τα οικονομικά του δήμου του. Σε ό,τι αφορά τα έργα ιεραρχεί ως πρώτο την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής η οποία πριν μήνες επλήγη από τη θεομηνία που τη «χτύπησε». «Υπάρχουν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία, την οδοποιία, τους δρόμους, την αναβάθμιση του εξοπλισμού μας» σχολιάζει.

Ο κ. Λιάμας μεταξύ πολλών υποχρεώσεων, επισκέψεων σε υπηρεσίες, συσκέψεων με συνεργάτες του μίλησε στο GrTimes.gr και αποκάλυψε πως η δουλειά του δημάρχου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο δήμαρχος Βόλβης που πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ στην Ασπροβάλτα (μεταξύ άλλων αναμένεται να κατασκευαστεί σε ακίνητο του δήμου πεντάστερο ξενοδοχείο και θεματικό πάρκο για την αρχαία Ελλάδα) υπογραμμίζει πως αντίστοιχες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τουριστικά την περιοχή του θα γίνουν σε Βρασνά και Σταυρό. «Είμαστε μια τουριστική περιοχή και θέλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του δήμου και των δημοτών μας τα ακίνητα που διαθέτουμε. Υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα να λυθούν αλλά πιστεύουμε ότι τι προσεχές διάστημα θα έχουμε εξελίξεις. Εξελίξεις θα έχουμε και στις εγκαταστάσεις των Λουτρών στην Νέα Απολλωνία που θα αξιοποιηθούν» τονίζει.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο «Κλεισθένης» το νέο νομοθετικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα πλαίσιο δίκαιο. «Δεν ξέρουμε όμως πως θα εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με φοβίζει γιατί δεν έχει αναπτυχθεί η κουλτούρα των συνεργασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φοβάμαι ότι θα υπάρξει αλισβερίσι πάνω και κάτω από το τραπέζι» λέει ο κ. Λιάμας. «Δεν με φοβίζει η απλή αναλογική. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε» συμπληρώνει.

«Ένας δήμαρχος πρέπει να αποχωρεί όταν ο κόσμος δεν τον θέλει γιατί είναι αποκομμένος» ισχυρίζεται. «Ο δήμαρχος πρέπει να συνομιλεί με τον κόσμο για να γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι επιθυμούν οι πολίτες» αναφέρει.

«Οι δήμαρχοι παίρνουν πολλά χρήματα και έχουν εξασφαλίσει μια άνετη ζωή σε περίοδο κρίσης, ισχύει;» τον ρωτώ. «Προφανώς και πρόκειται για μύθο. Όταν έχεις ένα μεγάλο εύρος, πολλούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που θέλεις να ενισχύσεις, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν γίνεται ο αντιδήμαρχος να μην ανταποκριθεί» απαντά. «Πόσος είναι ο μισθός του δημάρχου Βόλβης;» συνεχίζω. «Ο μισθός του δημάρχου Βόλβης είναι 2.200 ευρώ. Έχω να επισκεφτώ 40 χωριά και να είμαι δίπλα σε όσους μου ζητήσουν βοήθεια» σχολιάζει.

Αν και ο κ. Λιάμας προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική του ταυτότητα, κρίνει θετικά την ύπαρξη πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με τη στάση που έχει κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τη συμβολή της κ. Νοτοπούλου και του πρωθυπουργικού γραφείου καταφέραμε και λύσαμε ζητήματα που απασχολούσαν την περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια. Η κ. Νοτοπούλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση πολλών προβλημάτων αρκετών δήμων και εγώ θα έβαζα ένα θετικό πρόσημο στο έργο της» καταλήγει ο κ. Λιάμας.

Οι ευχές του κ. Λιάμα για το GrTimes.gr Πηγή:grtimes.gr

Το δρόμο για τη δημιουργία “πράσινων σημείων”, στα οποία οι κάτοικοι θα μπορούν να μεταφέρουν για διαχείριση οποιοδήποτε ανακυκλώσιμο υλικό, ανοίγουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Βόλβης και Παύλου Μελά.  
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκα, αυτοί είναι “οι δήμοι που ήδη έχουν προχωρήσει τον σχεδιασμό τους σε βαθμό που να προσέλθουν στην Περιφέρεια για να λάβουν περιβαλλοντική αδειοδότηση για την δημιουργία πράσινων σημείων”.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιουτίκας, δήλωσε, ότι έχει σχεδιαστεί ένα “πράσινο σημείο”, και μάλιστα σε κεντρικό σημείο της πόλης, επί των οδών Δελφών και Μαρτίου. “Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, πρόθεση του Δήμου είναι να δώσει βαρύτητα και στη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών και άλλων ρευμάτων αλλά και στην εντατικοποίηση της εκπαίδευσης των πολιτών. Εκεί θα πηγαίνουν μαθητές από σχολεία για να εκπαιδεύονται και να ενημερώνονται τι είναι τα πράσινα σημεία και τι πρέπει να κάνουν”, επισήμανε και διευκρίνισε ότι οι λειτουργίες του “πράσινου σημείου” θα φιλοξενούνται σε κλειστό στεγασμένο χώρο, αφού ανακατασκευαστούν κάποια παλιά κτίρια.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, στο Δήμο Παύλου Μελά έχει σχεδιαστεί ένα μεγάλο “πράσινο σημείο”, σε έκταση άνω των δέκα στρεμμάτων. Και στην περίπτωση αυτή οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, ενώ έχουν επιλυθεί ζητήματα που είχαν προκύψει στην πορεία. Παράλληλα, ο Δήμος Παύλου Μελά γνωστοποίησε, πρόσφατα, ότι απορρίφθηκε σχετική προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου με την οποία είχε εγκριθεί η εκτέλεση των τεχνικών μελετών για την κατασκευή του χώρου.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Βόλβης, εκεί σχεδιάζεται να δημιουργηθούν έξι “πράσινα σημεία”. “Ο Δήμος Βόλβης έχει στο σχεδιασμό του έξι σημεία. Θεωρώ ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση γιατί πραγματικά ένα μόνο δεν θα αρκούσε σε ένα δήμο τόσο μεγάλης έκτασης, στον οποίο οι κάτοικοι μένουν μακριά, σε διάφορες περιοχές, αλλά πρέπει να έχουν κοντά τους πράσινο σημείο” τόνισε ο κ. Γιουτίκας. Όπως εξήγησε, “η φιλοσοφία του πράσινου σημείου είναι ότι πηγαίνει ο πολίτης μόνος του εκεί, άρα το σημείο αυτό πρέπει να βρίσκεται σε μια χιλιομετρική απόσταση που τον διευκολύνει, ώστε να βρίσκεται εκεί εντός 8, 10 λεπτών. Δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο πολίτης να διανύσει διαδρομή μιας ώρας. Το πράσινο σημείο πρέπει να είναι κοντά του. Άρα, ο Δήμος Βόλβης σωστά σκεπτόμενος έχει σχεδιάσει έξι πράσινα σημεία”.

Περιγράφοντας ένα “πράσινο σημείο” ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: “είναι ένας οριοθετηµένος και κατάλληλα διαµορφωµένος χώρος, µε τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισµό, όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν ανακυκλώσιµα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, µέταλλα, πλαστικά, υφάσµατα, βρώσιµα έλαια, ή χρησιµοποιηµένα αντικείµενα, ρουχισµό, έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, προκειµένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιµοποίηση”.

Αναλύοντας το ρόλο μιας τέτοιας δομής, σημείωσε, ότι η δηµιουργία “πράσινων σηµείων”, συµβάλλει τα µέγιστα στην προώθηση της προετοιµασίας για την επαναχρησιµοποίηση και την ανακύκλωση υλικών και πρώτων υλών που μπορούν εκ νέου ν’ αξιοποιηθούν, την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, σχολίασε, ότι η δημιουργία αυτών των χώρων αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας εθνικής πολιτικής για τα απόβλητα, καθώς και του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία.

“Πρόκειται για ευθύνη και υποχρέωση που έχουν πλέον οι ΟΤΑ. Κάθε Δήμος υποχρεούται να δημιουργήσει και να λειτουργεί τουλάχιστον ένα πράσινο σηµείο. Είναι μια πρακτική που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στην αρχή. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε με τους ΟΤΑ και της στήριξης που τους παρέχουμε, όπου την έχουν ανάγκη, έχουμε πετύχει να εξασφαλίσουμε το πρώτο και ίσως το πιο κρίσιμο στοιχείο για τη λειτουργία των πρώτων πράσινων σημείων, που είναι η εξεύρεση των πόρων. Στην τελευταία από τις συχνές συναντήσεις μου με εκπροσώπους των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, τους τόνισα ότι υπάρχουν προς διάθεση δέκα εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, σε συγχρηματοδότηση από το Ταµείο Συνοχής, απ’ όπου μπορούν άμεσα να αναζητήσουν κονδύλια για την ίδρυση Πράσινων Σημείων”, τόνισε ο κ. Γιουτίκας.

Τα κονδύλια αυτά, όπως διευκρίνισε, μπορούν να χρηματοδοτήσουν όλες τις βασικές υποδομές κατασκευής ενός οργανωµένου “πράσινου σημείου”, την περίφραξη, την πύλη εισόδου, την ασφαλτοστρωµένη πλατεία, τον αποθηκευτικό εξοπλισµό, τους στεγασµένους χώρους, (γραφείο, αποθήκες εργαλείων, χώρος αποδυτηρίων) τα μηχανήματα, ακόμη και την αγορά γης, εφόσον δεν υπάρχουν κατάλληλοι δημοτικοί χώροι.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει τις προσπάθειες των δήμων προς αυτή την κατεύθυνση σε κάθε βήμα, από την κατάρτιση του φακέλου της πρότασης τους έως την χωρίς καθυστερήσεις περιβαλλοντική τους αδειοδότηση.

Στην Ασπροβάλτα, υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και την εταιρεία “G. STATHOPOULOS ENTERPRISE”, δια των εκπροσώπων της Γιώργου Σταθόπουλου και Αναστάσιου Παπαδόπουλου, για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα.

Η επένδυση αυτή, πρόκειται να υλοποιηθεί στην Ασπροβάλτα, σε δημοτική έκταση 57 στρεμμάτων, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Απρίλιο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, και εκμισθώθηκε από την πλειοδοτούσα εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα, προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις πρόκειται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι επενδυτές, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αναπτύξουν δραστηριότητες εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, εκκλησιαστικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού. Εκτός του τιμήματος μίσθωσης της δημοτικής έκτασης, οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης, ωφελούνται μεταξύ άλλων και από τις ακόλουθες δεσμεύσεις: α) Η εταιρεία οφείλει να αξιοποιήσει κατ’ ελάχιστο σε ποσοστό 80% εργατοτεχνικό προσωπικό προερχόμενο από το δήμο Βόλβης, που διαμένει μόνιμα στο δήμο, καθώς και επιστημονικό προσωπικό που διαμένει μόνιμα ή προέρχεται από τον δήμο Βόλβης, β) το συνεδριακό κέντρο του συγκροτήματος θα παραχωρείται δωρεάν στο δήμο για διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.ά, γ) θα έχουν δωρεάν είσοδο οι μαθητές όλων των σχολείων του δήμου Βόλβης στο θεματικό πάρκο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δέσμευση ότι η εταιρεία απαγορεύεται να διαθέτει πακέτα «all inclusive», για λόγους τόνωσης της τοπικής αγοράς και στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα γιατί βάλαμε τα θεμέλια της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στον δήμο μας και από τις μεγαλύτερες στην ευρύτερη περιοχή. Τα οφέλη της είναι πολλαπλά και δεν εστιάζουν μόνο στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας. Η δημιουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στο δήμο μας, σε συνδυασμό με το θεματικό πάρκο για την αρχαία Ελλάδα, αναδεικνύει το τουριστικό προϊόν μας και προσελκύει τουρίστες υψηλότερου εισοδήματος. Μάλιστα, ο τρόπος λειτουργίας χωρίς «all inclusive» θα τροφοδοτήσει και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τους επενδυτές, γιατί δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι μπορείς να συνδυάσεις μια ελπιδοφόρα επένδυση, με οφέλη για την τοπική κοινωνία. Είναι το καλύτερο παράδειγμα κι εύχομαι να ανοίξει το δρόμο και σε άλλες παρόμοιες επενδύσεις με θετικό πρόσημο για τους δημότες, αλλά και για τους επισκέπτες του δήμου μας».

Από την πλευρά του ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας Γεώργιος Σταθόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον δήμο Βόλβης για τη συνεργασία τους που οδήγησε σε αυτή την συμφωνία, εκδηλώνοντας έμμεσα το ενδιαφέρον της εταιρείας και για νέες επενδυτικές κινήσεις –συνδυαστικού χαρακτήρα- στον δήμο Βόλβης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας. Ειδικότερα, σημείωσε: «Η στρατηγική θέση του δήμου Βόλβης, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τις βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες ακτές του, συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό. Επιδιώκουμε να τον αναδείξουμε, με ένα τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών και ένα  θεματικό πάρκο. Το ενδιαφέρον μας για επενδύσεις στην περιοχή δεν σταματά εδώ. Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας σε ένα ιδανικό περιβάλλον στη λίμνη Βόλβη, μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με τις τουριστικές υπηρεσίες στις ακτές του Στρυμονικού κόλπου. Οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τους αποτελούν για μας, μια ιδιαίτερα ελκυστική επενδυτική ευκαιρία ».

ipografes ependisi asprovalta

ipografes ependisi asprovalta 61

ipografes ependisi asprovalta 111

ipografes ependisi asprovalta Γεωργιος Σταθοπουλος

Τις αλλαγές που θα προκύψουν από τον ερχόμενο Μάιο, στην εκλογή των αιρετών εκπροσώπων (δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων) και τη νέα λειτουργία των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί να διαφωτίσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση στη Νέα Μάδυτο, που οργανώνει  ο Δήμος Βόλβης και η Τοπική Κοινότητα Νέας Μαδύτου.

Η ενημερωτική ημερίδα για το νέο νόμο που καθορίζει αυτές τις αλλαγές, τον αποκαλούμενο «Κλεισθένη», θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα της κοινότητας Νέας Μαδύτου, με την παρουσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Πρόκειται να γίνει μια σύντομη παρουσίαση του νέου νόμου, με εισηγήσεις των: Γιάννη Καραγιάννη (αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Λαγκαδά, νομικός με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο), Δημήτρη Ζακαλκά (πρώην δήμαρχος Αξιού, νομικός με διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο) και Γιώργο Αντωνόπουλο (δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, μέλος επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης).

Την εκδήλωση, θα συντονίσει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Μαδύτου Βλαδίμηρος Όχουνος και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος και συζήτηση με τους πολίτες.

H 23η Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών θα πραγματοποιηθεί από τις 22 εως τις 25 Νοεμβρίου στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας Θεσσαλονίκης:  

Το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, περιηγήσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα δρώμενα…………..

Συμμετοχή στην Χειμερινή: Η διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πλήρη (και άφθονη) διατροφή, θα γίνει είτε στο Ξενοδοχείο Αριστοτέλης, είτε στα καταλύματα (Bungalows) των Λουτρών.

Διαμονή στα Bungalows κατ’ άτομο με όλα τα αναμνηστικά της εκδήλωσης:

  • Για άφιξη Πέμπτη, 80€ για μέλη με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και 100€ για ΜΗ κατόχους κάρτας μέλους.
  • Για άφιξη Παρασκευή,60€ για μέλη με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και 75€ για ΜΗ κατόχους κάρτας μέλους.
  • Για άφιξη Σάββατο, 45€ για μέλη με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και 55€ για ΜΗ κατόχους κάρτας μέλους.

Διαμονή στο Hotel Aristotelis κατ’ άτομο με όλα τα αναμνηστικά της εκδήλωσης:

  • Για άφιξη Πέμπτη, 105€ για μέλη με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και 125€ για ΜΗ κατόχους κάρτας μέλους.
  • Για άφιξη Παρασκευή, 80€ για μέλη με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και 95€ για ΜΗ κατόχους κάρτας μέλους.

Για πληροφορίες Δημητριάδης Θεόδωρος, Έφορος Εκδηλώσεων ΜΟΤ.Ο.Ε. - ΤΗΛ. : 6930340310

Συμμετοχές - Κρατήσεις γίνονται MONON ηλεκτρονικά, στο http://www.e-motoe.gr/hotelres.aspx

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ο δήμος Βόλβης έφερε σε πέρας για μια ακόμα χρονιά, το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση “Vets In ACTION” και εθελοντών.

Οι δράσεις, πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που λειτούργησε σε δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας.
perithalpsi adespoton DSC 4684

Ειδικότερα, η δωρεάν στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και ηλεκτρονική καταγραφή (τοποθέτηση «τσιπ») εφαρμόσθηκε σε 263 αδέσποτα ζώα (194 σκυλιά και 69 γάτες),  τα οποία μεταφέρθηκαν απ’ όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτά, τα 125 αδέσποτα ζώα «υιοθετήθηκαν» από πολίτες.

perithalpsi adespoton dimos volvis 2018 1

Τον τελευταίο χρόνο
περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα, δέχθηκαν την φροντίδα κτηνιάτρων, είτε των μονίμων συνεργατών-κτηνιάτρων του δήμου Βόλβης, είτε των μελών της οργάνωσης “Vets In ACTION”, ενδεικτικός της επιτυχίας που είχε η εφαρμογή του προγράμματος. Ο δήμος Βόλβης για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να συνεργαστεί για μια ακόμα διετία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Σιάγκας, ευχαρίστησε την “Vets In ACTION” και τους κτηνιάτρους Konstantin Antov και Liliya Shtabekova για την παροχή υπηρεσιών και ιατρικών υλικών, τους εθελοντές Ζωή Κοντού και Αθανάσιο Ζλάτκο για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συνδρομή της εμπειρίας τους, καθώς και το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλβης, για την προσπάθεια και το ζήλο που επέδειξαν, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

perithalpsi adespoton dimos volvis 2018 4

perithalpsi adespoton dimos volvis 2018 6


Γιά πρώτη φορά τιμήθηκε τήν Πέμπτη 25η Ὀκτωβρίου τ.ἒ. μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ἡ μνήμη τοῦ Ὁσίου καί θεοφόρου πατρόςSAM 2505
ημῶν Αὐξεντίου τοῦ ἐν Κατιρλί Μικρᾶς Ἀσίας ἀσκήσαντος στήν ὁμώνυμο Ἐνορία τοῦ Κάτω Σταυροῦ Θεσσαλονίκης, πού ἀνήκει στήν Ἱερά Μητρόπολη Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὂρους καί Ἀρδαμερίου. Λέμε γιά πρώτη φορά, ἐπειδή μέχρι πρότινος ἡ μνήμη του ἐτιμᾶτο στίς 14 Φεβρουαρίου, καθότι τήν ἡμέρα ἐκείνη ἑορτάζει ὁ Ὃσιος Αὐξέντιος ὁ ἐν Βουνῷ καί γιά τοῦτο συνεόρταζε μαζί του κατά παλαιό ἒθος καί πρακτική τῆς Ἐκκλησίας μας καί ὁ Ὃσιος Αὐξέντιος ὁ ἐν Κατιρλἰ, ἀφοῦ ἦταν ἂγνωστη ἡ ἡμερομηνία τῆς Κοιμήσεώς του.

   Τήν παραμονή ἐψάλη Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός, στόν ὁποῖο προέστη καί ἐκήρυξε τόν θεῖο λόγο ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παν. Ἀρχιμ. π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Τήν κυριώνυμο ἡμέρα τῆς ἐορτῆς τοῦ Ὂρθρου καί τῆς Πανηγυρικῆς Θείας Λειτουργίας προέστη ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος ἀπό τούς Παν. Ἀρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη καί π. Ἐφραίμ Τσόλη, τούς Αἰδ. Οἰκ. π. Ἀθανάσιο Βουρνίτη, π. Χαράλαμπο Δουλγκέρη καί π. Παναγιώτη Καλαντζῆ , τόν Αἰδ. π. Διονύσιο Μυρόβαλη τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λαγκαδᾶ καί τούς Διακόνους π. Γεώργιο Κυριάκου καί π. Κωνσταντίνο Ἰσαακίδη.

   Ὁ Λαός τοῦ Σταυροῦ πού, ὃπως εἲπαμε, γιά πρώτη φορά γιόρτασε τόν Ἃγιό του στίς 25 Ὀκτωβρίου, ἦλθε καί τίμησε τήν ἁγιασμένη ρίζα τῶν προγόνων του, μέ ἐπικεφαλῆς τόν Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντῆ Λιάμα, τούς Ἀντιδημάρχους κ. Μαρία Χατζῆ καί Ἀπόστολο Καρακίτσο, τόν Πρόεδρο τῆς Δημοτικῆς Κοινότητος Σταυροῦ κ. Χρῆστο Γκολιδάκη, τόν Ἐπιτελάρχη τῆς Α΄ Ταξιαρχίας Καταδρομῶν Ἀλεξιπτωτιστῶν κ. Ἀνέστη Ἐλευθεριάδη, τόν Διοικητή τοῦ Β΄ Λιμενικοῦ Τμήματος Σταυροῦ κ. Πέτρο Τσαούση, τόν Διοικητή τοῦ Πυροσβεστικοῦ Κλιμακίου Σταυροῦ κ. Νικόλαο Ἀνδρέου κ.ἂ..

   Ὁ Σεβασμιώτατος στήν ὁμιλία του ἀνέπτυξε λεπτομερῶς τήν ἁγία βιοτή τοῦ Ὁσίου Αὐξεντίου, ὁ ὁποῖος γεννήθηκε στήν Ἂνδρο τῶν Κυκλάδων στίς ἀρχές τοῦ 18ου αἰῶνος καί ὑπηρέτησε ὠς νεωκόρος στόν Ναό τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ στόν Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως. Κατόπιν χειροτονεῖται Διάκονος καί ὑπηρετεῖ στήν παραθαλάσσια κωμόπολη Κατιρλί τῆς Νικομήδειας τῆς Μικρᾶς Ἀσίας ὃπου ἐπιδίδεται σέ ὑψηλά πνευματικά ἀγωνίσματα. Ζῶντας ζωή ἀσκητική, κατά τόν λόγιο μοναχό Καισάριο Δαπόντε, ἀποκτᾶ φήμη Ἁγίου πού ξεπερνᾶ τά ὃρια τοῦ Κατιρλί καί πλῆθος χριστιανῶν συνάζεται γιά νά τόν συμβουλευθῆ. Μεταξύ αὐτῶν καί πολλοί Κληρικοί, Ἐπίσκοποι καί Πατριάρχες. Ὁ τιμιώτερος ἀπό αὐτούς ἦταν ὁ Πατριάρχης Κύριλλος ὁ Ε΄, πού πρωτοστάτησε στόν ἀναβαπτισμό τῶν προσερχομένων στήν Ὁρθοδοξία ἀπό τόν Παπισμό, τούς Διαμαρτυρομένους, τούς Ἀρμενίους καί ἂλλους. Ὁ ὃσιος Αὐξέντιος μέ δυνατά κηρύγματά του στηρίζει τή διδασκαλία τοῦ Πατριάρχου περί ἀναβαπτισμοῦ, κάτι πού ὑπεστήριαζαν ὁ ἃγ. Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης, ὁ ἃγ. Ἀθανάσιος ὁ Πάριος καί ὁ ἃγ. Μακάριος ὁ Νοταρᾶς. Ὃταν ἐξεδιώχθη ὁ Κύριλλος ὁ Ε΄ ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη, παραλλήλως ἐξεδιώχθη ἀπό τό Κατιρλί καί ὁ ἃγιος Αὐξέντιος, ἐξορισθείς ἀπό τούς Τούρκους.

   Στή συνέχεια, εἶπε ὁ Δεσπότης, εὑρίσκομε τόν Ἃγιο, χειροτονημένο ἱερομόναχο ἀπό τόν Ἐπίσκοπο Διδυμοτείχου Αὐξέντιο, πού τόν στέλνει νά χτίση καί πάλι τό Ἰβηρίτικο Μετόχι τῆς Παναγίας τῆς Κορνοφωλιᾶς στό Σουφλί καί νά τοῦ προσδώση τό ἁγιορείτικο κάλλος του. Ὁ Ὃσιος ἀφοῦ ἀξιώθηκε νά γίνη Κτίτωρ τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μονῆς, κοιμᾶται ὁσιακῶς στίς 25 μηνός Ὀκτωβρίου τοῦ 1771 μ.Χ.. Τοῦτο ἀπεκαλύφθη περί τό 2008 στήν ὡς ἂνω Ἱερά Μονή, ὃταν εὑρέθη – κατά τήν άνακαίνηση τῆς Μονῆς - ἡ ἐπί τοῦ τάφου του πλάκα τοποθετημένη μπροστά ἀπό τήν ἁγία Τράπεζα τοῦ Καθολικοῦ, πρός τιμήν τοῦ Κτίτορός της! Γιά τοῦτο καί ἀπό φέτος, ὡς εἶχε προαναγγείλει ὁ Σεβασμιώτατος ἀπό τίς 14 Φεβρουαρίου 2018, ἡ μνήμη του τιμήθηκε τήν πραγματική ἡμέρα τῆς κοιμήσεώς του, πρός ἀπόκατάσταση τῆς ἀληθείας περί τοῦ Ἁγίου μας, τοῦ ὁποίου ἀπότμημα τοῦ Ἱεροῦ του Λειψάνου κατά τό 1922 οἱ πρόσφυγες τῆς Μικρᾶς Ἀσίας μετά τήν καταστροφή ἒφεραν ὡς πολύτιμο θησαυρό στή νέα τους Πατρίδα.

   Τελειώνοντας ὁ Σεβασμιώτατος, παρετήρησε ὃτι ὁ Ἃγιος εἶναι πολύ θαυματουργός, γιά τοῦτο ὀφείλουμε ὃλοι νά τόν παρακαλέσουμε νά ἒλθη ἀρωγός στήν ἀποπεράτωση τοῦ Ναοῦ του στόν Σταυρό, ὁ ὁποῖος λόγῳ τῆς σοβούσης κρίσεως παραμένει δυστυχῶς ἡμιτελής!

   Πρό τῆς ἀπολύσεως τῆς Θείας Λειτουργίας ὁ Σεβασμιώτατος ἀπένειμε τιμιτική πλακέτα (ΕΥΕΡΓΕΤΗΡΙΟΝ) ἐκ μέρους τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί τῆς Ἐνορίας στήν φιλόχριστο οἰκογένεια Ἀναστασίου καί Ἀσημένιας Καρακίτσου ἐκ Κάτω Σταυροῦ, γιά τήν εὐλογημένη προσφορά στόν Ἱερό Ναό ἐξαισίου ἀντιγράφου τῆς περιπύστου εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Τριχερούσης πού φυλάσσεται στήν Ἱερά Μονή Χιλανδαρίου Ἁγίου Ὂρους, ἡ ὁποία κατά τόν μῆνα Αὒγουστο ἀπό τόν εὐλογημένο Ἂθωνα ἁγιογραφημένη μετεφέρθη στόν Σταυρό καί θά παραμείνη γιά πάντα ἐκεῖ προστάτις τοῦ φιλοχρίστου Λαοῦ μας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

http://www.im-ierissou.gr


Πολύπλευρη συνεργασία εγκαινιάζουν και επίσημα οι δήμοι Βόλβης και Ράντομιρ (Radomir) Βουλγαρίας. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της βουλγαρικής πόλης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος του Ράντομιρ Plamen Aleksiev υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία συνεργασίας.

Οι δυο δήμαρχοι, επικυρώνοντας τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, έθεσαν τις βάσεις μιας διμερούς συνεργασίας, η οποία θα αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς.

Ο δήμαρχος Βόλβης δήλωσε: «Μια νέα σελίδα ανοίγει ανάμεσα στις δυο περιοχές, τμήματα δυο κρατών που διατηρούν άριστες σχέσεις. Η συμφωνία που υπογράφηκε από τους δήμους είναι το επόμενο βήμα της συνεργασίας μας. Οι δήμοι Βόλβης και Ράντομιρ, πρόκειται να αναπτύξουν κοινές δράσεις σε πολλά πεδία, όπως είναι εκείνα του τουρισμού, της οικονομίας, της παιδείας και του πολιτισμού. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η διασυνοριακή συνεργασία μπορεί να αποδώσει πολλά οφέλη, στους κατοίκους και των δυο περιοχών μας».

Ο δήμος Ράντομιρ, υπάγεται στην περιφέρεια του Πέρνικ (Pernik), η οποία βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας – Σερβίας και απέχει 51 χλμ από τη Σόφια.  

Όπως συμφωνήθηκε, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να επισκεφθεί τον δήμο Βόλβης, βουλγαρική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη του Πέρνικ Irena Sokolova και τον δήμαρχο του Ράντομιρ Plamen Aleksiev.  

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, και ακολούθησε η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο τοπικό Φεστιβάλ Boza του Ράντομιρ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βουλγαρίας.

SYMFWNIA VOLVI RADOMIR DSC

SYMFWNIA VOLVI RADOMIR

SYMFWNIA VOLVI RADOMIR 01

Στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στην Κοκκαλού
σε συνεργασία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση “Vets in Action

Συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση “Vets In Action”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν στείρωση, εμβολιασμό και τοποθέτηση «τσιπ» στα αδέσποτα ζώα, από ειδικευμένους κτηνιάτρους της οργάνωσης.
perithalpsi adespoton 1
Από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου το πρόγραμμα αυτό, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που θα λειτουργήσει σε δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας (πάνω στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας).
Ήδη, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Σιάγκα, έχει αποσταλεί έγγραφο στα τοπικά συμβούλια του δήμου Βόλβης, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα συνδράμουν στην προσπάθεια εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, μαζί με τους ενδιαφερόμενους εθελοντές και τους πολίτες που θελήσουν να μεταφέρουν ζώα τα οποία τυχόν φροντίζουν.
Σημειώνεται ότι το 2017, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στην Κοκκαλού, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη  σε πάνω από 550 αδέσποτους σκύλους και γάτες. Παράλληλα, η προσπάθεια υιοθεσίας των αδέσποτων από πολίτες σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς έγιναν 246 υιοθεσίες.  

Με πάνδημη προσέλευση του φιλομάρτυρος Λαού μας το ιστορικό Ζαγκλιβέρι γιόρτασε και πανηγύρισε μεγαλόπρεπα τον πολύτιμο βλαστό του, την Αγία ένδοξο Νεοπαρθενομάρτυρα Ακυλίνα, η οποία γεννήθηκε στην Κωμόπολη αυτή το 1745 και εμαρτύρησε με φρικτά βασανιστήρια το 1764 υπέρ Χριστού του Θεού ημών.

Να σημειωθεί ότι κατά Σεπτέμβριο του 2013 με λαμπρό τρόπο μεταφέρθησαν τα σεπτά της Ιερά Λείψανα από τον Όσσα του Λαγκαδά που ανευρέθησαν με θαυμαστό τρόπο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη στη γενέτειρά της το Ζαγκλιβέρι, κατά τον ίδιο τρόπο που νέα παιδιά συμπατριώτες της την φυγάδευσαν κεκοιμημένη το 1764 από τον τόπο της γεννήσεώς της στην Όσσα και την έθαψαν στον περίβολο του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών.

Φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος εκάλεσε και μετείχαν στην πανήγυρη προς δόξαν Θεού οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο δωρήσας τον πολύτιμο θησαυρό των Ιερών της Λειψάνων στη Μητρόπολη Ιερισσού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο άγιος Λαγκαδά, ο οποίος λυρικώτατα παρουσίασε τον βίο και το Μαρτύριο της Αγίας και προέτρεψε με τον σθεναρό λόγο του ιδίως τους νέους ανθρώπους να φυλάσσουν θερμοπύλες και την ορθόδοξη παράδοση, με όποιο κόστος απαιτεί αυτή η επιλογή.

Χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης τόνισε πως Ιερά Παράδοση δεν είναι το μουχλιασμένο και το χθες, αλλά είναι τρόπος ζωής που σφραγίζει και απαθανατίζει το χθες και διαποτίζει μοναδικά το σήμερα, που μοσχοβολά τον Τόπο, ποτίζει τις αξίες, διαιωνίζει τις αρετές και προδιαθέτει για την πρόοδο, καθιστώντας το σήμερα άξιο των επιλογών ενός Λαού που και παρελθόν έχει, και προοπτική για το μέλλον επιζητεί.

Επαίνεσε μάλιστα τα νέα παιδιά που προσήλθαν με τις σημαίες τους και τα λάβαρά τους για να τιμήσουν την Αγία τους, λέγοντάς τους πως ήρθαν όχι μόνο για να λάβουν την ευλογία του Κυρίου μας, αλλά και για να συναντηθούν σωματικά και ψυχικά και πνευματικά με τον πολύτιμο δρόμο που η Αγγελίνα - Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή άνοιξε και του έδωσε άλλες προοπτικές ζωής.

Πληθώρα Κληρικών τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, όσο και από όμορες Μητροπόλεις της Μακεδονίας μας, προσήλθαν για να απολαύσουν τη Χάρη που εκχέετο από τα Ιερά Λείψανα της Αγίας και την πολύτιμο λάρνακά της.

Ανάμεσά τους ο Πρωτοσύγκελλός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας Παν. Αρχ. π. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Αιδ. Πρωτ. π. Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και διετέλεσας Πρωτοσύγκελλος επί ημερών αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Θεσσαλονίκης Παν. Αρχ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο Παν. Αρχ. π. Μακάριος Τσιμέρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης και οι Παν. Αρχ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης και π. Δημήτριος Κουκουλεκίδης, καθώς και ο Πρωτ. π. Αλέξανδρος Φίλλιος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, κ.α.

Επικεφαλής του συρρεύσαντος Λαού ήσαν οι Βουλευτές κα. Σωτηρία Βλάχου και κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο και καταγόμενος από το Ζαγκλιβέρι και διατελέσας Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και Σάββας Αναστασιάδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φάνης Παπάς, ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Καλλινδίων κ. Γεώργιος Κεμαλμάς, ο Αν. Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αστέριος Κομμάτας, οι Πρόεδροι των Δημ. Κοινοτήτων Ζαγκλιβερίου κ. Αναστάσιος Οικονόμου και Αρναίας κ. Γεώργιος Διαμαντούδης, ο Διοικητής της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ασσήρου Ταξίαρχος κ. Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Ταγματάρχης της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας Αρχιπύραρχος κ. Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλλινδοίων κ. Κωνστάντινος Χολιάρας, κ.α.

Μετά το τέλος του Εσπερινού επακολούθησε λαμπρά λιτανεία της Αγίας Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Νεομεγαλοπαρθενομάρτυρος ανά τις οδούς του Ζαγκλιβερίου, η οποία έφθασε μέχρι την πατρική οικεία της Αγίας που διατηρείται μέχρι σήμερα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης, συνοδεία τιμητικού αγήματος της 34ης Ταξιαρχίας, εκπροσώπων της μαθητιώσης νεολαίας, Πολιτιστικών Φορέων, κλπ.

Συγκίνηση προκάλεσε η είσοδος της Λάρνακας με τα Τίμια Λείψανα της Αγίας στο πατρικό της σπίτι, υποβασταζόμενα από Αρχιερείς και Ιερείς, οι οποίοι έψαλλαν εγκώμια της Αγίας και το Απολυτίκιό της, υποβοηθούμενοι από χορό Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού με επικεφαλής τους μουσικολογιώτατους κ.κ. Βασίλειο Κοκαλιάρη και Ιωάννη Κέκερη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:


Πηγή:romfea.gr

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και με κάθε επισημότητα, τελέσθηκε σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, η Ιερά Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης καθώς και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις τον ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία (19ος αιώνας), της περιοχής του Προφήτη Λαγκαδά.
Το εσπέρας του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Μαρτυρικών Λειψάνων και εν συνεχεία ακολούθησε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ψαλλουμένης της ειδικής Ακολουθίας επί τη διασαλεύση Αγίας Τραπέζης, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για το σπουδαίο αυτό γεγονός, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της αποκαταστάσεως των προσωπικών λαθών του ανθρώπου με σκοπό και στόχο τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις, ώστε η καρδιά του καθενός, να μπορέσει να γίνει ένας χώρος όπου θα κατοικεί ο Κύριος και ο άνθρωπος να καθίσταται πλέον ένας Θεοχώρητος Ναός.
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της πρώτης Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων προσήλθε και ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιαμάς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, καθώς επίσης στην μορφή του Τιμίου Προδρόμου και στην σημασία των Ιερών Ακολουθιών που τελέσθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την χαρά του και συγχαίροντας όλους τους κατοίκους της περιοχής του Προφήτη, για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας, π. Θεοφάνη Τοκατλίδη, εις τον οποίο και απένειμε το Οφίκκιο του Οικονόμου, προτρέποντας τον να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη το κατά Θεόν έργο που επιτελεί εις την ενορία του Προφήτη

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης παράτυπων μεταναστών προχώρησαν χθες, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

 

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς και δύο Αφγανούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αρπαγής, εκβίασης, αντίστασης, απείθειας και κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι τρεις εκ των συλληφθέντων, επιβαίνοντας σε δύο αυτοκίνητα, προσέγγισαν ειδικά διαμορφωμένο κτίσμα σε αγροτική περιοχή πλησίον του χωριού Μεγάλη Βόλβη, με σκοπό την αποβίβαση αλλοδαπών που μετέφεραν παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω κτιρίου, εντοπίστηκαν συνολικά 65 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, καθώς και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης (φύλακας).

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κατέβαλαν ή επρόκειτο να καταβάλουν (οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα), κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους, προκειμένου στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπλέον, κατά την κράτησή τους, τα μέλη της οργάνωσης αφαίρεσαν από την κατοχή τους κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και τιμαλφή που κατείχαν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ένας εκ συλληφθέντων οδηγών ακινητοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη που ακολούθησε, καθώς όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ο συλληφθείς φύλακας ακινητοποιήθηκε έπειτα από σθεναρή αντίσταση που προέβαλε προκειμένου να διαφύγει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό έτερων μελών του κυκλώματος.

thestival.gr

Δ.Ε ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ  10:00

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ  09:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ  09:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΡΑΣΝΩΝ  09:00

Δ.Ε ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 10:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ  10:00

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ  09:30

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΙΒΟΥΣ  09:00

Δ.Ε ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ  09:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  09:00

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  09:00

Δ.Ε ΕΓΝΑΤΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ  09:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ  09:00

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ  10:00

Δ.Ε ΜΑΔΥΤΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ  10:00

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ  10:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  09:00

Δ.Ε ΡΕΝΤΙΝΑΣ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ  09:00

2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ  09:00

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ  09:30

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ  09:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΙΚ.ΒΟΛΒΗΣ  09:30

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ  10:00

Ε.Π.Α.Λ ΣΤΑΥΡΟΥ  10:30

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  10:00

ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ  11:00

Με ημερομηνία 21 Αυγούστου 2018 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τα δωρεάν σχολικά γεύματα της εκπαιδευτικής περιόδου που αρχίζει τις επόμενες ημέρες. Σε γενικές γραμμές τα σχολεία είναι περισσότερα, όπως επίσης οι ωφελούμενοι μαθητές.

Στο Δήμο Βόλβης , σχολικά γεύματα θα παρέχονται σε δημοτικά σχολεία, όπως και πέρσι, ενώ εκτός λίστας βρίσκεται το δημοτικό σχολείο του Προφήτη το οποίο δεν είχε εγκριθεί ούτε την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ στο Δήμο Βόλβης εντάσσονται στο πρόγραμμα τα εξής σχολεία:

ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ

ΝΕΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ

ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 1ο

ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 2ο

Συνολικά στη χώρα τα σχολεία είναι 954.

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» θα υλοποιηθεί ως εξής: Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες σίτισης. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.