Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

Στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με συνεργό του, αποβίβασαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Βαγιοχωρίου Θεσσαλονίκης, από δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, συνολικά 22 αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού στη Χαλκιδική, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Αρναίας -Στανού και Νεοχωρίου -Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, όπως και εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη.

Στο νομό Ημαθίας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5» Πηγάδια.

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΟΥ

Το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα πλαίσια λειτουργίας ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα πραγματοποιηθούνε εξετάσεις απο εθελοντές Ιατρούς στις εξής ειδικότητες:

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Έναρξη 10:30 π.μ.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

εκ του Δ/Σ

Με δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα 16ΚΜ ενισχύετε ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλβης και τις επόμενες μέρες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους δρόμους του δήμου.

aporrimmatofora01

aporrimmatofora02

aporrimmatofora03


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση):

α) επί της 12ης Επαρχιακής Οδού (Επαρχιακής Οδού «Πέντε Βρύσσες-Όσσα-Νικόπολη-Π.Ε. Σερρών») και συγκεκριμένα στις οριογραμμές της οδού σε όλο το μήκος της

β) επί τμήματος της 17ης Επαρχιακής Οδού και συγκεκριμένα στον άξονα του τμήματος Σοχού-Ασκού

γ) επί τμήματος της 18ης Επαρχιακής Οδού και συγκεκριμένα στον άξονα του τμήματος Σκεπαστού-Αρέθουσας

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τα Τμήματα Τροχαίας Λητής και Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Λόγω των υψηλών ποσοστών απουσιών των μαθητών, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, με απόφαση του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα  κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες -αύριο Τετάρτη 29 και μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη - Εγνατίας και το Νηπιαγωγείο Προφήτη, καθώς Έχοντας υπόψη :

 

  • Τις διατάξεις τον άρθρον 58 τον Ν. 3852/2010
  • Το άρθρο 94 παρ. 4 αριθμ. 27 τον Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Ιτ.Α'/7.6.2011) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» με το οποίο προστέθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα για «διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών εντός των διοικητικών ορίων του οικείον Δήμου».
  • Την αριθμ. 61 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. με αριθμό πρωτοκόλλου 74.894/30­12-2010 που αφορά «Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους από 1ης Ιανουαρίου 2011 του «Προγράμματος Καλλικράτης».
  • Το γεγονός ότι στις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Προφήτη επικρατεί έξαρση φαινομένων ιώσεων εποχικής γρίπης σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό με κίνδυνο εξάπλωσης.

Αποφασίζουμε

Την διακοπή των μαθημάτων λόγω έξαρσης φαινομένων ιώσεων εποχικής γρίπης για δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα για την Τετάρτη 29 και για την Πέμπτη
3 Ιανουαρίου 2020 στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες τον Δήμου Βόλβης :

  • Δημοτικό Σχολείο Προφήτη - Εγνατίας
  • Νηπιαγωγείο Προφήτη

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί άμεσα στους Διευθυντές των ανωτέρω Σχολείων, στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, στον Εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Παιδείας και στον κατά τόπο αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν μετανάστες ανατράπηκε όταν ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει αστυνομικούς

Τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν μετανάστες ανατράπηκε όταν ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει αστυνομικούς οι οποίοι του έκαναν σήμα για να σταματήσει για έλεγχο.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 15 άτομα, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά. Ανάμεσά τους ένα παιδί και μια γυναίκα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 4.00 πμ, ενώ αμέσως μετά ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος που μετέφερε τους αλλοδαπούς από τον Έβρο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη τράπηκαν σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο συνοδηγός.

Αμέσως έσπευσαν τουλάχιστον 6 ασθενοφόρα και οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που κρατούσαν παρά τη θέλησή τους ισάριθμους αλλοδαπούς σε αποθήκη αγροτικής περιοχής του χωριού Προφήτης

Σύμφωνα με καταγγελία, οι δράστες με χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβληθούν χρηματικά ποσά από τους παθόντες προκειμένου να τους απελευθερώσουν

Αστυνομικοί των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν και απελευθέρωσαν πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν, παρά τη θέλησή τους, σε αποθήκη που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο χωριό Προφήτης.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (21-01-2020) , συνελήφθησαν για την υπόθεση πέντε νεαροί αλλοδαποί ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι πέντε συλληφθέντες κρατούσαν παράνομα τους παθόντες και τους εκβίαζαν προκειμένου να τους καταβάλλουν χρηματικό ποσό για να τους απελευθερώσουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο κέντρο του Δήμου Βόλβης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) δεσπόζει η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Βόλβη. Ο μύθος λέει πως πήρε το όνομά της από μία εξαιρετικά όμορφη νύμφη, κόρη του Ωκεανού που ζούσε στα νερά της κι η οποία απέκτησε ένα γιο με τον Ηρακλή, τον Όλυνθο. Στον οικισμό Ρεντίνας λειτουργούσε η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλη με το Μέγα Αλέξανδρο μεταξύ των μαθητών του. Στην Αρέθουσα έχει ταφεί ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης.

Πλούσια ιστορία και όμορφα τοπία, που όπως μας λέει ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας -χρόνια αυτοδιοικητικός- επιδιώκει να αναδεικνύει, να προστατεύει και να αναπτύσσει.

Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που τα περιέχει όλα! Ο δήμος σας συνδυάζει βουνό, παραλίες, λίμνη, θερμά λουτρά, ιστορία! Κάθε ένα από αυτά σε τι επίπεδο αξιοποίησης βρίσκεται – επενδύετε στον εναλλακτικό τουρισμό;

Στη δική μας «βαριά βιομηχανία», τον τουρισμό, οι κινήσεις μας γίνονται με βάση έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό, γι αυτό και καταγράφουμε συνεχώς αύξηση τουριστών ανεξαρτήτως των όποιων συγκυριών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχουμε εκπονήσει Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης το οποίο υλοποιούμε. Συμμετέχουμε με τους επαγγελματίες του δήμου μας σε διεθνείς εκθέσεις, αναπτύσσουμε στοχευμένη συνεργασία με ξένους ΟΤΑ, έχουμε εκδώσει τον πρώτο χάρτη του δήμου και λειτουργούμε τουριστική πύλη στο διαδίκτυο.

Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι στους επόμενους στόχους μας, όπου έχει γίνει προεργασία, με την καταγραφή μονοπατιών σε βουνά, την δημιουργία πλωτών εξεδρών στη λίμνη Βόλβη, την ανάδειξη αρχαιολογικής διαδρομής και φυσικά την διατήρηση οκτώ Γαλάζιων Σημαιών σε παραλίες μας, τις περισσότερες σε δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μετά τη Χαλκιδική και τον Βόλο.

Μεγάλο στοίχημα για μας θα είναι τόσο η προβολή και αξιοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου υγροβιότοπου της χώρας: της λίμνης Βόλβης, με πρότυπες οικοτουριστικές δράσεις, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων για την παροχή πλήρους πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία στις παραλίες και τα αξιοθέατα, ενώ σχεδιάζουμε και τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ποδηλατοδρόμους της χώρας που θα εκτείνεται από τον Στρυμονικό κόλπο έως τη λίμνη.

Εγκαινιάσατε μια πρωτοποριακή υπηρεσία, το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και τώρα ετοιμάζεστε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ να κάνετε το δήμο «ψηφιακό» με μία ακόμη καινοτόμα υπηρεσία. Πώς θα γίνει αυτό;

Η συνεργασία με την ΔΕΠΑΝ θα μας βοηθήσει ώστε γρηγορότερα να μετεξελιχθούμε σε «έξυπνο δήμο». Αναπτύσσουμε έξυπνες εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των δημοτών: Το γραφείο ενημέρωσης ανέργων, η μετατροπή της γραμμής του δημότη σε ψηφιακή εφαρμογή για την διαχείριση αιτημάτων, ο ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός και ο ψηφιακός χάρτης με τα αξιοθέατα του δήμου. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του δήμου με LED και τηλεματική διαχείρισή τους.

Πρωτοπορείτε γενικότερα… καθώς είστε από τους πρώτους δημάρχους που το 2018 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» του Α.Π.Θ. Πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι;

Δεν σας κρύβω ότι ήταν δύσκολο ταυτόχρονα με τα καθήκοντά μου, να παρακολουθώ τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος. Ωστόσο, ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ΕΕΤΑΑ και Πανεπιστημιακών τμημάτων, στην οποία συμμετείχε και το τμήμα οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ. Ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και οι βέλτιστες πρακτικές, έχουν ωφεληθεί ιδιαίτερα από το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Ελπίζω οι γνώσεις που έλαβα να καταφέρω να τις εφαρμόσω δημιουργικά, προς όφελος των συνδημοτών μου.

Θα κλείσω με ένα δύσκολο θέμα: Πρόσφυγες και μετανάστες στο Δήμο Βόλβης…

Όπως γνωρίζετε ο δήμος Βόλβης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς σηκώνει ένα δυσανάλογο βάρος. Με άστοχες αποφάσεις που άρχισαν από το 2016, βρεθήκαμε να φιλοξενούμε σε τρεις διαφορετικές δομές, πάνω από 2.000 πρόσφυγες/μετανάστες, αντίστοιχους με το 8,5% του πληθυσμού μας. Οι κάτοικοι του δήμου μας, κατά ένα μεγάλο μέρος καταγόμενοι από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή φιλοξενία που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσαν να είναι ξενόφοβοι. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δεχθούμε, να κινδυνεύει το κύριο εισόδημα των πολιτών, που είναι ο τουρισμός, επειδή κάποιοι είχαν την έμπνευση να γεμίσουν καταλύματα, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσα σε μια αμιγώς τουριστική περιοχή, όπως είναι τα Βρασνά. Δεν θα γίνει ο δήμος Βόλβης, μια αποθήκη όπου στοιβάζονται ταλαιπωρημένες ψυχές με τρόπο που να προκαλεί κοινωνική έκρηξη. Επιβάλλεται να ενισχυθούν οι κρατικές δομές ασφάλειας, υγείας, παιδείας και οι συγκοινωνίες ώστε να μην διαταράσσεται η κοινωνική γαλήνη. Επιτέλους, εμείς έχουμε συμβάλει πολύ παραπάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, ζητούμε δίκαιη αναλογική κατανομή και στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 18/01/2020

Πηγή:e-ota.gr

Η ΔΕΥΑ Βόλβης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει, στο εξής, στην αφαίρεση υδρομέτρων και στο “σφράγισμα” της παροχής νερού ύδρευσης καταναλωτών της περιοχής μας.

Ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο μας και έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας της.

Εάν συνεχιστεί αυτό η ΔΕΥΑΒ πλέον δεν θα δύναται να αντεπεξέλθει στις απαραίτητες υποχρεώσεις της ως επιχείρηση και σύντομα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εάν πρώτα δεν λάβει τα χρήματα που απαιτείται να εισπράξει από της Δημότες, λόγω της κατανάλωσης νερού.

Όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει κατά το μέρος που αναλογεί στον καθένα, να συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης πληρώνοντας το νερό που καταναλώνουν.

Στόχος μας είναι η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες και η επάρκεια και η ποιότητα του νερού. Προϋπόθεση σε αυτό είναι οι καταναλωτές να είναι συνεπείς στις βασικές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας το νερό που καταναλώνουν.

Θεωρούμε ότι είναι λογικό όσοι δεν είναι συνεπείς στην συγκεκριμένη υποχρέωση, να μην τους παρέχεται το συγκεκριμένο αγαθό (νερό).

Εκ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευση δήμου Βόλβης.

Διακανονισμός

Σας ενημερώνουμε ότι γίνεται ρύθμιση των οφειλών για ποσά μεγαλύτερα των 100 Ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 31/12/2019 με δόσεις και με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

https://i0.wp.com/www.deyavolvis.gr/wp-content/uploads/2020/01/doseis.jpg?

Ασπροβάλτα 16/01/2020

Το ζήτημα της βελτίωσης των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στον Δήμο της Βόλβης έθεσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος.

 

Το βασικότερο ζήτημα που έθεσε στο συντονιστικό ο κ. Λιάμας ήταν η μεταφορά των 300 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα Βρασνά.

Υπενθυμίζεται πως η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία των Βρασνών με πιο έντονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας εξήγησε ότι:

«Δεν τίθεται θέμα να μεταφερθούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε (σ.σ. στη σύσκεψη) η μεταφορά των προσφύγων από τα Βρασνά σε άλλη τοποθεσία, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Λιάμας, η μεταφορά των προσφύγων στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών της Ν. Απολλωνίας, δεν είναι εφικτή, καθώς ήδη διαμένουν 1.000 άτομα. Παράλληλα, η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών δεν βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, συνεχίζει να έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ. Επίσης, σύμπλήρωσε πως, καθώς δεν υπάρχει απόφαση από το συλλογικό όργανο, δεν είναι εφικτή η όποια πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής. 

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, «δεν τίθεται θέμα να προστεθούν επιπλέον πρόσφυγες», ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να παραμένει στον αέρα η δυνατότητα να απομακρυνθούν όσοι διαμένουν στην περιοχή των Βρασνών.

Πηγή: thestival.gr

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη 13.00 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στις φλόγες τυλίχθηκε τριώροφο κτήριο στην περιοχή των Νέων Βρασνών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε γύρω στη 13.00 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα με δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατέσβησαν τη φωτιά.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η Εγνατία Οδός αναφέρει ότι η μείωση του τέλους των διοδίων σε κατοίκους του δήμου Βόλβης θα εξεταστεί μετά το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής διοδίων.

Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2020 θα υλοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής διοδίων διατυπώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Εγνατίας Οδού Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Σε απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση, Κωνσταντίνου Χήτα για το ενδεχόμενο απαλλαγής ή έκπτωσης των κατοίκων του δήμου Βόλβης από τα διόδια Ασπροβάλτας, τονίζει ότι μέσα στο 2020 θα υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας της ειδικής λωρίδας ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων με χρήση πομποδέκτη.

Μετά και τη λειτουργία του πομποδέκτη θα εξεταστούν περιπτώσεις εφαρμογής κάποιων πακέτων εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες.

Αναλυτικά ερώτηση του κ. Χήτα:

Προς: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

         

ΘΕΜΑ: «Απαλλαγή ή έκπτωση κατοίκων Δήμου Βόλβης από τα διόδια Ασπροβάλτας»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και μερικές μέρες, επί της Εγνατίας οδού, τέθηκαν σε λειτουργία τα διόδια στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως ετοιμάζονται και τα παράπλευρα διόδια στην περιοχή. Είναι λογικό οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης να διαμαρτύρονται και να ζητούν την απαλλαγή τους από την υποχρέωση πληρωμής του αντίτιμου ή –αν αυτό δεν είναι πια εφικτό – τη μείωση του ύψους τιμής των διοδίων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω

ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Τι θα κάνετε για να άρετε την αδικία εις βάρος των κατοίκων του Δήμου Βόλβης, οι οποίοι καθημερινά περνούν από τα συγκεκριμένα διόδια, προκειμένου να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους;
  2. Δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάποια εκπτωτική πολιτική για τους κατοίκους του Δήμου Βόλβης;

Η απάντηση της Εγνατίας Οδού:

Σε απάντηση της ανωτέρω Κοινοβουλευτικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ελληνική Λύση» Κωνσταντίνος Χήτας, παραθέτουμε τα εξής:

Τα ΦΕΚ 1867 Β'/29-5.2017 και ΦΕΚ 2090 θ·107-06-2018 των Υπουργών Οικονομικών-Υποδομών & Μεταφορών υιοθέτησαν ης απόψεις και το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, νια τη χωροθέτηση των σταθμών διοδίων και καθορισμό τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες αυτής. τροποποιώντας την υπ'αριθ. απόφαση 6686/14-11-2014 (ΦΕΚ 3086 ΒΥ'/17.11.2014) των Υπουργών Οικονομικών — Υποδομών & Μεταφορών.

Ο σταθμός διοδίων Ασπροβάλτας αποτελεί μέρος του ανωτέρω σχεδιασμού και τέθηκε σε λειτουργία στις 04-12-2019, με αντίτιμο τελών διοδίων για κάθε διέλευση των 0,90 ευρώ.

Αμέσως την ίδια ημέρα, με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων Ασπροβάλτας, το αντίτιμο τελών διοδίων στον σταθμό διοδίων Ανάληψης από 2,40Ε/διέλευση, μειώθηκε στο ποσόν των 1,80Ε/διέλευση, σεβόμενοι την δέσμευση της χρέωσης των 0,03Ε/χλμ., όταν στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας το κόστος διέλευσης ανέρχεται στο 0,07Ε/χλμ.

Θεωρούμε βέβαιο ότι μέσα στο 2020 θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την δυνατότητα λειτουργίας της ειδικής λωρίδας ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων με χρήση πομποδέκτη. Μετά και τη λειτουργία του πομποδέκτη θα εξεταστούν περιπτώσεις εφαρμογής κάποιων πακέτων εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες.

'Ήδη στελέχη της εταιρίας μας συνεργάζονται με εκπροσώπους των άλλων ελληνικών αυτοκινητοδρόμων με σκοπό την ένταξη του κύριου άξονα και των καθέτων αξόνων μας στην διαλειτουρyικότητα των συστημάτων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας.

Πηγή: voria.gr

Ευχάριστη εξέλιξη  για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής της Νέας Απολλωνίας όπου στην  περιοχή των λουτρών
ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων λουτρών Νέας Απολλωνίας προχώρησε σε σύναψη σύμβασης με  εταιρείας security και από σήμερα πλέον θα υπάρχει καθημερινή φύλαξη στην περιοχή  με ειδικό περιπολικό και εξειδικευμένο προσωπικό, όπου παράλληλα με την παρουσία των νέων δυνάμεων ΟΠΚΕ στην περιοχή μας  δημιουργείται πλέον ένα έντονο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής μας.

Τέτοιες κινήσεις συνάδουν προς τον κοινό μας στόχο που είναι η ασφάλεια των δημοτών και των υποδομών της περιοχής η επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και η διαφύλαξη της καθημερινότητας.

Για να μπορούν όλοι οι δημότες να ζουν, όχι υπό καθεστώς φόβου, αλλά υπό συνθήκες ελευθερίας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή, η σωματική τους ακεραιότητα και η περιουσία τους.

Ένα αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

 

Το ΙΧ βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή σπιτιού όταν, γύρω στις 03:00, άγνωστοι το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν.

Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Σταυρού, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες.

Από την πυρκαγιά, το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Η επιχείρηση διήρκεσε από τις 09.30 το πρωί έως τις 03.30 το μεσημέρι και περιελάμβανε την ευρύτερη περιοχή του δήμου Βόλβης (παραλία Βρασνών, περιοχή Λουτρών Νέας Απολλωνίας, περιοχή Δομής Φιλοξενίας Βαγιοχωρίου κ.α.), καθώς και του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά 173 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 57, καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Ο δήμος Βόλβης αξιοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτινων υλικών και υποδημάτων που εφαρμόζει, διαθέτοντας τα σε άπορες οικογένειες

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, πρόκειται να διαθέσει δωρεάν ρούχα στους δικαιούχους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διανομή στις άπορες οικογένειες, πρόκειται να γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019,  από τις 09.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης

Ο δήμος Βόλβης μέσω του ΟΠΑΠ εφαρμόζει εδώ και χρόνια, ένα ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτινων υλικών και υποδημάτων, όπου η συλλογή των υλικών γίνεται σε ειδικούς κάδους, τοποθετημένους σε 21 σημεία ώστε να καλύπτουν όλη την έκταση του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ανακυκλωθεί σχεδόν 50 τόνοι ρούχων, μέσω των οποίων έχουν βοηθηθεί δεκάδες οικογένειες απόρων.

Με σύνθημα «ότι δεν φοράμε για κάποιους έχει αξία», το πρόγραμμα καλεί τους πολίτες να ανακυκλώσουν στους ειδικούς κάδους: ενδύματα, υποδήματα, υφασμάτινα παιχνίδια, ζώνες, κουρτίνες, τσάντες από ύφασμα, κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια.

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές: Άνω Σταυρός (πλατεία), Αρέθουσα (πρώην Δημαρχείο), Ασπροβάλτα (μπροστά από πρώην Δημαρχείο, παραπλεύρως του δεύτερου σηματοδότη), Ευαγγελισμός (στάση), Μικρή Βόλβη (πλατεία), Σταυρός (Δημαρχείο, Κλειστό Γυμναστήριο, Ιερός Ναός Οσίου Αυξεντίου, πλατανόδασος), Νέα Απολλωνία (πλατεία), Νέα Βρασνά (Κοινοτικό Κατάστημα, έναντι Μασούτη, LIDL), Νέα Μάδυτος (πρώην Δημαρχείο), Νικομηδινό, Νυμφόπετρα (πλατεία), Προφήτης (πλατεία), Στίβος, Σχολάρι (πλατεία), Φιλαδέλφιο (ΚΕΠ).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427, ΟΠΑΠ 2397021727

Τα σημαντικότερα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Μακεδονία παραμένουν σήμερα στο ανάχωμα του Καλοχωρίου, στη Χαλκηδόνα, στον Δήμο Βόλβης, στην παραλία Κατερίνης, στον ποταμό Πέλεκα, στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

Σε όλες αυτές τις περιοχές εργάζονται συνεργεία αποκατάστασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Ο κ. Στεργιάδης είπε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ότι οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Βόλβης είναι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο και ακόμη εκτελούνται καθαρισμοί και παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Στο ανάχωμα του Καλοχωρίου, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, δεν ήταν εφικτή η διέλευση των σκαφών των μυδοκαλλιεργητών, επειδή ανέβηκε η στάθμη του νερού (ποταμός Λουδίας) και επικάθησαν φερτές ύλες. Σήμερα έχει σταματήσει η παραγωγή των μυδιών στο συγκεκριμένο σημείο και συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν τα φερτά υλικά προκειμένου να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων και να μπορούν οι μυδοκαλλιεργητές να προσεγγίσουν τους οικίσκους, όπου γίνεται η συγκομιδή των μυδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, εργασίες καθαρισμού είναι σε εξέλιξη στο ρέμα Βαρδαρόβαση στη Χαλκηδόνα, αλλά και στην Τάφρο 66, για να απαλλαχτούν από τα φερτά υλικά και να αποκατασταθεί η παροχετευτικότητά τους, ενώ επιτροπές πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη την περιοχή του δήμου Βόλβης.

Στην Πιερία, σύμφωνα με την ενημέρωση, παραμένουν προβλήματα σε ορισμένες κατοικίες στην παραλία Κατερίνης και συνεργεία καθαρίζουν ποταμούς και ρέματα, που πλημμύρισαν το προηγούμενο διάστημα. Εργασίες γίνονται και στον Πέλεκα, οι οποίες όμως αφορούν στη μεγάλη πλημμύρα του 2017, που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στο ποτάμι. Ο κ. Στεργιάδης είπε ότι υπολογίζεται ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στον ποταμό Πέλεκα στις αρχές του επόμενου έτους.

Επιτροπές καταγράφουν και ελέγχουν και στην Πιερία τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Για τα αιτήματα οριοθέτησης που έχουν υποβληθεί ο κ. Στεργιάδης είπε ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στη Χαλκιδική, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας επισήμανε ότι συνεχίζονται οι εργασίες κυρίως στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι, ενώ η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Ο κ. Στεργιάδης απάντησε πως αποζημιώσεις προβλέπονται μόνο για τις μόνιμες κατοικίες, ενώ για τα εξοχικά δίνεται επίδομα για ζημιές σε δομικά στοιχεία των κτισμάτων. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει ήδη ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα τα διόδια στο σταθμό της Ασπροβάλτας στον νομό Θεσσαλονίκης και για τη διέλευση τους οι οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 0,90 ευρώ.

 

Εκτός από τα Ι.Χ., τα δίκυκλα που θα περνούν από τα ταμεία θα πληρώνουν 0,60 ευρώ, τα φορτηγά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρων θα πληρώνουν 2,30 ευρώ, ενώ τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρων θα καταβάλουν το ποσό των 3,20 ευρώ.

"Λειτουργούν τα καινούργια διόδια, ενώ ετοιμάζονται και παράπλευρα. Υπάρχουν παράπονα από τους κατοίκους" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε έκπτωση ή απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των διοδίων για τους μόνιμους κατοίκους του δήμου Βόλβης.

Ο κ.Λιάμας υπενθύμισε πως από τον Οκτώβριο του 2018 έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας "κατά της απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για τη χωροθέτηση και την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων".

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε έγγραφο που απέστειλε προς το υπουργείο Υποδομών, ζητώντας να ληφθεί υπόψιν το πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή. "Αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη λειτουργία των διοδίων τουλάχιστον να υπάρξουν ειδικά τιμολόγια για τους δημότες μας" είπε ο δήμαρχος Βόλβης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες το βράδυ τον δήμο Βόλβης είχε σαν αποτέλεσμα τη κατάρευση της γέφυρας Σταυρού Βρασνών στο πρώην στρατόπεδο «Θαλλασία» καθώς δεν "άντεξε" το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας.

katareysi gefiras thallasia 1

katareysi gefiras thallasia 2


Υπερχείλιση του δυτικού χειμάρου στην είσοδο του Σταυρού

rema dytikis isodou stavrou

Έκλεισε η επαρχιακή οδός Σταυρού - Ολυμπιάδας
καθώς και ο δρόμος Σταυρού Βρασνών (Γραμμής) θέση Μένη στην γέφυρα του Ρήχιος

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστα Παχίδη και τον Υποδιοικητή Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Αθάνατο επισκέφτηκαν το δήμο Βόλβης προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Ωρα 23:00: Υπερχείλιση του Ρήχιου ποταμού πλημμύρισε η επέκταση του Σταυρού

dianiksi dromou

 

 

Αδύνατη είναι η διέλευση των οχημάτων σε τμήμα της παλιάς εθνική οδού όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων στο σημείο.
 
Αδύνατη είναι η διέλευση στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας λόγω συσσώρευσης υδάτων από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα το τμήμα απο τον κόμβο Μοδίου έως τον κόμβο Σταυρού παραμένει κλειστό.

Αστυνομικοί της τροχαίας βρίσκονται και στα δύο σημεία που έχει αποκλειστεί ο δρόμος εκτέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς την Εγνατία Οδό.

Ωρα 21:30 έκλεισε η επαρχιακή οδός Σταυρού - Ολυμπιάδας
καθώς και ο δρόμος Σταυρού Βρασνών (Γραμμής) θέση Μένη στην γέφυρα του Ρήχιος

Aποκατάσταση της κυκλοφορίας

Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα της παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, όπου νωρίτερα υπήρξε πρόβλημα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα νωρίτερα και λόγω των καιρικών συνθηκών με την ισχυρή βροχόπτωση είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη διασταύρωση του Σταυρού μέχρι το χωριό Μόδι Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο γινόταν εκτροπή της κυκλοφορίας από την τροχαία προς Ασπροβάλτα ή την Εγνατία οδό.
Διανομή τροφίμων σε απόρους πραγματοποιεί ο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Η διανομή στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, από τις 9.00 έως τις 13.30, στον Σταυρό (Αρβανιτοχωρίου 8).

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει 5 κιλά νωπά προϊόντα (κρέας χοιρινό και βόειο, τυρί ημίσκληρο, τυρί φέτα και μπανάνες) και 4,10 κιλά προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων και σκόνη για πλύσιμο ρούχων).
Επιπλέον, κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει 4 κιλά βρεφικά προϊόντα (κρέμα τύπου φαρίν λακτέ, κρέμα δημητριακών και γάλα μακράς διάρκειας) και από μια συσκευασία βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως των πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, ώστε να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Βόλβης με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση «Vets In Action», θα γίνει εμβολιασμός και στείρωση σε αδέσποτα ζώα


Το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Βόλβης στην Κοκκαλού, θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά το «στρατηγείο» της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης “Vets In Action” («Κτηνίατροι σε Δράση»), στο πλαίσιο του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, το δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Κοκκαλούς της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, θα μπορεί να υποδεχθεί αδέσποτα ζώα απ’ όλο τον δήμο.
Για τον σκοπό, εκτός των συνεργείων του δήμου Βόλβης, που θα πραγματοποιούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, μπορεί και ο κάθε ευαισθητοποιημένος φιλόζωος δημότης να πηγαίνει μόνος του αδέσποτα που τυχόν φροντίζει στην γειτονιά του, ώστε να δεχθούν την φροντίδα των κτηνιάτρων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν στείρωση, εμβολιασμό και τοποθέτηση «τσιπ» στα αδέσποτα ζώα, από ειδικευμένους κτηνιάτρους της οργάνωσης “Vets In Action”.
Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Βασίλης Σιάγκας, με την πολύτιμη βοήθεια της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης, που εδρεύει στην Ελβετία και έχει επιλέξει πανευρωπαϊκά τον δήμο Βόλβης, ώστε να εφαρμόσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, έχει πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη  σε πάνω από 1.200 αδέσποτους σκύλους και γάτες, ενώ παράλληλα, θα συνεχισθεί η προσπάθεια υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων από πολίτες.
 
Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο τηλέφωνο: 23933-30115

Πόσο θα χρεώνονται τα οχήματα ανά διέλευση, τι προβλέπεται για τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον νομό Θεσσαλονίκης και ποιο το πλάνο για τους πλευρικούς σταθμούς σε Μάλγαρα, Χαλάστρα, Λαγκαδά, Προφήτη, Βαγιωχώρι και Βρασνά!

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει, οριστικά και αμετάκλητα, η λειτουργία του σταθμού διοδίων ο οποίος βρίσκεται στην εξωτερική περιφερειακή οδό, στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία καθορίζονται και οι τιμές διέλευσης, αναλόγως της κατηγορίας του οχήματος. Έτσι, τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,50 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,30 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 1 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 1,50 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι τα διόδια Ωραιοκάστρου ήταν έτοιμα ήδη από το καλοκαίρι του 2018 ωστόσο η προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να τα θέσει σε λειτουργία θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Μάλιστα, στην ΚΥΑ η οποία είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2018, με τις υπογραφές του Χρήστου Σπίρτζη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η τιμή διέλευσης για τα ΙΧ από τον σταθμό Ωραιοκάστρου είχε οριστεί στα 0,7 ευρώ.  

Τα διόδια Ασπροβάλτας

Στην ίδια ΚΥΑ περιλαμβάνονται και οι τιμές διέλευσης για τα διόδια της Ασπροβάλτας τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 4 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,90 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,60 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 2,30 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 3,20 ευρώ.

Οι επόμενοι σταθμοί διοδίων

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέσα στο επόμενο διάστημα θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία και άλλοι σταθμοί διοδίων, όπως προβλεπόταν στο σχεδιασμό που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι στην ΚΥΑ η οποία είχε υπογραφεί από τους κ. Σπίρτζη και Τσακαλώτο και είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 29 Μαΐου 2017, προβλεπόταν να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού εκ των οποίων 18 θα ήταν μετωπικοί και 20 πλευρικοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκείνη την ΚΥΑ, οι σταθμοί θα έπρεπε να λειτουργήσουν στο σύνολό τους το αργότερο ως τον Νοέμβριο του 2017. Βεβαίως, υπό το βάρος του πολιτικού κόστους η απόφαση εκείνη δεν εφαρμόστηκε (παρά μόνο ως προς την κατασκευή των μετωπικών διοδίων σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα), ωστόσο, ο σχεδιασμός και οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών παραμένουν, καθώς η λειτουργία των σταθμών διοδίων, συνδέονται με την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός εκείνος θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Μάλγαρα, Χαλάστρα, Λαγκαδά, Προφήτη, Βαγιωχώρι και Βρασνά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρώτοι σταθμοί οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία είναι οι πλευρικοί σταθμοί στη Μέστη, στο Γαληψό και στο Βαγιοχώρι, με τιμές χρέωσης 0,80€, 0,30€ και 0,60€ αντίστοιχα για την κατηγορία οχήματος 2, δηλαδή για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις τιμές χρέωσης οι οποίες περιλαμβάονται στη νέα ΚΥΑ, η χιλιομετρική χρέωση στην Εγνατία οδό ανέρχεται σε τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, έναντι περίπου έξι με επτά λεπτά που είναι στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους.

Πηγή: voria.gr

Ο δήμος Βόλβης προχωρά σε διανομή ξηρών τροφίμων,  στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Η διανομή στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, από τις 9.00 έως τις 13.30, στον Σταυρό (Αρβανιτοχωρίου 8).

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει 8,2 κιλά ξηρά προϊόντα (μακαρόνια, ρύζι συσκευασμένο, κοτόσουπα με ζυμαρικά, κορν φλέϊκς, αλεύρι, λευκή ζάχαρη, μαρμελάδα, σούπα μινεστρόνε, γάλα μακράς διαρκείας και ελαιόλαδο)

Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως των πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, ώστε να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427

Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού και τις διαδοχικές συναντήσεις του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν πρόσφυγες-μετανάστες στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές του δήμου Βόλβης, έδωσαν στον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόσο ο κ. Θεοδωρικάκος, όσο και ο κ. Λογοθέτης, κατανόησαν το δίκαιο αίτημα του δήμου Βόλβης να μην δέχεται τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων-μεταναστών και ιδιαίτερα να μην εγκαθίστανται σε παραλιακά τουριστικά καταλύματα. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν ότι όχι μόνο δεν θα κατευθυνθούν άλλοι πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού κόλπου, αλλά και ότι θα μετακινηθούν και τα περίπου 250 άτομα, που διαμένουν σήμερα στην περιοχή των Βρασνών και της Ασπροβάλτας.
Ο δήμαρχος Βόλβης, τόνισε στα κυβερνητικά στελέχη, ότι ο δήμος Βόλβης σηκώνει δυσανάλογο βάρος, αφού στην έκταση του είχαν αναπτυχθεί τρεις δομές φιλοξενίας σε Βαγιοχώρι, Λουτρά Απολλωνίας και Βρασνά-Ασπροβάλτα, με πάνω από 2.000 πρόσφυγες-μετανάστες. Για τον σκοπό αυτό, έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο, ακολούθησε συζήτηση του κ. Λιάμα και με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με τον οποίο συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των δομών και υποδομών, ειδικότερα στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της εκπαίδευσης, στον οποίο τέθηκε το θέμα της αύξησης των περιπολιών και της ίδρυσης τμήματος Ασφαλείας, καθώς και της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μαδύτου.
Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως εδώ και ένα χρόνο ο δήμος Βόλβης έχει ζητήσει να μην θέτουν σε κίνδυνο τον τουρισμό, που αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων  των κατοίκων, «Δυστυχώς», σημείωσε, «αλλά οι προειδοποιήσεις μας δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα όλο το καλοκαίρι, να παραμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες μέσα σε τουριστικά καταλύματα των Βρασνών, γεγονός που προκάλεσε και ακυρώσεις έλευσης παραθεριστών και δυσμενείς εντυπώσεις σε τουρίστες. Η είδηση για την έλευση και νέων προσφύγων, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων.
Θα πρέπει να τονίσω ότι οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης είναι και φιλόξενοι και έχουν πολλάκις δείξει την ευαισθησία τους σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Εξαιρώντας μια ακραία ενέργεια, όπου κάποιος πέταξε πέτρα σε ένα λεωφορείο, οι κάτοικοι των Βρασνών δεν είναι ξενόφοβοι και ρατσιστές, αλλά αντέδρασαν σε μια παραβίαση του αυτονόητου
».

Ο κ. Λιάμας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η καταλυτική παρέμβαση του, έδωσε τη λύση. Και πρόσθεσε: «Με την είδηση, την περασμένη Τρίτη, ότι έρχονται και άλλοι 400 πρόσφυγες στα Βρασνά, πήγα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του πρωθυπουργού και ζήτησα άμεσα συνάντηση. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και από τους παρευρισκόμενους, τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τους οποίους είχε συναντήσει τις προηγούμενες ημέρες και η επιτροπή που συνέστησε ο δήμος Βόλβης για το θέμα αυτό. Ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε, έδωσε άμεσα εντολή να γίνουν οι συναντήσεις μου την Τετάρτη με τα κυβερνητικά στελέχη.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κατανόησε πλήρως το δίκαιο αίτημα μας και έδωσε μάλιστα οδηγίες για την υποστήριξη του δήμου σε διάφορους τομείς, γι αυτό και τον ευχαριστώ. Οφείλω ακόμα, να σημειώσω και να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους, τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι δεν θα θιγεί το τουριστικό εισόδημα των κατοίκων μας, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη για τη στήριξη που θα παράσχει στις δομές και τις υποδομές του δήμου Βόλβης».
LIAMAS

LIAMAS1

LIAMAS2

Αναλογικά και ισομερώς, σε όλη τη χώρα, θα πρέπει να γίνεται η κατανομή των προσφύγων, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, με αφορμή το «μπλόκο» στη φιλοξενία περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο σε ξενοδοχεία των Βρασνών του νομού Θεσσαλονίκης, που έβαλαν χτες βράδυ κάτοικοι του δήμου Βόλβης. Οι αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην περιοχή, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, όμως οι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η φιλοξενία τους από ξενοδόχους.

«Στις τρεις δομές του δήμου έχουμε ήδη 2.000 πρόσφυγες, όσους έχει όλη η Πελοπόννησος. Πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι η κατανομή των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται αναλογικά και ισομερώς σε όλη τη χώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Λιάμας, προσθέτοντας πως είχε ενημερώσει τους φορείς για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των κατοίκων.

«Ελεγα ότι ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος. Ότι καλούν με μεγάφωνα σε κινητοποιήσεις και δεν θα δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. ‘Ολα τα μηνύματα όμως που στέλναμε δεν τα άκουγαν. Δεν εξέτασαν ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων» πρόσθεσε ο κ.Λιάμας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, οι κρατικές δομές του δήμου (αστυνομία, Κέντρο Υγείας και μετακινήσεις) είναι ήδη επιβαρυμένες, ενώ «πλήγμα» υπέστη και ο τουρισμός, καθώς εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, σημειώθηκαν ακυρώσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων και πτώση στις τιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λόγω των κινητοποιήσεων από τους κατοίκους, που έστησαν μπλόκα, οι ξενοδόχοι στα Βρασνά αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τους αιτούντες άσυλο και τα λεωφορεία αναχώρησαν από την περιοχή με προορισμό τα Μάλγαρα.

Πηγή ΑΠΕ

Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τμηματικά εργασίες καθαρισμού του ερείσματος (κοπή χόρτων, αποψίλωση δέντρων) στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον κόμβο της Μαδύτου έως τον κόμβο Μοδίου και στις δύο κατευθύνσεις.


Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ.


Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τα Τμήματα Τροχαίας Λητής και Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Πηγή: pkm.gov.gr

Διανομή τροφίμων σε απόρους πραγματοποιεί ο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).
 
Η διανομή στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, από τις 9.00 έως τις 13.30, στον Σταυρό (Αρβανιτοχωρίου 8).
 
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει 5 κιλά νωπά προϊόντα (κρέας χοιρινό και βόειο, τυρί ημίσκληρο, τυρί φέτα και μπανάνες) και 4,10 κιλά προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων και σκόνη για πλύσιμο ρούχων).
Επιπλέον, κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει 4 κιλά βρεφικά προϊόντα (κρέμα τύπου φαρίν λακτέ, κρέμα δημητριακών και γάλα μακράς διάρκειας) και από μια συσκευασία βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.
 
Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως των πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, ώστε να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη αστυνομικών με δύο λαθροδιακινητές σσε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Πρόκειται για 28χρονο από το Ιράκ, συνοδηγό στο όχημα. Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ όταν εντοπίστηκε στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ΙΧ φορτηγό να κινείται με υψηλή ταχύτητα.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και σε επαρχιακό δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Περιστερώνα. Ο οδηγός διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, ενώ ο οδηγός αναζητείται.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του φορτηγού, εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί από το Ιράν, Ιράκ, Λίβανο και Συρία  οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Από τα 26 άτομα, τα 8 είναι ανήλικα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: voria.gr

Απανθρακωμένο μέσα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Ασπροβάλτα του δήμου Βόλβης, εντόπισαν ένα άτομο οι πυροσβέστες μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς στις 07:50 το πρωί της Τρίτης.

Την στιγμή που οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τον άνδρα ελληνικής υπηκοότητας με εγκαύματα στο σώμα, ο οποίος υποστήριξε πως εντός του φλεγόμενου τροχόσπιτου υπήρχε μια γυναίκα. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία του θύματος παραμένουν άγνωστα, όπως άγνωστα είναι τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά μετά τις 7.30 το πρωί, μέσα στο τροχόσπιτο βρισκόταν δύο άτομα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας άντρας με εγκαύματα κατάφερε και βγήκε από το φλεγόμενο όχημα. Άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ενημερώνοντας ότι μέσα βρίσκεται μια γυναίκα.

Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.Εκδηλώσεις στον Σταυρό για τους απόρους του ΤΕΒΑ, ανοικτές στο κοινό από τον δήμο Βόλβης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 

Δυο ενημερωτικές ημερίδες διοργανώνει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού στο λιμάνι, δίπλα στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια και των δυο εκδηλώσεων, που είναι ανοικτές στο κοινό, θα υπάρχει κινητή μονάδα (VAN), εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες, για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί ατομικά, ενώ πρόκειται να δοθούν και εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά.

Η πρώτη ημερίδα, θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και έχει ως βασικό άξονα της, την ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, με ομιλήτριες τη νοσηλεύτρια και τη διαιτολόγο/διατροφολόγο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρωπίνων Πόρων (ΙΑΤΑΠ), σχετικά με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ενώ θα πραγματοποιηθεί συμβουλευτική για θέματα υγείας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την σωματική και οργανική υγεία, την πολύ σημαντική προληπτική διαδικασία και το μοντέλο ζωής που τα προάγει. Η ισορροπημένη και προσαρμοσμένη στο άτομο διατροφή, είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που εξασφαλίζει μια καλή κατάσταση υγείας και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η χρήση του από τους ωφελούμενους.

Πρόγραμμα ημερίδας:

09.30-10.00, Προσέλευση – Εγγραφές.

10.00-10.15, Χαιρετισμοί – Εισαγωγή.

10.15-11.00, «Υγεία και ατομική υγιεινή», Μαριάννα Χεργιανίδου, νοσηλεύτρια ΙΑΤΑΠ.

11.00-11.45, «Η υγιεινή διατροφή στη ζωή μας», Περσεφόνη Τασούλα, διαιτολόγος/διατροφολόγος ΙΑΤΑΠ.

11.45-12.00, Συζήτηση, απορίες.

Κοινωνικοποίηση παιδιών

 Η δεύτερη ημερίδα, αρχίζει στις 12.00 το μεσημέρι με βασικό άξονα της, την ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, με ομιλήτριες την ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό του ΙΑΤΑΠ, σχετικά με τη σημασία, τους τρόπους, τα μέσα και τους φορείς κοινωνικοποίησης. Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των παιδιών για κοινωνικοποίηση. Ταυτόχρονα, η κινητή μονάδα στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων, σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης της και τα αποτελέσματά της στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Πρόγραμμα ημερίδας:

11.30-12.00, Προσέλευση – Εγγραφές.

12.00-12.15, Χαιρετισμοί – Εισαγωγή.

12.15-13.00, «Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού», Νένα Κουνατίδου, ψυχολόγος ΙΑΤΑΠ.

13.00-13.45, «Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών», Γεωργία Μπακιρτσή, κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ.

13.45-14.00, Συζήτηση, απορίες.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427

Στους οικισμούς:  Σκεπαστού, Λίμνης, Αρέθουσας, Βαμβακιάς, Ρεντίνας, Μικρής Βόλβης και  Βρασνών

Ανακοινώνεται από την ΔΕΔΔΗΕ ότι για την συντήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των δικτύων της ΔΕΗ,  την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, θα γίνει ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ από ώρα 09:00 έως 14:30 στους οικισμούς: Σκεπαστού, Λίμνης, Αρέθουσας, Βαμβακιάς, Ρεντίνας, Μικρής Βόλβης και Βρασνών

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι κάτοικοι μπορούν να απευθύνονται  στο τηλ. 2394022322

Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν  την καθορισμένη ώρα.

Χθες Τρίτη 24/9 συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δ.Σ. με πρώτο θέμα την νέα σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου εκ του οποίου προέκυψε η ομόφωνη εκλογή του νέου Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης κου Στέργιο Χλέπατα.
Επίσης εκλέχτηκε ομόφωνα η νέα τριμελή επιτροπή με πρόεδρο την κ. Φανή Μαργαρίτου και μέλη την κ. Μαριάνθη Δεσλή και τον κ. Σταύρο Ρόκα.
Mε την ευκαιρία αυτής της νέας αρχής θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η σωστή διαχείριση, διάθεση και προστασία των υδάτινων πόρων του Δήμου μας είναι τόσο σημαντική όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ζωής.
Αναγνωρίζοντας την πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική σπουδαιότητα του καθαρού νερού προσπαθούμε να παρέχουμε στους δημότες και στους πολυπληθείς επισκέπτες του Δήμου μας, νερό σε επαρκή ποσότητα και σε άριστη ποιότητα.
Για το σκοπό αυτό απαιτείται διαρκής εγρήγορση, υπευθυνότητα και κόστος.
Απαιτούνται δράσεις και έργα.
Συνεχής παρακολούθηση και ποιοτικός έλεγχος του νερού των πηγών, των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Μέσα στους στόχους του νέου Δ.Σ. της Επιχείρησης είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μέσω της προσφοράς βέλτιστων υπηρεσιών και εξεύρεσης λύσεων σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, σύμμαχός μας στο δύσκολο αυτό έργο είναι η συσσωρευμένη εμπειρία, αλλά και η υπευθυνότητα του Προσωπικού της Επιχείρησης.
Θα δώσουμε την δική μας καθημερινή μάχη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και φυσικά τη σωστή διαχείριση του νερού.
Επίσης, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει τις δαπάνες αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει τις καλύτερες κατά το δυνατόν υπηρεσίες.
Ζητάμε την συμπαράσταση, τη κατανόηση και τη βοήθεια όλων σας, επισημαίνοντας ότι η έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών, είναι υποχρέωση όλων μας. Προσοχή στην κατανάλωση και τη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού που απλόχερα μας προσφέρει η φύση.

Εκ του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒ Βόλβης

Ο πρόεδρος

Γκολιδάκης Χρήστος