Ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Βασίλης Ανατολίτης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Anatolitis Vartholomaios

Ο κύριος Ανατολίτης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στο Φανάρι την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ενόψει και της επίσκεψης του Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, όπου θα ευλογήσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Anatolitis Vartholomaios Fanari


politik.gr

Επιστροφή της Θύελλας Περιστερώνα στην Α1 κατηγορία

Μετά από μια πραγματική μάχη και προσπάθεια καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι κόποι των ανθρώπων της ομάδας και των ποδοσφαιριστών ανταμείφθηκαν.

Η διοίκηση της ομάδας το Σάββατο 2 Ιουνίου παραγματοποίησε μια γιορτή για την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία.
Στην γιορτή παραβρεύθηκαν ο δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας ο Αντιδήμαρχος Δήμου Βόλβης κ. Θεόδωρος (Λάκης) Ιορδανίδης
και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιστερώνας κ. Ηρακλής Καραισαρίδης, όπου και βράβευσαν την ομάδα για την επιτυχία της...

IMG 20180602 174208415

IMG 20180602 174142988

IMG 20180602 174133755

Για να πραγμοτοποιήση την άνοδο η Θύελλα Περιστερώνας επικράτησε στον τελικό ανόδου την ομάδα του Ιωνικού με 2-1, πραγματοποιώντας ανατροπή του σκορ από 0-1 σε 2-1! 

 

Στιγμιότυπα από την άνοδο στο Βίντεο που ακολουθεί

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, η ανάκληση πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, λόγω της αδυναμίας διαχείρισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων.

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε. (ΑΕΠΙ) προχώρησε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017, με την επωνυμία «ΑΕΠΙ – Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.», ύστερα από σχετική εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, λόγω παραβίασης των υποχρεώσεών της για το χρονικό διάστημα της δραστηριοποίησής της πριν και κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4481/2017, οι οποίες τεκμηριώνουν έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η εταιρεία ΑΕΠΙ, η οποία επί ογδόντα χρόνια, σχεδόν μονοπωλιακά, διαχειρίστηκε τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών και στιχουργών στην Ελλάδα, είχε οδηγηθεί, εξαιτίας της μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των μετόχων της και μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλά εισπραγμένα και μη αποδοθέντα δικαιώματα στους δικαιούχους - τα μέλη της, με οφειλές προς τους δικαιούχους – μέλη από προηγούμενες διανομές, προς τρίτους, προς τους εργαζομένους υπαλλήλους της και προς το Ελληνικό Δημόσιο, στους δε μετόχους και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά (7) κακουργήματα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωράει στη συγκρότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων εντός του ΟΠΙ, που ως στόχο έχει «τη ρύθμιση της αγοράς και τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων συνθετών και στιχουργών, με τρόπο αποτελεσματικό, διαφανή, δίκαιο, αντικειμενικό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα». «Όλη η υποδομή και η τεχνογνωσία της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης θα μεταβιβασθεί στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, που θα συγκεντρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει και που τα ίδια τα μέλη, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης, θα επιλέξουν σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 51Α του νόμου 4481/2017» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

voria.gr

Μαγική νύχτα για τον Αριστοτέλη Σταυρού η χθεσινή, καθώς μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, το κλειστό γυμναστήριο του Σταυρού, ήρθε η νίκη με σκορ 59-48 απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Χορτιάτη.

Η νίκη αυτή επισφράγισε και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα του Αριστοτέλη Σταυρού.

Μία χρονιά δύσκολη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, ήταν μια χρονιά δικαίωσης για όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα και την στήριξαν στις δύσκολες στιγμές.

Ο Αριστοτέλης με την κατάκτηση του πρωταθλήματος κέρδισε την άνοδο του στην Β΄ ΕΚΑΣΘ, ύστερα από 13 χρόνια , κερδίζοντας  την ομάδα του Χορτιάτη με σκορ 59-48, μπροστά σε ένα κοινό που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εμψυχώνει, προπονητή και παίκτες.

Στην ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο facebook η διοίκηση του συλλόγου με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ

<<θα ήθελε να συγχαρεί θερμά τον προπονητή ΣΑΒΒΙΔΗ Θεόδωρο και όλους τους καλαθοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη σεζόν ώστε να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια !!!!

Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τις διοικήσεις όλων ανεξαιρέτως των υπόλοιπων συλλόγων που συμμετείχαν στην διοργάνωση, για την φιλοξενία και την συμπεριφορά που επιφύλαξαν στην ομάδα μας σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε μακριά από την έδρα της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, θερμά όλους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι με την αγάπη και την μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της και τους περιμένουμε και τα επόμενα χρόνια να βρίσκονται δίπλα στην αγαπημένη μας ομάδα.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια, τους γονείς του αθλητή, Δημήτρη Σίμου για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο παιδί τους και να ευχηθούμε στον Δημήτρη, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την αντίστοιχη κατάκτηση μιας θέσης στην σχολή προτίμησης του, στις πανελλαδικές εξετάσεις!!!!

ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.

Με τιμή το Δ.Σ. του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑΥΡOY>>

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 10

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 1

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 3

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 4

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 5

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 6

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 7

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 8

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 9

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 11

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 15

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 13

aristotelis stavrou kataktisi protathlimatos 12

Πηγή φωτογραφιών facebook
Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικομηδινού αναφέρει:

''Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η βιβλιοθήκη του συλλόγου μας είναι σχεδόν έτοιμη! Βρισκόμαστε στο στάδιο της αρχειοθέτησης των βιβλίων.
Πάνω από 600 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Βόλβης για την πολύτιμη βοήθεια του! Ευχαριστούμε πολύ τον Γρηγόρη Μιλικα και την κ.Θεοδωριδου  για την βοήθεια τους στην οργάνωση της βιβλιοθήκης. Ακόμη ευχαριστούμε πολύ για την δωρεά βιβλίων την ενορία του χωριού μας, τον Ορέστη Μιτσόπουλο, τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, την Ιωάννα Κιρλα , τον Αντώνη Γεωργαλά, τον Καλλίνικο Γεώργιο!''

Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι να αποτελεί πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής με τη διαδικασία επιμόρφωσης τους, να προωθεί τη πληροφόρηση, την εκπαίδευση και την αγάπη για το βιβλίο και να εξυπηρετεί τις πληροφοριακές ανάγκες των χρηστών μέσα από τις συλλογές, τις υπηρεσίες και της πηγές πληροφόρησης που θα τους παρέχει.

Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε ένα στέκι βιβλιοφιλίας για μικρούς και μεγάλους.vivliothiki1

«Διακοπή και βλέπουμε» - Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει την επιστροφή της ανομίας στα γήπεδα

Την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα της Super League επ’ αόριστον, μετά τα όσα συνέβησαν χθες στην Τούμπα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δήλωσή του κατά την αποχώρησή του από το Μαξίμου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει την επιστροφή της ανομίας στα γήπεδα για αυτό προχωρά σε «επ' αόριστον διακοπή και βλέπουμε». Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν, όπως είπε, συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τη Λίγκα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το χώρο του ποδοσφαίρου. Εχουμε κερδίσει πολλά μένουν περισσότερο να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνέψουμε να χαθεί αυτή η προσπάθεια. Αναλαμβάνοντας, όπου χρειαστεί, και το πολιτικό κόστος. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Δεν θα ξανά-ξεκινήσει αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους. Τα πάντα είναι στο τραπέζι και θα κάνουμε συζητήσεις με όλους εφόσδον δεν λάβει κανείς τις ευθύνες του».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους:

Ερώτηση: Επ αόριστον;
Απάντηση: Πάμε σε μια επ' αόριστον διακοπή και βλέπουμε.
Ερώτηση: Τι μπορεί να αλλάξει;
Απάντηση: Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους και από την πλευρά μας ένα νέο αυστηρό πλαίσιο.
Ερώτηση: Θα απαγορεύονται τα περίστροφα;
Απάντηση: Εφόσον φθάσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ακόμη ότι θα «θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική Ελλάδος».

Να σημειωθεί ότι πηγές από το ΥΠΠΟΑ είχαν από τα ξημερώματα σήμερα δώσει το στίγμα για τη διάθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια δραστική απόφαση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι θα γίνει με τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΑ Σπορ, αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να ληφθεί η απόφαση για ποδοσφαιρικό Grexit! Δηλαδή, για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν επαφές της ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού με στελέχη της UEFA, και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να μη δηλωθούν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Το πρόβλημα όσον αφορά αυτή την απόφαση είναι το τι θα γίνει με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία τη νέα σεζόν έχει υποχρεώσεις για το νεοσύστατο Nations League. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει διασφάλιση ότι δεν θα επηρεαστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι ελληνικές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League).

Πηγή:voria.gr

Το κανάλι, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, πήρε τα δικαιώματα για τα φιλικά, ενώ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και για τα προκριματικά του Euro

Από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon θα μεταδοθούν οι φιλικές αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ το κανάλι του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και την ΕΠΟ, για τα δικαιώματα των αγώνων της «γαλανόλευκης» για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Ο τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δείξει ζωντανά στις 23 Μαρτίου το Ελλάδα - Ελβετία που θα διεξαχθεί στην Τούμπα και στις 27 Μαρτίου το Ελλάδα - Αίγυπτος του Αμρ Ουάρνταπου θα γίνει στη Ζυρίχη.

Η στροφή του καναλιού στο ποδόσφαιρο φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει και το πρώτο ζωντανό ματς που θα μεταδώσει θα είναι στην Τούμπα, την έδρα του ΠΑΟΚ.

Το Epsilon είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2020, οι οποίοι θα μεταδίδονται παράλληλα και από την Cosmote TV, αφού είναι γνωστό πως πρέπει να μεταδίδονται και από ελεύθερο κανάλι.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος τα δικαιώματα της Εθνικής είχε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του Γ. Αλαφούζου.


4η διοργάνωση Ορεινού Τρεξίματος Sougliani Trail 24,5km, Sougliani Race 12km, Sougliani Kids 1km, 15/04/2018
Oι εγγραφές άνοιξαν στο site: http://fosstavrou.gr/trail/ από σήμερα 1 Μαρτίου 2018 ως 8 Απριλίου 2018.

Σας περιμένουμε να τρέξετε στους αγώνες Sougliani Trail, Sougliani Race & Sougliani Kids στο Στρατονικό Όρος, που βρίσκεται στον Σταυρό και Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης, στα σύνορα του νομού Θεσσαλονίκης με Χαλκιδικής και που διοργανώνονται για 4η συνεχή χρονιά. 
Επίσης

όποιος θέλει μπορεί να δει και να κατεβάσει την διαδρομή Sougliani Trail 24,5km με GPS στο link: https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16592451,

το 3D Animation: https://www.youtube.com/watch?v=y3XQM2D5E4g,

την διαδρομή Sougliani Race 12km με GPS στο link: https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16628923,

το 3D Animation: https://www.youtube.com/watch?v=EiFz05F4zZE 

και φωτογραφίες από την διαδρομή στο link: http://www.fosstavrou.gr/…/arx…/photo-trail-24km/photo-trail .

Για αναλυτικές λεπτομέρειες του αγώνα

Σήμερα Κυριακή  14/1/2018 πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Τσιγαρίδας στα Βρασνά. Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και επισκέπτες από τους όμορους δήμους επισκέφτηκαν και φέτος όπως άλλωστε και κάθε χρόνο τα Βρασνά για την γιορτή της Τσιγαρίδας, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών.

Στη Γιορτή της Τσιγαρίδας το γλέντι ξεκινά από νωρίς το πρωί όταν στήνονται τα καζάνια στη φωτιά ενώ ο κόσμος διασκεδάζει με παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια, δοκιμάζοντας στην συνεχεία την υπέροχη Τσιγαρίδα (λίπος γουρουνιού με λίγα  κομμάτια κρέατος), συνοδευόμενη με διάφορα τοπικά εδέσματα καθώς και τσίπουρο, κρασί και ρετσίνα.

Στην φετινή γιορτή της Τσιγαρίδας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Παναγιώτης Παπαγεράς, Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βρασνών και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π κ. Δημήτρης Σαμαράς.

giorti tsigaridas vrasna5

 

giorti tsigaridas vrasna2

 

giorti tsigaridas vrasna3

 

giorti tsigaridas vrasna4

 

 

Αυξημένη  προσέλευση του κόσμου στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

Η εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 13/1/2018, σε γνώριμη ταβέρνα στη Μικρή Βόλβη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας τον οποίον και ευχαρίστησαν για την βοήθεια που προσφέρει.

Το φλουρί κέρδισε  ο Σεμερτζίδης Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

kopi pitas politistikoy syllogoy vamvakias 3   kopi pitas politistikoy syllogoy vamvakias

 

kopi pitas politistikoy syllogoy vamvakias 2  kopi pitas politistikoy syllogoy vamvakias 4

 

kopi pitas politistikoy syllogoy vamvakias 6  

 

 

Στο πνεύμα των ημερών και με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται κι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τις γιορτινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στον Σταυρό του δήμου Βόλβης που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης και της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, συμμετοχή θα έχουν το ΓΕΛ Ρεντίνας και το ΕΠΑΛ Σταυρού.

Το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που δεσπόζει  στο λιμάνι του Σταυρού , όπου σημειωτέον θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, θα σηματοδοτήσει και φέτος την επίσημη έναρξη των γιορταστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 κι ώρα 18:00, χαρίζοντάς μας ένα λαμπερό, πολύχρωμο θέαμα.

Πολύμορφες εκδηλώσεις κι εκπλήξεις θα περιμένουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, οι οποίες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους, προσφέροντάς τους πολύ κέφι.

Για φέτος θα έχει και διαγωνισμό Ψαθουριού (είδος γλυκίσματος από μικρά κομμάτια λεπτής ζύμης) το Σάββατο 23/12/2017 και ώρα 17:00

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα έχουμε την ευκαιρία  να γιορτάσουμε και να προϋπαντήσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους 2018, χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε ότι οι γιορτές δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά κυρίως αγάπη, κατανόηση και ανθρωπιά.

 

«Σε περίπου τρία χρόνια θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Προχωράμε ακάθεκτοι και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg», δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου,  στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν είναι αρκετά τα λεφτά που θα διατεθούν («περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια και 1,3 εκατ. ευρώ από το διασυνοριακό», όπως είπε η κ. Κονιόρδου), η υπουργός τόνισε ότι «για να γίνει επισκέψιμος και να διαμορφωθεί ο χώρος φτάνουν. Βεβαίως δεν φτάνουν για τα πάντα», σημείωσε, τονίζοντας ότι «είναι ένα μνημείο πολύ σύνθετο, που χρειάζεται σταδιακή αποκατάσταση και μελέτες ανάλογα με το τι θα προκύπτει. Είναι ένα έργο που θα παρακολουθείται συνέχεια καθώς θα αποκαθίσταται», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η κ. Κονιόρδου, πρόκειται για «μνημείο το οποίο φαίνεται ότι έχει οικοδομηθεί σε διαφορές χρονικές φάσεις», με κυρίαρχη αυτή της ελληνιστικής περιόδου, του 4ου αι. π. Χ. «Βέβαια, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά, πρέπει να ολοκληρωθεί η χρονολόγηση», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «αυτό που ήταν πολύ εντυπωσιακό είναι ότι έχουν ταυτοποιηθεί στη γύρω περιοχή ένας μεγάλος αριθμός δομικών υλικών που πήραν οι Ρωμαίοι και τα οποία θα επανέλθουν στο μνημείο».

Όσο για το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές του τύμβου, η κ. Κονιόρδου απάντησε ότι «εμείς κάνουμε απαλλοτριώσεις σε μέρη γύρω από τον τύμβο έτσι ώστε να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον ανασκαφές».

Τέλος, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αναμένεται να περάσει σύντομα μελέτη για την αποκατάσταση του γλυπτού διακόσμου του μνημείου, καθώς και ότι εργασίες προστασίας για τη θωράκισή του έχουν γίνει από το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την κ. Κονιόρδου και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου συντήρησης, στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Η δομική αποκατάσταση και αναστήλωση του μνημείου αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019 και σε έναν χρόνο θα έχει τελειώσει. Θα ακολουθήσει η συντήρηση του μνημείου και όλων των επιφανειών του. Συγκεκριμένα, θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν οι τοιχογραφίες, το δάπεδο και ο διάκοσμος, ενώ θα κατασκευαστεί κέλυφος για την προστασία του μνημείου, εργασία η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2021.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

 

Πηγή: tanea.gr

Με 34 μετάλλια (15-Χρυσά 10-Ασημένια 9-Χάλκινα και δύο 5η θέση) επιστρέψαμε από το κύπελλο βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα , πλήρως αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. και την Ε.Λ.Ο.Κ. για μια ακόμη φορά οι αθλητές μας έδωσαν το παρόν στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε που πραγματοποιείται στην βόρεια Ελλάδα και αγωνίσθηκαν με απόλυτα αθλητικό ήθος και ύφος.

karate

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook 

dks.gr

Παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου η παραμονή του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και μαθητών να το επισκεφθούν, ικανοποιώντας έτσι σχετικά αιτήματα των αρχών της Β. Ελλάδας.

Οι ώρες επισκεπτηρίου έχουν ως εξής:

Κάθε Δευτέρα δεν θα γίνονται επισκέψεις.

Τρίτη έως Παρασκευή:

Από 09:00-13:15: θα είναι ανοικτό για ομάδες μαθητών σχολείων και το κοινό.

Από 13:15-15:00: κλειστό και

Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό

Σάββατο, Κυριακή και αργίες:

Από 09:00 - 13:15: ανοικτό για το κοινό

Από 13:15 - 15:00: κλειστό και

Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό:

Κρατήσεις γίνονται για σχολεία και συλλόγους μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

Μεμονωμένα άτομα και οικογένειες δεν χρειάζονται ραντεβού και μπορούν να έρθουν στις ώρες επισκεπτηρίου.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα δέχεται επισκέψεις από σχολεία και συλλόγους, καθώς και από μεμονωμένους επισκέπτες. Οι επισκέψεις μαθητών από σχολεία θα προκαθορίζονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

To Σαββάτο 2 Δεκεμβρίου 2017 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το

Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα είναι ανοιχτό μόνο για το κοινό.

Από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 έως και τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Θεσσαλονίκης, το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ δε θα δέχεται επισκέψεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Όλοι οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) οφείλουν να συμμορφώνονται πάντα σε κάθε οδηγία του προσωπικού του πλοίου για λόγους ασφάλειας των ιδίων αλλά και για την προστασία των εκθεμάτων. Επίσης, η γενικότερη συμπεριφορά των επισκεπτών πρέπει να είναι η αρμόζουσα σε αυτό το ιστορικό σκάφος-σύμβολο.

Το κόστος του εισιτηρίου για ενήλικες επισκέπτες (κοινό) ορίζεται σε 3€. Το εισιτήριο θα εκδίδεται από το θάλαμο έκδοσης εισιτηρίων που θα βρίσκεται στον προβλήτα, προ της επιβίβασης στο πλοίο μέσω της κύριας κλίμακας (σκάλας).

Η ξενάγηση σχολείων/κοινού γίνεται σε ομάδες των 40 ατόμων.

Στο τέλος κάθε ξενάγησης οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά από το πρατήριο εντός πλοίου.

Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλοίο, δε θα υφίσταται δυνατότητα επίσκεψης σε αυτό για ομάδες μαθητών σχολείων και για το κοινό.

 

 

Πηγή: seleo.gr

O συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε.

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες

της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».

Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

«OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ», που σημαίνει: «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα!». Έξι (6) λέξεις, δεκατέσσερα (14) φωνήεντα, μια φράση.

Ούτε ένα σύμφωνο, σε μια πλήρη φράση! Σε ποια άλλη γλώσσα μπορεί να συμβεί αυτό; Μάλλον μόνον στην Ελληνική…

 

ΙΑ              σημαίνει όπως

ΗΩ            είναι η αυγή

Ω ΥΙΕ        γιε μου

ΑΕΙ ΕΙ       Να είσαι πάντα!

«Ποιος θα σώσει την Αμφίπολη» ήταν ένας από τους πολλούς τίτλους της «Κ» για το θέμα του Τύμβου Καστά (22/1/2016). Αν και αναφερόταν στο επιτραπέζιο παιχνίδι που λάνσαρε πέρυσι η εταιρεία Δεσύλλας με παίκτες-αρχαιολόγους, σήμερα μοιάζει προφητικός.

Πριν από τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2014, η μικρή Μεσολακκιά έγινε για λίγο ο ομφαλός του κόσμου. Ουρές αυτοκινήτων συνέρρεαν στο μικρό χωριό της Αμφίπολης, τουρίστες οδηγούσαν χιλιόμετρα για μια σέλφι μπροστά από τα κάγκελα του αρχαιολογικού χώρου, τα καφενεία έκαναν χρυσές δουλειές, οι φήμες ότι «μέσα είναι ο Μεγάλος...» ανακυκλώνονταν σαν προσευχή μαζί με υποσχέσεις για απαλλοτριώσεις και ανάπτυξη. Για πολλούς μήνες ο πυρετός της Αμφίπολης έκαιγε ειδήμονες και μη, πολιτικούς και πολιτευτές, όλοι προσπάθησαν να «πάρουν» ένα κομματάκι από τα ψηφιδωτά που έρχονταν στο φως, ενώ ο μόνος που έμεινε στο σκοτάδι είναι ο ίδιος ο Τύμβος.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ (1,5 εκατ. ευρώ) είναι για το μνημείο η μόνη διέξοδος από το χώμα που το σκεπάζει. Η πρώτη αίτηση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20 που έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού απορρίφθηκε λόγω «ελλείμματος επικοινωνίας» σύμφωνα με την υπουργό Λυδία Κονιόρδου. Μάλλον «ξεχάστηκαν» οι περίπου 200 σελίδες τεχνικών αναφορών που προστέθηκαν στη δεύτερη προσπάθεια πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου και της Γιώτας Συκκά (9/11/2017). Δικαίως οι συνάδελφοι αναρωτιούνται αν αυτή τη φορά το υπουργείο Πολιτισμού θα ασχοληθεί σοβαρά ή εάν «θα συνεχίσει να απαξιώνει αυτό το σημαντικό μνημείο όπως το κάνει μεθοδικά εδώ και τρία χρόνια». Πόσο –τουλάχιστον– παλιομοδίτικο είναι να στήνονται πολιτικά παιχνίδια με ταμπλό τον πολιτισμό;

 

 

Πηγή: kathimerini

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Αρχίζουν οι Μουσικές Σχολές με μείωση διδάκτρων 40%

 

Μεγάλη μείωση στα δίδακτρα στις Μουσικές Σχολές του Δήμου Βόλβης

και δωρεάν συμμετοχή σε χορωδίες και φιλαρμονικές

 

 

Ακόμα πιο προσιτές σε περισσότερο κόσμο γίνονται οι αναγνωρισμένες Μουσικές Σχολές του Δήμου Βόλβης, μετά και τη μεγάλη μείωση των διδάκτρων, την οποία αποφάσισε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ).

Ειδικότερα, τα δίδακτρα για τις Μουσικές Σχολές ΟΠΑΠ Ασπροβάλτας, Σταυρού και Μαδύτου, ανέρχονται μόλις στα 30 ευρώ το μήνα για ατομικά μαθήματα, έναντι 50€ που ήταν πέρσι, δηλαδή μειωμένα κατά 40%.

Οι σχολές παρέχουν πιστοποιημένα πτυχία και διπλώματα μουσικής εκπαίδευσης, και δίνουν δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων για 2 άτομα από 20€ το μήνα.

Οι σχολές διαθέτουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, πιάνου, αρμονίου, κιθάρας (κλασική-ακουστική), μπουζουκιού, πνευστών (φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλογέρα), κρουστών (ντραμς), θεωρητικών και ανώτερων θεωρητικών, υπό την εποπτεία καταξιωμένων καθηγητών.

Επίσης, εκτός από τις Μουσικές Σχολές, θα λειτουργήσουν οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες σε Ασπροβάλτα, Σταυρό και Προφήτη, καθώς και οι Χορωδίες Παιδικές – Ενηλίκων – Έντεχνες και Παραδοσιακές, οι οποίες -υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μαέστρων- έχουν αξιόλογη πορεία, με παρουσίες σε μεγάλες συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, εντός κι εκτός Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι είναι δωρεάν η συμμετοχή στις φιλαρμονικές ορχήστρες και στις χορωδίες του δήμου Βόλβης.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΟΠΑΠ παρά την οικονομική κρίση, επιμένει στην προσπάθεια να αποκτήσουν οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης, ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση στη μουσική παιδεία, διατηρώντας τη μεγάλη παράδοση της περιοχής.

 

Οι εγγραφές άρχισαν και πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα του ΟΠΑΠ: 23970 21733, 23970 21727

Με την παραδοσιακή Γιορτή της Σαρδέλας την Τετάρτη 26 Ιουλίου στον Σταυρό, συνεχίζεται το καλοκαιρινό φεστιβάλ γεύσεων του δήμου Βόλβης

Τα προϊόντα της γης και της θάλασσας του δήμου Βόλβης εξακολουθούν να έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι, σε ένα διαρκές φεστιβάλ γεύσεων, που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π), σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Αυτή την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, τη σκυτάλη παίρνει η νόστιμη σαρδέλα του Στρυμονικού κόλπου, που παραδοσιακά αποτελεί αγαπημένη νοστιμιά για κατοίκους και επισκέπτες, στην περιοχή του Σταυρού.

Η Γιορτή Σαρδέλας, έχει ως επίκεντρο το λιμάνι του Σταυρού και οργανώνεται από τον Ο.Π.Α.Π του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου του Σταυρού, έδρας του δήμου Βόλβης και αρχίζουν παραδοσιακά το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Συνεχίζονται το απόγευμα, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι, ενώ κατά τη διάρκεια της γιορτής θα προσφέρονται δωρεάν σαρδέλα και θαλασσινά εδέσματα.

Το φετινό φεστιβάλ γεύσεων του δήμου Βόλβης, άρχισε παραδοσιακά με τη Γιορτή Λιπαριάς στη Μικρή Βόλβη, το μοναδικό νόστιμο ψάρι, που ζει μόνο στη λίμνη Βόλβη. Συνεχίστηκε με τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα, στην περιοχή της οποίας, καλλιεργείται ρίγανη, από τις πιο ποιοτικές πανελλαδικά, καθώς και με τη Γιορτή Καλαμποκιού στο Σχολάρι, που προβάλει το εύγεστο καλαμπόκι Σχολαρίου. Ολοκληρώνεται το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στον Ξηροπόταμο, με την Γιορτή Πιροσκί, αφιερωμένη κυρίως στο παραδοσιακό ποντιακό έδεσμα του χωριού.

Το «1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως» συνδιοργανώνεται από  τον «Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Φυλής», το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), του Σπηλαίου Αλιστράτης και του Δήμου Αμφίπολης ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού fedHATTA και του Ομίλου UNESCO Σερρών.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Α.Σ "ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ" σας γνωρίζει ότι το προγραμματισμένο για τις 21 Ιουνίου 2017 τουρνουά καλαθοσφαίρισης, ακυρώνεται  λόγω περιορισμένων συμμετοχών.

"ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ" ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΏΡΑ 21:00 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

 

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση, "Τα ραδίκια ανάποδα" μία κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη από τις Μορφές Θεάτρου Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραβασίλης. Μουσική: Βασίλης Δημητριάδης

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά - απορρυπαντικά - είδη προσωπικής υγιεινής Υπέρ της "Αρωγής Θεσσαλονίκης"

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, σας ενημερώνουμε ότι στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

 

Μία ώρα πριν από την έναρξη κάθε θεατρικής παράστασης δίνεται δελτίο προτεραιότητας.

Μισή ώρα πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης επιτρέπεται η είσοδος του κοινού στο θέατρο.

Δεν επιτρέπεται στους θεατές να κρατούν θέσεις για άλλους και

Δεν επιτρέπονται υπεράριθμοι και όρθιοι για λόγους ασφαλείας.

Το Θέατρο είναι χωρητικότητας 220 θέσεων.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

"Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ"

 

 

Η παράδοση συναντά την ψυχαγωγία.

 

Περισσότερες από εξήντα διαφορετικές προτάσεις, περιλαμβάνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Βόλβης, που έχει προετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ανοιξιάς, Άνω Σταυρού, Αρέθουσας, Ασπροβάλτας (Μικρασιατκό) και (Ποντιακό), Βαμβακιάς, Βρασνών, Βρασίδα Βρασνών, Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού, Ευαγγελισμού, Λευκούδας, Λίμνης, Μαυρούδας, Μεγάλης Βόλβης, Μελισσουργού, Μικρής Βόλβης, Μοδίου, Νέας Απολλωνίας, Νέας Μαδύτου, Νέων Βρασνών, Νικομηδινού, Ξηροποτάμου, Περιστερώνας, Προφήτη, Σκεπαστού, Σταυρού, Στεφανινών, Στίβου, Σχολαρίου, και Φιλαδέλφιου.

 

 

Έπεσε η αυλαία της 34η Ορειβατικής Συνάντησης Συλλόγων Βόρειας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Ιουνίου 2017 στον Χώρο της Παιδικής Εξοχής (Κατασκήνωση) Σταυρού.

Παρόλο τον άστατο καιρό του τριημέρου με έντονες βροχοπτώσεις, τα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων άρχισαν να φθάνουν στον χώρο της κατασκήνωσης από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, στις πρώτες συζητήσεις που κυριάρχησαν μεταξύ των μελών, ήταν ο υπέροχος χώρος που επιλέχτηκε για να γίνει η συνάντηση

Ενώ τα μέλη των Συλλόγων έκαναν την περιπλάνηση τους στον χώρο και στις παραλίες, τα μέλη του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σταυρού (Φ.Ο.Σ.) έκαναν τις ετοιμασίες του χώρου για την Έντεχνη και Λαική βραδιά που θα ακολουθούσε συνοδευόμενη από ποτό και φαγητό, το κέφι κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με χορό και τραγούδι.

Οι εικόνες μαρτυρούν το τι έγινε. . .

 

 

και την επομένη πρωί πρωί και αφού πήραν το πρωινό τους ξεκίνησαν για πεζοπορία στο Στρατονικό Όρος. . .

 

 

  

 

 

 

Μετά την αλλαγή της αρχικής τοποθεσίας (ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Ασπροβάλτα) το  "Tree of Life Festival 5th Edition" θα πραγματοποιηθεί στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας στις 23-27 Ιουνίου 2017.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για ένα μουσικό event με πολλά είδη μουσική όπως Progressive /Goa/ Twilight / Techno / Downtempo.
Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση στην Νέα Απολλωνία μετά την 36η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών .

 

 


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.electreelife.com

Η λήξη της σχολικής χρονιάς έρχεται με τραγούδι και χορό σε Νέα Μάδυτο και Νέα Απολλωνία ..

 

1ο τουρνούα μπάσκετ στην Νέα Μάδυτο διοργανώνει ο Α.Σ "Ελλήσποντος" Νέας Μαδύτου την Τετάρτη 21/06/2017.

Δηλώσεις συμμετοχής: Γκέσιος Θ. 6937148470

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ 2017

5 ημέρες σε 420 φωτογραφίες

Λουτρά Ν. Απολλωνίας – 1 έως 5 Ιουνίου

Την ώρα που όλοι ασκούσαμε κριτική για την καθυστέρηση στον ορισμό του τόπου διοργάνωσης της 36ης Π.Σ.Μ. βρέθηκε διαθέσιμος χώρος μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν από την καθιερωμένη ημερομηνία της συνάντησης. Ακούστηκε η πιο έντονη κριτική από κάθε άλλη χρονιά, αλλά εκ των υστέρων η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε ότι ήταν ένα από τα πιο ιδανικά μέρη που έχει γίνει η εκδήλωση τα τελευταία χρόνια. Αν υπήρχαν περισσότερες τουαλέτες για τους κατασκηνωτές θα ήταν τέλειο. Επίσης να πούμε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση συμμετοχών και παραμονής μοτοσυκλετιστών μέσα στον χώρο της εκδήλωσης, σε σχέση πάντα με την προηγούμενη χρονιά.

Ο αριθμός των μοτοσυκλετών που κατέγραψε η γραμματεία πλησίασε τις 700 ενώ προσθέτοντας τους συνεπιβάτες τα άτομα που έμεναν μέσα στον χώρο άγγιξαν σε αριθμό τα 1000. Ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που μπήκαν με εισιτήριο ημερήσιου επισκέπτη. Ένα μέρος των εισιτήριων αυτών πήγαν σε κατοίκους της γύρω περιοχής που απλά παρακολούθησαν κάποιες συναυλίες, ενώ αρκετά τέτοια εισιτήρια πληρώθηκαν από μοτοσυκλετιστές της Θεσσαλονίκης που προτίμησαν να πηγαινοέρχονται στο σπίτι τους παρά να πληρώσουν το συνολικό κόστος παραμονής στον χώρο. Λάθος της ΜΟΤΟΕ θεωρούμε την διατήρηση του κόστους των 55€ ακόμη και για όσους ήρθαν το Σάββατο το απόγευμα!

Η περιοχή είχε πολλά θετικά.

Την ομορφιά της λίμνης, πολλές επιλογές για εκδρομές κάθε είδους, όμορφες διαδρομές και περιορισμένη κίνηση αυτοκινήτων στον δρόμο λόγω του παράλληλου αυτοκινητόδρομου. Η Θεσσαλονίκη ήταν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, η Θάλασσα πολύ κοντά (Σταυρός, Ασπροβάλτα, Ολυμπιάδα κλπ) αλλά δεν υπήρχε πυκνοκατοικημένο μέρος ακριβώς έξω από τον χώρο των Λουτρών Ν. Απολλωνίας με αποτέλεσμα τα γνωστά «ζωηρά παιδιά» να μην γίνουν πολύ ενοχλητικά σε άσχετους και ανυποψίαστους ανθρώπους.

Το γνωστό σκηνικό εκτόνωσης και επίδειξης στήθηκε δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο στην ευθεία της παλιάς εθνικής που περνούσε 200μ έξω από τον χώρο της εκδήλωσης. Για μία ακόμη φορά η παρουσία της αστυνομίας υπήρχε εκεί αλλά ήταν κυρίως διακοσμητική. Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα σπίτια έξω από τα Λουτρά μάλλον διασκέδασαν από την όλη φασαρία. Ο θόρυβος από τις εξατμίσεις δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο για αυτούς που έχουν ακούσει πυροβολισμούς και βόμβες.

Μάλλον σαν στο ...σπίτι τους ένοιωσαν!

που πιθανόν να φάνταζαν αστείοι στα μάτια τους όλοι αυτοί οι χορτάτοι δυτικοί που έβαζαν σε κίνδυνο την ζωή του χωρίς να υπάρχει λόγος, όταν κάποιοι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και ταλαιπωρούνται για να είναι ασφαλείς! Το ατύχημα που έγινε απλά ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί στο τρελό σκηνικό που εξελισσόταν στον δρόμο. Τα όσα ακούστηκαν μετά ήταν πιο τρελά από αυτά που βλέπαμε να κάνουν στον δρόμο οι δεξιοτέχνες και γρήγοροι, πλην όμως ανώριμοι και ριψοκίνδυνοι αναβάτες.

Πολύ το συζητήσαμε όμως...

Αυτό που μου άρεσε στην 36η Π.Σ.Μ. είναι ότι έβλεπα να μένουν μέσα στον χώρο της οι αναβάτες για πολλές ώρες και να δημιουργούν παρέες και πηγαδάκια συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων. Ήταν άλλη η «Πανελλήνια» των θερμοκέφαλων έξω από τα Λουτρά και άλλη η «Πανελλήνια» μέσα στον χώρο της. Η πλειοψηφία έβγαινε έξω μόνο για εκδρομή και περιήγηση στην γύρω περιοχή. Ήταν κυρίως μέσα για να ζήσει το κλίμα, να δει μοτοσυκλέτες, να παρακολουθήσει δρώμενα και να συναντηθεί με όλους τους υπόλοιπους το βράδυ στις συναυλίες. Είχα χρόνια να το δω αυτό.

Η οργάνωση δεν θα μπορούσε μέσα σε δύο εβδομάδες να είναι τέλεια. Όπως ήταν λογικό όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και στο γόνατο. Και πάλι καλά. Λίγο η εμπειρία της οργανωτικής ομάδας, λίγο η συνεργασία με τους ανθρώπους των Λουτρών Ν. Απολλωνίας, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν ανώδυνα. Το μέρος που την τελευταία στιγμή ήταν ο λαγός του μάγου από το καπέλο. Οι συναυλίες καλές αν και ξαναείδαμε για πολλοστή φορά κάποιους συμπαθείς καλλιτέχνες. Δεν θεωρώ ότι ήταν οι καταλληλότεροι για να προσελκύσουν κόσμο εκτός Πανελλήνιας σε εκείνη την περιοχή.

Για μία ακόμη φορά συνάντησα φίλους, μίλησα μαζί τους, πέρασα καλά και έφυγα ευχαριστημένος. Αυτό είχα πάει να κάνω άλλωστε. Όσοι πήγαν για να γκρινιάξουν βρήκαν τις αφορμές που ήθελαν. Όπως έγραψα και άρθρο που έχει προηγηθεί, η Πανελλήνια είναι κάτι σαν το Άγιο Όρος. Αυτό που ψάχνεις εκεί, αυτό θα βρεις.

Την δική μου εμπειρία στην 36η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών την έκανε πολύ πιο ενδιαφέρουσα το HONDA X-ADV που μου παραχωρήθηκε από την HONDA ΔΑΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Κατά την γνώμη μου μία εκπληκτική μοτοσυκλέτα γενικής χρήσης που έχει μεταμφιεστεί σε scooter.

Σύντομα θα διαβάσετε για αυτό ένα πλήρες τεστ.

 

Για την ώρα απολαύστε τις 420 φωτογραφίες από την 36η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών ΕΔΩ.

 

ΠΗΓΗ: http://motorsite.gr

 

   

 

 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στον ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν πριν την διεξαγωγή του τελικού στον Βόλο. Στον «δικέφαλο» επιβλήθηκε ποινή... ρεκόρ, καθώς του αφαιρούνται 6 βαθμοί από τα PlayOffs, καλείται να δώσει 7 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, ενώ επίσης θα πληρώσει και πρόστιμο 285.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ, τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές χωρίς κόσμο και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 170.000 ευρώ.
Αναλυτικά η απόφαση...

-ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

-ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

-ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

-ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

-Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν.​

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, η νέα βαθμολογία των PlayOffs είναι η εξής...

1. ΑΕΚ-12
2. Παναθηναϊκός-8
3. ΠΑΟΚ-5
4. Πανιώνιος-4

 

ΠΗΓΗ.:http://www.gazzetta.gr/football/article/1090897/meion-6-vathmoys-kai-7-agonistikes-ston-paok

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε στην Αφρική. Ωστόσο σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να είχε εμφανιστεί στα Βαλκάνια, ίσως στην Ελλάδα.

Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μάλιστα η διαδικασία αυτή ενδέχεται να είχε γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η κρατούσα θεωρία. Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP). Η επιστημονική ομάδα βάσισε την έρευνά της σε δύο απολιθώματα που ήταν ήδη γνωστά και τα οποία μελετήθηκαν ενδελεχώς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που, βάσει υποθέσεων, επικρατούσαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια στα σημεία που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα.

Το απολίθωμα κάτω γνάθου βρέθηκε στην Ελλάδα

 

Από Ελλάδα και Βουλγαρία τα απολιθώματα

Πού και πότε ακριβώς αναπτύχθηκαν τα πρώτα ανθρωποειδή δεν έχει ακόμη απολύτως ξεκαθαριστεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο χιμπατζής θεωρείται ο πλησιέστερος συγγενής του ανθρώπου. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς η εξελικτική γραμμή των προγόνων των χιμπατζήδων και των ανθρωποειδών διαχωρίστηκε πριν από περίπου 5 με 7 εκατομμύρια χρόνια. Η ερευνητική ομάδα από την Τυβίγγη εστίασε τις μελέτες της στα τα δύο μοναδικά απολιθώματα του ανθρωποειδούς που είναι γνωστό επιστημονικά με την λατινική ονομασία Greacopithecus (γραικοπίθηκος). Ας σημειωθεί ότι στα ανθρωποειδή συγκαταλέγονται γενικά τόσο οι ανθρωποειδείς πίθηκοι (ή αλλιώς πονγκίδες) όσο και οι μακρινοί απόγονοι του ανθρώπου (προάνθρωποι).

Τα δύο απολιθώματα που εξέτασε η ομάδα της Μ. Μπέμε βρέθηκαν το ένα στην Ελλάδα (πρόκειται για απολίθωμα κάτω γνάθου) και το άλλο στη Βουλγαρία (απολίθωμα δοντιού). Μετά από λεπτομερείς αναλύσεις, οι ερευνητές είναι σε θέση να υποθέσουν ότι ο Graecopithecus αποτελεί έναν άγνωστο μέχρι πρότινος πρόγονο του ανθρώπου (προάνθρωπο). Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι ρίζες των δοντιών του συμπλέκονται μεταξύ τους, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου και των μακρινών προγόνων του. Αντίθετα στους ανθρωποειδείς πιθήκους οι ρίζες των δοντιών είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένες. «Μείναμε έκπληκτοι και εμείς οι ίδιοι από τα αποτελέσματα των ερευνών μας, διότι πρoάνθρωποι μέχρι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί μόνο στην Αφρική, νότια της ερήμου Σαχάρας», ανέφερε ο Γιόχεν Φους, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα.

To απολίθωμα δοντιού που βρέθηκε στη Βουλγαρία.

 

Mια μεγάλη σαβάνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο;

Οι αναλύσεις των ιζημάτων, από τα οποία αποσπάσθηκαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα, οδήγησαν τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι η κάτω γνάθος που εντοπίστηκε στην Ελλάδα είναι ηλικίας 7,175 εκατομ. ετών, ενώ το βουλγαρικό δόντι 7,24 εκατομ. ετών. Τα ευρήματα αυτά εκτιμάται ότι είναι ακόμη πιο παλιά κι από τα παλαιότερα ευρήματα αφρικανικού προανθρώπου, γνωστού στα λατινικά ως Sahelanthropus (Σαχελάνθρωπος), η ηλικία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 6 και 7 εκατομ. ετών. Η γερμανική επιστημονική ομάδα καταλήγει σήμερα στο ότι ο διαχωρισμός προανθρώπων και χιμπατζήδων έλαβε χώρα νωρίτερα σε σχέση με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, και μάλιστα όχι στην Αφρική αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, εξαιτίας δραστικών κλιματικών μεταβολών που παρατηρήθηκαν εκεί την ίδια περίπου περίοδο. Μάλιστα στα ιζήματα που εντοπίστηκαν τα δύο απολιθώματα οι ερευνητές εντόπισαν και ίχνη κόκκινης, λεπτόκοκκης λάσπης, η οποία απαντάται στην έρημο. Μεταξύ άλλων εντόπισαν και διαφορετικά είδη αλάτων σε υψηλή περιεκτικότητα. Υποθέτουν ότι έχουν φτάσει εδώ από τη Β. Αφρική.

Ομοιώματα ανθρωποειδών που βρέθηκαν στην Τανζανία. Από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Τα στοιχεία αυτά μπορεί να προέρχονται από τη Σαχάρα, η οποία πριν από 7,2 εκατομμύρια χρόνια ήταν εξαπλωμένη (προς τον βορρά). Οι καταιγίδες της ερήμου μπορεί να μετέφεραν κόκκινη σκόνη με άλατα μέχρι τις βόρειες ακτές της τότε Μεσογείου», εξηγεί η Μ. Μπέμε. Επίσης είναι πιθανό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σφοδρές κλιματικές αλλαγές να δημιούργησαν στην Ευρώπη ένα κλίμα τύπου σαβάνας, κάτι που επιβεβαιώνεται από αντίστοιχα απολιθώματα φυτών. «Σε γενικές γραμμές οι έρευνες σκιαγραφούν από κλιματολογική άποψη την εικόνα μιας σαβάνας. Σε μια τέτοια εικόνα ταιριάζουν τα απολιθώματα του γκραικοπίθηκου, αλλά και απολιθώματα προγόνων της καμηλοπάρδαλης, της γαζέλας, της αντιλόπης, του ρινόκερου», αναφέρει τέλος από την πλευρά του ο Νικολάι Σπασόφ από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, που συμμετείχε επίσης στην ίδια έρευνα.

 

 

Πηγή: iefimerida